Šta je novo?

SpeedTest и Linux

• Začetnik teme Začetnik teme calexx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

calexx

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2013
Poena
420
Постоји SpeedTest тема али је овај проблем везан само за linux па да питање буде овде. Од скоро користим нови интернет и повремено проверим шта показује SpeedTest. Када то урадим на Firefoxu, пинг буде 7-12ms а ако мери GoogleChrome, пинг је реалнији и буде 1-2ms. Пробао сам још неке, Konqueror показује ~10, Chromium 1-2 па ми делује да је у питању вероватно флеш плејер или шта се већ користи. Ко је овде главни кривац за други ниво резултата?

Само да додам, ако користим windows и firefox, све је у реду и пинг је 1-2 па ме то мало збунило, или је проблем што флеш другачије ради?

Е да, beta SpeedTest такође мери 1-2 било где да пробам.

Poslednja izmena:
Није ми проблем начин да добијем реалне вредности, поменуо сам beta.speedtest.net или Хромираног, мислио сам да пронађем как да решим Лију.

flash-plugin je spor na linuxu, i potreban je za firefox i sve ostalo osim za chrome/chromium, tako da je najjednostavnija opcija beta.speedtest.net jer koristi html5, tj. Websockets, umesto flash-a.

Ок, тако сам и мислио и поменуо бета верзију. Сад размишљам, до јесенас сам користио СББ интернет (до прошлог пролећа и Бокс) и Firefox је показивао пинг ~10ms. Ко зна да ли је и ту било успоравања или је било како је писало.

Pinguj iz terminala neki sajt i saznaj tacno koliki je ping

То је већ проверено, питао сам за Firefox али је и то углавном решено, или бета или неки други претраживач. Иначе је пинг око 1,7ms према провајдеру, око 5ms према гуглу а према осталима од 5ms па на даље, према озбиљнијим иде реда 12-15.

Nazad
Vrh Dno