Šta je novo?

Space Siege - shoot-em-up RPG

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Od "Gas Powered Games" koji je pravio Dungeon Siege, dolazi Space Siege.
Klasicno napucavanje manje-vise, deluje kao mesavina dungeon-siege-a i shadowgrounds.

official site: http://www.spacesiege.com/spacesiege/index.php

video preview (sa in-game videom i prici o gameplay-u): http://www.gametrailers.com/player/29661.html

IGN: Are we seeing anything new here at CES 2008 with Space Siege?

Chris Taylor: Well what you're seeing is a game that's much closer to being finished. But what we're trying to do actually is be a little more secretive with our development in terms of not throwing the kimono so far wide open that by the time someone gets the game or by you, as a member of the press, get to play the game you say "oh I've seen so much of this I'm not surprised by how much I'm getting." There's something about taking the shrink wrap off of your game and putting it into your machine and…oh I'm just seeing Supreme Commander on the big screen over there. That's awesome [Chris is looking at a display running game footage at Microsoft's CES booth]...there's something about that impact. It's like in film. You know when trailers go too long and they show you the whole movie, you're sort of disappointed because you've seen it all in this synoptic form. So I think that we're trying to show you just a little bit of the game here at CES this year, and so that when you get it you're going to have some surprises left.

Ja ne bih ocekivao nesto spektakularno od igre. Ovo je laka zabava, bas kao i shadowgrounds i Dungeon siege. Ima nekih pomaka u gameplay-u i u tehnickom izvodjenju, nista spektakularno. Ja licno volim ovakve igre, odlicna su razonoda :)

Poslednja izmena:
super, ovo moze da bude zabavno :)

da verovatno zabavno koliko i dungeon siege 2.... eh..

covek se prosto zapita ko daje pare za te projekte, kao recimo i ko je dao 70 mil $ za snimanje DS2 filma...

Poslednja izmena:
Pa razbibriga... :)

G!!!, ti se bolje stedi za Fallout 3 i pij dosta vode... kad bude izasao da mozes posteno da ga pljujes bar jedno 3 meseca :D

Meni je DS2 bio sasvim zadovoljavajuce zabavan :d Pogotovo za odigrati u periodu kad nista pametnije nema od igara :)

Ako nista drugo bar sam sada tek video kako izgleda cuveni Chris Taylor :)

Btw,meni se igra ovako neka 'pucacina sa budzenjem' , samo da ne podseca mnogo na DS .

Poslednja izmena:
ma okej je pucachina u tom fazonu (shadowgrounds) , volim i ja da se opustim uz tog tipa arkadice (sa nekom statistikom) ali ako ima bar nekakav fun faktor koji do sada nije iskoriscen i milijardu puta, ali ***e josh jedan dungeon siege koji ce da smrdi i po blansu i po dizajnu svega i po neoriginalnosti i zbog sakovanja cele priche... dokle vise... DS2 mi je jedna od ogavnijih igara tog tipa a igro sam h&s dosta... generichka banalnost koju treba sto pre zaboraviti... ako mi se nesto gadi to je apsolutna prosechnost igre sa svakog aspekta, od koje developeri nisu ni pokusavali da pobegnu, a koja se PR magijom uzdize u nebesa... garantujem da u igri nece biti niti jedan jedini element delic promil gejmpleja koji ce biti ako ne nov onda bar nekonvecionalan... kako ih jednostavno ne mrzi da prave jedne te iste igre over and over again... meni mozak tiltuje od samog citanja vesti o ovakvim igrama valjda zigaju ostecenja mozga nastala igranjem ds2 svojevremeno...

gejmplej - sucks
grafika - sukcs
prica - sukcs
blanas - sucks
sucks sucks sucks...

da, ne volim DS2 :)

edit pa oni vec pricaju da je igra blizu zavrsetka, o da to je sigurno dobar znak da su se bash bash bash potrudili... c/p DS2 DATA dir, malo edita textura, nov dizajn kutije, platish koji rivju tu i tamo and next gen ready u svom pravom sjaju

Poslednja izmena:
sta pricas ti ? :) Pa igra se odvija u svemiru, ubijas aliene, to je skroz drugacije od DS-a zar ne ? :D

Inace novitet je to sto oruzja sam pravis, ne kupis ih usput, a usput se i upgrejdujes (pokrali system shock fazon) polako u kiborga.

