Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Pa diskutabilno. Z3 mi je bio "jedan od" varijanti no odustao sam. Na OnePlus na identicnom hardveru imam 3h SOT vise. To je ozbiljna razlika a istu bateriju imaju.

Pa tako da iz istog hardvera i sa baterijom istog kapaciteta izvlaci 40% manje SOT. To znaci da nesto ovde nije uradjeno kako treba... Iako generalno mislim da je super telefon.

Kako si dosao do tog zakljucka?

Pa tako da iz istog hardvera i sa baterijom istog kapaciteta izvlaci 40% manje SOT. To znaci da nesto ovde nije uradjeno kako treba... Iako generalno mislim da je super telefon.

Koliki ti bude standby sa tih ~9h sot?
Pitam,posto je njemu preko 2 dana.

Poslednja izmena:
Ne razumem pitanje? Ovako mozda? Isti hardver, oba 3100mAh baterija.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1414454411438.png
    uploadfromtaptalk1414454411438.png
    251.4 KB · Pregleda: 141
  • uploadfromtaptalk1414454421670.png
    uploadfromtaptalk1414454421670.png
    125.8 KB · Pregleda: 138
Da,tebi standby 17h a njemu 62h.
You notice the difference?:)

@ darko

Ja i dalje ne razumem o cemu pises.. i kako tako mozes da poredis. Za 24h i Z2/Z3 izvlace opusteno toliki sot.

Ali ako si skoro sa wp presao na android treba malo da pohvatas ''fazone'' i termine android sekte :)

@ chobby

+4G mreza..

Poslednja izmena:
Da, to znaci da sam aktivno koristio telefon. Najmani problem da razvucem i ja to na 2 dana...

Pa razvuci i neces imati toliki sot.
Ne znam sta ti u ovoj prici nije jasno?
Njemu je otislo dosta baterije na standby a tebi ne,zato imas veci sot.

Da, to znaci da sam aktivno koristio telefon. Najmani problem da razvucem i ja to na 2 dana...

Istripovao si nesto, ima OPO odlicnu autonomiju svejedno ali Z2/Z3 uz jos par telefona (G2, M8, S5, Z3c, Z1c) ima najbolju autonomiju od androida vise klase koji se zvanicno ne vode kao phablet. Mozda cak i najbolju od svih takvih flagshipa iz ove godine (uz Z2).

Imas na prethodnim stranama druge primere autonomije koje je okacio, mislim da je za dan i po imao 7,8h sot i to uz 4G mrezu.

Poslednja izmena:
@ darko

Ja i dalje ne razumem o cemu pises.. i kako tako mozes da poredis. Za 24h i Z2/Z3 izvlace opusteno toliki sot.

Ali ako si skoro sa wp presao na android treba malo da pohvatas ''fazone'' i termine android sekte :)

@ chobby

+4G mreza..
Ako moze bez peckanja.

5.5h u 62h znaci da je ukran bio upaljen ni celih 2h po danu i to treba da pokaze da je to dobra baterija? Pa to je jedva koriscen telefon. Ako je cilj pokazati koliko moze u standby da izdrzi onda ja definitivno ne kapiram tu logiku. Ako izvlaci isto tih 8-9 sati onda je sve ok ali to se ovde ne vidi.

Nema tu nikakvog peckanja, opusti se.

Jednostavno ne razumes kako sve to ide oko autonomije, posebno na androidu. 62h sa skoro 6h sot uz 4G mrezu (veca potrosnja) i wifi..da, i lifelog servis koji dodatno trosi, pa to je pre samo godinu dana bila naucna fantastika na androidu, retki su i danas premium telefoni sa ovim os-om koji mogu toliko da izvuku a da ne pricam sto uz klanje od upotrebe za 24h imas prakticno sigurnih 7-8h sot.

Evo pogledaj ovo, 8h sot za skoro 2 dana, uz smanjeno osvetljenje ali svejedno, to je odlicna autonomija http://forum.benchmark.rs/showthread.php?334797-Sony-Xperia-Z3&p=3940442&viewfull=1#post3940442

Poslednja izmena:
Ne bih da kvarim zabavu ali šta je ovaj iseckan Wi-Fi? Neki saver? :)

Mislim da savrseno razumem, zato mi i nije jasna logika pogasim sve i drzim telefon na stolu 3 dana. Karikiram ali poenta je jasna. Evo upravo se napunio OPO pa cemo isti test da napravimo i okacicu SS kakvi god da budu. Onih 17h je prvi dan aktivnog koriscenja telefona i zestokog maltretiranja. Dakle sve ukljuceno sto moze da bude ukljuceno i bez ikakvog smanjenja osvetljenja itd. Video sam sad tu sliku a i prvi post nakon toga. Kacim SS kad budem imao rezultate.

