Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ako ovo imas u stanu blago tebi :D

U stanu, nego šta. ko što rekoh, ne dirajte mi Vatikan. :-devil-:

100/100 FFTH za €49/mes. Sas statički IPv4 i IPv6 bre ( "Bog vidi sve !") i bez zatvorenih portova, filtriranja i ostalih *****ža.

Poslednja izmena:
Ma ovu konekciju ima u klozetu, u dnevnoj sobi ima jos jaci link..;)

Ma ovu konekciju ima u klozetu, u dnevnoj sobi ima jos jaci link..;)

Dobro, shvatam. Proof is in the pudding.

Pa, evo:

1. Dect telefonče, koje smo kupili ( bazna stanica za njega je na sledećoj fotki iz "Milan" adapterr FTTH-Eth i switch/router). Uz telefonče sam priložio i T-2ovu GSM karticu pošto ima tako fin logo ( inače nema veze sa DECT). I obavezni puding, naravno- i taj nema veze sa T-2 FTTH :d :

DECT_PHONE.jpg

2. Ulazna vrata za stanare i net/pr0n bre. Gledaj skalameriju na levoj strani:

NET_ULAZ1.jpg

3. Bliži pogled na skalameriju ( i puding):

- ( najbliže zidu) MIlan adapter šuplje-prazno iz FTTH u Eth. U njemu je još koješta za upravljanje prometom, diagnostiku itd ali ništa od toga ja ne vidim i ne zanima me. Za mene je to samo pretvornik sa Ethernet Switchem. Lepo se vidi optćka parica ( Žuto i plavo vlakno). Na njega je priključeno sve ostalo. A to je:

- Kutija u ""sredini sendviča". Voodo. Dosta stara stvar, ima u sebi i managed switch i T-2 ju više i ne liferuje ako baš ne mora. Kod mene su morali, pošto imamo dva analogna telefona koje su pametni ukućani rešili da zadrže. Pa pošto Voodo ima dva interfejsa SIP--POTS, imamo taj.

- treća kutija je bazna stanica za ono moje malo DECT telefonče. BAzna stanica može da ih primi do 8 mislim. Lepota decta je u stvari što je digitalno kodiran i šifrovan daljinac koji je predviđen za mnogo telefona u urbanoj okolini, koji ne smetaju jedni druge. Stvar radi super. Bez problema mogu s telefončetom da stojim na prkingu pred blokom ili u podrumu dok je stan na trećem spratu. Nikome ne smetam, teško da me ko porisluškuje.

NET_ULAZ2.jpg

Inače na toj optici imamo još i tri televizora svaki sa svojim običnim ( ne HDTV) STB-om ( "Amino", ne znam tačno koji model)

Poslednja izmena:
Fino, samo ti je bas prava skalamerija to kod vrata, jel nemas nacin da se nepotrebnog otreses ili da upakujes sve nekako negde...?

Imam, ali su ostali ukućani go*na pa kad se budem otresao, otrešću se njih, a za skalameriju ćemo onda lako :smash:

Ali sudeci po osiguracima u kuci imas jako losu el. instalaciju, do bola, zato je net na nivou ;)

Dobro, bar je net "trofazan"... :-devil-:

2043386844.png

Kucna konekcija.

Na koji fazon ?

Ove konekcije 10/1Mb naspram ovih domacinskih dodju kao neki dial-up, uzas :d

Poslednja izmena:
Predlazem ban za svakog ko okaci ss sa brzinom vecom od 10/1 :d

Nije bilo mišljeno kao kurčenje- na kraju krajeva, šta je tu moj uspeh- to da sam otišao na T-2 i naručio standardni paket ?:trust:

Više je bilo mišljeno kao korisna informacija koja bi dala ostalima perspektivu i možda uvid u to koliko nas ti lokalni ISP-ovi navlače i deru.

U stvari, ne samo to. Naš TK je bukvalno radio kriminalne stvari sve dok nije dobio konkurenciju. I nju bu uz obilnu pomoć države ubio, da nije bila u vlasti crkve a VAtikan Sloveniju u mnogočemu drži za muda pa onda to nije išlo.

Tek posle se videlo kako se Telekom (otuda konkurenciji ime T-2, kao "Drugi Telekom", mada ni Terminator-2 ne zvuči loše, naročito kako su počeli sa oglašavanjem ;o) omastio našim parama pa se onda tim parama kurčio po Kosovu, financirao kojekakve crne fondove itd itd.

Svaki dinar koji ti država tako ukrade, se množi faktorom N i onda upotrebi PROTIV TEBE na ovaj ili onaj ali uvek prikriven i ******* način.

Da nije bilo T-2 ne bi mi optiku videli nikad, pa možda ni tad.

ZAto i mislim, što da nas više *****avaju i navlače ? Meni TV program ne treba, za veliku većinu komunikacije koristim GSM ili skype a sve što mi treba je statički IP i nesmetan promet. Sve ostalo mogu sam, od emal/ftp/http servera do useneta i svega između.

Što onda ne bi u grupi zakupili neki bandwidth, sami sebi odredili peering koji nam odgovara i "pravila igre" u grupi i oslobodili se parazita u čmaru ? ,)

Poslednja izmena:
Ali generalno, sad ove brzine u rasponu 10-20Mb za download nisu skupe i dostupne su uglavnom svakom ko ima mogucnost za nekog kablovskog operatera, sve se da brzo skinuti sa tim brzinama, te nikakva ogromna prednost nije za obicnog kucnog korisnika da bas mora da ima 200/100Mb vezu, uz odlican ping 15/1Mb je kao bombona paket sad i u neko naredno vreme..

Bar kod nas kablovski sistemi ne mogu ni da pripišaju već običnom xDSL a ovaj je malo dete u poređenju sa FTTH.

Kabl je palio nekad, kad je prosečni net priključak bio tek malo iznad ISDN ( onih 64kbit). Čim su DSL paketi porasli iznad 4/0.5Mbit, kablovski sistemi su postali pretesni pošto masa usea po prirodi stvari deli bandwidth.

Baš pre mesec dana je lokalni kablovski oprater Telemach rešio da se proširi i na područje, gde kolega ima kuću ( tamo nam je firma i radionica) i gde već duži niz godina imamo xDSL ( najpre Telekomov ADSL, onda T-2ov VDSL pa VDSL2) i brzine paketa u istim cenovnim razredima nisu ni približno poredive. Telemachove stranke su ljudi, kojima je prmarni interes TV a internet im je "nek se nadže".

A i te brzine su više teorijski model koji bi bio ozbiljnom problemu da se u istoj grupi nađe par malo zahtevnijih korisnika.

Dužina parice ( izmerena ) naše radionice je 2.140 m i preko nje piči VDSL2 na brzinama 22/0.9

Nije loše al daloeko od optike. Pored toga na tim xDSL paketima jedni useri smetaju drugima ( radiacija signala među paricama). A svima zajedno smeta svaki pametni komšija sa neblokiranim kineskim usisivačem, švas aparatm, brusilicom itd itd.

Poslednja izmena:
Kućni adsl kod Verata,paket 6/1,1790 din.

beotelnet zrenjanin,wi-fi 5ghz paket 930din

beotelnet zrenjanin

Prilozi

• 2050605308.png
    2050605308.png
    31.3 KB · Pregleda: 90
beotelnet zrenjanin,wi-fi 5ghz paket 930din

beotelnet zrenjanin

Prilozi

• 66065643.png
    66065643.png
    19 KB · Pregleda: 87

Ovo je sa posla,šteta što su ograničeni torrenti inače bi mi ratio bio...

Poslednja izmena:
2058495807.png
Kod mene i dalje download nije kako treba na flat2 paketu, ide od 5.35-5.7 max...

Kod mene regularno :( Mozda pripremaju novo povecanje ?

Pojma nemam. Od kad mi zamenili stari modem, i dali ovaj nov Cisco (stari se sjebao, imao sam ga od 2005) upload je preko 1mbit. Obicno oko 1.5-1.7mbit

I ja imam taj novi Cisco.

Nazad
Vrh Dno