Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Pitanje na brzaka, jel' imate problema s pregrevanjem telefona dok snimate? Konkretno, danas sam nešto snimao u 1080p/60fps nekih 2 i po minute, prvo me je obavestio da se telefon pregreva, dok posle nije sam obustavio snimanje i izašao iz aplikacije od kamere. Jel' to normalno ili je možda i do maske (tj aluminijumski bumper koji imam na fonu), koja mu možda stvara neki vid izolacije pa se time i više greje?!?
Meni i na Z2 i na Z3 izbacivao te poruke i pri slikanju i jednom me izbacio iz kamere u foto modu na Z3.

Znači to je kao ok pojava, hmm, ne znam da li da reklamiram ili da se pravim blesav i ignorišem, u prevodu snimam dokle mi telefon dozvoli da snimam...

@telep Mislim da je ipak do toga što imam XO sada :D Kanda mi to nije trebalo u životu haha

Ne bi ti to uvazili u reklamaciji,to moze da se desi na bilo kojem Z2/Z3.

E bedaka, znači to im dođe kao falinka, brzo (relativno) se pregreva...

Da,bas tako. ;)

Ja snimao i po 25min u fHDu bez prekida ali ja ipak zivim u hladnijoj zemlji. Bice da mu teško pada snimanje po vrucini. Cudno da se pregreva u fHDu, kod mene samo u 4K i to mi dozvoli do 10min komotno. Probao par puta tako duze, ali posle toga mogu da pecem jaja na njemu :)

Meni isto normalno snima fHD, 4k sam malo snimao mozda 3 min jednom i oseti se zagrevanje, ali mi se nikada nije ugrejao kao kod update-a na lizalo. Tada sam bukvalno sto daniel kaze mogao da przim jaja na njemu.

In other news, stigla mi plastična providna maska za mobilni (1$) i Moloco tempered glass, za prednju i zadnju stranu (7$). Trebalo ravno 14 dana od porudžbine, živeo Aliexpress! :D

In other news, stigla mi plastična providna maska za mobilni (1$) i Moloco tempered glass, za prednju i zadnju stranu (7$). Trebalo ravno 14 dana od porudžbine, živeo Aliexpress! :D

E covece, i meni treba za ledja staklo, radim da osposobim karticu ..
Jos samo doticni vlada masic da mi pokaze kako da u tome istrajem jer je on godinama na razno raznim forumima pa i ovim i postavlja ista pitanja celu deceniju :-D covek je neunistiv...
Ja cuvuxet magnetick dok na preporuku forumasa....

To je ok cena za nov.Z2 nov u radnjama kosta 400 e...

To mi liči da je roboto condensed... Trebalo bi da možeš da ubaciš neki drugi font i nazoveš ga kao taj i da prepucaš preko originala, tako rade flashable font packovi, samo što tebi treba samo jedan font da promeniš a ne sve u sistemu pa bi morao ručno. U /system/fonts bi trebalo da su fontovi.
Pogodio si font i nasao sam u sistemu, samo nisam skontao u vezi ovog na kraju da menjam sve rucno? Imam 4 fonta ta roboto condensed (obican, bold, italic i kombinaciju), da li moram sva 4 da editujem sadrzaj ili?!
I dali neko zna koji font samsung koristi u meniju?!

To je običan... Znači sačuvaš taj stari font (možeš i samo rename fajla i ostaviš ga tu gde je), novi font koji hoćeš umesto njega nazoveš roboto condensed (tačno kako piše), kopiraš u system/fonts, podesiš dozvole i to bi trebalo da bude to

Objasni mi samo jos to oko podesavanja dozvola druze, kako se radi i cime (moze u es file exploreru ili neki drugi app)?!
I hvala na savetu korisnom!!

Objasni mi samo jos to oko podesavanja dozvola druze, kako se radi i cime (moze u es file exploreru ili neki drugi app)?!
I hvala na savetu korisnom!!
Moze ES file Explorer-om. Samo mu uključi root Explorer i mount-uj /system kao R/W.
Dozvole podesi ovako: rw- r-- r--

Danas ima na akciji ovaj phone. Ne znam koliko je cena po oglasima novog ali ovde je 420€ ako ga uopšte ima na stanju: http://m.gigatron.rs/akcije/gigatron_dnevna_akcija-1715

Nije to mnogo, tamo su kod njih provereno originalni i garancija 2 godine... Jedino sto je crna boja, a ona se meni nikako ne svidja. Ima i na kp prodaju nove z3c svih boja za 377, a dobijes na poklon sve od dodatne opreme sto ti treba, jer ionako moras da uzmes stakla, magnetni kabl, fotrolu i slicno..

