Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Z3 Cooper i to je to, ne brini, mada možeš da uzmeš i onaj Silver Green, a kamera ne bi trebalo da te razočara, ipak se ne radi od HTC-u, mada bi auto mod mogao da bude puno bolji...Uzeo bih ga i ne bih trepnuo, fantastičan je to telefon...

da li se još uvek isplati kupovati Z3.......s obzirom da su izašla dva modela posle a drži cenu solidno..........koliko vidim za nov sa dve godine garancije traže 380-400e.Šta mene brine je koliko je kamera realno upotrebljiva.Imam Z3 tablet kompakt i kod njega je sve super osim kamere.Kao telefon momentalno koristim iPhone 6 koji ima briljantnu kameru za svakodnevnu upotrebu pa se bojim da ću se baš razočarati...............sve ostalo mi se svidja na Z3 ?!?!?

Pa sta ce ti onda Z3, imas taj Z3 tablet compact kao odlican android uredjaj a kao fon IP6 koji je brz kao munja i to je to, e jedino ako ti treba dosta bolja autonomija na telefonu pa zbog toga da predjes na Z3 ili IP6+. Vidjao sam par meseci stare Z3 za oko 300e.. to je ok cena, 400e ne bih dao za taj telefon.

Inace svaki Z flagship (posebno Z1/2/3/5) ima dosta bolju kameru od svih Z tableta koji imaju primetno manje 1/4'' senzore (standard iz 2010. godine) samo malo ''osvezene'' + noviji softver.

Sto se mene tice i na osnovu svega sto sam video svi ti novi ajfoni 6 imaju odlicne kamere ali bih za tu namenu pre uzeo svaki noviji android flagship jer imaju slican softver ali bolji hardver tj vece, malo novije i naprednije senzore. Ne znam dokle vise Apple planira da koristi 1/3'' kada su cak i kinezi masovno presli na novije, vece i bolje senzore.

Kamera je ok za drustvene mreze, plus na manual mod mozes da izvuces dobru sliku. Ali traziti neko cudo od kamere nemoj.

Tipicna kamera za drustvene mreze je ona sa M7/M8 mada mogu da posluze i za vise od toga. Imam Z2, ''drustvene mreze'' ne koristim, ispucao sam preko 1200 fotki sa tom kamerom za 4 i po meseca, snimio brdo snimaka i ta kamera moze dosta vise od tih ''drustvenomreznih'' potreba ali nije neko cudo od kamere (to ''cudo'' ni ne postoji na androidu ako pricamo realno).

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru,izmedju ostalog svidja mi se i autonomija na Z3 i to je jedan od razloga plus .... Malo mi je dosadio iOS pa mi se Z3 mota kao alternativa [emoji3]

Pa sta ce ti onda Z3, imas taj Z3 tablet compact kao odlican android uredjaj a kao fon IP6 koji je brz kao munja i to je to, e jedino ako ti treba dosta bolja autonomija na telefonu pa zbog toga da predjes na Z3 ili IP6+. Vidjao sam par meseci stare Z3 za oko 300e.. to je ok cena, 400e ne bih dao za taj telefon.

Inace svaki Z flagship (posebno Z1/2/3/5) ima dosta bolju kameru od svih Z tableta koji imaju primetno manje 1/4'' senzore (standard iz 2010. godine) samo malo ''osvezene'' + noviji softver.

Sto se mene tice i na osnovu svega sto sam video svi ti novi ajfoni 6 imaju odlicne kamere ali bih za tu namenu pre uzeo svaki noviji android flagship jer imaju slican softver ali bolji hardver tj vece, malo novije i naprednije senzore. Ne znam dokle vise Apple planira da koristi 1/3'' kada su cak i kinezi masovno presli na novije, vece i bolje senzore.

Tipicna kamera za drustvene mreze je ona sa M7/M8 mada mogu da posluze i za vise od toga. Imam Z2, ''drustvene mreze'' ne koristim, ispucao sam preko 1200 fotki sa tom kamerom za 4 i po meseca, snimio brdo snimaka i ta kamera moze dosta vise od tih ''drustvenomreznih'' potreba ali nije neko cudo od kamere (to ''cudo'' ni ne postoji na androidu ako pricamo realno).
Dosta bolja autonomija na IP6+? u odnosu na koji telefon? Ili tablet?
Kako možeš da stavljas z3 pored ovog i uporedjujes autonomiju?

