Šta je novo?

Sparkle 8800GT 512MB

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Kao shto zapocheh temu u prethodnom posto Sparkle 8800GT ili Sapphire 3870, hteo sam samo josh neshto malo dodat. ;)\

Prilikom otvaranja kutije od modela Sparkle prvo je bilo veliko iznenadjenje videti onako veliku karticu i razmishljajuci (hoche li uopshte moc da stane u kucistu?) pa na svu srechu uspelo je sve u Chieftec-u, n'o ni to nije nekakvo kakva je brzina izlged i kvalitet ove kartice.
Pre svega da pochnem sa prvim testom kojim sam odradio s' Benchmark06:
http://www.gfi.co.yu/oc/oc.jpg default 600/900

Uskoro che bit' josh testova...
Poz

Zasto "budala" u naslovu? :)

Chekaj, 8800gt ti radi na tom chiefu od 350W???

nex999: ...i jeste budala. ;))
ivan555: ma radi ka lud'o oc sam e6750 na 3.2 po unutra su dve kingstone na 800 i uzeo sam OCZ titanium Intel koje rade na 800 pa chu kingstona mach i ocz stavit.
Chieftec rul3z, grafickoj je potrebno na 6-pinsko ubaciti dva konektora od napajanja.
I da ne zaboravim temp joj nisu mnogo velike:
http://www.gfi.co.yu/oc/temp.jpg
Stvarno shto se tiche graficke ona je perverzija, Gears of War sve na maximum:
http://www.gfi.co.yu/oc/rez.jpg <---- Rezolucija
http://www.gfi.co.yu/oc/gwr.jpg <---- FPS u igri
Shto se tiche Crysis-a k'o Crysis, kriza u igri kriza i za rachunar ali nije problem,
uspeo sam sve na high na 1280x1024 8x AA na 24-32 FPS-a, a bez AA 30 - 38 FPS-a.
idemo dalje... :)

Kakav kuler ima ta tvoja Sparkle kartica? Jel referentni ili neki custom? Hoce li OC?

Chekaj, 8800gt ti radi na tom chiefu od 350W???

Ili vlada velika zabluda da je za 8800GT potrebno "azdaja" napajanje ili neki od nas imaju srece sa napajanjima,uglavnom meni overklokovani proc i graficka rade,za sada,bez problema na chieftecu 420w...mada cu ipak u skorije vreme uzeti bolje napajanje

Daj izbaci neke slike od kartice da vidimo kako izgleda tj. da joj vidimo hladjenje

Ili vlada velika zabluda da je za 8800GT potrebno "azdaja" napajanje ili neki od nas imaju srece sa napajanjima,uglavnom meni overklokovani proc i graficka rade,za sada,bez problema na chieftecu 420w...mada cu ipak u skorije vreme uzeti bolje napajanje

Nemoguce je da 10 ljudi ima ludu srecu. Pre ce biti da su cifre "naduvane". :wall:

Nemoguce je da 10 ljudi ima ludu srecu. Pre ce biti da su cifre "naduvane". :wall:

Kada sam kupovao,dosta ljudi me ubedjivalo da ni ne pomislim da stavljam na ovo napajanje,ali sam probao i za sada sve radi kako treba,cak je i overklokovana...mada bez sumnje treba neko kvalitetnije napajanja...jos da kazem da je grafika povezana preko jednog pci kabla(jel bese 4-pinski?) koji ne ide direktno iz napajanja,vec se nadovezuje...ne znam da li je to opasno,ali za sada radi...

Sparkle 88.

Poshto sam odma bio preshao na FPS-ove da sad malo predjem na izgled ove kartice i nadam se da che se i ostalima svideti ova kartica.

http://www.gfi.co.yu/oc/sparklec.jpg <--- Kako izgleda ispod haube to jest bez spoljneg oklopa.

http://www.gfi.co.yu/oc/sparkle1.jpg <--- Sparkle 8800GT U mashini

http://www.gfi.co.yu/oc/sparkl.jpg <--- Izlged kompletan, ove kartice
--------------------------------------------------------------------------

I naravno sam testirao kako se ponasha u Crysis varijanti na Very High x16Quality AA
http://www.gfi.co.yu/oc/CrysisVHQ.jpg

http://www.gfi.co.yu/oc/CrysisVH2.jpg <--- 1280x1024 16xQ AA na Visti 32Bit ide od 18-22 FPS-a AV je 20 FPS-ova kao shto se da videti na slici.

http://www.gfi.co.yu/oc/CrysisSet.jpg <--- Sve je na High podeshavanje bez AA

http://www.gfi.co.yu/oc/Crysis.jpg <---- I naravno nainteresantnije videti kako ova kartica sve na HIGH slobodno mogu rechi da se vrti na oko 38-45 FPS-ova bez ikakvog problema.
-------------------------------------------------------------------------------
Test sam vrshio na Visti 32Bit-noj.