Kako mozes da napravis isti test covece, ti u BG on na lokaciji iz profila + 4G mreza, lifelog itd (da ne dodajem ostalo)? :)

Z3 ima odlicnu autonomiju, to je dokazano vec, sam vrh android non-phablet klase.

Vidis da nisam jedini koji ti je skrenuo paznju da ne mozes tako da poredis i da taj rezultat nikako nije los. Znaci ako ne razumes ok, sve ovo pisem(o) da bi razumeo ali ako ti je cilj da flejmujes jer si pre par dana kupio OPO i sad redom hoces da pljujes druge telefone bez ikakvih osnova.. onda reci odma', da ne gubimo vreme ostali i ja :) Niko ne kaze da OPO autonomija ne valja samo stvarno ne razumes ovo oko autonomije i gresis za Z3.

Poslednja izmena:
Tako je, fantasticnu potrebu imam da idem okolo i proseravam se. Sta treba, da obezbedimo 100% identicne uslove pa onda da poredimo ili? Ja nigde nisam rekao da ima losu autonomiju, samo sam pitao zasto ima losiju a ima isti hardver kao ovo ******. No ocigledno se ili ne razumemo ili se pravimo da se ne razumemo tj sta druga strana prica, tako da cemo obojica da prestanemo da gubimo dragoceno vreme.

P.S. 4G po testovima uglavnom manje trosi bateriju nego 3G.

P.S. 4G po testovima uglavnom manje trosi bateriju nego 3G.

Pitaj ljude iz EU da li je tako i kakav je 4G signal :) Sve je to lepo u teoriji ali u praksi je malo drugacije.

Eno postavio sam link ka postu gde je Z3 za 44h izvukao 8h sot, znaci kao ti sa opo za 17h :) Jeste da je to sa smanjenim osvetljenjem ali nebitno, imas i druge njegove primere gde je uz zahtevnu upotrebu za 24h sot od 7-8h prakticno zagarantovan, e sad da li je to bolje ili losije od OPO kada bi se poredili u istim uslovima ne znam ali je cinjenica da oba uredjaja nemaju nikakav problem sa trajanjem baterije i da su u samom vrhu.

Poslednja izmena:
Tako je Darko,pokazi ti lepo nama rezultate tog cuda sa 9h sota za dva ipo dana sa svim ukljucenim bez punjenja da nas prosvetlis malo ;-)

Mesas babe i zabe,no offence.

A tek kakav je kod nas 3G signal i koliko jede bateriju. Svako ko je malo mrdnuo negde zna koliko je ovde signal katastrofa tako da cenim da ako to gledamo jos smo u losijoj poziciji.

Tako je, sa smanjenim osvetljenjem, sa paljenjem/gasenjem wifi ili nekim battery saver-om itd. Zato sam i pitao o cemu se radi jer mi pogotovo ovi poslednji SS ne izgledaju ubedljivo jer je to bukvalno ostavljen telefon na stolu da stoji. To sam i na L920 mogao toliko sa 2000mAh. Dakle prica uopste ne naginje na to da OPO ima 4.3% bolju bateriju i da pocnem da likujem vec sam samo rekao da mi se cini da su ovi SS natezanje radi dobijanja nekih brojki i da mi deluje da je u praksi stanje mozda i losije i pitao sto i nista vise...

Uleteo si u temu sa ovim postom - Pa diskutabilno. Z3 mi je bio "jedan od" varijanti no odustao sam. Na OnePlus na identicnom hardveru imam 3h SOT vise. To je ozbiljna razlika a istu bateriju imaju.

Znaci kao da je 100% tako. Nekoliko nas ti objasnjava da nije, da gresis i da poredis nesto sto ne moze bas tako da se poredi (8h sot za 17h i 6h sot za 62h, ma kakva da je upotreba, osvetljenje itd). Nista vise ne bih pisao, nema svrhe.. :)

Poslednja izmena:
Tako je Darko,pokazi ti lepo nama rezultate tog cuda sa 9h sota za dva ipo dana sa svim ukljucenim bez punjenja da nas prosvetlis malo ;-)

Mesas babe i zabe,no offence.
Sa svim ukljucenim kao sto je wifi kod tebe na SS ili sa osvetljenjem ekrana na 20% radi natezanja brojki?

No ok, znatizeljan jesam pa cu da probam da vidim koliko ce da izdrzi. Nemam ja uopste problem sa time da kazem e izvini pogresio sam ako se ispostavi da jesam.

What's the point... prijatelju veruj u sta hoces,i don't care.

Uleteo si u temu sa ovim postom - Pa diskutabilno. Z3 mi je bio "jedan od" varijanti no odustao sam. Na OnePlus na identicnom hardveru imam 3h SOT vise. To je ozbiljna razlika a istu bateriju imaju.

Znaci kao da je 100% tako. Nekoliko nas ti objasnjava da nije, da gresis i da poredis nesto sto ne moze bas tako da se poredi (8h sot za 17h i 6h sot za 62h, na kakva da je upotreba). Nista vise ne bih pisao, nema svrhe.. :)
Ne natezi cifre da ti idu u prilog. Ako cemo da cepidlacimo na tih mojih 8.5 sati sam sa preostala 4% mogao da dodjem na 9h. Danas sam sa par minuta manje od 5h bio na 68%, laganija upotreba nego sa SS.

Probao sam da objasnim sta sam hteo da kazem, no ako ne razumes a ruku u vatru mogu da stavim da itekako razumes vec pokusavas da isteras nesto sto nema sanse, onda je mozda najbolje stvarno da ne komentarises dalje. Ja cu zbog ostalih svakako da se povucem a rezultate lako uporedimo kad ih budem imao...

Poslednja izmena:
Ali ipak da probas da me spustis i tvoja bude zadnja, pa jos da odvalis tako nesto tipa "nema svrhe...ocigledno". Mislim hej, davno je prosla srednja skola, batali detinjarije. Odoh da spavam a SS kacim pa kakav god bio uporedjujemoni komentarisemo.

P.S. sa sve naknadnim editom da smajliji povecaju tezinu izgovorenog, lol.

Poslednja izmena:
Nije bre isti os na ta 2 fona, iako je android.nije isti ekran.a inace imas na netu brdo odlicnih SOT na 24 h. za z3,pa ce ti biti jasno.google.sta bre vise palamudite ovde na 2 strane?

To je i poenta moje price od starta ali su brze bolje gledali da me napadnu. 4.4.4 je na oba, a kako mi bar na osnovu ovog kratkog iskustva deluje da je ovde autonomija bolja a opet sa druge strane za Z3 sam se zanimao jer sam stvarno hteo da ga uzmem, zapitao sam se gde je problem. Losa optimizacija sistema od strane Sonija? Ok, ekran nije isti, ne verujem da Sony pravi los ekran. Neki tamo OPO ima bolji ekran? :trust: Dakle da probam da pojasnim sta uopste hocu: Savrseno je meni jasno da on za vreme provedeno u standby-u mora da trosi struju i da za tih 45 sati vise provedenih u nekoj vrsti mirovanja mora da potrosi neku struju. Poenta je da mi je upitna kolicina struje koja je za to potrebna i da li je to dovoljno da pojede ekvivalentno 3h SOT koliko sam ja vise izvukao. Na sve to, niti jednu jedinu stavku u podesavanjima nisam izmenio, ugasio i slicno a telefon nisam ispustao iz ruku a ovde mi deluje da je sve podeseno i podredjeno tome ne bi li se "vestacki" naterale brojke na odredjeni iznos i da je u realnom koriscenju situacija verovatno jos losija. I zanimalo me gde je potencijalno problem. I nista vise. Valjda je sad razumljivije.

Poslednja izmena:
A ti ne budes drzak i bezobrazan vec kazes gresis u tome i tome zbog toga i toga. Ja ne vidim da sam nekoga vredjao i slicno. Tako da ako me postedi svojih procena ako nije problem kad vec na ostale stvari nemas nista pametno da kazes.

Nazad
Vrh Dno