Šta je novo?

spasite me patnje

rankevb

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2014
Poena
151
TOSHIBA Satellite C50-A-14J, kupljen prosle nedelje. Bez operativnog sistema, ja sam instal win 7 32bit, kao i sve odgovarajuce drajvere sa toshibinog sajta.
Sve radi ali ne WIRELESS, za koji su takođe instalirani drajveri, koji su proveravao sam u control panel-u instalirani i work propertly. Ali kao da dume za wireless ne radi, tj. ne moze da se uključi, probao sam i samo na dugme wireless, i FN pa wireless, shift pa wireless, control pa wireless i sve moguće kombinacije i ništa.
Jel zna neko rešenje, kako da mi proradi wireless.
I da li uopste moze i da li bi bilo bolje da instal win 7 64bit (da nije u tome mozda problem)

Toshiba je poznata da ima po 5 drajvera za 1 model na sajtu. Instaliraj Aidu ili tako nesto da vidis da li si instalirao dobar driver.

ima 3 za taj model, ja sam sva tri instalirao a prihvatio je samo jedan "atheros". Pokazuje mi da je uspesno instaliran i da radi, a opet nece da se ukljuci. Da napomenem da sve ostale funcije rade

Mozes da probas da obrises sve i da instaliras samo atheros. Vidi jel mozes preko "windows mobility centar"-a da upalis wifi.

Verovatno si zaboravio da instaliras i neki Tosibin softver za kontrolu Function keys.

Probao oba, sem atherosa druga dva nisu ni bila instalirana, mada sam probao ali ih ne prihvata, nego samooatheros koji sam opet instalirao. Probao sam preko "windows mobility centar" i tu svi prozorčići sem wireless-a rade, dok je wireless osenčen i ne može da se klikne.
Al sam primetio dok sam jos na početku instal sve dajvere za komp redom (odgovarajuce prihvata i instalira a ostale odmah izbaci (pr. graficka nvidia ili intel) u zavisnosti sta mu odgovara tj koji je proizvodjac) Sve sam tako redom, znaci ili do kraja instal ili odmah prekine dok nisam krenuo sa "Intel PROSet/Wireless Software": tu krene instalacija i onda na pola izbaci obavestenje: "instalation blocked: this instalation of intel PROSet/Wireless Software requires that your computer is running 64 bit windows" "please resolve these errors and retry instalation"

Pa sam zbog toga pitao u prvom postu da li ovaj komp moze da podrži windows 7 64 bit, jel vrv bi tako i resio problem. Da bi preinstal ceo sistem sa svim drajverima za win 7 64bit

Moze da podrzi Win 7 64bit, ne brini.

Jedna stvar mi nije jasna, koje je to wireless dugme koje pominjes, mislis na F12? Probao si kombinaciju Fn+F12?

Probaj Ubuntu Live CD, trebalo bi bez drajvera da radi wifi, da budeš siguran da nije hardverski problem i da pritiskaš prave dugmiće.

da f12 (zovem ga wireless posto ima simbol wirelessa), probao sam sve kombinacije i sa fn i bez, sa fn rade sve funkcije sem wireless. Preinstaliraću win pa ponovo sve drivere jer mi je samo kod onog jednog prikazalo problem a on je vezan za wireless, tako da ce to nadam se da resi problem. Hvala za savete i pomoć. Javljam rezultat

Jel taj Satellite ima 2GB memorije? Nije bas preporucljivo 64-bitni stavljati, bolje ce raditi 32-bitni.

Ako je uključen LAN možda automatski gasi wi-fi.

Instaliran je najnoviji driver koji je dostupan...10.0.0.270...iz oktobra 2013...cip je AR 9565, provereno sa hwinfo...da li je moguce da ne rade dva zadnja tastera tj. f11 i f12, posto mi takodje ne radi taster mute koji je na f11...probacu da instaliram driver od nekog drugog proizvodjaca, pa da vidim sta se desava...
edit...radi f11, radi full screen u pretrazivacu...🙂

Poslednja izmena:
Ja sam imao rasnije problem takav, resenje je bilo da se instalira driver za multifukcialne dugmice, za fn+...

Proradiloooo!!! Došao mi komšija kompjuterski MAG!!! Instalirao mi win8, i radi i wireless i mute tj f11 i f12. Znači neće na win 7 32 bit a 64bit nisam ni probao. Inervirasmo se bez veze zbog gluposti

Hvala svima na pomoći

Poslednja izmena:
Uff, sa tom Toshibom sam se baš napatio prošle nedelje na ortakovom laptopu, takođe wireless drajver.

Elem, Toshibu treba streljati. Štekaju se za cd sa drajverima a ne mogu da obezbede normalno funkcionisanje svojih servera za download drajvera. Tri puta sam pokušavao skidanje (plus što skida jadnom brzinom od 70-80kb), i svaki put je pucao download na 99%.

Onda mi je palo na pamet da probam da pustim Windows Update da nađe drajver (jer sam drajver za LAN uspešno instalirao) - i zaista, Windows Update ga je našao, instalirao, i nakon toga je radio i wireless.

Proradiloooo!!! Došao mi komšija kompjuterski MAG!!! Instalirao mi win8, i radi i wireless i mute tj f11 i f12. Znači neće na win 7 32 bit a 64bit nisam ni probao. Inervirasmo se bez veze zbog gluposti

Hvala svima na pomoći

Windows 8 instalirao Microsoft driver za wireless i zavrsio posao! Mag je znao da ce windows 8 sam naci driver za wifi pa ti ga je zato i instalirao...😀

Upravo tako sve je drajvere win8 sam instalirao. Zvao sam komšiju pošto bolje zna, *** profesor informatike. A ja kad nisam siguran u nešto uvek pitam, zbog toga sam Kompjuterski Magić!!!

I još jednom hvala svima na pomoći i savetima🙂

Nazad
Vrh Dno