Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Neka sačekaju S820, hardverska enkripcija nikako da postane a must, kao kod iPhone.

Druze pa mora i z5 da se pojavi,sta bi u njega nego s820 ;)

Ja cenim da ce biti ili 808 ili MTK,Kirin i Intel ne verujem.

^ sanse postoje samo za 808, i to minimalne a mtk i ostale zaboravi.

Mada zna se vec, imace S810 i 99% problem sa zagrevanjem, autonomijom.. zato i otezu ovoliko i mislim da ce prodavati taj telefon samo u Aziji, tamo i takav telefon moze da prodje, samo daj da je sto noviji uredjaj i imace dobru prodaju.

Do S818/S820 (Z5?) mozemo da zaboravimo na htc/sony/lg.. flagship telefone koji ce biti logican korak napred u odnosu na ponudu iz 2014. Tableti su izgleda druga prica i na osnovu primera sa Z4t se vidi da radi brzo, bez pregrevanja i sa normalnom autonomijom. Ali telefoni.. fail by qualcomm.

Inace stizu neki novi senzori:

Sony just announced imx252 & imx250(2/3" & 1/1.8") with global shutter.

Znaci 2/3'' i 1/1.8'', daj boze da su za smart telefone ali cisto sumnjam, pre ce biti da je ovo unapredjenje senzora za kompakt kamere..

Poslednja izmena:
Prosao je kineski ffc.. To je to,isti je kao japanac. S810 u sebi

Ja e potajno nadao da će biti intel, čisto da razbiju qualcomm monopol. Naravno, totalno neosnovano. [emoji38]

Po mom nekom misljenju nisu trebali nista da izbacuju tamo do septembra, da porade malo vise i bolje na Z4 i Z4c, i onda da izbace ova dva telefona sa "malo" drugacijim dizajnom, boljim SOC-om i kamerom. Naravno baterija i sve ostalo ne bi smelo da bude fail.

Sa ovim su samo oborili cenu Z3-ke i nista vise od toga. Svaka im cast.

[youtube]jADixpwIjqU[/youtube]

Jeste na ruskom ali imaju sve boje i poredjenje sa z3. Dobro je sto su ga nazvali z3+ .( mogao bi naziv teme da se menja)

Jos samo da vidimo kakva je baterija pa cemo znati da li je na m9 veci potrosac uzasan displey ili SoC

[youtube]HkXAuPowHYo[/youtube]

Poslednja izmena:
Jeste, a dve tri nedelje pre toga tvrdi kako ce se pojaviti z4 compact...mora biti da zove redovno naseg Milana Tarota!!

Pa to je to, Z4c ce biti Z5c, vidis da sam naslov glasine navodi promenu naziva i preskakanje broja 4 tj telefoni su verovatno u razvoju samo je oznaka pod znakom pitanja. Taj izvor je naveo i Z3neo (sada +) i otvoren usb port tako da su pogadjali do sada..

Poslednja izmena:
Naravno da ce biti z5. To se znalo odmah posle predstavljanja z3+. Rekao je onaj lik iz sonija da su morali da ga izbace jer su japanci ludi za novom tehnologijom a da ne bi uvredili evropljane nazvali su ga z3+.

Zakljucak je da sledeci mora biti z5 i u japanu i u evropi,pogotovu sto se najavljuje da ce biti drugacijeg izgleda

Ova tema bi mogla da promeni naziv u z5..

Poslednja izmena:
Kako neće biti Z4 ako se japanac tako zove?

Pa nece ga globalno biti,kao sto se ni z2compact nikad kod nas nine pojavio.

^ pa Z2c ne postoji uopste, ni na JP trzistu :)

U svakom slucaju deluje da pravi flagship i compact stizu na jesen, pominje se i mogucnost da oznaka ne bude Z tj da ce penzionisati istu sa Z3+/Z4 za Japan. Mada mozda taj potez povuku posle Z5/c, tj od MWC 2016, ko zna..

mozda ako vec budu menjali materijale i dizajn promene i ime.
najvise se nadam kameri, koja ce nadam se parirati G4 i S6. i bateriji, bar da bude u rangu sa Z3, ali sudeci po ovoj godini i trendu 6.8mm tesko.

Najbolja kamera je ona koja je uvek preko ruci, ergo...

OIS se čeka što se kamere tiče.
Promena materijala nadam se u pravcu onih kojima ne treba silikonska navlaka i koji ne klize.

Z3 + ne klizi,za razliku od obicnog Z3 koji je kao sapun :D

Kako znas da ne klizi? Vidis da su materijali i zavrsna obrada prakticno isti, jos i ram deluje sljastece i vise glossy, mozda je jos klizaviji telefon.

Sony Mobile to ‘Drastically’ Downsize in China

Opada im prodaja na trzistu gde je svejedno bila losa. Mada to i ne cudi, xiaomi/meizu i slicni su potisnuli cak i Samsung u vecem delu Azije.

Sony – Europe is the Biggest Sales Region; US is Smallest
Sony_Sales_By_Region-600x450.jpg

Ono o cemu sam odavno pisao.. prodaja im ide dobro samo tamo gde su i prisutni na nacin koji se i ocekuje, u Evropi u proseku po kvartalu prodaju br. smartfona kao LG i htc zajedno, pored JP sve ostalo je smesno, posebno cinjenica da vec duzi niz godina imaju ocajnu prisutnost na bogatom USA trzistu. Aj ok, tamo vladaju Apple i Samsung ali kada LG moze da ima dobru prodaju na oba americka kontinenta mogao bi i sony, mislim da je tu cak i htc jaci od njih.

Kao da im strategiju za ta trzista koja skripe vodi neki srBski ministar :d :d

Poslednja izmena:
Pa to i stize ali raw izgleda ne..

Nazad
Vrh Dno