Poz, i nadam se da sam nekom pomogao po pitanju kartice 3870 ili 8800GT i veoma sam zadovoljan sa karticom a inache sam bio ATI pachenik. :)

Treba da mi stigne Thermaltake 600W pa nisam uspeo OC ovu karticu maksimalno.
Ishao sam na 650/1900/1600 ali nije to to, napajanje mi je Chieftec 350W pa se ne mozhe maknismalno izvuch.

I ponavljam, ppl, stvarno nisam nikako voleo nVIDIa-inu varijantu ali ova me je impresionirala.

Pozdrav. :wave:

Ne rade ti linkovi...okaci to lepo na imageshack ili kao attachment ovde na forum pa da lepo vidimo :)

sparklec.jpg

sparkl.jpg

CrysisVH2.jpg

CrysisVHQ.jpg

Crysis je podeshen na VeryHigh AA 16xQ
Sve to na jednom mestu ;))

Poslednja izmena:
Fino,fino.
Sad mi nesto pade na pamet.Kako bi bilo da istestiras karticu sa i bez tog oklopa?...Mislim na temperature pre svega.Mozda bi to bio najprostiji mod ako se nekom ova karta pregreva (ili sumnja da se pregreva).
Eto cisto neka ideja, a moze korisno da bude. :D

;) Mogu samo da kazhem da kartica fino izgleda i da je dovoljno brza za najzahtevnije igre podeshene sve na High, a i nije puno skupa vrti se oko 195-205 eura. Tako da za tu cenu predstavlja Best Buy high-end kartica, eto. :)

Poslednja izmena:
;) Mogu samo da kazhem da kartica fino izgleda i da je dovoljno brza za najzahtevnije igre podeshene sve na High, a i nije puno skupa vrti se oko 195-205 eura. Tako da za tu cenu predstavlja Best Buy high-end kartica, eto. :)
Pa ne bih bas rekao... za te iste pare, mozda i manje (zavisi koja se cena gleda, ti si naveo rang od 195 do 205 evra) mogu da se nadju i karte sa boljim & tisim cooler-ima... poput vec milion puta pominjanog Palit-a, kao i onog Gigabyte-ovog modela sa Zalman(ima... posto ih ima dve vrste, VF700 i VF830).

Poslednja izmena:
Govorim o samoj kartici, brzini, kvalitetu i tako, a nisam posebno ciljao da je ova grafichka najbolja i da ima najbolji cooler, a i slobodno mogu rech' da je kartica u prvi red, to je moje mishljenje vidjeno iz prakse. Shto se tiche buke fina mi je varijanta Chieftec i ova kartica, kad radi FAN na Auto podeshavanje veruj mi nechujan je maximalno, i kad stavim da radi na 70% oko 1300 RPM-a onda se malo chuje tako da je i to reshenje uradjeno kako treba. I nema potrebe za Zalmanom niti sa bilo kojim drugim cooler-om kad se karta greje maximum do 55C, ovo govorim iz lichnog iskustva, jedino ako je nekom potrebno da mu na kartici pishe Zalman ili Thermaltake ili shta vech, ili je nekom puno bitno da mu kartica izgleda lepo tako da to nije puno potrebno ko hoche vishe, ovaj cooler fabrichki predstavlja dobru varijantu.

