Šta je novo?

Sony Xperia Z3

^ pa i ima slabiju ali ne onoliko koliko to prikazuju blgaria arene ;)

Poslednja izmena:
Kad moram da spamujem... Jeste baš je slaba :p

Hvala Gizmo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413552430602.png
    uploadfromtaptalk1413552430602.png
    200.5 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
O vojkane.. Koje si to romane citao na min osvetljenja ? :)

Džaba sve te brojke kad g2 meni duplo duže traje od n5.Držim na auto pa nek on sam pojačava koliko treba.Na n5 sam izvlačio 4h sot za 24h a na g2 uvek oko 7h.

Ne moze da izvlaci duplo. Moze koliko je procenata veca baterija. Ali ako se uzme u obzir i veci ekran na g2. Plus je opste poznato da n5 auto osvetljenje radi previse agresivno,u prevodu g2 nikada ne gruva jacinu osvetljenja kao n5. Stavi jedan pored drugog na auto i videces

Džaba sve te brojke kad g2 meni duplo duže traje od n5
Niko nije ni rekao da N5 ima bolju autonomiju od G2 nego da razlika u realnoj upotrebi nije onakva kakvom je predstavljaju tupave fon arene :)

Džaba sve te brojke kad g2 meni duplo duže traje od n5.Držim na auto pa nek on pojačava koliko treba.Na n5 sam izvlačio 4h sot za 24h a na g2 uvek oko 7h.

Znači G2 traje 14h sot, extra. Ovde se ubismo sa pričom o osvetljenju i dođeš ti da kažeš da držiš auto :D

Poslednja izmena:
Sve se mislim da si držao 3g upaljen i bio napolju gde brightnes ide na 100% i izvukao 7h sot.Budimo realni.Nexus u tim uslovima bi izvukao max. 3h a g2 opet oko 5h.Koristio sam oba telefona istim načinom i znam o čemu pričam, uostalom zato sam i promenio nexus.

Pa nisam ali nisam to ni rekao. Da sam koristio G2 ovako kao Nexus jel bih imao 14h? ti kažeš da je duplo bolja baterija.

A i to "max 3h" ne pije vodu jer minimum što sam uspeo je 2.5h a to je sve vreme bilo 3g + 100% svetlo + uključen GPS + fotkanje nonstop

Pa dobro sta si se uhvatio za to "duplo".
Pre neki dan sam zeznuo petu na fudbalu i ceo dan proveo u kuci i lagano nabio 10,5h sot,ali to nije realno stanje stvari kao ni taj tvoj ss.
Ko bude citao ove vase romane s prikacenim brojkama pomislice da g2 ima krs taman ekran i zato ima bolju bateriju od n5 koji jadan svetli prejako,a realnost je sasvim drugacija.
Uostalom,nema potrebe da se pravdam,koristio sam oba telefona i znam kad mi je crkavala baterija na n5 i znam da sada sa g2 legnem uvece sa 20% i 6h sot.

Stigle mi danas slusalice koje su mi bile obecane uz Z3 preorder.Model MDR-10rc,probao sam ih i nisam cuo nikad lepsi i kvalitetniji zvuk u zivotu,ipak moram napomenuti da nisam iskusan poznavalac akustike ali ovo je stvarno bruka.
Skidam kapu sonyju.

Ma manite se N5 i G2, nije to ovde tema :) Ja prosto ne verujem koliko je Z3 ekran hladan i koliko su zeznuli boje u odnosu na Z2... stvarno su genijalci... Jel znate koliko je bela pozadina zapravo plava na 11228K? Srećom pa su ubacili White Balance opciju, na default je grozno hladan prikaz. AMOLED wannabe boje na IPS-u, jeste to Wide Gamut ali u lošoj izvedbi, razočaran sam još jednom...

edit: Evo vam i ostali screenovi iz Calmana, nikad ne kačim sve u test na sajtu, previše fotki bi bilo tako.

Prilozi

• calman_2.jpg
    calman_2.jpg
    252.8 KB · Pregleda: 126
  • calman.jpg
    calman.jpg
    268.9 KB · Pregleda: 114
  • calman_3.jpg
    calman_3.jpg
    280.7 KB · Pregleda: 110
  • calman_4.jpg
    calman_4.jpg
    286.6 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Stigle mi danas slusalice koje su mi bile obecane uz Z3 preorder.Model MDR-10rc,probao sam ih i nisam cuo nikad lepsi i kvalitetniji zvuk u zivotu,ipak moram napomenuti da nisam iskusan poznavalac akustike ali ovo je stvarno bruka.
Skidam kapu sonyju.

Rekoh ti ja da je to vrh poklon :)

@ Gizmo

Kakva je situacija uz podesavanje WB po zelji?

Poslednja izmena:
Znaci Z2 ima realno bolji prikaz boja,bolji displej generalno od Z3?
Eto razloga da me odvrati od slucajnog upgred-a :d

Ma manite se N5 i G2, nije to ovde tema :) Ja prosto ne verujem koliko je Z3 ekran hladan i koliko su zeznuli boje u odnosu na Z2... stvarno su genijalci... Jel znate koliko je bela pozadina zapravo plava na 11228K? Srećom pa su ubacili White Balance opciju, na default je grozno hladan prikaz. AMOLED wannabe boje na IPS-u, jeste to Wide Gamut ali u lošoj izvedbi, razočaran sam još jednom...

edit: Evo vam i ostali screenovi iz Calmana, nikad ne kačim sve u test na sajtu, previše fotki bi bilo tako.

Isto su rekli ovi iz phonearene u vs testu:

When it comes to color presentation, though, the Note 4 has a lot more going for it, as it is the most accurate AMOLED that Samsung has produced to date. Usually we lambast Samsung's AMOLED panels for having too cold hues, but in this comparison the roles are reversed. Sony has calibrated the Z3's LCD display way on the cold side of the spectrum, making whites appear blue, arguing that this helps the brain processes cold colors as brighter. Note 4, unlike previous generation AMOLED screens, comes with excellent color temperature of 6600 K, almost matching the reference 6500 K. Color error is also minimal, as you can see in the charts below, unlike the Z3's screen which resembles the older AMOLED screens. The only subpar characteristic of the Note 4 screen in terms of image quality is the gamma value of 2 (2.2 is the reference) but we can't say that the 2.5 value of the Z3 is better, either.

Bas me zanima sta ce da se desi kad budes testirao Note 4. :D

cf85f56abbd01e333b138744490f55db.jpg
dc752bfeb8e45907ae679febe977e364.jpg
936e946da9ee6af17e2d1f155548e33c.jpg

Mislim da je ovo neki maks sa normalnim koriscenjem uz smanjeno osvetljenje.
Neverovatnih dva dana.

Pa da, gledao si ga na manje od 50% gde je ekran svetao ispod 50 cd/m2, to je baš taman prikaz, zato je ovakav rezultat i moguć. Kako se proizvođači ranije nisu setili ove prevare, svaki bi smartfon imao odličnu autonomiju...

^ da je ''prevara'' sa neravnomernim osvetljenjem jeste ali je cinjenica da bez obzira na to Z2-3 imaju odlicnu autonomiju sto se jasno vidi iz onih testova na istom osvetljenju. Ja to pricam vec mesecima, tj od koriscenja G2 ali opet i taj LG ima odlicnu autonomiju samo ne onakvu kakvom je predstavljaju ponosni vlasnici i bugarske arene. Aj sad da ne ispadne da je totalna prevara u pitanju - i G2 i Z2/3 imaju odlicne automije samo daleko od epskih sto je i logicno jer kada se pogledaju dijagonale ekrana, hw i kapacitet baterije tako nesto i nije moguce ;)

@danieil,extra rezultat,rastura ta baterija na Z3 :)

Baš me zanima koliko će poboljšanje da donese Lollipop sa Volta projektom.

Osvetljenje je bio na auto ali na minimum.Na suncu se ne bi videlo nista ali oblacno vreme ok.Ako L donese poboljsanja po pitanju stednje tek ce onda da bude zanimljivo.
Vise ne moram stalno da brinem kada negde odem iz kuce da mi baterija bude puna sto mi je nekako cudno :)

Bio danas da bacim pogled ima li neki case ili protector. Nema jos uvek nista mada je bilo za Z3 compact. Treba uzeti i dock za punjenje da ne mora stalno da se otvara kad se puni.

Za kucno punjenje po meni obavezno originalni dk48 dok prenosiva varijanta tipa magnector x i sl.
Po meni od boljih case-ova su od casemate tough koja je predvidjena za punjenje na dk48 stalku bez skidanja.Mada cekam da mi stignu dosta tih sitnica za z3 kao i fitBAG carapa.

Sta si sve porucio i odakle. Nekako me carape smaraju, jel to neka kvalitetnija varijanta

Sve sa ebayja uglavnom.
FitBAG narucio sa njihovog glavnog sajta.
Ebay:
dk48 dock,aluminium metal magnetic charger cable,hybrid bumper cover case skin,nillkin H+ creen protector.Imam u planu jos neke sitnice ali cekam prvo da mi ovo stigne da vidim da li vredi.Stigli mi neki jeftini magnetic kablovi koji su njesra.

Ukoliko osvetljenje spustite ispod 75%, konkretno kod nas na 74% jer smo ciljali na 250 cd/m2 svetlinu, postiže se drastično bolji rezultat, konkretno 8 sati i 16 minuta surfovanja.

Opa :) krece se sa novom praksom ;)

Uh,kamera zaostaje za konkurencijom u vasem zakljucku... Sada ce hsv da ispise romane kako bi je odbranio :)

Poslednja izmena:
Апелујем на аутора да убудуће постављају мало дуже снимке тестирања а не само отпакивање јер је то бољи начин за увид у стварне карактеристике телефона. Захваљујем.

Vrh Dno