Sto se ds2 tice, nit smrdi nit mirishe, bar meni. Svidela mi se pricica, oni dwarfovi i elfovi sto se kolju u beskonacnost su isto bili simpaticni, a ni one male mozgalice sto se pojavljuju nisu bile lose. Takodje mi je bila ok i ona finalna elemental magija sa fighterom :) Uvelicas se u onog dzina + ukljucis elemental papazjaniju ... luna park *** :D

woow there is a twist!!! in order to save the humanity you need to throw away your own humanity becoming a robot!!!! its so crasy!!!11 you have the rocket and the mines and that stuff... its hot, just like in movies.... and then... you need y'know, to reed and to think , thats all about action rpg...

josh jedan bezlichan h&s klon

igra izlazi ove jeseni a vec sada izgleda loshije od shadowgrounds 2.... naslov sa minimum ulaganja i troshkova za brzi obrt kapitala... fuj.... pogledajte samo sajt covece :) kakav trash... cela igra dolazi pravo iz 2002. godine....

:zgran: Covece :) Odakle ti samo inspiracija, sto rece kutija, pij dosta vode :)

u svakom slucaju: point taken :wave:

E da,Shadowgrounds je razbibriga kakva sam mislio da ce ovaj SpaceSiege biti.A to postoji i nastavak?Ili je u izradi?

ima nastavak, malo je drugacije koncipiran i meni licno je nije bolji od orig. jer vodish naizmenichno 3 razliticita lika (soldier, heavy, i spijunka) koji su usresredjeni na razlicita oruzja, sto generalno dosta pojednostavljuje stvari

zove se Shadowground Survivor http://www.shadowgroundssurvivor.com/, i kazem kada se sve stavi na maximum igra deluje sjajno i ima veoma zabavnu fiziku, ono sto sakuje je sto realno ima malo novina, neprijatelji isti a i oprema skoro da je ista, ali opet zabavna je do nekle

ma mene najvise izbaci iz takta banalnost i prosechnost danashnjih igara bez i trunke nagovestaja da su developeri hteli da urade nesto novo

***, svaka roba ima svog kupca - dubokoumne revolucionarne igre ali i boza kao sto je to ova :)

@G!!! : Hvala.Vidim da je slicno kao prvi deo ali mislim da cu ipak probati.
Pazi,ok je tvoj stav da ne volis kada neka igra nema novina.Ja sam vise popustljiv i volim da odigram cak i kopiju ako je dobro iskopirana.Mislim,znam da uzivanje nikad ne moze biti kao u originalu,aali ipak moze biti ok.
Ono sto ne mogu da podnesem a to je igra,recimo istog zanra i izvodjenja,sa istim forama...ali sve je mnogo siromasnije,u mnogo manjoj dozi,krace...i.Tako kada je izasli DS-ovi ja sam ih samo probao jer secam se da su imali siromasan skill sistem i kada bi se uporedili sa tada i dalje ultra popularnim Diablom izgledali bi smesno.

@DAS:

DS mislim da nikada nije pretendovao da bude diablo-like igra. Mislim da je pretendovao da bude uprosceni NWN i njoj slicne. u DS2 zato imas skill-ova pun qr...
Sa druge strane DS je imao neku skroz drugu dimenziju igranja od diabl-a, od noza i maca ili luka i strele kasnije prelazis na minigun, flamethrower i tako neke stvari...Imas veci party, (saborci)...

Poslednja izmena:
ma ne nisam ja smao za novine, nego ne podnosim igru koja je zamishljena da bude mediokritet od pocetka do kraja bez ulozene i trunke energije da se bude mastovit bar po dizajnu recimo neprijatelja ili opreme ili ne daj boze neke priche omg... meh...

odlican je survivor, nije ni blizu onolko tezak kao prvi deo, pa je jednsotavno manje zanimljiv sa tim sto je po pitanju grafike daleko daleko ispred....

@G:

otvoris onaj CFG fajl od survivor-a, tamo mozes da nabudzis jos stosta :) vise particless-a, bolje senke, vise osvetljenja, refleksije, volmetric fog, naravno i da promenis rezoluciju i ukljucis AA. Ja sam na kraju doterao igru na 30FPS :d

ima onaj config programce i neka advanced opcija u kojoj to sve moze elegantnije ? ili mislis da moze jos da se budyi i pored svega toga

hmm..prevideo sam to advanced dugmence lol ja sam to sve rucno :D

Izaso demo i meni je skroz ok, rokanje aliena, budzenje lika mehanickim delovima (cyber ekstremiteti,...), a i grafika i fizika su dobri.

