Šta je novo?

Kućna multimedija Soundbar do 500-600e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
Da napomenem da bi trebalo da bass malo vise dominira...

Da li je neko skoro kupovao neki Soundbar i zadovoljan je njime?
Gledajuci po radnjama, trenutno se dvoumim izmedju:
  • JBL 5.1 Soundbar Surround 550w (oko 65.000din);
  • Samsung Q800t 5.1 (oko 62.000din)

Ја бих ишао на самсунг због подршке за Dolby Atmos.

Samsung
Evo testova ako hoćeš da se informišeš više:

Bas sam pronasao ovaj rtings test, i bio zacudjen da je Samsung prosao bolje na testu, sa 220w manje snage u odnosu na JBL 5.1... (JBL 550w, Samsung 330w).
Inace i imam Samsung Tv, ali iskreno sam vise dobio preporuke (od poznanika) za JBL nego Samsung soundbar...

Ja bih najpre išao na Sonos Beam Gen.2, slušao sam ga i ubija. Nema poseban subwoofer, ali ne manjka mu, a i neće ti zauzimati mesto na podu, pa vizuelno dosta lepše izgleda i ne moraš da se drndaš sa kablovima. Takođe se slažem sa @salacue da obavezno treba da podržava Dolby Atmos, a ovaj podržava i može se naći na KP za 500e.
Ja imam Yamaha MusicCast YAS-306 i prezadovoljan sam zvukom. Međutim, to je već stariji model, kupljen čini mi se 2017, ali zato ima baščinu kao da imam i posebno subwoofer, a samo sam ga ljuljnuo na zid ispod TV-a u spavaćoj sobi.

Poslednja izmena:
Какве везе има колика је излазна снага појачала/звучника? Оцењује се доста тога а JBL је подбацио на пољу подржаних аудио кодека. И то дебело.

Какве везе има колика је излазна снага појачала/звучника? Оцењује се доста тога а JBL је подбацио на пољу подржаних аудио кодека. И то дебело.
Tačno, apsolutno ne bitno (i na tarabi piše…), a inače JBL je u poslednje vreme podbacio na mnogo toga. Šta znam, previše se bacio na komercijalu i nije mi više ništa specijalno, otkako je Samsung kupio koncern Harman, pa su samim tim i brandovi poput: JBL, Infinity, Revel, Harman Kardon, AKG, itd. prešli u vlasnistvo Samsunga. Svakako, neće im manjkati svetlećih display-a i trčećih svetala.😁

To nisam znao iskreno za JBL, a inace bih ipak da ima zaseban woofer...
Sto se tice Dolby Atmos-a nije mi preko potreban...sad sam iskreno zbunjen oko Samsunga, sto mi se inace i uklapa sa Tv-om, ali mi deluje ozbiljnije JBL...ne znam...

Ono sto sam oduvek zeleo je Logitech Z906, i mislim da bi sa njegovim bassom dobio to sto hocu, ali...razvlacenje kablova, nema BT, itd, zbog toga me odvracaju od kupovine istih...e sad u susyini bi hteo nesto sto ce zvucati otprilike kao taj Logi z906, a da je Blutut....zbog toga sam i odvojio 200e vise u odnosu na neki 5.1 sistem poput Z906

To nisam znao iskreno za JBL, a inace bih ipak da ima zaseban woofer...
Sto se tice Dolby Atmos-a nije mi preko potreban...sad sam iskreno zbunjen oko Samsunga, sto mi se inace i uklapa sa Tv-om, ali mi deluje ozbiljnije JBL...ne znam...

Ono sto sam oduvek zeleo je Logitech Z906, i mislim da bi sa njegovim bassom dobio to sto hocu, ali...razvlacenje kablova, nema BT, itd, zbog toga me odvracaju od kupovine istih...e sad u susyini bi hteo nesto sto ce zvucati otprilike kao taj Logi z906, a da je Blutut....zbog toga sam i odvojio 200e vise u odnosu na neki 5.1 sistem poput Z906
Jel si upoznat sa problemima u latenciji kod BT zvučnika/soundbar?

Po meni je to nebo i zemlja i odnosu na žičnu vezu. Drugim rečima video i zvuk nisu idealno sihronizovani kao kod kabla, ko je iskusio zna o čemu govorim.

Nije da mracim kupovinu coveku, ja bez SPDIF to ne bih povezivao. Delay je mali ali ga ima na BT bez obzira na verziju. Vremenom pocne da smeta. Sto ne uzmes Microlab Solo 9c, ima spdif i dobices to sto trazis, z906 bass.. A kablova i nema. Ja tako koristim...

Pogledacu ovaj Microlab...

Ma ja bih najverovatnije povezao i soundbar preko hdmi, nego mj odgovara sto mogu subwoofer negde da udaljim od tv-a....

A i zgodan bude Blutut kada se recimo preko phone-a pusti nesto

Sto ne uzmes Microlab Solo 9c, ima spdif i dobices to sto trazis, z906 bass.. A kablova i nema. Ja tako koristim...
Uh, sada si me malo zbunio kada sam pogledao ovaj sistem...pre svega tesko da se moze i naci u prodaji trenutno, ne nalazim ga pp oglasima u radnjama....a i nesto mi cudno da bih npr dobio bass kao na Logi Z906 kada ovaj sistem nema zaseban Subwoofer?

Izasla mi ova reklama dok sam gledam soundbarove, pa ne znam da li ovo nesto vredi, s obzirom da nije neka cena https://gigatron.rs/kucni-bioskop/l...ign=rtbhouse-retargeting&utm_target=category1

Pogledaj i Sony HTZF9, ja sam ga slušao i ubija sa zvukom, a ima i dobar bass, njega bih ja uzeo da uzimam za veći novac, pa vidi razmisli..

Deluje veoma kvalitetno, ali ima i kvalitetnu cenu... ipak bih isao max do 60.000din, ovo vec prelazi 100+eura...

Nego skrenuo sam bio sa teme sa onim "smesnim" LG kucnim bioskopom, i uporedjivanjima za basom Logitech-a Z906, da se vratimo ipak na pocetak teme, i odlucivanju izmedju Samsung q800t i JBL 5.1...
Koliko primecujem u tom cenovnog rangu su ova dva modela najaktuelnija (komercijalnija), najvise se prica i pise upravo o njima...
Tacno je da nailazim na ukupno boljom ocenom kod Q800T, ali kada se gledaju neke stvari koje meni i nisu preko potrebne, jer ce Soundbar najvise sluziti za slusanje muzike i hocu bolji bass... E sad, kada ljudi ocene Samsung sa kristalnijim i izbalansiranijim zvukom, ipak pomenu da je JBL bass bolji...zato se najvise i premisljam.

Ps. da ne bude da spamujem Samsung, vec imam TV 75" 9072 Cristal 2021god...ali me nesto za soundbar vuce vise JBL 5.1, nekako kao da nemam poverenja u Q800T, eto...mozda gresim.

Nazad
Vrh Dno