Šta je novo?

Space Hulk: Deathwing

Jedva čekam :D

[YOUTUBE]0VlNGHACpqc[/YOUTUBE]

Šta ću kad sam sucker za sve vezano za Warhammer 40k...

Dopada mi se što su stilizovali bolt projektile, što se vidi po čaurama (kada se pravi municija, po njoj se u skladu sa ritualom prosipa krv nevinih kako bi to pomoglo u ratu sa nečastivim silama haosa :) )

Oklop Deathwing terminatora bele boje - baš kako treba, za razliku od ostalih Blood Angels...Dark Angels...WHAAAAAAT!!!!???? Pa na Space Hulk su se iskrcali Blood Angels, a ne Dark Angels, čiji terminatori nose Deathwing ime, šta je bre ovo? :trust: Je li moguće da je neko u produkciji pobrkao Blood Angels i Dark Angels, Legiju IX i Legiju I, blasfemišući tako po Imperatoru lično? Jeres!!!

Dizajn boltgunova nije konzistentan.

Džinstileri su mnogo zeznutiji za ubiti od ovoga što je prikazano.

Pretpostavljam (tj. nemam šta da pretpostavljam, ako su ovo Dark Angels terminatori onda sigurno neće radnja biti o Blood Angels terminatorima) da se radnja neće odnositi na Squad Lorenzo, simpatičnog narednika Blood Angels terminatora i njegovu družinu. Tu me secite ako oni nisu pobrkali Death company Blood Angelsa i Deathwing Darkl Angelsa.

I jesu Dark Angels, nigde ni ne piše da su Blood Angels u pitanju :)

Pa jesu, čim je DeathWing (terminatori Dark Angelsa). Ali, roman Space Hulk govori o Blood Angels terminatorima, ne o Dark Angelsima. Mislim, priča je povezana sa time da iz warpa izlazi ta svemirska grdosija stopljena od 3-4 gigantske krstarice, gde je bilo poprište njihovog najvećeg vojnog poraza 300 godina ranije, i oni dolaze da se osvete i pobiju sve što ima od genestealera, ako su još tu. Dakle nije verno priči, čemu onda Space Hulk oznaka? Mogli su da stave bilo šta, WH40k Space Depths, šta god.

Kao što rekoh, ja sam Warhammer 40k picajzla, ne zamerite :)

imas pogresan avatar onda :p

Pa jesu, čim je DeathWing (terminatori Dark Angelsa). Ali, roman Space Hulk govori o Blood Angels terminatorima, ne o Dark Angelsima. Mislim, priča je povezana sa time da iz warpa izlazi ta svemirska grdosija stopljena od 3-4 gigantske krstarice, gde je bilo poprište njihovog najvećeg vojnog poraza 300 godina ranije, i oni dolaze da se osvete i pobiju sve što ima od genestealera, ako su još tu. Dakle nije verno priči, čemu onda Space Hulk oznaka? Mogli su da stave bilo šta, WH40k Space Depths, šta god.

Kao što rekoh, ja sam Warhammer 40k picajzla, ne zamerite :)

Space hulk je generalno svaki taj brod, tj vise njih spojenih, koji plutaju svemirom i warpom. Bilo koji čepter koji je blizu može da udje u njega i očisti ga, šta već. U onoj Space hulk board igri, su takodje Dark Angels, Deathwing terminatori.

[YOUTUBE]AIopmJhVQzs[/YOUTUBE]

O čoveče ... ta muzika... pa kako može neko da dozvoli da se mixuje takva muzika sa WH40k ?

Kad pomislim da je neko plaćen za to nije mi dobro.

Izgleda da biće ovo dobra pucačina :)

Potpuno neverovatno. Muzika je apsolutno grozna i totalno nespojiva sa WH40k. Međutim, nažalost ona nije jedina što je nespojivo. Dizajn Genestealersa je takav da ja na njima ne vidim uopšte zašto su opasni, samo vidim da su isplazili duguljaste jezičine. Marinci, sa druge strane, kao čilci iz lego kockica. I naravno, šarenih raznobojnih oklopa kao da ne pripadaju istom chapteru. Jedan ima bugarskog lava na naramenici, drugi ima krst, treći nešto treće. Grozno, sve u svemu.

Kolko znam prošla igra ove ekipe se nešto i nije proslavila?
Enivej, muzika je totalno promašena za okruženje.
Marinci, sa druge strane, kao čilci iz lego kockica. I naravno, šarenih raznobojnih oklopa kao da ne pripadaju istom chapteru. Jedan ima bugarskog lava na naramenici, drugi ima krst, treći nešto treće. Grozno, sve u svemu.
Co-op igra, kapiram da će svaki igrač moći da "customizuje" izgled oklopa svog marinca. Što znači da će u praksi izgledati mnogo blesavije od tih na trejleru.:D

^^+1
^+1
Sve u svemu zacin ce :D
Kada se bude igra pojavila znacemo zasigurno.