Poslednja izmena:
Takodje jurim izmedju ostalog Z3, (jurim ustvari malo bolji dual sim), i ne bih dao više od 350, i to samo copper, da uzimam single sim, složio bih se sa HSV-om, 300 bi bila gornja granica...

Takodje jurim izmedju ostalog Z3, (jurim ustvari malo bolji dual sim), i ne bih dao više od 350, i to samo copper, da uzimam single sim, složio bih se sa HSV-om, 300 bi bila gornja granica...
Imaš i g4 dual sim gde ti je kamera bolja nego na pomenutim telefonima a autonomija je solidna - kreću se oko 390 novi - kolega sa foruma je kupio preko mene od mog drugara koji donosi iz EU

Dosta bolja autonomija na IP6+? u odnosu na koji telefon? Ili tablet?
Kako možeš da stavljas z3 pored ovog i uporedjujes autonomiju?

U odnosu na iP6, ako mu odgovara ios i sve sto ajfoni nude neka predje na iP6 plus, jeste phablet ali ima bolju autonomiju od obicne sestice.

Pre mesec-dva sam video par ''bakarnih'' Z3 na KP, navodno stari par meseci, cene 300-315e ali mislim da nisu imali ''domace'' garancije jer je pitanje da li su kod nas zvanicno stigli Z3 primerci u copper/silver green boji, prakticno su svi beli ili crni.

Poslednja izmena:
U copper jesu, ima ih mts.

Imaš i g4 dual sim gde ti je kamera bolja nego na pomenutim telefonima a autonomija je solidna - kreću se oko 390 novi - kolega sa foruma je kupio preko mene od mog drugara koji donosi iz EU
Gledam manji ekran, do 5.2, a i kamera mi nije preterano bitna...Hvala u svakom slučaju
I kako ti ide nalaženje dual sim copper verzije za 350e?
I ne cimam se previše, kad naleti, naleti, koristim meizu m2 note do tada

Izgleda da postoji fora da se ukloni fabricki limit izlaza za sluske na Z3 tj da se otkljuca pojacalo, potreban je root i radi na svim verzijama LP a ljudi sa HF kazu da ovaj telefon tada zvuci izuzetno glasno i da slusalice sa visokim impedansama zvuce odlicno i vise nego dovoljno glasno. Navodno se jednostavno promene neki parametri u odredjenim fajlovima i to je to.

Here we go again !

Some people still think that, if a device doesn't have the power to drive big cans, it means that it doesn't sounds good ! That statement is very far from reality my friend, I use to think this way too but once you get your ears on the Z3 with a decent 8-32 Ohms headphones, you'll hear heaven for the first time of your life smily_headphones1.gif

You still have the option to pair it with some portable headphone amplifier or simply root it, follow some tutorials to unlock the internal amplifier to it's maximum capacity, I did it and right now it's way louder than my iphone 6.

I asked here how z3 works with hd600 and replys were wired!
Now i bought dt880 250ohm (an even harder headphone to drive than hd600) and with the mod that i mentioned here before now my z3 amp unlocked and it can drive my dt880 easily
Even without mod it was ok but not too loud...

Just trust your brain and ears
I agree with you

Im on 5.0.2
5.1.1 and 5.0.2 audio drivers are the same rename original file and add .bak to its extension then copy my file if you had any problem with external speakers (no sound) just revert it

Treba da se zameni neki fajl.. e ali onda izlaz na 70%+ jacini postaje izgleda prejak za vecinu in ear slusalica:

Okay.

I tried it on my device. But the sound was very distorted on max volume. I don't know if that's due to different Android version.
i never go over than 70% because thats painfull and ear deafening level,The distorted sound you mentioned is because of internal amp softclip at higher volumes or maybe your headphone cant handle it, i had same issue with my yamaha and earbuds they sound distorted even in first mark of volume but this distortion didnt appear in HD201 and Dt880 at all (fyi driving HD201 is as hard as dt880)

E sad ne znam sta tacno treba promeniti i koliko je sigurno sve to.. vidim kacili su neke modovane fajlove, treba to jos malo proveriti. Verovatno je malo povecana potrosnja baterije uz ovaj mod.

Kao sto sam i rekao, Z2/3 zvuce stvarno odlicno sa bubicama/in ear i totalno uporedivo sa samsungom/iphone a ko hoce da unisti sluh uz in ear ili ima neke mrcine od slusalica uz taj mod lako moze da resi ''problem''.

