Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Pa vidis da se masovno kuka po netu za raw (npr PA/GA komentari) a potpisujem da vecina nema pojma sta je to :d

Mada opet nije lose imati.. ko hoce da se zeza ali za pocetak i ta neka osnovna podesavanja su dovoljna. Jos samo da na jesen konacn predju na module sa OIS-om..

Super bi bilo da predju, odma deblji telefon (posto sonu valjda nece da ostavlja grbu na ledjima)a samim tim i veca baterija.

Deluje stvarno da su malo bolje slike sa Z4 pogotovo ova u 20 mpx.Z3 + ce imati verovatno takav kvalitet jer je isti fon,a i dobice raw.

ahahahha :D

Bacena godina za vecinu proizvodjaca. Tako je to kada zavisis od nekoga :)

Steta sto Qualcomm ne zuri sa izbacivanjem svojih custom jezgra(kryo) i s820.

Poslednja izmena:
Antutu score u rangu sa Z3 (S801). Sto znaci debelo underclockovan CPU i GPU. I pored toga pregrijavanje...
Bas, bas losa situacija za HTC i Sony. Izgleda da se M9 katastrofalno prodaje, najavljuju gubitke. Jedan od glavnih krivaca po mom misljenju je Qualcomm. Naravno ne treba samo njih kriviti.

Antutu score u rangu sa Z3 (S801). Sto znaci debelo underclockovan CPU i GPU. I pored toga pregrijavanje...
Bas, bas losa situacija za HTC i Sony. Izgleda da se M9 katastrofalno prodaje, najavljuju gubitke. Jedan od glavnih krivaca po mom misljenju je Qualcomm. Naravno ne treba samo njih kriviti.
Ne sede svi na phoneareni i xda itd, pa da znaju da se s810 pregreva. Ima jos tu faktora koji uticu, ali ih je najvise samsung polomio sa promenom izgleda. Ako apple izbaci odlican uredjaj kao sams sto je uradio, ostali ce biti u problemu do sredine sledece godine

Novi "flegšipi" će morati biti značajno dugačiji od dosadašnjih. Prepakivanje sličnog u zericu drugačije kućište, i performanse 11.6% bolje nego ranije, više ne pali. E sada, šta se zaista može značajno promeniti na "pločici koju pipkamo s' jedne strane", stvar je mašte i sposobnosti R&D timova. Videćemo šta će biti sledeće godine.

Eto recimo Yotaphone il' ovaj Samsung Edge, da, to jeste neka promena.

Pa kako se prica s820 dolazi sa mogucnoscu citanja otisaka direktno sa displeja moba. To ce dosta pomoci u marketingu buducim telefonima.

Ali slazem se da z5 mora imati radikalno drugaciji dizajn od z serije.

Poslednja izmena:
Da li radikalno drugaciji dizajn znaci i bolji dizajn? I da li je tako nesto uopste moguce u eri sve slicnijih smartfona? Zamislite sad da sony napravi zenski sapun kao S3/S5 flaster samsung.. ili neku jos vecu nakazu. Pa izgubili bi i ovaj broj korisnika koji imaju.

Sa druge strane huawei, zte, oppo, sharp i jos brdo slicnih telefona sve vise lici na Z seriju i to je tako vec godinu dana ako ne i duze.

Ako malo bolje pogledate S6 sa prednje strane nigde tu nema radikalne promene dizajna jos od S3/4, razlika je pre svega u daleko kvalitetnijim materijalima i izradi, ajfonolikom ramu, zvucnicima i staklenoj zadnjoj strani. Odgledao sam vise klipova gde porede S5 i S6 i dok se oba telefona drze u ruci tesko je razlikovati koji je koji.

Sve sto treba da urade (sto se dizajna tice) je da promene materijale kucista (da batale staklo pozadi), malo da smanje bezele, da promene malo izgled stereo zvucnika (do sada se ispostavilo da Z3 sa najruznijim zvucnicima ima istovremeno i najkvalitetnije), a dosta mesta za promeni dizajna imaju na zadnjoj strani, npr polozaj i izgled sociva kamere, led blica (dual led ili nesto bolje je neophodnost).

A sad oblik telefona.. pa ne mora da bude bas kao do sada (ja bih voleo da ostane coskast euroblok) ali eto mogu da se vrate na Arc S dizajn.