Poslednja izmena:
Akhm... Imam jedno pitanje. Znaci ta papazjanija spojenih brodova luta svemirm/medju dimenzionalnim prostorom ili cime god, puna je ko oko nekakvih zivuljki, koliko se iz onog trejlera vidi iiii grupa tih svemirskih marinaca upada unutra i cisti to sve? Ovaj, pet marinaca pocisti ceo onaj picvajz? Ne gledam sa stanovnistva igre nego generalno sa stanovista lore-a.

Priča i Lore Warhammer 40k univerzuma su suviše duboki da bi ti se dao kratak odgovor na to pitanje, i podrazumeva da znaš puno toga što se ovde i ne spominje :)

U knjizi Space Hulk je stanje sledeće. Iz warpa, tj. dimenzije haosa, povremeno izlaze space hulkovi koji onda plutaju kosmosom. Reč je o brodovima koji su putovali hipersvemirom i ostali izgubljeni tamo, pa ih je nečista sila haosa vremenom deformisala, uništila, preoblikovala i tome slično. Pride, u warpu vreme protiče na drugačiji način, te se može desiti da hulk izledi i 1000 godina u budućnost a da je na njemu prošao samo tren.

Elem, radi se o sledećem - ti space hulkovi su značajni zbog toga što sadrže tehnologiju iz davnih vremena, sa početaka Imperije ili čak pre nje, a obzirom da je u 40. milenijumu daleko više toga zaboravljeno nego što je poznato, tehno-naučnicima je veoma značajno da dođu do starih mašina. Osim toga, tu je i lični momenat. Terminatori marinaca koji se nazivaju Blood Angels (ovde je Dark Angels, drugačiji chapter, nebitno) se iskrcavaju na staaaari hulk koji je izleteo iz svemira nakon 500 godina, i žele da osvete poraz koji su njihovi prethodnici doživeli 500 godina ranije na istom tom space hulku. Pride, to je malo zakukuljeno pošto svi marinci žive po nekoliko stotina godina (pogotovo terminatori), a nasleđuju određene organe iz prethodnih marinaca koji datiraju unatrag sve do genetskog inženjeringa samog Imperatora. Sve u svemu, drugačija je potpuno percepcija tih stotina godina. Marinac želi da osveti smrt čoveka čiji organ nosi u sebi i slično.

Te "živuljke" mogu biti kreature haosa, zatim genestealers-i, zatim direktno užasna rasa tiranida, može biti orkova i tome slično. Sve u svemu, stvari mogu opasno da se iskomplikuju kada se četa marinaca iskrca na space hulk. Takođe, vidim da ti je čudno da grupa svemirskih marinaca naslaže i čisti sve pred sobom tek tako, očito ne znaš lore. Nisu to obični marinci, već genetski uzgajani superhjumani naoružani najstrašnijim oružjem koje čovečanstvo ima, blagosloveni i sa municijom gde je za svaki metak neko ljudsko biće zaklano kako bi njegova čista krv u kombinaciji sa molitvom sveštenika omogućila da snaga vere tog ispaljenog metka može da naudi monstruoznoj kreaturi haosa, a marinci ispaljuju hiljade takvih metaka u minutu.

Naravno, ne očekuj da će ti igra ponuditi ni 5% ovoga što sam ja ovde objasnio. To će verovatno biti neka "ja baja, oni za pobiti" akciona sabijačina bez naročite ambicije da se ispriča iole dublja priča.

Preporuka za sve koji žele da saznaju više: kolekcija priča Let the Galaxy Burn je dobra stvar za startovanje upoznavanja sa fundamentima WH40k univerzuma.

Let-The-Galaxy-Burn.jpg

Poslednja izmena:
Ha filipenko koji si bre ti car :) kada ga ovako napišeš ne znam ko se ne bi naložio na svemirske kleronaci marince :)

Hehe a najstrašnije od svega što je cela prica iz 40k samo jedna strana medalje kad je "voda već zamucena" i krvi je do kolega.

Mnogo "lepša" priča je pre 40k u 30setom milenijumu dok je Imperator još bio na nogama i marinci bili svi good guys a Caos bio nešto kao legenda za čiju istinu je znalo jako malo superiornih bića i ljudi.

Koliko-toliko da se objasne glavne stvari nabrzaka...:)

Lik koji je ovo radio je lepo sve skockao, muzika koju je izabrao je odlična i sjajno ju je uklopio uz tekst... sve je dobro odradio, ali brate, mogao je bar jednu pismenu rečenicu da sastavi. :d

Oči su me bolele dok sam čitao ovu travestiju od engleskog, mogao je bre da upotrebni neki spell check prvo, da skocka tekst u word-u, pa onda da ga smontira, bio bi savršen klip za početak nekog filma na primer (samo da se skrati na nekih 5-6 minuta).

Sve u svemu, od igre ne očekujem ama baš ništa, ali bilo bi lepo iznenađenje da dobro odrade posao.

