Šta je novo?

SonyEricsson P1

DrStrangelove

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2004
Poena
620
U opštoj pomami oko iPhone-a i njegovg prelaska velike bare ovaj tel mi se čini malo zapostavljen (posebno sad kada je cena počela da se spušta), a deluje da ima jako dobre k-ke za cenu i "blago" čudnu tastaturu.

Zanimaju me vaša mišljenja, bilo da ga posedujete ili ne, a i utisci vlasnika, podrazumeva se.
Nailazio sam na dosta pozitivnih review-ova, ali bilo je i onih koje je smorila upotreba stylus-a (olovke), kaže maltene ne možeš ni da slikaš bez njega. Da li je tastatura upotrebljiva ili ne, kakva je brzina rada, kako se snalazi po office aplikacijama. Tel me zanima jer kada nisam u kancelariji na njemu bih mogao (pretpostavljam) da držim .pdf kataloge za posao, uradim po neki proračun u excel-u, proverim-pošaljem poštu (wi-fi) ....

U principu pretpostavljam "koliko ljudi toliko ćudi" ali ipak više verujem vama nego onim, možda sponzorisanim, review-ima i nekim drugim sajtovima.

telefon deluje super imam p990i ali najveca mana p1 jeste procesor koji je isti kao kod p990i kamera je bolja u principu ne vredi te pare, ja se ozbiljno mislim da kupim e61i nokiu, jer je nokia dosta bolja po meni, jer stabilnije radi i ne baguje moje misljenje ili kupi p990i manje ces bacati para a imaces dobar fon!

Bravo, bas sam posao da editujem poruku i dopišem pitanje: Da li vredi koliko je skuplji od P990?
Kažu da je stabilniji i nešto brži zbog svojih 128MB RAM-a prema 64 kod P990.

Kako ti se snalazi sa .pdf-ovima i po excel-u? Je li to upotrebljivo uopšte, osim što pretpostavljam da treba strpljenja? Mnogo bagovit? Biće možda da su malo proterali bagove u novim modelima....

Ja imam m600i koji je mnogo slicaj ovom P1 (-kamera manje ram-a nema radio) I ono veoma sam zadovoljan sa njim totalno je upotrebljiv za npr excel. Mnogo vise od npr n95 koji ima cale.

ne nesto brzi nego dosta brzi... to sto procesor nije brzi nema veze, ram je bio problem kod P990... i uopste nije puno bagovit...

Snalazi se super... to odavno nije problem...

ne nesto brzi nego dosta brzi... to sto procesor nije brzi nema veze, ram je bio problem kod P990... i uopste nije puno bagovit...

Snalazi se super... to odavno nije problem...

Iz ličnog iskustva ili pretpostavljaš?

Jedan drugar me je gotovo ubedio da ne vredi razlike. Možda je i bio u pravu dok je P1 bio preko 460E, ali sada polako dolazi na svoje, pretpostavljam.

Nokie nisu loše, ima sada modela sa ekranima sa 24-bit bojama i raznim zezalicama, ali koliko sam video samo E90 ima operativni office, koji nije samo za pregled dokumenata nego i za editovanje.
Osim toga zadnih 6-7 telefona su mi E odnosno SE, a i P1 je elegantniji (po meni)

Ja imam m600i koji je mnogo slicaj ovom P1 (-kamera manje ram-a nema radio) I ono veoma sam zadovoljan sa njim totalno je upotrebljiv za npr excel. Mnogo vise od npr n95 koji ima cale.

Kako se snalaziš sa tastaturom-klackalicom i bez džojstika tj četvorosmernog tastera?

Poslednja izmena od urednika:
Znas kako p990i meni super radi ok je fon dobio sam jos jedan na poklon koliko ih volim:-devil-: zezam se!dobar je fon vredi kupiti i cena mu je ok, P1 me ne odusevljava nista novu u principu malo brzi!p990i se super snalazi sa pdfom sa office dokumentima a da ne pricam o internetu bas lepo radi, ja chatujem sa njim i posecujem sajtove bez problema samo sto je to skupo, chat i nije a ekran je prava milina OGROMAN je!a nokiu e61 sam zagotivio kad sam je video jednostavno je lepa a ima i mocan ekran samo mu je cena bas jaaaaaaaaka!pozz

Poslednja izmena:
Ja svoj glas dajem SE P1... stvarno je vrh telefon! Znam par ljudi koji ga imaju i koji su pritom veoma zahtevni korisnici i oni su prezadovoljni! Sve sto tebi treba a neveo si gore mozes glatko da odradjues na ovom telefonu a josh plus izgleda perverzno ! za moj ukus prelep samo mi se ne svidjaju brojevi sto su crvene boje, to malo kvari utisak al ajd ne moze sve da bude savrseno!

Tastatura razvaljuje, tj. uopšte ceo koncept - ja sam lično impresioniran funkcionalnošću. Da je posebno brz i nije, ali uopšte nije spor, tj. u rangu je upotrebljivijih Smartphone i PDAPhone (ovima je i bliži) aparata. Kombinacija tača, qwerty i opštih performansi je neverovatan, tako da preporučujem svakome ko se misli da pređe na P1, da uzme sad M600i i sačeka da mu cifra padne na neki prihvatljiviji nivo. Sigurno ne opravdava 300€ razlike - pa može polovan DSLR da se uzme da tu razliku u ceni, ako vam kamera nedostaje.

Hvala svima na odgovorima (još se i rimuje 🙂.