U sony dizajn ne sumnjam ali mislim da prave veliku gresku ''kuliranjem'' odredjenog hw kao sto su OIS, usb c, brzo punjenje baterije i ko zna sta jos, sve to je i moglo da prodje u 2014. ali sada ne moze, evo najavljen je Note 5 koji ce imati brutalan hardver a sony, htc i slicni ako nastave da ignorisu potrebe trzista ne mogu da se nadaju boljim finans. rezultatima, aj sony ima razne divizije pa ce preziveti ali htc je u ozbiljnim problemima i pred bankrotom/prodajom.

Poslednja izmena:
Ja očekujem u skorije vreme vest o prodaji htc-a a možda čak i sony mobilne divizije kinezima,možda xiaomi i huawei.Moguće je doduše i da sony napravi nešto revolucionarno sa Z5,hvala bogu poznati su po inovaciji.

Novi "flegšipi" će morati biti značajno dugačiji od dosadašnjih...
...Eto recimo Yotaphone il' ovaj Samsung Edge, da, to jeste neka promena.

Da li radikalno drugaciji dizajn znaci i bolji dizajn? I da li je tako nesto uopste moguce u eri sve slicnijih smartfona? ...

Nije sve samo u dizajnu. Ima mnogo stvari koje bi se mogle učiniti boljim, samo je pitanje mašte R&D-a, filozofije menadžmenta, osluškivanja tržišta, i uopšte, osećaja šta je bitno, šta treba potrošačima.

Meni je recimo na S6, do yaya opcija što kamera ima instant start, i prvu fotku radi za manje od sekunde (probao u radnji). Mnnoooogoo korisnija opcija kamere od maksimalne oštrine po pixelu i drugih pixelpipovanih njanjanja po internetu, a jako je malo spominju kao bitan i koristan feature. Čak i ozbiljni testeri. Ili npr. mnogo mi se sviđaju LG-jevi tasteri na pozadini.

...ili, ideja[SUP]R[/SUP], simetričan telefon. Sve jedno kako ga okrenete i šta je gore a šta dole. Zvučnik i mikrofon da ima i gore i dole, a u zavisnosti od okrenutosti, telefon bira šta koja strana radi.

Bla.bla.bla. Kvalitet kućišta je tek jedna opcija koja treba da razlikuje uspešan telefon od ostalih.

Meni je recimo na S6, do yaya opcija što kamera ima instant start, i prvu fotku radi za manje od sekunde (probao u radnji).

Pa to imaju xperie jos od 2011/2012. Ali im je u tom modu aktivan samo SA mod.

Imaju dedicated dugme, ali start nije tako brz kao ovaj o kome čovek priča.

Pa ***a, to zavisi od uslova, na dnevnom svetlu je sve to brze, LL kilavi.. ali maksimalno izbegavam SA mod.

Nije puno ni sporiji start. A mozes da podesis da odmah po startu sam puca sliku

Pa ako sve ''odradi'' za manje od 1s onda je to-to, tesko da moze brze :)

Sve sto treba da urade (sto se dizajna tice) je da promene materijale kucista (da batale staklo pozadi), malo da smanje bezele, da promene malo izgled stereo zvucnika (do sada se ispostavilo da Z3 sa najruznijim zvucnicima ima istovremeno i najkvalitetnije), a dosta mesta za promeni dizajna imaju na zadnjoj strani, npr polozaj i izgled sociva kamere, led blica (dual led ili nesto bolje je neophodnost).

A sad oblik telefona.. pa ne mora da bude bas kao do sada (ja bih voleo da ostane coskast euroblok) ali eto mogu da se vrate na Arc S dizajn.

U sony dizajn ne sumnjam ali mislim da prave veliku gresku ''kuliranjem'' odredjenog hw kao sto su OIS, usb c, brzo punjenje

Slazem se sa svim napisanim i jos bih dodao, promenjljiva baterija.

Ili npr. mnogo mi se sviđaju LG-jevi tasteri na pozadini.

Takodje.

Malo da promene,pokazu Amerkinacima da prate trendove :p

Taj QHD je najveća glupost koju su mogli da krenu da guraju u telefone.
Drastično guta bateriju a 99% isti djavo kao 1080p, pogotovo na ekranima od pet i kusur inca. Aj da kazemo da i kao moze na fablete od 6 i preko, mada je i tu nepotreban.

QHD i s810... bice veselo. I plus smanjise i bateriju malo. Zivog me zanima koliki ce sot moci da se izvuce sa njim.

Jes odvratan logo dole :D

Nazad
Vrh Dno