Šta je novo?

Spooler.exe

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Ovaj fajl mi svaki put prilikom ulaska u windows pravi error. Brisao sam ga ali se on stalno vraca. Sve sto znam je da je u nekoj vezi sa stampacem

Probaj da ukineš sve printere koje imaš definisane, a onda reinstaliraj drajvere.

probaj to...Ali ako ti nastavi sa problemima, a nemas potrebe za stampacem, onda disable-uj servis ''print spooler'' iz start-upa (start\run\msconfig) i stavi ga na manual u start\run\services.msc prozoru
Pa kad ti zatreba nesto za stampu ti ga pokreni u servisima rucno...

najinteresantnija stvar je sto se to ne desava stalno, svaki 2, nekad svaki treci restart

Ok...samo ga ti makni iz start-upa i mislim da ce ti restiti problem

spooler.exe postoji i kao virus proveri to nekim AV-om dok je spoolsv.exe servis za stampu.

Poslednja izmena:
Ispravka:
Spooler.exe jeste virus

Poslednja izmena:
E cega se sve nece dosetiti...

proverio Anti Trendovim Pc Killinom i nije virus

Goxy je napisao(la):
proverio Anti Trendovim Pc Killinom i nije virus

Ja se nadam da si kliknuo na link koji sam postavio.

kucaj u run regsvr32 rpcrt4.dll

E ovaki, da dam jedan odgovor pa da vidim dokle smo stigli. Kaspersky Internet security 6.0. I Trend Micro PC Killin, spoolera ne vide kao virus. Inace Spooler je folder koju unutar sebe sadrzi 1 XML dokument sa velikim brojem natpisa koji se odnose na stampac.
Vecina sajtova p Sppoler-u govore kao o virusu, a ja neznam kako da provalim jeli ili nije, jer i kad se obrise on se pojavi

Goxy je napisao(la):
E ovaki, da dam jedan odgovor pa da vidim dokle smo stigli. Kaspersky Internet security 6.0. I Trend Micro PC Killin, spoolera ne vide kao virus. Inace Spooler je folder koju unutar sebe sadrzi 1 XML dokument sa velikim brojem natpisa koji se odnose na stampac.
Vecina sajtova p Sppoler-u govore kao o virusu, a ja neznam kako da provalim jeli ili nije, jer i kad se obrise on se pojavi

Na cistom racunaru ne postoji fajl spooler.exe tako da to jeste VIRUS. Ako nemas potrebe za stampacem slobodno ugasi Print spooler servis, jer jede par megabajta memorije sa i bez instaliranih stampaca. Inace glavni fajl za ovo je spoolsv.exe.

probaj da odneses hard na drugi racunar i da rucno obrises taj fajl

ili da iskljucis system restore pa da ga onda obrises

iskljucio System Restore, obrisao, restartovao i nije se ponovo pojavio...za sad

Poslednja izmena:
i opetv se bio pojavio i opet sam ga obrisao, ali je u definitivnoj vezi sa spoll servisima

Goxy je napisao(la):
i opetv se bio pojavio i opet sam ga obrisao, ali je u definitivnoj vezi sa spoll servisima
Definitivno nije u vezi sa Print Spooler servisom i definitivno je virus i ti ga definitivno nisi potpuno ocistio 😉
Probaj AutoRuns od SysInternals ili HijackThis, pa vidi sta je visak...

ala kad sam disableovo print sooler u servisima vise se ne desavaju problemi uopste

Crni je napisao(la):
Definitivno nije u vezi sa Print Spooler servisom i definitivno je virus i ti ga definitivno nisi potpuno ocistio 😉
Probaj AutoRuns od SysInternals ili HijackThis, pa vidi sta je visak...

Moze mala pomoc: skinuo sam AutoRuns, ali sam dobio u packu 2 exe fajla, koji da pokrenem i kako u njemu da provalim jeli spooler virus i da li treba da ukljucim Print Spooler u servisima prethodno.

Alo koji deo ne razumes sto ti ljudi govore spooler.EXE (obrati paznju na ekstenziju i ime) je VIRUS. Vrlo verovatno da ga kreira neki drugi fajl koji se startuje zajedno sa sistemom ako je taj spooler.exe obrisan, i onda ga startuje. Lepo ti je receno potrazi koji fajlovi se startuju zajedno sa masinom, a ne rade dok radi racunar. Za ovo ti treba iskustva, jer lista koju ti pokazuje autoruns je veeeelika, a ti bi trebalo da gledas u sekciju LOGON, pa ces i sam shvatiti sta je u pitanju. Najcestce se radi o fajlu koji kao i ovaj spooler.exe ima slicno ime nekom windowsovom fajlu ali je ekstenzija uvek drugacija od exe. Malo se pomuci, bice ti sladje kad se resis napasti.

Ako ti je sve ovo komplikovano onda uradi novu instalaciju, sa formatiranjem diska, to definitivno leci virus.

Sa srecom...

Svi fajlovo spooler*.* koje je windows nasao na searchu su 2 foldera (sa po jednim fajlom) koji imaju extenziju XML. Dakle ni traga o tom exe fajlu. Da li je moguce da ga je search zaobisao

Poslednja izmena:
Goxy je napisao(la):
Svi fajlovo spooler*.* koje je windows nasao na searchu su 2 foldera (sa po jednim fajlom) koji imaju extenziju XML. Dakle ni traga o tom exe fajlu. Da li je moguce da ga je search zaobisao
Proveri sadrzaj tih XML fajlova i obrati paznju i na ostale nazive jer je moguce da neki xyz.exe kreira taj spooler.exe 😉

Goxy je napisao(la):
Nekoristim windows search, ali da li ima uticaja na njega iskljucenje opcije za skrivanje sistemskih i hiden fajlova. Kod mene nema nikakvih xml fajlova

Nazad
Vrh Dno