Pozdrav ljudi.. ;)

Poslednja izmena:
Govorim o samoj kartici, brzini, kvalitetu i tako, a nisam posebno ciljao da je ova grafichka najbolja i da ima najbolji cooler, a i slobodno mogu rech' da je kartica u prvi red, to je moje mishljenje vidjeno iz prakse. Shto se tiche buke fina mi je varijanta Chieftec i ova kartica, kad radi FAN na Auto podeshavanje veruj mi nechujan je maximalno, i kad stavim da radi na 70% oko 1300 RPM-a onda se malo chuje tako da je i to reshenje uradjeno kako treba. I nema potrebe za Zalmanom niti sa bilo kojim drugim cooler-om kad se karta greje maximum do 55C, ovo govorim iz lichnog iskustva.

Pozdrav ljudi.. ;)
Ma... nisam ja ni rekao da je karta losa ili spora, daleko bilo, vec sam se samo osvrnuo na onaj "best buy" deo. Moje je misljenje da nije, i da ima boljih/tisih (pa nek' bude i hladnijih) karti za te pare... ako ne i manje. Dakle, nema sanse da je "best buy" :)
A taj Sparkle, k'o i svaki drugi 8800GT - nis' sporiji, nis' brzi od njih. Sasvim normalan 8800GT. To nije ni potrebno potencirati.

A sto se pak ovih "Zalman-olikih" 8800GT-ova tice :D - ne kazem ni ja da je potrebno, ili neophodno... i ovako karta nije furuna, uostalom, sa prvobitnim referentnim cooler-ima, kao sto je taj - karte su isle i do 90 stepeni, pa im nista nije falilo... ali, kad vec za iste/nize pare (sto se definicija "best buy"-a) mogu da se uzmu karte sa kulerima koji su tisi i/ili bolje hlade - onda su bolji izbor.

Pozdrav

Slazhem se s' tobom, sve kartice bazirane na 8800GT su bukvalne slichne ako ne i iste u 99% sluchajeva, jedina je razlika u tim "coolerima" fabrichkim ili drugim reshenjima.

3dmark.jpg

Mislim da je fin rezultet za ovu grafichku, mada nisam je puno OC iz razloga shto ochigledno napajanje ne mozhe da podrzhi Overclockovan CPU- mem, i grafichku

pa da,kolje te taj chief od 350w. iskreno, ja licno ne bih smio da drzim takvu konfu na tom chiefu:p. jednostavno se ne bih osjecao sigurno,iako eto tebi radi konfa. ubaci neko jace napajanje i ici ce karta na 700/1750/2000 bez problema.

Rizik je chudo. :) Ma imam na lageru OCZ 650W i Thermaltake-a na 600W, pa to moram ubacit.

Da se pozalim.
Ubacio sam Thermaltake 500W napajanje i imam problem sa vechim Overclock-om ove kartice.
Povishe 624 za core i shadere kad stavim makar i 1530 neche ni da pokusha 3D Benchmark, ili pokusha i odma srmzne slika. Mislio sam da je 100% do napajanja bilo sve to jer sam imao starog dobrog Chieftec-a na 350W, stvarno pojma nemam o chemu se radi da li treba novi bios ili ima li ga uopshte.......ne znam!
Memorija ide dobro stavio sam 624/1530/1000x2 i tako radi ali povishe 624 i 1530 ni da gukne.
Do napajanje nije problem, do ploche nije jer je ova foxconn p35 dobra plocha proc e6750 isto tako, ma mashina iz profila, stvarno nije mi jasno do chega mozhe biti.
Pa eto ako ima neko mishljenje dobro je doshlo, jer sam opet kazhem "vishe ATi-u bio naklonjen i samo ATi-a imao" pa ne mogu se bash dobro snachi sa nVIDIa kartama.
Da ne zaboravim sve ovo shto sam testirao i radio je na bednom OS visti Ultimate 32bit. drajveri su tweakovani 173.16 isto se ponashalo i sa nvidionog site-a 169.21.

Svaka pomoc dobro doshla. :)
Pozdrav, ppl. ;)

Poslednja izmena:
Problem reshen.
'fala u svakom sluchaju, shto ste se trudili da mi pomognete.
Problem sam reshio sa Nibitor-om tako shto je za ovu grafichku karticu voltaza bila 0.95V, kada sam usadio voltazu 1.1V sve radi kao ludo, ishao sam na 700/1670/1950. Crysis sam probao da igram 16xQ iznenadjen sam i uvredjen bio, kad sam video kako igra leti kao luda, pomislio sam "stani da se vratim u podeshavanje da vidim jeli stvarno ovo 16xQ i sve na High" ali stvarno je tako bilo. :)

Instalirao sam WinXP, Vista ultimate je josh jedno ****** Microsofta, i ubacio sam tweakovane drivere 174.16 i mogu vam rechi da je stvarno 8800GT vrh u cenovnom rangu do 250 Eura.

