Šta je novo?

SpeedTest и Linux

calexx

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2013
Poena
420
Постоји SpeedTest тема али је овај проблем везан само за linux па да питање буде овде. Од скоро користим нови интернет и повремено проверим шта показује SpeedTest. Када то урадим на Firefoxu, пинг буде 7-12ms а ако мери GoogleChrome, пинг је реалнији и буде 1-2ms. Пробао сам још неке, Konqueror показује ~10, Chromium 1-2 па ми делује да је у питању вероватно флеш плејер или шта се већ користи. Ко је овде главни кривац за други ниво резултата?

Само да додам, ако користим windows и firefox, све је у реду и пинг је 1-2 па ме то мало збунило, или је проблем што флеш другачије ради?

Е да, beta SpeedTest такође мери 1-2 било где да пробам.

Poslednja izmena:
Није ми проблем начин да добијем реалне вредности, поменуо сам beta.speedtest.net или Хромираног, мислио сам да пронађем как да решим Лију.

flash-plugin je spor na linuxu, i potreban je za firefox i sve ostalo osim za chrome/chromium, tako da je najjednostavnija opcija beta.speedtest.net jer koristi html5, tj. Websockets, umesto flash-a.

Ок, тако сам и мислио и поменуо бета верзију. Сад размишљам, до јесенас сам користио СББ интернет (до прошлог пролећа и Бокс) и Firefox је показивао пинг ~10ms. Ко зна да ли је и ту било успоравања или је било како је писало.

Pinguj iz terminala neki sajt i saznaj tacno koliki je ping

То је већ проверено, питао сам за Firefox али је и то углавном решено, или бета или неки други претраживач. Иначе је пинг око 1,7ms према провајдеру, око 5ms према гуглу а према осталима од 5ms па на даље, према озбиљнијим иде реда 12-15.

Nazad
Vrh Dno