Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Nema tu nista siroko,zabrane torent,youtube,facebook i dzaba mi 100Mb/s na poslu kad mogu da citam samo vesti.

Eee al' onda brže čitaš vesti :p

Zali boze sto je tako siroko kad nema torrenta. Stoji tako idluje svo vreme, tek po neko proveri mail i upali skype (ne znam ni skype dal radi). Koma.

Boga mi ja sam sa te akademske mreže skinuo boga na torentima:))

Ovde, izgleda samo ja radim u drzavnoj ustanovi gde se strasno stekuje kinta za net. Usteda, ***a :-(

Au, sta vas je na budzetu :p

nije ovo budzet nego biblioteka matice srpske i tacno je za torent mozda ima sistem da se odradi, ali probao sam svasta i nista.. ima limit koju velicinu najvecu moze da skida, a bude i jaci bio je neko jutro 94 upload al sto rekoste DZABA kad je neiskoristen

Prilozi

• 2352378022.png
    2352378022.png
    32.8 KB · Pregleda: 49

4mbps placam a eto koliko imam, ma*ku im *ebem krvavu...od ove nase drzave nema nista da bog da da propadne u dnu zemlje! Ne mogu ni da se gledaju klipovi na youtube kamoli da igram multiplayer igrice recimo bf 3 juce izasle AM mape, udjem na server i izbaci me sa porukom your connection time out... Pisao sam im, zvao telefonom, pre nekih nedelju dana je radilo tako gotovo 7-8 uzastopnih dana, evo od danas opet!!!
(Izvinjavam se zbog grubog jezika al sam iznerviran toliko da cu da polomim ovaj njihov ruter a posle cu da ga pojedem :wall:)

Poslednja izmena:
^ A ne postoji opcija da uvedes neki drugi net?

Ako si siguran da je na tvom kraju sve u redu, verovatno je poooveći overselling na delu. Ujedno, nije nepoznanica da Beotel koristi traffic shaping uveliko. Tog provajdera nikad nisam gotivio, a ni preporučivao, a evo iz zbog čega. Istini za volju, jeste jedan primer, ali to je to.

Poslednja izmena:
Mogu da uzmem MIK i da predjem na Telekom, ali mi ne odgovaraju cene :/
beotel 1000din 4mpbs
Telecom 1500din 5mbps.

@dzonihsv kod mene je sve u redu, jer radi sve dobro i odjedanput se to desava da brzine spadnu a internet gotovo neiskoristiv! Pa sad ako zivim u malom gradu ne znaci da smo mi ovce za sisanje i da nas ovi iz beotela *ebu kako im je volja... prezalicu 500 dinara mesecno i preci na telekom da vidim kakvo je tamo stanje.

A ne možeš nikako da uzmeš total? :/

Nisam znao za total, hvala ti druze razmotricu i njega jer za manje para ot telecoma a iste brzine 5mbps :)

Poslednja izmena:
Ikom, Flat 2.
2372159929.png

Ma nemora bas 30 Mbps bio bi zadovoljan i sa 10.:) Trenutna brzina mi je oko 3 Mbps. Danas zvao ove moje iz Euneta i na osnovu strukture mogao bi da teram do 16 Mbps. SBB odpada jer ne koristim njihovu kablovsku ,eventualno da uzmem TotalMix gde je brzina do 20 Mbps. Isto verovatno vazi i za druge. Ako bi birao otaisao bi na TotalMix ili evntualno na Telekom.

AVCom 40/4

Lepo, lepo, nadam se da si zadovoljan sa AVcom-om posto znam da si se raspitivao za avcom.
Pa kavi su utisci na ovoj optici?
Sve najbolje.

:d:p:mad::laugh:
Inace paket je 1524/756.

E sad neka mi neko kaze-jel ovo humano?
Jel mogu da se zalim nekome?

Nije stalno ovako,ali popodne i uvece,uglavnom jeste.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pisao je. Za firmu, dodatno plaća dupliranje upload-a. A pošto ima optiku blizu firmi, onda koristi optiku, ne koaks. kablove.

@Dzoni,

Kakav crni overselling - simpa termin :) Nema ni traffic shapinga... Veruj mi.
Nema toga, takav je ugovor sa Telekomom - bez limita... Ja znam za 2x10GE interfejsa sa po 20% loada... Verovatno losa parica sa visokim slabljenjem ili losom marginom, pa modem obara brzinu ili se javljau CRC geske kod ATM saobracaja(gube se paketi, kao posledica).
Tako stoje stvari kod svih vecih ADSL provajdera + sigurno se niko ne bavi pojedinacnim korisnikom, kao e sad cu Dzonija da skratim za nesto protoka... :)

Poslednja izmena:
@Dzoni,

Kakav crni overselling - simpa termin :) Nema ni traffic shapinga... Veruj mi.
Nema toga, takav je ugovor sa Telekomom - bez limita... Ja znam za 2x10GE interfejsa sa po 20% loada... Verovatno losa parica sa visokim slabljenjem ili losom marginom, pa modem obara brzinu ili se javljau CRC geske kod ATM saobracaja(gube se paketi, kao posledica).
Tako stoje stvari kod svih vecih ADSL provajdera + sigurno se niko ne bavi pojedinacnim korisnikom, kao e sad cu Dzonija da skratim za nesto protoka... :)

Omašio si temu. :D

Ali, nema veze. Ja sam mislio na odnos provajdera i krajnjih korisnika, ne odnos između nadprovajdera. U svetu kažu overselling, kod nas agregacija. Znaš i sam o čemu pričam, ne moram ponovo. Toga ima kod svih provajdera i ti napisani pasusi su se odnosili na korisnika ''earthrealmn'' i pojedine netačne tvrdnje koje je napisao.

Nazad
Vrh Dno