Laza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.09.2001
- Poena
- 765
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
- Matična ploča
- AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
- RAM
- DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
- GPU
- MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
- Storage
- M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
- PSU
- Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
- Kućište
- Fractal Design Define R4 Black Pearl
- Monitor
- IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
- Miš & tastatura
- LOGITECH MK470
- Pristup internetu
- Optički internet
Sistem je sledeci
Epox 8RDA3I (nForce 2) maticna
Barton 2500+
2x256 RAM
Maxtor 80GB 8MB cache
Maxtor je podeljen na dve particije. Kada kopiram neki fajl sa jedne na drugu, brzina je odlicna, medjutim kada stavim da se kopira jos jedan fajl, dakle dva istovremeno, brzina ne opada duplo kao sto bi trebalo, vec brzina kopiranja padne ispod 1,000 kbps za svaki fajl ponaosob. To ne stvara samo problem prilikom kopiranja, vec prilikom bilo koje vazne operacije koja koristi hard disk, simultani rad sa nekim drugim programom postane nemoguc, umesto samo duplo sporiji kao sto je na drugim kompjuterima. Dok rezem nesto na dvd, kompjuter postaje neupotrebljiv za druge stvari.
Instalirao sam razne verzije nForce drivera od 4.24 do 6.51 i nisam primetio nikakvu razliku. Operativni sistem je Win XP. Pomagajte!!! U kom smeru da trazim uzrok problema???
Epox 8RDA3I (nForce 2) maticna
Barton 2500+
2x256 RAM
Maxtor 80GB 8MB cache
Maxtor je podeljen na dve particije. Kada kopiram neki fajl sa jedne na drugu, brzina je odlicna, medjutim kada stavim da se kopira jos jedan fajl, dakle dva istovremeno, brzina ne opada duplo kao sto bi trebalo, vec brzina kopiranja padne ispod 1,000 kbps za svaki fajl ponaosob. To ne stvara samo problem prilikom kopiranja, vec prilikom bilo koje vazne operacije koja koristi hard disk, simultani rad sa nekim drugim programom postane nemoguc, umesto samo duplo sporiji kao sto je na drugim kompjuterima. Dok rezem nesto na dvd, kompjuter postaje neupotrebljiv za druge stvari.
Instalirao sam razne verzije nForce drivera od 4.24 do 6.51 i nisam primetio nikakvu razliku. Operativni sistem je Win XP. Pomagajte!!! U kom smeru da trazim uzrok problema???