Šta je novo?

Sony Xperia Z3

^ kakva crna alfa.. :d sony je pre honda ili bilo koji bolji japanski automobil.

Jel imaš ili si vozio alfu neki duži period?

Aj u spoiler posto je off

Alfe (kao i fiati) su (kod nas i na tuznom Balkanu) debelo precenjeni prosecni automobili, uglavnom, jedino respect za JTD motore, 156 i L. Lybru, delimicno i to samo za te male pare koliko su placene :) Naravno da sam ih vozio, ortaci, komsije, kumovi.. svi su prosli kroz tu tuznu francusko-talijansku skolu :d a sada voze daleko kvalitetnije (mada i skuplje) automobile.

Nemacki i Japanski automobili su pojam za IT/FR ;) Uzmi provozaj fiat/alfu pa onda neki bmw/audi/hondu/mitsu/nissan/mazdu.. sve ce ti biti jasno ;) A sad to sto alfe izgledaju ''besno i opasno'' i sto se na njih loze srBski kvazirejseri jer za male pare mogu iz budzenog jugica da sednu u kvalitetniji i brzi auto :d.. to je posebna prica.

Nema potrebe da raspravljamo o tome u Z3 temi, neka vozi sta ko hoce, nemam nista protiv ali sam morao malo da istrolujem iako sam prilicno ozbiljan :)

Poslednja izmena:
Cekajte ljudi polako, ne mora odmah da se isticke srpski mentalitet ja sve znam ja sam u pravu... :D Ukusi i iskustava su razlicita, i treba ih postovati i deliti misljenja.

Jel imaš ili si vozio alfu neki duži period?

Vozio da, inace jos jedan primerak treba upravo ortaku da stigne danas. Ja nemam, ali imacu i vozicu..

Alfe (kao i fiati) su (kod nas i na tuznom Balkanu) debelo precenjeni prosecni automobili, uglavnom, jedino respect za JTD motore, 156 i L. Lybru, delimicno i to samo za te male pare koliko su placene :) Naravno da sam ih vozio, ortaci, komsije, kumovi.. svi su prosli kroz tu tuznu francusko-talijansku skolu :d a sada voze daleko kvalitetnije (mada i skuplje) automobile.

Nemacki i Japanski automobili su pojam za IT/FR ;) Uzmi provozaj fiat/alfu pa onda neki bmw/audi/hondu/mitsu/nissan/mazdu.. sve ce ti biti jasno ;) A sad to sto alfe izgledaju ''besno i opasno'' i sto se na njih loze srBski kvazirejseri jer za male pare mogu iz budzenog jugica da sednu u kvalitetniji i brzi auto :d.. to je posebna prica.

Nadji mi auto za 3500 evra 2006 godiste, sa onakvim izgledom i motorom koji gazi bez problema pola miliona, sa onakvim paketom opreme kojji poseduje, inace sa manom na trapu koji je sad smesna stvar srediti a i resiti u Kg na duzi vremenski period ako treba. Isto smesna cifra u odnosu na nekoliko godina ranije. Delovi kao delovi i odrzavanje, je sve manje vise tu.

Sto se tice telefona, ja mogu da kazem da me za sada Z3c odlicno sluzi, radi kao sat, imam nesto malo sitnih zamerki, al sve je to nistavno u odnosu na prednosti. Ako se panel ne odlepi, a valjda majku mu nece, ovo je zaista odlicna kupovina. pretinci su isti kao i prvog dana, bar kod mene, znaci nisam ih nista lepio niti imam potrebu punio sam mozda jedno dve nedelje, otvorio ga jedno 30 tak puta i sve je ok. Ispustio ga jednom ali na tepih, nista nije rsnulo

Moze pola miliona, samo sto je to vec prosao a ti ga kupis a na auspuh kulja crni dim. 80% Fiata i alfi imaju crn branik

Ja sam Fiat Stilo prodao sa 850.000 na satu i covek jos uvek tera.
A moja Alfa sada ima 300.000 i nemam nikakvih problema evo vec pet godina.
Ovo je svakako debeo off topic,ali stereotipi ce nas u grob oterati,morao sam nesto da napisem :)

Ne pricam o stereotipu, kazem sta vidim na ulici :) Isto vazi i za telefone, najbolji telefon je za dinar. A ko se isprsi za nesto jace, ucinice sve da ubedi druge da je bez mane da bi opravdao to sto je dao, za nase uslove, velike novce za nesto sto stane u dzep.

^ kakva crna alfa.. :d sony je pre honda ili bilo koji bolji japanski automobil.

Bogami, kako im "odlicno" ide, meni Sony lici na onu Hondu Accord, onu sto se vise i ne prodaje u Evropi.

Uspeli su da od brenda koji je bio pojam potrosacke elektronike, postanu predmet sprdnje i secanja na "bolje dane".

Pozdrav

^ Bogami, u Evropi su treci po prodaji smartfona, cetvrti po prodaji smart satova (iza Samsunga i ne tako daleko iza Apple-a) i to im je jedno od glavnih trzista pored domaceg (ne ide im u USA/Lat. Am, Kini zbog ocajne prisutnosti u vidu prodavnica-ugovora sa operaterima, servisa i podrske i to im je glavni problem)

A to za Hondu Accord ne bih komentarisao jer je odavno poznato da se na seljackom brdovitom balkanu kvalitet ne ceni (osim delom nemackog, aj bar to je pozitivno) a dokaz za to je i agonija u kojoj se svi nalazimo :d ;)

Uspeli su da od brenda koji je bio pojam potrosacke elektronike, postanu predmet sprdnje i secanja na "bolje dane".