Kod kolege i on drzhi servis i prodaju rachunara, inache je manijak za programiranje, bash je prodao jednom drugaru zver mashinu s' q6600 cpu-om, 4 GB kingstona na 8oo i ostale peripetije i uzeo mu 8800GTS 512MB Gigabyte-ovu karticu, video sam testove i primetih da kartica uopshte nije osetno brzha od 8800GT varijante, a skuplja je chak i do 80 eura, shto ne opravdava svoju cenu na odnosu gt.

Prodao sam i Gigabyte 9600GT ali prvo sam bio uradio test i ubacio je u svoju mashinu i kartica se ponasha sasvim solidno nedovoljno blizu do 8800GT ali solidna varijanta, za 160 Eura je Best Buy.
Ogromna je koliko i 8800GT(S) i ima 6-pinski konektor ali u snazi koliko sam mogao zakljuchiti iz ranijih testova kreche se izmedju 3850 i 3870, ili blizu 3870 chak je i preskache u nekim igrama.

U svakom sluchaju opet hvala za trud koji ste ulozhili. ;)
Poz', ppl. :)

Poslednja izmena:
Evo i novih Testova.
------------------------- 3dMark 05 --------------------------
3dmark05.jpg

--------------------------3DMark06--------------------------------------------
3dmark06.jpg

end.

Pa njemu je leto crysis i na 2600xt-u,secas se. :D

to je bio on ? :zgran: uf, onda se izvinjavam i povlacim iz dalje rasprave ovde :|

@gx-x ti 20fps zoves "leti" ? Blago tebi
To sam testirao na 16xQ sve na Very High mislim da je dovoljno.
Naravno sada ide josh brzhe kada sam odradio BIOS, vech je druga pricha. Valjda nekom smeta da je 8800GT pobegla za 30% u fps-ovima ATi-u 3870, pa eto "ne mogu se slozhiti samnom", sechate se kad sam govorio o 2600XT, eto stvarno ogromna je razlika prechi na ovu 8800GT varijantu, i uopshte se ne kajem shto sam je uzeo a ne 3870 koja se jedva sada vuche s' 9600GT.

Pozdrav, drugari. ;)

:) Ja se "ne slazem" sa tvojom konstatacijom da igra "leti" u 20fps, a ne sa time da li je 8800gt dobra karta. Bas me zanima sta si "odradio" sa biosom i sta si dobio. Pretpostavljam nista, al ajde da ti verujem na rec da je sada "druga prica" i da sada tamo gde je bilo 20 ima 21~22fps posto si klokno kartu za jos nekih 20-30MHz.

Drugo - 3870 je jeftiniji od 8800gt, pa kolko para, tolko i muzike. Ja sam imao kolko sam imao. Ako nista drugo barem imam monitor u koji mogu da gledam :D

@gx-x: ;)) naravno da sam dobio na klokove 685/1710/2060 i naravno nije 2-3 fps-a vishe, nechemo sad raspravu. :) Valjda si primeito da istinu govorim da sam zatrazhio pomoch zashto karta neche preko 614 za core i za memoriju 1840 da ne govorim o shader-ima. :) Ali uz malo truda odradjeno sve kako treba, gx-c inache po stoti put ponavljam drzhim firmu i dosta saradjujem sa Alti-em, KimTec-om, Eurolink-om i dosta na lageru posedujem robe, ali u tvom sluchaju shto si me sad napao za monitor jer mi u profilu stoji, 170T stari model ne znachi da u radnji drzhim 206BW samsunga za posao za koji mi treba tako neshto. :) A shto se tiche 3870 cena kod mene je 165 Sapphire-ov model, i Gigabyte 8800GT 190 i Sparkle-ov takodje 190 Eura.
Za nabavne nechu ni govorit meni je to smeshno, ali 8800GT sa ovim tweakovanim driver-ima bezhi dosta ATi-u i to je istina. Opet po 101 put ponavljam ATi-a sam koristio sve do ove 8800GT serije i dobar je ovo izbor. ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno