Šta je novo?

Sound blaster audigy 1

Ne postoji nikakva veza izmedju glasnoce i kvaliteta!

p.s. Prve verzije Live!-a su bile dosta "tise" od ovih novih!

Ma koliko mi bilo tesko da to kazem zbog njegovog avatara :d Delija je u pravu Vojkane. Glasnoca tj. jacina zvuka i kvalitet nemaju veze, sem ako ne slusas tehno, dens ili ne daj Boze britni/dzastin pop :smash: :d

Ali i bez obzira na jacinu, zvuk je kvalitetniji i sto je vrlo bitno za melodicne stvari, daleko bogatiji. Cak smem da potpisem da postoje opsezi koje doticna integrisana karta jednostavno ignorise - recimo neki zvuci u pozadini, bilo da su u pitanju igre ili obicna muzika

A da li si razmisljao o kombinaciji:
neki surround receiver (Yamaha RX-V340RDS na primer) + polovne kvalitetne dvostistemske kutije, mislim da se to vise isplati.

I ja da pitam, kad sam vec ovde :d
Dakle, imam integrisani Avance/Realtek/Shtagod AC'97 (ne znam tacnu oznaku, ali cip je velicine 3x3 mm :D ), dakle da li bi bilo drasticne promene kvaliteta ako bih presao na (b)Live! :) posto slusam na slusalicama?

nezavisni je napisao(la):
A da li si razmisljao o kombinaciji:
neki surround receiver (Yamaha RX-V340RDS na primer) + polovne kvalitetne dvostistemske kutije, mislim da se to vise isplati.

Koliko komada?
Ako mislis na 2, koj' ce ti onda 5.1 receiver?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
I ja da pitam, kad sam vec ovde
Dakle, imam integrisani Avance/Realtek/Shtagod AC'97 (ne znam tacnu oznaku, ali cip je velicine 3x3 mm ), dakle da li bi bilo drasticne promene kvaliteta ako bih presao na (b)Live! posto slusam na slusalicama?

Ako su ti kvalitetne slusalice, primetio bi razliku vise nego na zvucnicima!

Ma na zvucnicima je sve isto, a na slushkama primetim razliku i u nekim pesmama kad pustam sa cd-a i kad kompresujem u mp3 128k... ali samo u nekim (i to retkim), nemam toliko kucovski sluh... :)

OptiPlex je napisao(la):
Ma koliko mi bilo tesko da to kazem zbog njegovog avatara :d Delija je u pravu Vojkane. Glasnoca tj. jacina zvuka i kvalitet nemaju veze, sem ako ne slusas tehno, dens ili ne daj Boze britni/dzastin pop :smash: :d
OK ali samo mi recite šta sam ja to netačno napisao :D
A avatar mu je odličan :smoke:

Avatar mu je odvratan :party: , a sve mi se nesto cini da ste MNOGO odlutali od teme.

Dakle, imam integrisani Avance/Realtek/Shtagod AC'97 (ne znam tacnu oznaku, ali cip je velicine 3x3 mm :D ), dakle da li bi bilo drasticne promene kvaliteta ako bih presao na (b)Live! :) posto slusam na slusalicama?
Razlika između Avance/Realtek/Shtagod AC'97 i Live! se primećuje na kinezima od 10€: Ubodeš zvučnike u Live!, odvrneš ih preko 50%, ništa ne pustiš i ništa ne čuješ. Unda ih ubodeš u AC97, i dalje ništa ne puštaš ali sad čuješ jedno šššššššššššššššššššššššš.

deka je napisao(la):
Avatar mu je odvratan :party: , a sve mi se nesto cini da ste MNOGO odlutali od teme.

More, grobari, ja da sam na vasem mestu, pokrio bi se usima! :d:d:d

A uvek vam preostaje i :bottle:, pa onda :wall:

Delija je napisao(la):
More, grobari, ja da sam na vasem mestu, pokrio bi se usima! :d:d:d

A uvek vam preostaje i :bottle:, pa onda :wall:

Sta je ovo? Spam, ili sta? Kakve to veze ima sa threadom? :trust:

A osim toga, osecam da ti se smesi crveni (ili makar zuti) kad, i ako, ovo vidi Peca ;)

Inace, ja predlazem nabavku neke Nforce2 ploce sa odgovarajucom zvucnom koju stranci cesto uporedjuju sa Audigyem 2...

Stranci nemaju pojma! :)

Imam dve konfe sa SoundStorm-om i na jednoj mi radi Audigy, a na drugoj Live!
Pitam se zasto! :)

p.s. JEDINA prednost SoundStorm-a je hardverski encoding u DolbyDigital, tj. AC3, kada se zaobilazi onaj losiji deo tog cipa, odnosno DAC.

Vidis, i ja imam dve masine. U jednoj je BIO Audigy1, a u drugoj je BIO Live!

Sto se tice prve, popizdeo sam jer nikako nisam mogao tokom slusanja mp3 muzike da aktiviram centralni zvucnik na mom 5.1 sistemu. Drajveri su jednostavno traljavo odradjivali posao sa nekom "creative emulation" opcijom. Krcalo je i pistalo, i mnogo je bolje zvucalo bez toga. Tako da sam presao na SS; jedan kvadratic stikliran u SS i sve radi savrseno. Cak je po meni i zvuk lepsi (subjektivno, vise volim dobar bas nego "cist" zvuk).
A sto se tice druge makine, Live je imao veoma bedan drajver za DOS, i NIKAKO nisam uspevao da ga nastimujem da radi kako treba. Te ima FX, te ima MIDI. Ali zajedno - nikako. Audigy je doduse to dosta bolje radio, ali opet je zvuk u DOS-u bio "ciguli-miguli". Zato sam presao na AWE.

Pazi sad:
Live + Audigy = 70e;
AWE = 5e;
SS = fraj;

Prosta racunica.

Sorry, ali potpuno smo razlicite zahtevnosti sto se tice zvuka!

1. muzika se slusa onako kako je napravljena - stereo, a ne na 17 zvucnika!
2. apsolutno mi nije potrebno da mi zvucna kartica daje jaci bas, vec original, neizmenjeni zvuk!
3. jedna konfa mi je prikacena na Yamaha Receiver sa Visaton zvucnicima, a druga na Sony liniju sa ElectroVoice-ima, tako da sada mozda ima vise smisla ono pod 1 i 2.
4. meni radi pod DOS-om sve OK i to po defaultu sa original driverima (bas sam skoro igrao neke flipere)

p.s. Za kompjuterske zvucnike je SoundStorm dusu dao!

poz.

Poslednja izmena:
Ovo sto si napisao je tooooliko subjektivno da mogu da potpisem da se samo tebi desava.

Live 4.1 i SS jos i mogu da se uporede na prosecnim zvucnicima, ali Audigy i SS??!!
Kvalitet zvuka je neuporedivo lepsi i cistiji. Ekvilajzeri su prirodniji pa se prakticno i nema sta naknadno podesavati.
Drajveri, istina mogu biti malo bolji, ali su dovoljno dobri.

Darko je napisao(la):
Cak je po meni i zvuk lepsi (subjektivno, vise volim dobar bas nego "cist" zvuk).
Čekaj, voliš dobar bas i bolji ti je SS od Live!-a?
Onda si ili gluv ili imaš ****** Live!, kod njega se primeti da ima jači bas od soundstorma i na 10% odvrnutosti zvučnika, bilo kojih.

Delija je napisao(la):
Koliko komada?
Ako mislis na 2, koj' ce ti onda 5.1 receiver?
Ma mislim na svih 5+1. Ja imam Yamahu RX v340RDS, prednji zvucnici su mi Tannoy E11, centralni i zadnji su home made Visatone

5, naravno, ali muzika se slusa samo na frontovima, osim ako je snimljena kao Dolby Pro Logic, Dolby Digital, DTS i sl.

p.s. Koji su ti Visaton driveri u satelitima? Kod mene su zadnji W130S + DTW72, a centar 2x W130SC + SC4ND.

poz.

Drasticne i instantne, a usudio bih se da kazem i shokantne.

M

Nazad
Vrh Dno