Demo Download - 935 MB

Jel' još neko probao? Meni igra deluje dovoljno osvežavajuće u odnosu na diablo i njegove klonove...

Poslednja izmena:
Ja probao... znaci igra je skoro ko Shadowgrounds (sto je dobro osobina). Od svega jedino mi smetalo sto ne mogu da koristim WASD tastere za napred-nazad i strejfovanje kao u Shadowgroundsu da bi izbegavao paljbu, nego moram levi klik da bi se pomerio pa onda desni po neprijatelju kako bi nastavio da rostiljam.

U svakom slucaj jedva cekam 12 August.

Evo i par screenova. Probao sam da ukljucim AA ali nesto nece da radi, u 1680x1050 sve na MAX bilo je oko 60-70 FPS u proseku.
spacesiegescreen0000zf2.jpg

spacesiegescreen0005tx3.jpg

spacesiegescreen0010uk9.jpg

Poslednja izmena:
lol kako ovo ruzno izgleda :)

Space Siege Review
As dismal as any dungeon?

6.5 Presentation
Not worthy of the RPG half of its name. Too few choices and too little variety all around.
7.5 Graphics
Some nice designs and great combat animations. The environments are monotonous.
7.5 Sound
We like the moody score and the sounds of battle. Voice acting gets by but just barely.
5.5 Gameplay
Combat looks good on the surface but, apart from traps and barrels, there's nothing really tactical about it. Character development is very scripted.
6.0 Lasting Appeal
The game can fill a good few days and includes the option to play a separate coop campaign. It gets old a little too quickly.

6.4 Passable

Au mislio sam da će bar dobaciti do neke 7. Mada deluje kao razonoda dok ne stignu prave stvari.
A koliko vidim nije nešto ni ''težak", taman da se brzo ''kupi'' :)

Hmmm, dakle DS2 u space fazonu, opustencija... :d Igra izgleda zaista neverovatno niskobudzetno, ali ako je dovoljno zarazna, to ce izvaditi situaciju, donekle... :p Uglavnom, DS2 mi je bio simpatican i opustajuci, prava igra za razbibrigu. Problem je bio bas u monotonosti akcije, zbog koje su mi partije uglavnom trajale oko sat vremena. Nadam se da je ovde situacija nesto bolja i da su, ako nista drugo, makar nivoi i monstrumi raznovrsniji. Eh da, nadam se da je sada makar dozvoljeno snimanje lokacije po potrebi, jel save sistem iz DS2 je bio, blago receno, uzasan... ( prapotopski mator, takodje... :p )

@G!!!: Matori, treba da se opustis, majke mi. :D Jednostvano, igre kao Fallout kec, Planescape i njima slicne su bile jedinstvene; remek dela napravljene u vreme kad je gaming industrija izbacivala neke od najboljih klasika tog zanra. Danas je situacija drugacija; sve je mnogo komercijalizovanije, sa mnogo manje emocija se radi... ***. lova je mnogo bitnija, ocigledno. :p Malopre pomenuta remek dela se vise nikad nece ponoviti i na to treba da se naviknes. U suprotnom, moze da ti se zgadi ceo gaming world od 2000. pa na ovamo... Uh, a zamisli da postanes kao Kuzmanovic koji ce i nakon 20 godina da tvrdi da je Empire Strikes Back nesto najlepse sto je filmska industrija ikad videla, a zgadjen novijim naslovima, cisto iz revolta, krenes da se odusevljavas Uwe Boll-om. :d :d :d

opusten sam ja otkud ti ideja da nisam :)

pfuuu, josh me niko nije poredio sa kuzmanovicem, impresivno :d njegov lik i delo inace ne varim bash najbolje

Upravo kupujem igru :D Videcu kad je skinem na sta lici.

Nije losa igra, presao sam je kao 100% human... ocekivao sam "vise" sto se tice duzine same igre, no obzirom na velicinu i ovo je dobro. Najveca zamerka ide na dizajn nivoa, koji je prilicno repetitivan... svugde sivilo, vrata, elijeni, sivilo.... ako se izuzme ovo prvo grafika je OK, zvuk takodje... sve u svemu od mene dobija 75/100.

P.S. Dungeon Siege (kec) rulez!

Poslednja izmena:
Sta,vec ima da se 'kupi' ?
Znam da je juce-prekjuce gone gold,ali jos je valjda rano za 'kupovinu' ?

EDIT: pazi stvarno ima :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno