Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Uzeo danas sestri polovan, maltene nov, Z3 compact D5833, nikako ne uspevam da ga nateram da proradi data transfer na MTSu. Pokusavao sam uz pomoc USSD koda, SMS poruke da mi posalju podesavanja jer automatski nije htelo, nista nije stiglo. Onda sam rucno uneo i gprswap i gprsinternet i koji god da aktiviram, ne pojavljuje se nista pored oznaka za signal, niti E niti H/H+, ne znam u cemu je problem 🙁 Os je 5.0 tj lolipop.
Inace pozivi rade normalno, poruke isto, kartica je nano sim danas uzeta u mts poslovnici, ako to igra bilo kakvu ulogu. 3G je na prethodnom telefonu radio sasvim normalno sa starom karticom (nokia n8). Telefon inace radi odlicno, ne greje se i slicno. Da sumnjam u ispravnost ili postoji neka fora? 🙁

Apn si podesio ovakav (password 064)?
Ne radi li ni tako možeš probati i factory reset telefona i sim karticu u drugom telefonu da bi bio siguran.

7fddf8e2e1c95341a84ebdaebf0d12e7.jpg

Moja velika glupost, umesto da APN type ostavim prazno ja sam ukucavao internet... Kad sam obrisao proradio je odmah.
Inace je factory reset odradjen pre svega, nego sam ispao glup.

Inace jel radi 4G kod nas za D5833, jel imao neko iskustva?

Uzeo danas sestri polovan, maltene nov, Z3 compact D5833, nikako ne uspevam da ga nateram da proradi data transfer na MTSu. Pokusavao sam uz pomoc USSD koda, SMS poruke da mi posalju podesavanja jer automatski nije htelo, nista nije stiglo. Onda sam rucno uneo i gprswap i gprsinternet i koji god da aktiviram, ne pojavljuje se nista pored oznaka za signal, niti E niti H/H+, ne znam u cemu je problem 🙁 Os je 5.0 tj lolipop.
Inace pozivi rade normalno, poruke isto, kartica je nano sim danas uzeta u mts poslovnici, ako to igra bilo kakvu ulogu. 3G je na prethodnom telefonu radio sasvim normalno sa starom karticom (nokia n8). Telefon inace radi odlicno, ne greje se i slicno. Da sumnjam u ispravnost ili postoji neka fora? 🙁

Identican problem sam ja juce imao na Z3,ali bukvalno identican. Sa starom karticom je sve radilo super,a ova nano je pocela da pravi probleme. I ja sam rucno uneo i iz drugog treceg puta je samo proradilo.

Ma nisu dobra podesavanja na sajtu mts-a. Kada se popuni sve kako treba radi bez problema. Meni jedino nije jasno zasto je ovo jedini tel koji nece da dobije automatski podesavanja od provajdera, cak i ako se zahteva nece....ili je to bas do nano sim-a?

I kod mene ručno moram da unosim apn svaki put.. Z2 na lp

Nije to do Z3 nego Sonija uopste i podesavanja interneta za mts mrezu.Jednostavno nema automatskih podesavanja za Sony i Mts.

Kod telenora uredno svaki put dobijam konfiguracijsku poruku. Sve radi ok, jedino nisam proverio 4g jer nemam tu karticu, a i ne treba mi uopsta 🙂

Za tacno 14 dana, stiglo mi danas mocolo kaljeno staklo za napred i pozadi 🙂 Stavio sam pozadi jer napred vec imam, al nisam uspeo da ga bas dobro ucentriram iz prve kako treba, al glavno mi je da sam probao slike sa blicem u mraku, polumraku i dnevno i radi normalno bez odbljeska. Ostalo mi je da probam predvece napolju. Telefon znatno udebljan staklo napred, nazad, + futrola koja ne leze bas fest, ali je zastita ja mislim sada potpuna.

Je l' to staklo za pozadi ima spojene otvore za kameru i blic? Ako su dva odvojena kruzica imaces problem sa slikama u mraku. Naime, ja sam koristio to staklo i pri paljenju blica, svetlost se razlije po celom staklu i prenese na kameru i slike budu kao zamagljene. Fasciniralo me kako tada nisam uspeo da nadjem nikakvo resenje na netu, pa sam ga skinuo..

znaci veceras kad je pao mrak, docekala me ista situacija, zamagljene slike. do pol metra daljine kad nesto slikas i moze, ali preko toga blic se razlije. On u principu i ne moze mnogo da dobaci, ali znaci u slici. Ne znam sta sad da mu radim, mislim da kalljeno staklo ne moze da se isece, da mu napravim neki okrugli ostri valjak i da zveknem macolom od 5 kila. Mislim da ce da pukne u pauka zbog termicke obrade.
Ako neko ima resenje nek pomaze, inace mi ne gine da ga skinem, hebem mu lebove 🙂

Mozes da mu napravis zoner. Odstampas na samolepljivom papiru, crne boje, prsten promera 3-4mm, taman kakav je objektiv i zalepis oko njega. To je bila moja ideja, ali me mrzelo da se iscimam. Mene je najvise iznenadilo kako nista na netu nisam nasao o tome..

a to sam vec sinoc probao nesto sa izolir trakom, mada sam ja prsten pravio oko blica... Probacu na objektiv, mada mislim da nije dobra ideja zbog ugla sociva..🙂

Ja sam uspevao sa izolirkom da dobijem korektne rezultate, redukcikja svetlosnog suma od oko 80% 😉

ma sve sam probao slabo koriguje, farbao i markerom ivice. Iznerviram se skinem staklo i transparent fotrolu i napravim odlican nocni pejzaz, znaci ne verujem kako mu smeta ovo dvoje. presmesno je sto je tako

Presmesno je sto ti stavljas i staklo i futrolu 😀 A jos smesnije sto slikas nocni pejzaz s blicem 😀

Odlicna cena, ni kod svercera nema za toliko!! Realno za te pare ne moze bolji telefon da se uzme.

Presmesno je sto ti stavljas i staklo i futrolu 😀 A jos smesnije sto slikas nocni pejzaz s blicem 😀

kad se jednom opeces, i ispadne ti telefon star 25 dana , onda tako ..

A blic je automatik, pa ako moram ja stalno da ga iskljucujem, onda do mojega. Inace, kada se slika po noci na ulici ili u kuci gde je slabije svetlo blic znaci i daje ostrinu slici. Za one koji nisu ovo znali :d

kad se jednom opeces, i ispadne ti telefon star 25 dana , onda tako ..

A blic je automatik, pa ako moram ja stalno da ga iskljucujem, onda do mojega. Inace, kada se slika po noci na ulici ili u kuci gde je slabije svetlo blic znaci i daje ostrinu slici. Za one koji nisu ovo znali :d
Ako nosis futrolu, ne vidim svrhu i stakla sa zadnje strane. A za blic kod pejzaza, smejurija i dalje 🙂

Ako nosis futrolu, ne vidim svrhu i stakla sa zadnje strane. A za blic kod pejzaza, smejurija i dalje 🙂

Od viska glava ne bole 😀 samo se ti smej, zazalice svi koji su mi se smejali 😛

A realno cu da izbacim staklo, jer fotrola je ok zbog toga sto mi se ne kliza telefon tako. ovako bez nje hoce da ispadne iz ruke

Od viska glava ne bole 😀 samo se ti smej, zazalice svi koji su mi se smejali 😛

A realno cu da izbacim staklo, jer fotrola je ok zbog toga sto mi se ne kliza telefon tako. ovako bez nje hoce da ispadne iz ruke
Mozes da probas da nadjes neku foliju za zadnju stranu, posto to staklo se lako grebe. Staklo ti stvarno nije potrebno ako vec stalno nosis futrolu. Evo ti jedna slika sa sony z2, mrak bez blica 😛
Lowlight test by Stojan Savic, on Flickr

Nazad
Vrh Dno