Potrosacka elektronika su postali vox, fox, lg, tesla, kinezi, jer mass potrosaci bas to kupuju. Ako se malo zainteresujes i pogledas premium proizvode videces da sony i dalje kida samo sto prosecan bracni par koji je digao kredit ima pre da opremi kucu sa forma (daleko od) ideale namestajem i vox/fox krsem (uz fiat 500l u garazi, nov za 18k evra, na uzasan kredit) nego da pokupuje kvalitetne uredjaje, proizvode koji bi im trajali do prvih unucica :d :d (smesno al i zalosno)

Mada imao je sony ocajnih poteza i promasaja, naravno, nego sve ovo pisem kao sprdnju na cinjenicu da se kvalitet odavno ne ceni i da se danas masovno prodaje krs (ne mislim na telefone nego uopste, telefoni su tu najmanji problem).

Pozdrav

@Chobby

Ako te zanima zasto imam takvo misljenje moze na pp, da ne gusimo temu ali stojim iza toga, nisam mnogo trolovao :)

Poslednja izmena:
@hsv

E sad ga i ti pretera, stavio si LG u isti kos sa Vox, Fox, Teslom itd...

Sve je to danas isto ili slicno, tu mislim i na jeftine potrosacke proizvode samsunga, sony-a, LG, panasonic, philips itd. Koliko para toliko muzike. Srecom postoje proizvodjaci koji i dalje drze do kvaliteta ali u visim klasama (ne pricam ovde o telefonima vec o raznoj robi).

Po cemu se hardverski razlikuje neki tamo sony/samsung/lg telefon od 200e od nekog huawei, meizu, xiaomi? Evo vec se vidi da oppo/meizu/huawei/xioami uspesno mogu da pariraju cak i samsungu/lg/sony/htc pa jos i po malo nizim cenama. Ili samsung/lg tv od 30 'iljada od nekog tamo vox/fox-a? Naravno skupi 4k samsung/lg/sony TV ima da pojede konkurenciju ali u nizim klasama uglavnom nije tako. Bela tehnika i ostalo.. potrosna robica sa rokom trajanja od 3-5 godina max, bez obzira na logo/natpis koji nosi ;)

A vise i premium klase su ipak nesto drugo.. al' da ne idemo u dalji off..

Poslednja izmena:
Zaboravih da se pohvalim, stigao juče update, konačno...

uploadfromtaptalk1435214654804.png

E da, i meni je stigao. Nisam ga mnogo cackao jer sam prilicno zauzet, ali sem vizuelnih promena slabo sta novo primetio, osim opcije da se jednim klikom zatvore sve aktivne aplikacije. Jel kamera popravljena? Sta je najvise unapredjeno?

Nista spec u tom apdejtu...mozda su samo isprsvljeni neki sitni bagovi i to je to.Sad radi bez greske ta 28 verzija.

Ja imam jedno pitanje, nije flame war, ozbiljno, zašto ovaj aparat slabo figurira kao kupovina ili preporuka za kupovinu pored S5, M8, G3, kad je, bar po specifikacijama isti (mislim ekran, čipset...) a ima i poneku prednost (potpuna zaštita od vode - uglavnom)? Ima li tu neka začkoljica, nešto što zeza?

Nema začkoljice, opet bih kupio sony jer su Z modeli odlični.
Marketing im je užas i zato se ne spominju više.

Da,u pravu si,marketnig im je los,nisu izgradili brend toliko kao sto je Samsung sa S serijom.Ne znam dal su bese u Evropi treci ili cetvrti po prodaji smart telefona sto je bas bedak jer su im i midrangde modeli a i budzet modeli bolji od konkirencije.

Koji tempered glass preporučujete,ali da ima da se kupi kod nas,mrzi me da čekam od preko [emoji3]

Ozbiljno,tako brzo? Imaš li kakav link da okačiš?

Da, prednje, zadnje staklo i neka tpu maska, pri tom ni pdv mi nije naplacen.

Nillkin-case.com

Koji tempered glass preporučujete,ali da ima da se kupi kod nas,mrzi me da čekam od preko [emoji3]

Mocolo stize iz Kine za tacno 14 dana. 6.5 evra i prednje i zadnje. treba da znas da zadnje staklo pravi problem pri nocnim slikama, ako su spojeni krugovi, ja moje skinuo i ovih dana cu da testiram tvrdocu. :smoke:

Crko mi kompak tjutros, jos jedna od boljki sonija koliko vidim po njihovom forumu, oduzeli se svi hardverski tasteri + nece ni da sepuni. Ovo su poslednji trzaji mog telefona, cekam da se ugasi i mrtav je :( Dajte neki provereni Sony servis u Ns eventualno Bg ako boga znate :(

Ako mislis na starost telefona, isti ima 7 meseci...mada tu nema pravila koliko vidim po forumu sonijevom.

Koristim izmedju ostalog fabricki mail klijent kako bih mogao da prelistavam mailove sa firminog maila, e sad moje pitanje je da li postoji nacin da blokiram da primam mailove sa odredjene email adrese? Znaci na Z3 da mi ne stizu ti mailove, a na laptopu da mi bude redovno stanje.

@Proday
Bas steta sto se to desilo, jel bilo nekih naznaka da ce da crkne ili samo odjednom ne funkcionise?

Ma nikakve naznake, najnormalnije stavim uvece na punjac kao proteklih 6 meseci, ujutru skinem, vidim baterija na 98% (znaci u toku noci,za vreme punjenja se oprostio)!!

sad objavi i ovde ljudima da ti je bio samo zabagovao i da je proradio :p

Proradio tel tj tasteri posle restarta (skino sam NDR utils).

Nazad
Vrh Dno