DarkSideR
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.09.2010
- Poena
- 170
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 9800X3D + Deepcool AG620 BK ARGB
- Matična ploča
- MSI x870e Tomahawk Wifi
- RAM
- 2x32GB Kingston 6000mhz cl30
- GPU
- Powercolor rx 9070 red devil
- Storage
- 3 ssds +2 Nvme gen 4
- Zvuk
- Logitech G535+Logitech z906
- PSU
- Bitfenix whisper 850W gold
- Kućište
- Phanteks P600S White
- Monitor
- Philips Oled 1440p 360Hz + LG C3 42" 120hz
- Miš & tastatura
- Marvo KG980B+Lamzu maya X 8k fnatic+Artisan Ninja FX Zero
- Laptop
- Asus 17"
- Mobilni telefon
- s20 fe
- Pristup internetu
- Optički internet
uzeo sam najposle karticu pa rekoh da spodelim svoje utiske i da dam jedan nestrucan mini review i unapred se izvinjavam za los srpski jezik al nadam se da necete mi zameriti 
Package Contents:
Sama kartica je dobro opakovana , dolazi u lepoj predpaznoj foliji da ne bi se povredila kartica. Za svoju cenu se moglo i ocekivati da kartica ne dolazi sa mnostvom dodatne opreme, tu je prirucnik(koji ce pomoci svakome ko nije siguran i ne zna kako da instalira karticu i drajvere), low profile bracket, CD sa drajverima, kao i opticki audio adapter.
The Card:
Kartica izgleda lepo, sa crnim PCB-om, nisko profilna, sa PCI slotom, sto ne bi trebalo da predstavlja problem, jer skoro svaka maticna ploca proizvedena u poslednjih par godina poseduje bar jedan PCI slot
. Uticnice su pozlacene i nisu bojadisane kao kod integrisane zvucne da vam pomogne prilikom povezivanja zvucnika, vec su imena izgravirana na samom backplate-u ( slika), jedan od uticnica ima i trojaku funkciju: Line/Mic ulaz i SPDIF opticki izlaz.
Srce ove kartice je ASUS AV100 High-Definition Sound Processor, koji u stvari je C-Media OxygenHD chip (CMI8788) sto ukazuje da se radi o dosta dobroj kartici.
Za prednje stereo izlaze je upotrebljen CS4398 DAC koji obecava signal-sum od citavih 120dB sa maksimalnim sample rate-om od 192Khz 24bit. Jedna lepa cinjenica : taj isti DAC je upotrebljen i u drugim high-end kartica a jedna od njih je X-fi Elite Pro
Za Analog inputs je iskoriscen CS5361 sa maksimalnih 114db.
» Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 116dB for front-out, 112dB for other channels dB
» Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 112 dB
» Output THD+N at 1kHz: 0.00056% (-105dB) for Front-out
» Input THD+N at 1kHz: 0.0004% (-108dB) for Line-in
» Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 48KHz
» Output/Input Full-Scale Voltage: 2 Vrms (5.65 Vp-p)
Od podrzanih funkcija tu su: Dolby® Digital Live, Dolby® Headphone, Dolby® Virtual Speaker, Dolby® Pro-Logic IIx, Smart Volume Normalizer, Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter, Magic Voice, Karaoke Functions, FlexBass™, 3D Sound Engines, DS3D GX2.0.
Odmah jedan minus sam zabelezio je nedostatak podrzke DTS formata, al dobro sta je tu je
TEST:
Test je radjen sa dosta dobrim Logitechom Z-5500, operativni sitem je windows 7 64bit, korisceni su najnoviji drajveri.
Za test je upotrebljen winamp kao i windows media player bez nekih tweakovanja
Zanr muzike : pop, rock, hardcore, dead metal, house, srpski pop-folk
TESTING:
Zvuk koji vadi ovo malo cudo od tehnike je neverovatan, jos uvek sam ne mogu da poverujem! Razlika izmedju realteka i xonara je neopisiva i ne mogu da pronadjem tacne reci kako da opisem tj. docaram zvucnu sliku koju reprodukuje ovaj malisan.
Do pola pojacam 50% i to se ne podnosi majke mi, bass je toliko izrazajniji, jaci, dublji i pojacan do kraja nema izoblicenja nikakvih a visokotonci u mozak diraju:guitar: ZVUK JE FENOMENALAN samo to mogu da kazem!!!
Nemam kameru da slikam da pokazem sta radi sada bass, sve zivo se trese i voda u jednoj flasi kao da kipi :,,: a pre toga nije bilo.
Package Contents:
Sama kartica je dobro opakovana , dolazi u lepoj predpaznoj foliji da ne bi se povredila kartica. Za svoju cenu se moglo i ocekivati da kartica ne dolazi sa mnostvom dodatne opreme, tu je prirucnik(koji ce pomoci svakome ko nije siguran i ne zna kako da instalira karticu i drajvere), low profile bracket, CD sa drajverima, kao i opticki audio adapter.
The Card:

Kartica izgleda lepo, sa crnim PCB-om, nisko profilna, sa PCI slotom, sto ne bi trebalo da predstavlja problem, jer skoro svaka maticna ploca proizvedena u poslednjih par godina poseduje bar jedan PCI slot
Srce ove kartice je ASUS AV100 High-Definition Sound Processor, koji u stvari je C-Media OxygenHD chip (CMI8788) sto ukazuje da se radi o dosta dobroj kartici.
Za prednje stereo izlaze je upotrebljen CS4398 DAC koji obecava signal-sum od citavih 120dB sa maksimalnim sample rate-om od 192Khz 24bit. Jedna lepa cinjenica : taj isti DAC je upotrebljen i u drugim high-end kartica a jedna od njih je X-fi Elite Pro
Za Analog inputs je iskoriscen CS5361 sa maksimalnih 114db.
» Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 116dB for front-out, 112dB for other channels dB
» Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 112 dB
» Output THD+N at 1kHz: 0.00056% (-105dB) for Front-out
» Input THD+N at 1kHz: 0.0004% (-108dB) for Line-in
» Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 48KHz
» Output/Input Full-Scale Voltage: 2 Vrms (5.65 Vp-p)
Od podrzanih funkcija tu su: Dolby® Digital Live, Dolby® Headphone, Dolby® Virtual Speaker, Dolby® Pro-Logic IIx, Smart Volume Normalizer, Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter, Magic Voice, Karaoke Functions, FlexBass™, 3D Sound Engines, DS3D GX2.0.
Odmah jedan minus sam zabelezio je nedostatak podrzke DTS formata, al dobro sta je tu je
TEST:
Test je radjen sa dosta dobrim Logitechom Z-5500, operativni sitem je windows 7 64bit, korisceni su najnoviji drajveri.
Za test je upotrebljen winamp kao i windows media player bez nekih tweakovanja
Zanr muzike : pop, rock, hardcore, dead metal, house, srpski pop-folk
TESTING:
Zvuk koji vadi ovo malo cudo od tehnike je neverovatan, jos uvek sam ne mogu da poverujem! Razlika izmedju realteka i xonara je neopisiva i ne mogu da pronadjem tacne reci kako da opisem tj. docaram zvucnu sliku koju reprodukuje ovaj malisan.
Do pola pojacam 50% i to se ne podnosi majke mi, bass je toliko izrazajniji, jaci, dublji i pojacan do kraja nema izoblicenja nikakvih a visokotonci u mozak diraju:guitar: ZVUK JE FENOMENALAN samo to mogu da kazem!!!
Nemam kameru da slikam da pokazem sta radi sada bass, sve zivo se trese i voda u jednoj flasi kao da kipi :,,: a pre toga nije bilo.