Poslednja izmena:
Ima z3 jako lep zvuk i bez tog moda,samo moraju i da se peru usi ponekad :p
Uz kvalitetne slusalice lepo i glasno zvuci Z3,naravno potrebno je dao audio fajl bude kvalitetan,bar 256/320 mp3 kb/s a da ne pricam o Flac.

Poslednja izmena:
Meni nije jasna kuknjava na jacinu izlaza kada su in ear slusalice u pitanju, imam AT i to 32-omske koje imaju vise nego solidnu osetljivost i kidaju u kombinaciji sa Z2, ko god je probao ostao je u cudu mada je to zasluga i samih slusalica. A i kad naletis na neku ''tihu'' pesmu tu je neki od plejera iz marketa sa pre-amp opcijom i to je to..

Ali sad mi dosta znaci ovaj podatak o otkljucavanju pojacala jer jedan ortak merka M8 ili Z2/3 a ima 2 para mrcina od slusalica koje bez pojacala zvuce dosta neubedljivo, lose a samo njih koristi, nema in ear sluske niti planira da ih kupi.

Nije ni blizu iphone, a samsung nije blizu iphone. A o ovom fix možemo da pričamo kada čujemo Z3 sa fix.

Ti si definitivno promasio planetu :) Ili jednostavno nisi u stanju da skapiras o cemu se polemise, bice da su oba problema u pitanju :)

Po jacini zvuka-izlaza najjaci su htc/iphone (ako se ne racuna par onih ludackih kineza koji imaju brutalna pojacala), onda ide Samsung pa sony na kraju uz LG ali po stoti put ti kazem - ja pricam o jbnom kvalitetu zvuka i tu je sony apsolutno u rangu sa ajfonima i samsungom a svi oni su ispred LG-a, Nokie itd u sta sam se vise puta licno uverio a sve to su potvrdili i sajtovi kao whathifi ili clanovi HF.

Z1/2/3 razbijaju sto se kvaliteta zvuka tice - uz kvalitetne in ear sluske ;)

A da ti ponovo citiram sta je napisao lik za Z3 bez i sa modom za pojacalo (i to kao odgovor na necije lupetanje da zvuk nije kvalitetan jer izlaz nije prejak):
Here we go again !

Some people still think that, if a device doesn't have the power to drive big cans, it means that it doesn't sounds good ! That statement is very far from reality my friend, I use to think this way too but once you get your ears on the Z3 with a decent 8-32 Ohms headphones, you'll hear heaven for the first time of your life smily_headphones1.gif

You still have the option to pair it with some portable headphone amplifier or simply root it, follow some tutorials to unlock the internal amplifier to it's maximum capacity, I did it and right now it's way louder than my iphone 6.

Poslednja izmena:
Auuu, kolika prepirka oko izlaza za slušalice. :)

Lično sam jedan od ponosnih vlasnika Xperia Z3 telefona i evo kakvi su moji utisci kada je zvuk u pitanju. Ostalo neću da komentarišem zato što o SD801 i ostalim stvarima se već sve zna.

Pre svega, snaga zvuka nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka. Znam da je to mnogima jasno i možda nije potrebno govoriti, ali vidim da još uvek ima i onih kojima je ova činjenica i dalje nepoznanica (kao i broj piksela kod fotoaparata :) ). Zvučnici telefona nisu ni glasni, a ni kvalitetni kao na HTC-ovoj One M seriji, ali su, bar po kvalitetu zvuka, ispred mnogih drugih flagship-ova. Što se tiča kvaliteta zvuka na izlazu za slušalice on je za svaku pohvalu! Opet, čuo sam i glasnije telefone, ali ovde je reč o kvalitetu. Zvuk je prilično "flat", što znači da nema frekvencija koje štrče ili koje su nedovoljno prisutne. Reprodukcija je u svim frekventnim zonama prilično ujednačena i izuzetno precizna. Takođe, dinamika je odlična, to jest dinamički opseg nije previše sužen, što je slučaj kod mnogih drugih telefona iz visoke klase. Kao što reče čovek sa nekog stranog foruma, sa kvalitetnim slušalicama koje imaju impedansu između 8 i 32 oma sve radi besprekorno!

E sad, postoji i drugi problem, a to je što mnogi (čast izuzecima) ne znaju šta je kvalitetan zvuk, a daju sebi za pravo da komentarišu. Da stvar bude još gora, teško ih je i naučiti, jer im sluh ne dozvoljava. To bi otprilike bilo isto kao kada bi pokušavao daltonistu da naučiš koja je koja boja. Možda i najbolji način za prepoznavanje tih "eksperata" za zvuk je taj što "eksperti" za zvuk žive u ubeđenju da su Beats Audio slušalice vrhunske i rado odvajaju od usta kako bi sebi priuštili taj ne baš jeftini komad Hi-Fi otpada. Čisto da ne bude zabune - godinama sam se profesionalno bavio snimanjem i obradom zvuka, nemam Beats Audio slušalice, muziku slušam na DynAudio BM15A referentnim studijskim monitorima i ne slušam onu muziku na Enter i F tastere. ;-)

Ima li neko od aktivnih sa foruma jos Z3?Zanima me da li je popravljen kvalitet kamere na 5.1.1?Ako ima neko neku dnevnu sliku,neki landscape ili slicno ako moze nek okaci link ovde.
Ja kad sam ga imao u 8 mpx su detalji bili preostri,a uglovi mutni,a u full rezoluciji bas lose.

Ima li neko od aktivnih sa foruma jos Z3?Zanima me da li je popravljen kvalitet kamere na 5.1.1?Ako ima neko neku dnevnu sliku,neki landscape ili slicno ako moze nek okaci link ovde.
Ja kad sam ga imao u 8 mpx su detalji bili preostri,a uglovi mutni,a u full rezoluciji bas lose.

Iskreno, mrzi me da jurcam sada po DropBox-u da bih našao sliku kakvu tražiš (ako je uopšte i imam, pošto slabo slikam), ali mogu ti reći da firmware kamere nije gotovo nikoliko napredovao. Sve što si naveo je i dalje prisutno i to u otprilike istoj meri. Jedini način da se realno utvrdi koliko je novi softver popravio (ili nije) kvalitet fotografija je da se nađu dva telefona - jedan sa starim, a drugi sa novim softverom, pa da se paralelno prave fotke i na kraju uporede. Ovako se sve manje-više svodi na subjektivni utisak.

Nedavno sam testirao Z5 i tu su stvari već primetno bolje, ali i tu ima mesta za dodatna unapređenja.

Poslednja izmena:
Ok hvala ti.
Interesantno ako Sony nije sredio kameru na Z3 a na Z1 i Z2 jeste i to znacajno.

Ok hvala ti.
Interesantno ako Sony nije sredio kameru na Z3 a na Z1 i Z2 jeste i to znacajno.

Meni je najjace to sto je Z3 najpopularnija sony kamera na flickru, od 349 registrovanih modela i to sa rastom broja korisnika :d https://www.flickr.com/cameras/sony/xperia_z3/

Al' tu verovatno racunaju i Z3c..

Imas ovu Z3 grupu pa prelistaj, mozda naletis na neki sempl koji nije instafiltriran :) https://www.flickr.com/groups/2746341@N24/pool/

Zanimljivo je to sto sony i dalje forsira hladniji WB na Z3/Z3c dok Z3+ ima odlican (topliji) i prilicno realan WB kao i Z1/2 a svi ti telefoni dele isti senzor i nesto drugacija sociva :d

Poslednja izmena:
Meni je najjace to sto je Z3 najpopularnija sony kamera na flickru, od 349 registrovanih modela i to sa rastom broja korisnika :d https://www.flickr.com/cameras/sony/xperia_z3/

Al' tu verovatno racunaju i Z3c..

Imas ovu Z3 grupu pa prelistaj, mozda naletis na neki sempl koji nije instafiltriran :) https://www.flickr.com/groups/2746341@N24/pool/

Zanimljivo je to sto sony i dalje forsira hladniji WB na Z3/Z3c dok Z3+ ima odlican (topliji) i prilicno realan WB kao i Z1/2 a svi ti telefoni dele isti senzor i nesto drugacija sociva :d

Ne koristim Flickr, pa nisam ni znao ove detalje. Thx! ;-)

^ ugasi Dynamic Normalizer opciju (ili volume normalizer ako koristis neki drugi plejer sa tom opcijom) ako ti smeta :)

Muziku slusam bez ikakvih dodatnih opcija, cesto sve flat ali realno mojim usima najvise prija kada je clear bass na +1 ili +2 (od -/+10) :)

Da ne citiram ovo sto je napisao pegasus89, covek je jednostavno objasnio kakav je Z3 zvuk ali bih dodao i to da Z1/2/3 imaju mozda i najbolji soundstage u klasi sto uz ostale odlicne karakteristike zvuka prosto eliminise kupovinu nekog jeftinijeg zasebnog plejera (do 100e).