Danas ima na akciji ovaj phone. Ne znam koliko je cena po oglasima novog ali ovde je 420€ ako ga uopšte ima na stanju: http://m.gigatron.rs/akcije/gigatron_dnevna_akcija-1715
Ja sam prelomio, jer sam se umorio ganjajuci polovne i nove bez garancije koji su čak skuplji od ove gigatron cene. Nadam se da nisam dobio faličan uredjaj.

Osim slušalica i punjača dobio sam i prednju foliju.

Ne vidim neke defekte osim možda što imam utisak da zadnje staklo malo "žvaće" sa jedne strane ali opet nisam siguran.

Te tri stvari se dobijaju inače. Tj, i ja sam ih dobio, a kupio sam "uvežen" fon.

Ljudi imam jedan problem koji se pojavio od juce, naime telefon mi se greje tj pozadina gde je cip, kao kada se koristi kamera za snimanje 4K i konstantno se trosi baterija onako dosta ubrzano i u standby-u. Mislio sam da je mozda neka aplikacija u pozadini, resetovao telefon i idalje imam isti problem. Neki predlog? Mozda da izbrisem sve aplikacije iz telefona ili factory reset, neka aplikacija da se instalira koja bi provalila da li mi neka druga aplikacija smeta? Da li postoji tako nesto?Svaka ideja je dobrodosla.

Види у процесима који троше батерију да ли ти је активан медиасервер и колико.

Ljudi imam jedan problem koji se pojavio od juce, naime telefon mi se greje tj pozadina gde je cip, kao kada se koristi kamera za snimanje 4K i konstantno se trosi baterija onako dosta ubrzano i u standby-u. Mislio sam da je mozda neka aplikacija u pozadini, resetovao telefon i idalje imam isti problem. Neki predlog? Mozda da izbrisem sve aplikacije iz telefona ili factory reset, neka aplikacija da se instalira koja bi provalila da li mi neka druga aplikacija smeta? Da li postoji tako nesto?Svaka ideja je dobrodosla.
Kontam da i ja imam isti problem na z3c...doduse nije da mi se pregreva telefon,ali baterija umesto 6 ipo sati sot izvlaci 4 ipo...nikako da dignem bbs txt fajl da ljudi prostudiraju. Mora biti da nas je neki update aplikacije zabo. Inace ja sam na 4.4.4

Ja sam na lizalici i pogasio sve živo od aplikacija u pozadini sto su mi radile u standby-u... za sada je ok, polako ih palim jednu po jednu da vidim koja me zeza.Sigurno je to sto kažeš, neki apdejt neke aplikacije nesto zabagovao jer sam bas juce uradio apdejt minimum 20 aplikacija.
Za sada je ok, ali bas sam se zabrinuo...

Jel ima nekih naznaka da ce MTS u skorije vreme da pusti Lollipop? Slao sam i mail, oni mi dali broj telefona servisa CT computers, kao oni su nadlezni za update. Naravno, niko se ne javlja na telefon.
Nasao sam na Xperifirm rom za MTS, ali mi nije najjasnije kako da ga flesujem. Gledao sam na netu, svi su flesovali neki FTF fajl, ali kad skinem rom, meni odmah raspakuje i imam 30ak fajlova, a kad ne raspakujem 4 neka, ali nije ni jedan FTF.
Jel moze mala pomoc oko flesovanja, i koliko sam razumeo ne moram da otkljucavam bootloader da bih flesovao taj rom?

Ja sam na mts-u i regularno sam stavio Lollipop pre 2 meseca cini mi se, tebi nista ne nudi?

nista, stalno vice da je up to date.. i na telefonu i na pc companionu.. a 4.4.4 je.. Telefon je sa VIPa, ali nije bio kodiran za mrezu, mozda mi zbog toga ne dozvoljava update?

pa nije ti onda telefon sa MTS-a, već sa VIP-a, nema veze koja ti je kartica unutra.

Nisam ni rekao da je telefon sa MTSa.. Rekao sam da je sa VIPa, a da sam ja na MTSu.. Telefon nije kodiran na mrezu, i ima mogucnost da mu se otkljuca bootloader. Da li to znaci da ce tek kad VIP pusti update, da mi stigne OTA? Mada mi je ovaj lik od kog sam uzeo telefon, rekao da mu je stigao update, ali da nije hteo da radi update.. Nasao sam neki firmware od MTSa,ali VIPa nema na xperifirmu..

Nazad
Vrh Dno