Kupih P1i. Preliminarni utisak: veoma sam zadovoljan. Trebao mi je skoro ceo dan žestokog maltretiranja da mu ispraznim fabričko punjenje, znate kako je već sa novom igračkom (indikator baterije je bio oko pola, možda malo ispod). Sada ga punim po prvi put, pa ako nekog zanima, javiću utiske.
Cheers!

Hvala svima na odgovorima (još se i rimuje 🙂.

Kupih P1i. Preliminarni utisak: veoma sam zadovoljan. Trebao mi je skoro ceo dan žestokog maltretiranja da mu ispraznim fabričko punjenje, znate kako je već sa novom igračkom (indikator baterije je bio oko pola, možda malo ispod). Sada ga punim po prvi put, pa ako nekog zanima, javiću utiske.
Cheers!

Ako nije tajna koliko si ga platio?, ako ne moze ovde moze na PM.

Ja se izvinjavam svima zbog svoje odsutnosti, bio sam na službemom putu, a kada sam se vratio komp mi je gecrkt. Sa posla nikako da stignem da odgovorim (evo sada brzinski...).

Platio sam ga 370 E, kupio u BG-u.
Baterija drži 2 dana garantovano uz maksimalno matretiranje: puno razgovora, excell, pdf, bt, gprs, kamera pa čak i igra golf...
Možda bi izgurao i treći, ali nisam smeo da rizikujem pa sam punio. Sa malo umerenijim korišćenjem i sve vreme dobrim signalom sigurno bi izgurao bar 3 dana.
Ekran je neverovatno veliki i sada mi stari k750 izgleda bedno. Video snima u 320x240, a ne u onoj manjoj (nešto sa 177 valjda) kako pročitah negde.

Juče sam se igrao sa P1i i mogu vam reći da je jedina zamerka to što je mnogo spor, a nisam se dovoljno dugo igrao da bi mogao da ocenim koliko je teško navići se tj koristiti onu njegovu tastaturu.

Ostalo je sve ok, što se tiče ergonomije, težine i ostalog.

Ja sam se sinoc igrao sa m600 ili tako nechim shto je veoma slichno (osetljiv ekran, olovka, tastatura itd.). Mogu vam reci da sam se totalno razocharao pa chak me je to skoro potpuno odvratilo od razmishljanja da uzmem P1 🙁
A delovao mi je kao savrshen telefon ali ipak je ona tastatura kao i chitav koncept pomalo neupotrebljiv 🙁 Verujem da se chovek moze navici ali mi sinoc momak kaze da ga vec prodaje jer kaze da mu ne odgovara iako se skroz navikao na tastaturu.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1982&idPhone1=1425

Poslednja izmena:
Posle nekoliko Symbian i Windows Mobile telefona, ovo je definitivno jedan od najupotrebljivijih koncepata na tržištu. Za ove pare ga je gre'ota nemati.

Kao i svaki novi Smartphone, posebno ovako kompleksan, ne mogu se donositi brzi zaključci. Potrebno ga je koristiti dugo i navići se na ceo ovaj koncept. Pre neki dan mi je dopao šaka E70, koji je sve do M600i za mene važio kao premisu za idealan aparat. Ja sam se jednostavno osećao sputanim na onom malom ekranu bez tača, bez obzira na fantastično rešen qwerty.

Takođe može nekome subjektivno da bude neadekvatan koncept M600i, ili kojim slučajem da ne može da izađe na kraj sa kompleksnošću koja je posledica neverovatne versatilnosti u kućištu potpuno normalnog telefona. Ogroman fenomenalni 2,6" ekran i qwerty su postali nešto bez čega ja više ne mogu.

Ja mu dajem čistu 10tku i nemam pojma šta bih mogao da mu dodam da bi bio bolji - prvi put u životu imam takav aparat. Jednostavno nemam pojma, ovaj aparat mi je potpuno potaman. Spisak korisnog softvera je veoma dugačak i jedine realne mane koje se u ovom trenutku mogu setiti je što IGO (GPS mape) ne podržava Symbian nego sam WM platformu. Ruku na srce, za ovaj novac se ovakvoj bahatosti i može progledati kroz prste.

Nema teoretske šanse da iko može ovaj koncept nazvati lošim, ko stvarno ima potrebu za pametnim telefonom. OS je intuitivniji od klasičnog Symbiana i WM zajedno. Rad sa blututom savršen - i sa Symbianom i sa WM sam imao puno problema, uz neke potpuno neverovatne mane, da ih ne nabrajam. Baterija sa 7+ sati priče na GSM uz ogroman standby. Fantastičan MP3, reprpodukcija svih vrsta multimedijalnih sadržaja i otvaranja svakog mogućeg bitnog formata fajla.

Da ne smaram više, pravi korisnik neće propustiti priliku da kupi M600i za ove poklon pare, jednostavno je predobar i dajte mu šansu od bar mesec dana upotrebe, da vidite šta u stvari nudi.

da li ovaj telefon ima virtuelnu tastaturu kao p900 , koja se pojavi na displeju i slova ubadas olovkicom?

Ima, ali još je bolja opcija to što možeš sam da pišeš slova sa olovkicom i to sasvim dobro prepoznaje švrakopis 🙂

zam za pisanje olovkom, ali postoje pravila kako se pise koje slovo.neperpoznaje bas svakakav svrakopis.

pa volinu od trideset godina nemozes da naucis da lepo pise. kad to do sad nisam naucio necu nikada.

Nazad
Vrh Dno