Ovde je odrađeno sa likom koji priča:

Hvala filipenko o lore-u ne znam skoro nista. Mislim, znam da nisu obicni marinci i to da su, jelte, modifikovani, ojacani, itd (nisam znao za te nasledne organe) nego gledam onaj trejler i vidim da ih one zivuljkice pokidase. Ono, ocekivao bih da ih upadne par iljada unutra pa da bude prangijanje ovako posluze samo kao predjelo :d

Par hiljada? Par hiljada takvih marinaca služe da brane čitave sisteme. Marinaca ukupno ima oko milion širom čitavog kosmosa gde su raštrkani, Terminatora - starih veterana sa razvijenim moćima koji su preživeli hiljade bitaka - ima još za red veličina manje. Poenta i jeste da nikada nigde (osim u izuzetnim slučajevima, poput invazije Tiranida ili Dark Crusade-a snaga Haosa) nemaš veću koncentraciju marinaca. Velika je retkost da ljudi za svog života sretnu ijednog marinca i njihovo prisustvo je obično signal da se radi o katastrofalnoj, smrtnoj opasnosti.

Glavna vojna snaga, "meso" imperije je Imperijalna Garda. Otprilike, odnos je jedan marinac na preko milion gardista. Svemirski marinci se aktiviraju samo kada Imperijalna Garda ne može da kontroliše pretnju ili prosto nije dorasla izazovu.

A te živuljkice...mislim, to su Genestealersi, oni pre svega uopšte nisu tako naivni kako su ih ovde predstavili, i zato mi i jeste bezveze kako su ih dizajnirali i realizovali. Tim rečeno, jedan od osnovnih načina da se doaka marincima jeste npr. da im se neko pojavi na leđima. U romanu su uglavnom ginuli tako što im u uskim hodnicima jedan ili dvoje zađu iza ili kroz zid/pod/plafon dođu sleđa pa im probiju oklope kandžama ili nešto slično. Poenta je da marinac može da pobije hiljade i hiljade neprijatelja, ali ima svojih slabih tačaka i ukoliko neprijatelj zna kako da ih eksploatiše može da ih ubije jedan mali, naizgled beznačajni čilac.

Poslednja izmena:
Pored toga što svemirskih marinaca ima malo ne treba zaboraviti da se u uskim hodnicima svemirskog broda teško kreće i jedan a kamoli hiljade. Znatno su veći (i viši i širi i duži) od običnih ljudi.

smheightcomparison03.jpg

Znaci oni su odlazili u jako skucen prostor da se biju protiv jako *******og i brojcano superiornog protivnika? Kako ih je uopste uspelo da opstane citav milion? :d

Znaci oni su odlazili u jako skucen prostor da se biju protiv jako *******og i brojcano superiornog protivnika? Kako ih je uopste uspelo da opstane citav milion? :d

Pa za*ebani su :d

HELS..jpg

Nije svuda skučen prostor, problem je što imaš delove svemirskog broda kroz koje je Terminatorima (koji su širi i teži od klasičnih marinaca) veoma teško da se kreću i tu genestealersi pokušavaju da ih navataju. Ako im izlete na nekom iole širem prostoru, tipa hangaru, marinci ih počiste za tri sekunde.

powerarmour_by_mikhailsavier-d6u712u.jpg

Kada marinac umre, medic pokušava da iz njega izharvestuje protoorgan od koga je moguće uzgajati dalje ostale organe koji se usađuju u narednog svemirskog marinca prilikom njegovog treniranja. Problem je što mnogi marinci umru bez mogućnosti da medic ili članovi tima uspeju da harvestuju njegove organe, pa je situacija takva da se jedva održava prosta reprodukcija.

Za uvid u proces nastanka svemirskog marinca preporučujem ili roman Space Marine od Jana Votsona, ili Sons of Dorn Krisa Robertsona. Obe knjige govore o regrutovanju mladića u bratstvo Imperial Fists i brutalnom procesu treninga.

1374019704587.jpg
510qxfMMWXL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Za pripremu za ovu igru, naravno, roman Space Hulk od Gava Torpa.

65564_s0.jpg

Prilozi

• HELS..jpg
    HELS..jpg
    430.9 KB · Pregleda: 40
Ako te zanima WH40k univerzum, proveri
http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Main_Page
Ima puno informacija i zanimljivih stvari.

Jep. Samo, moram reći, ipak bih preporučio da se počne sa 2-3 knjige. Recimo, ja sam krenuo baš sa Space Marine i Let the Galaxy Burn pre ko zna koliko godina i navukao se najstrašnije.

Poenta je da svaki roman, svaka priča, otkriva tek neizmerno malecni delić Warhammer 40k univerzuma. Namerno ih tako pišu. I ako ode neko na Lexicanum, eksplodiraće jer mu ništa neće biti jasno oko terminologije, dešavanja, hronika...Lexicanum je moćna alatka, ali po mom iskustvu, isključivo da se koristi paralelno sa čitanjem knjiga ili nakon čitanja. Sam za sebe...od toga čovek može da rikne :) U svakom članku ima milion referenci, i ne zna se na šta pre da se ide.

Nazad
Vrh Dno