Šta je novo?

SonyEricsson K700i

Nije Broz panoramsko slikanje glupost. To je nesto najgenijalnije sto ti digitalci donose osim histograma.
Ako imas iole bolji stativ, mozes da i sa losijim aparatom uradis matricu 3x4 ili 3 x 5 slika i da to lepo spojis u nekom programu, uradis 66.666 % ili 50% resize u photoshopu, sredis fotku, i uradis unsharp mask, i dobices tako ostru i detaljnu fotku, kakvu ne mozes da dobijes ni sa najboljim DSLR aparatima :)

testthenext je napisao(la):
Nije Broz panoramsko slikanje glupost. To je nesto najgenijalnije sto ti digitalci donose osim histograma.
Ako imas iole bolji stativ, mozes da i sa losijim aparatom uradis matricu 3x4 ili 3 x 5 slika i da to lepo spojis u nekom programu, uradis 66.666 % ili 50% resize u photoshopu, sredis fotku, i uradis unsharp mask, i dobices tako ostru i detaljnu fotku, kakvu ne mozes da dobijes ni sa najboljim DSLR aparatima :)

samo sto sa slikama koje pravi ovaj fon neces se leba najesti :D

i dobices tako ostru i detaljnu fotku, kakvu ne mozes da dobijes ni sa najboljim DSLR aparatima :)

I ti imas herca da ovo kazes coveku koji ima 2 zlatne i 2 srebrne medalje iz fotografije? Coveku koji je izlagao svoju fotografiju na Oktobarskom salonu?Svasta s` tobom:)

pozdrav

Pa sama ta tvoja izjava devalvira i tebe i te koje su ti nagrade dali, mada je i sam znacaj domacih nagrada diskutabilan.
Ja sam dobio nagradu za montazu na festivalu kratkog filma, i niti sam se pojavio tamo, niti sam je ikada uzeo.
Ljudi koji nesto vrede rade za pare, i to je ono sto je najveca nagrada, da je neko spreman da plati za to sto ti radis. sve ostalo je manje bitno, pogoto kod nas gde se zaista dodeljuju svakakve nagrade, a pogoto ranije gde je gomila dosadnih metuzalema dodeljvivala nagrade svojim "sticenicima".. no nebitno, obrazlozi ti prijatelju meni tu tvoju tvrdnju pa da pricamo...
Pozdrav.

I izvini, ali da li ti zaista treba slika, tog najveceg neprijatelja srpskog naroda, da je gledam na skoro svakoj strani.
Odahnuo sam, kada sam je u srednjoj skoli izbacio kroz prozor, zasto mi je vracas, zivota ti?
Mislim, razumes, ni kao fora, on nije smesan. Ne znam ko su ti i sta roditelji, ali VERUJ MI, mojoj porodici on uopste nije smesan.

Pa sama ta tvoja izjava devalvira i tebe i te koje su ti nagrade dali, mada je i sam znacaj domacih nagrada diskutabilan.
Ja sam dobio nagradu za montazu na festivalu kratkog filma, i niti sam se pojavio tamo, niti sam je ikada uzeo.
Ljudi koji nesto vrede rade za pare, i to je ono sto je najveca nagrada, da je neko spreman da plati za to sto ti radis. sve ostalo je manje bitno, pogoto kod nas gde se zaista dodeljuju svakakve nagrade, a pogoto ranije gde je gomila dosadnih metuzalema dodeljvivala nagrade svojim "sticenicima".. no nebitno, obrazlozi ti prijatelju meni tu tvoju tvrdnju pa da pricamo...
Pozdrav.

I izvini, ali da li ti zaista treba slika, tog najveceg neprijatelja srpskog naroda, da je gledam na skoro svakoj strani.
Odahnuo sam, kada sam je u srednjoj skoli izbacio kroz prozor, zasto mi je vracas, zivota ti?
Mislim, razumes, ni kao fora, on nije smesan. Ne znam ko su ti i sta roditelji, ali VERUJ MI, mojoj porodici on uopste nije smesan.

Zao mi je sto slika doticnog u tebi budi takve emocije. Resenje je da u browser-u iskljucis "images".
Ostalo ne bih komentarisao...

Je l moze neka full size slika, dnevno svetlo, najbolje napolju i da vidimo neki video clip max quality sa zvukom naravno ...? Da li je FM stereo, kakav je kvalitet prijema ?

Pozdrav.

ljudi da niste mozda malo (MNOGO) otisli offtopic

Telefon ima sasvim solidne fotke kad se odstampa na 1o x 15 cm. Uporedive sa onim kineskim krsevima sto se mogu kupiti na kalenic pijaci, a verovatno i drugde.
Tako da nije bas za bacanje, mada naravno, nije ni za neku ozbiljnu upotrebu.
Ali za dokumentarne fotke, prodaju kola, agente za nekretnine, nepropisno parkiranje i sl., zavrsava posao samo tako...

cekaj nemogu da verujem da "solidno" izgleda kada se otstampa na 10X15
P.S. gledao sam neke slike sa S700 (1.3 mpix) ono je strasno,u najpozitivnijem smislu,gotovo kao da je fotkano sa pravim fotoaparatom,sem sto meni bodu oci zamucene ivice,ali koliko sam provalio to je boljka svakog objektiva na mobilnom telefonu

pa objektiv nema blendu i uvek slika prip punom otvoru, socivo je pitaj boga od cega, pa su prisutne sve moguce aberacije, mada je neostrina najprisutnija, jer se ona u savremenim objektivima koriguje asfericnim socivima, koja malo drugacije prelamaju svetlost.
Mene sada zanima koji ce biti odgovor proizvodjaca aparata :)
Ovo polako postaje opasno za njih. Udarac na donju klasu, koja iako je vec napredovala do 3 mp, oni tamo na zapadu ne cekaju da ih neko pregazi.
A ima ljudi koje ce 10 x 15 fotka sa mobilnog da zadovoli, i te kako.

Evo jedno pitanjce posto davite sa tim fotografijama:).
Na primer CX/M 65 vs K700 sta uzeti...Siemensi su mnogo lepsi a K700 mnogo funkcionalniji.Nasta ici?Na lepotu ili aplikacije :)?
BTW: Osim malo losijeg dizajna mislim da mu je glavna mana mali displej za tako skup mobilni!

Poslednja izmena:
U principu nevolim da se prepirem na ovaj nacin ali meni su siemensi neoprostivo ruzni, kako spolja tako i njihov softver. K700 je bombonica naspram bilo kog siemensa. Od kako je spojen Sony - Ericsson prosto sarmira na trzistu a ja kupujem iskljucivo ovaj brand - T200, posle 300 a sada T630. Ovaj cu takodje sigurno uzeti - telefon koji me je osvojio otkako smo poceli ovaj thread. Tako da mogu da ti dam savet otprilike ovakav - idi na lepotu i funkcionalnost - uzmi ovaj telefon.

thx for the advice :) kao sto je rekao hajli siemens je ***** * ****** :))))

tako je miki samo ti slushaj hajlija i daleko cesh dogurati :)
enivej da te pitam jackyll-e, jel telefon ima ili nema mp3 melodije ?
poshto na vecini sajtova kaze da ima polifone sa 40 kanala, dok na jednom od ovih linkova koje si dao (unofficial se club kako vec se zove sajt :) kaze da ima mp3 melodije

*edit: na howardforums.com sam procitao da ima mp3 melodije :)
evo i linka za review BengalBoy-a koji stvarno odlichno opisuje telefone (koga zanima review motorole mpx (pocket pc phone) ima i njega na ovom sajtu)
http://www.howardforums.com/showthread.php?threadid=358003

Poslednja izmena:
Hh, evo vratih se sa odmora... Da ima MP3 player i naravno moze da zvoni kao MP3. Inace radio je FM i sasvim je zadovoljavajuci.
Veliki poz svima!

Men' se svidja :)

Smorila me Nokia, 'ocu opet Ericssona, prodajem 6600! :) :D

[Miki] je napisao(la):
Nasta ici?Na lepotu ili aplikacije :)?
na lepotu, apsolutno! Svaki nov telefon ima mnogo vise opcija nego sto je realno potrebno, tako da je sad vec dosao trenutak da se gleda dizajn! Po tom pitanju, SE pravi telefone koji su prilicno ruzni (npr. T610 i ovaj K700 su tipicni primeri "akrepa", dok su jeftiniji modeli, npr. T2xx i T3xx, veoma lepog dizajna)...

Dakle - Siemens (hm... ili Nokia 6230 :-devil-: )

[Miki] je napisao(la):
Evo jedno pitanjce posto davite sa tim fotografijama:).
Na primer CX/M 65 vs K700 sta uzeti...Siemensi su mnogo lepsi a K700 mnogo funkcionalniji.Nasta ici?Na lepotu ili aplikacije :)?
BTW: Osim malo losijeg dizajna mislim da mu je glavna mana mali displej za tako skup mobilni!

Dobro, pa nije valjda da niko nezna da Siemens jos od prethodne generacije mobilnih koristi SE tehniku i softver?!?? Naravno, razlike postoje, uglavnom kozmeticke prirode, i nesto malo sitnih tehnickih.
A o lepoti/ukusima ne vredi raspravljati. Ja sam odusevljen izgledim K700, a jos vise Motorolom E398, tacnije njenom kombinacijom boja. A Siemens mi se uopste ne svidja.

peco, za koliko prodajes 6600. obzirom da si ga ti koristio verovatno po 35 sati dnevno... heh...
ja bih menjao 3650 star dva meseca ... pa ako neko hoce ...
e ovo je pravi offtopic... cccccc

Jel istina da od 32 mb memorije moze se koristiti samo 12mb jer je ostalo zauzeto vec instaliranim aplikacijama? I da,da li pri kupovini treba posebno obracati paznju na neke detalje kao sto smo gledali pri kupovini t610, npr. da nije madjarska baterija,verzija softvera i sl. Pozdrav

Dizajn je subjektivna stvar, nekom se svidja nekom ne... ali generalno ultimativna glupost kod SE K700 je što nema podrsku za dodatnu memoriju, tim više što podržava MP3, tako da ću ja ipak sačekati Nokiju 6230i (ako su glasine istinite, trebalo bi to biti uskoro).

ZoNi je napisao(la):
na lepotu, apsolutno! Svaki nov telefon ima mnogo vise opcija nego sto je realno potrebno, tako da je sad vec dosao trenutak da se gleda dizajn! Po tom pitanju, SE pravi telefone koji su prilicno ruzni (npr. T610 i ovaj K700 su tipicni primeri "akrepa", dok su jeftiniji modeli, npr. T2xx i T3xx, veoma lepog dizajna)...

Dakle - Siemens (hm... ili Nokia 6230 :-devil-: )

Ako to kaze neko ko nosi 3200 (kod koje je, usput budi receno, glavni "feature", ako se ne varam, to sto se mogu praviti custom maskice na ink jet stampacu :) ). Mislim, DIY covers. Ej bre, o cemu mi da pricamo. Koja je ciljna grupa za tako nesto? Naravno, o ukusima ne treba (ne vredi ;) ) raspravljati...

SE je broj jedan poslovni telefon.

Poslednja izmena:
ICE je napisao(la):
Jel istina da od 32 mb memorije moze se koristiti samo 12mb jer je ostalo zauzeto vec instaliranim aplikacijama? I da,da li pri kupovini treba posebno obracati paznju na neke detalje kao sto smo gledali pri kupovini t610, npr. da nije madjarska baterija,verzija softvera i sl. Pozdrav

Telefon je stigao sa 41MB slobodne memorije. Inace telefon je Made in China! Baterija je Made in Korea, finished in Sweeden BST-30 700mAh. Software je R2A041. Kod kupovine naravno da treba paziti kao i za svaki drugi. Ipak je ovo zemlja dembelija!!!

Samo jedan dodatak za memoriju...U telefonu cela memorija je 64mb dobija se slobodno 41 sto znaci da je 23 zauzeto vec instaliranim aplikacijama!

Ne znam zasto je onda na mobile-review.com napisano u testu da su imali tel. sa 12 mb slobodnih od 32mb? da nije greska u pitanju ili...Pozdrav

mozda je bilo tako prvo predvidjeno ali telefon u sebi ima 64mb provereno i 41 slobono kao sto je i vlasnik rekao :)

Nazad
Vrh Dno