Poslednja izmena:
@hsv.stoned, nisam sa druge planete, već hoću da čujem muziku u ne studijskim uslovima, napolju, na trčanju...
Gore sam komentarisao tvoj komentar u kome pišeš o fix (pojačalu), nisam pominjao kvalitet. Zatim promeniš priču na kvalitet. Dogovori se, hoćeš li da pišeš o kvalitetu koji ne osporavam (ali se kvalitet na sony ne čuje, to je moje iskustvo, nedovoljno glasan izlaz za slušalice), ili ćeš da pišeš o fix za pojačalo (za koje si sam naveo da mnogi kukaju, što potvrđuje moje iskustvo, kvalitet koji se ne čuje, previše tih sony). Treba taj kvalitet da se čuje, nemaju svi sluške od 100e. Neko izdvoji 15e, neko 30e, neko 50e...
Kao što se pozivaš na razne testove, ne možeš da ignorišeš previše slab izlaz, previše tih sony, daleko ispod iphone i htc:

Prilozi

• 2016-01-12_120527.png
    2016-01-12_120527.png
    27.4 KB · Pregleda: 96
Opet lupetas da je to prosto tragikomedija ;) Kakve veze ima cena slusalica sa tim koliko ce glasno da se cuju?! Imas slusalice od 15e (kao Pistons 3) koje cija je impedansa 32 oma a osetljivost nije bas sjajna a sa druge strane imas Sennheiser Momentum in ear koje kostaju oko 100e a impedansa je 18 oma, osetljivost verovatno najbolja u klasi (ako znas sta sve to znaci :d) a primera je na desetine.

Evo ja koristim 32omske in ear (prosecne in ear su 12-16 oma) u svim mogucim bucnim uslovima - prevoz, voz, bus, ulica .. jer sam ih zato i kupio i zvuk je toliko glasan da posle 1-2h kada ih izvadim iz usiju mislim da sam ipak malo ogluveo :)
Bukvalno mi nikakav mod ne treba i nemoj da lazes i da trujes po forumu ''da se kvalitet sa Z serije ne cuje'' ?! jer i sam koristis in ear koje zvuce dovoljno glasno na svakom telefonu, aj da imas neke ''velike'' vintage mrcine od slusalica pa da te razumem mada u tom slucaju nijedan telefon nije dovoljan za te egzibicije, potrebno je kvalitetno eksterno pojacalo ;)

A da si procitao sta sam citirao video bi ''ko kuka'' na izlaz na sony-u - ljudi koji imaju skupe i ''gladne'' studijske slusalice (takvih korisnika je 0.8%) koje traze izuzetno jaka i kvalitetna pojacala a ne nekakve basshead bubice za ''teretana house i cviju'' kao ti :d ;)

Fix za pojacalo je potreban samo u tom slucaju, za sve ostalo je dovoljan plejer iz marketa sa pre-amp opcijom a zamisli, imam 32omske sluske i 99% muzike slusam sa stock plejerom bez ikakvih pre-amp pojacanja a o fix-u da ne pricam uzivam u izuzetno kvalitetnom zvuku koji je toliko glasan da samo ''na ulici/u busu/vozu'' pojacavam na 100%, kuci slusam na 70-80% volume :) Uz to imam jos nekoliko kvalitetnih bubica, sve zvuce vise nego dovoljno glasno kao i over ear slusalice ali zbog poluotvorenog dizajna nisu za ulicu jer im je izolacija slaba.

Jeste, htc i iphone imaju jaci izlaz od svakog sony-a i najjaci na trzistu (ne racunajuci nekoliko kineskih telefona). Ali reci da su sony/lg neupotrebljivi za in ear/bubice.. to je stvarno zesca glupost koju ovaj forum ne treba da trpi.

Ko hoce na sony-u moze da otkljuca pojacalo uz root, meni to ne treba. Jos je brze i lakse kupiti plejer sa pre-amp opcijom pa kada zatreba tu je na 1 klik.

Dakle, mani se te fon arena papirologije i prestani da lupetas, za tako nesto imas svoj ''master'' nalog na MS forumcicu koji je prosto kao stvoren za taj vid palamudenja :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno