Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Kakvi slepci, Nougat bi mogao da klizi na Z2/Z3 hardveru i 3Gb rama.

Ali ovo je ipak ocekivano.

Sent from my D6503

Mozda korisnici pokrenu kampanju kao što su poklekli svojevremeno za M2 i lollipop...

Sent via Xperia Z3

Nije očekivano. Z3 je bio u Preview programu, očekivalo se da će dobiti među prvima.

Sony da ne s..be nešto, već je bilo kod sonyja sličnih situacija.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Najsmesniji je ovaj lik sto ih pravda u komentarima Vulkanom, izgleda mu udarila isparenja u glavu...

Sony da ne s..be nešto, već je bilo kod sonyja sličnih situacija.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ovog puta izgleda nije Sony.

Sa XDA:

It's too sad that Sony doesn't use Snapdragon 805 for Z3/Z3C. Google and Qualcomm decided to drop Snapdragon 800/801 but Snapdragon 805 won't

https://android.googlesource.com/platform/hardware/qcom/gps/+/486ab75

I još:

Sony cant release N for z3. Google/ Qualcomm removed msm8974 support from aosp N kernel. Sony would have to revert these commits which is the legal issues that the concept Dec was talking my about on g+

Poslednja izmena:
Au koja beda.
Zato su onda i prekinuli sa N preview na Z3.

Steta sto sony nije izbacio Z3/c sa S805 mada je taj soc najmanje prisutan od svih high end Qualcomm a u to vreme je i S801 bio super.

E sad ostaje pitanje sta bi radili da nije prekinuta ta google-qualcomm podrska, da li bi pustili Nougat za Z2/Z3/c ili samo za novije trojke sto bi bilo smesno s obzirom da svi imaju S801 i 3Gb rama (compact 2Gb) mada je u Z3 novija verzija S801.

Sent from my D6503

Bas beda. Z2/Z3 komotno imaju snage da voze bez problema. Sabani.

Sent from my iPhone using Tapatalk

čudna je situacija, videćemo šta će dalje biti, svi uređaji sa 3 gb rama i snapdragon 810+ će moći još mnogo mnogo godina da fizički podrže novije androide jer oni ništa njemu ne mogu da ubace što ne staje u 3 gb rama, a procesorska arhitektura ostaje ista. Opet bićemo sigurno svedoci da će 70% modela ostajati bez podrške svakom sledećom verzijom. Čitao sam negde glasine da su samo 64 bit procesori dobili nugat, ali 805 na nexus 6 je takođe 32 bit. Iz kog razloga su samo pojedini procesori izbačeni to niko ne zna sada. Najbolje će se videti izlaskom sledeće verzije kada ne bude barijera tipa 32 bit itd, zašto samo određene čipsetove odstranjuju iako zadovoljavaju "hw kriterijume"

Sent from my Lenovo A1000 using Tapatalk

Izbacuju redom po starosti i smanjuju sebi posao. Šteta za Z3 ali nije da nismo očekivali kraj podrške.

Dakle nema od Google-a ništa. Jedina nada da ih potera da uvedu podršku koja valja je Microsoft. Koliko god glupo zvučalo. Ili eventualno da ih kazne u USA, jer Android postaje "kritična infrastruktura" zbog rasprotranjenosti. I već su krenuli da im traže da objasne zašto je podrška tako jadna.

Možda je off, ali ovakvom politikom nema svrhe da izbacuju nove verzije OS koje su sve manje zastupljene... MM još nije ni zaživeo kako treba a već izbacuju N, a KK im još uvek ima ogroman udeo. Kome oni puštaju nove verzije Androida... Poenta je da se telefoni što brže menjaju a ne da koristimo telefon 2-3+ godina...

Sent via Xperia Z3

Na njima je da peglaju OS svake i cele godine ,sada ko će da ih prati to ih očito ne zanima.

Sent from my Kinez

A desava se upravo kontra, ljudi sve redje menjaju telefon osim ako se ne pokvari pa moraju. Blizu smo tacke kad realnog napretka nema, sve novine su vise utabavanje vec dobrih masinica.

Sta to revolucionarno donosi Nougat a da se ne moze bez toga?

Sent from my Sony Xperia Z3

Pa nista, ali jednostavno svi zele najnoviji model telefona i najnoviju verziju sistema.

I ja na Nexus tabletu i dalje drzim 5.1.1 i ne planiram da radim update. :)

Iskreno,i ja se kajem sto sam presao na 6.1, skoro nista nisam dobio -sem draina.

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Meni je telefon još življi na 6.1.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ugasi location, google backup, stavi u za mrezu 3G/2G bez 4G itd.

Čemu služi "optimizovano" punjenje u MM,vredi li čemu i kako se podešava...............

Tesko, padace lagano kao i do sad

Opet posle 115h, neka aplikacija uzrokuje restartovanje telefona i drain, ne znam jos uvek koja, mrzi me da se bakcem time posto sam u guzvi nekoj

Baterija traje okvirno oko 2 i po dana, SoT varira izmedju 5 i 7h, max za sada 4 dana na jednom punjenju, bez stamine.

Kesiranje ok.

Screenshot_20160912-172908.png

Danas mi stigao DK 48 dock sa Alija, izgleda vrlo originalno ,momci se bas zalaktili.
Kada sam stavio telefon odmah mi je prijavio brzo punjenje , mada kontam da od toga nema nista: stoji na punjacu vec oko 2 h i jos nije napunjen, a startovao je sa20 %.
Kako je to kod vas i radi li stvarno brzo punjenje?

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno