Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

uzeo napokon telefon, beli i to u T mobile radnji, dve godine garancije fiskalni racun .. u pakovanju sam dobio i dve folije za napred i pozadi, mada sam samo stavio pozadi i to cisto privremeno dok ne stigne skin.

Nakon malo cackanja utisci na prvu loptu su sledeci:

-iznenadio sam se prvo koliko je mala kutija pakovanja. Sam telefon je prilicno tanak, i nije sa strana konkavan kako sam mislio nego bas suprotno. Lepo izgledo, onaj materijal nesto izmedju gume i plastike, lep osecaj staklenih ledja, znaci fin telefon. Brzina je takodje solidna, znaci na antutu 5.7.1 sam probao samo jednom i postigao 45130 😀 ... Mogu i zakaciti printscrenove ako treba. Ekran korektan, osvetljaj prilicno dobar na maksimumu, baterijau nisam mogao jos testirati jer tek sutra ubacujem karticu, mada se vidi da ce biti ok. Zvuk je isto po meni ok, rade mi oba zvucnika pri pozivu sa vajbera, zvuk notifikacija i slicno, da takodje spikerfon kad sam upalio na vajberu rade oba. Sistem 4.4.4 kk, iskljucio sam mu sve moguce apdejte, pa cu videti dal mi je to uopste potrebno. Proverio rooting status: bootloader allowed: yes, itd
E sad, posto sam uzeo tel iz T mobila, onda mi je ubaceno i brdo njihovih aplikacija, amazona i slicno, ali sve se moze izbrisati pa mi to nije problem.
Znaci lep, brz, tanak, kompaktan, funkcionalan....
E sad i mane: Led bljeskalica pozadi sija malo jace od zrikavaca sto nocu sijaju po travi. Moja motorola sijala je bar 4X jace, konkretno samsung note 2, sija bar duplo bolje, uporedio. Led lampica za obavesti napred, sija tackicom da su je manju mogli staviti mislim da ne bi ni postojala. Kamera pravi upotrbljive slike, ali nista vise od toga. Manuelni mod bolje radi od SA moda. Znam da sada kamere mogu biti i 100 megapikselne, ali nece dati bolju sliku od canona starog 15 godina sa 3 Mpx, niti ce to uspeti i novi digitalci sad od brdo Mpx. Jednostavno nema dovoljno informacija niti kvaliteta sociva. Jedino mi je makro mod ok, i tu primecujem neki napredak . Zatim, ne znam kako ce meni da bude sa ovim panelom, ali da je to nekako malo neprecizno uradjeno jeste. dal ce se odlepiti i kada, isto ne znam.. Pretinci sa strana se ok zatvaraju, ali takvi bi morali biti posle jedno 2 godine upotrebe. Znaci moralo je vise fest da se urade gumice da teze otvaraju i zatvaraju. samo tako je dobro dihtovanje i trajnije resenje.
sve u svemu, generalno zasad sam zadovoljan, ali videcemo.

Wi fi hvata odlicno, znaci bolje od svih prethodnih koje sam imao. Zvuk u slusalicama mi je dosad nesto najbolje sto sam cuo, samo dobro nabiti one gumene cepove u polozaj. Cini mi se da su bolje od mojih philiph slucalica za vokmen od 40 marona sto sam kupio nekad davno pre 15 godina, ne mogu da uporedim jer sam ih zagubio, a pokusacu naci. Sot sam izvukao preko 10ipoH , ali nije realno jer mi nije bila kartica sve vreme u njemu.

Stojane jer mogu nekako da eliminisem one reklame sto mi se pojavljuju u programima, ili mora root pa posle sta li. Ne bih za sada nista oko roota niti apdejta dokle god mi odgovara.

nije mi jasan ni wi fi transfer pro apk, znaci ne mogu da prebacujem klasicno na sd karticu vec samo na internal memoriju. Moze samo ako ga zavaram pa odem nekako preko galerije, al to nije to. Nekad sam mogao, koliko se secam.. :trust:

Stojane jer mogu nekako da eliminisem one reklame sto mi se pojavljuju u programima, ili mora root pa posle sta li. Ne bih za sada nista oko roota niti apdejta dokle god mi odgovara.

Adaway mozes jedino ako si rootovan. A mozes i na drugi nacin, ima na marketu neka adblock aplikacija gde rucno blokiras adrese za koje mislis da salju reklame. A to su uglavnom adrese sa ad u nazivu, i lepo radi posao. Jedino sto sam zaboravio tacan naziv, ali guglaj adblocker.

Wi fi hvata odlicno, znaci bolje od svih prethodnih koje sam imao. Zvuk u slusalicama mi je dosad nesto najbolje sto sam cuo, samo dobro nabiti one gumene cepove u polozaj. Cini mi se da su bolje od mojih philiph slucalica za vokmen od 40 marona sto sam kupio nekad davno pre 15 godina, ne mogu da uporedim jer sam ih zagubio, a pokusacu naci. Sot sam izvukao preko 10ipoH , ali nije realno jer mi nije bila kartica sve vreme u njemu.

nije mi jasan ni wi fi transfer pro apk, znaci ne mogu da prebacujem klasicno na sd karticu vec samo na internal memoriju. Moze samo ako ga zavaram pa odem nekako preko galerije, al to nije to. Nekad sam mogao, koliko se secam.. :trust:

Sve mozes da resis, ukljucujuci i prebacivanje na sd karticu i stereo speakerphone ali moras da rutujes. Ja se preporodio od kada uradih isti!

Danas konacno ispraznih bateriju od pocetka do kraja, nisam ga ispustao iz ruku. Osvetljaj na pola automatik

Screenshot_2015-05-31-02-02-55.png Screenshot_2015-05-31-02-03-10.png Screenshot_2015-05-31-02-04-36.png

meni je i ovo malo, ne znam kako neko sa 3,4 sata sota ( na S6 primera radi ako se ne varam) moze da podnese.. :trust:

Od kad sam mu stavio zastitno staklo napred, primetio sam da mi ekran slabije reaguje na dupli tap otkljucavanje ekrana u mirovanju. znaci mora palcem zbog veceg kapacitivnog nadrazaja. dalje, zablokirala mi fabricki apk za sms-ove messanging, nece u settings (pukao), pa sam mu morao skinuti neki drugi. Update mi iz sony centra salju notifikacije iako sam to iskljucio... Ne znam dal uopste da mu radim update, kad mi ovako sve pase, cak i one glupe foldere pravim na desktopu kao grupu apk-ova sto mi je sasvim dovoljno. Macro mod kamere jos jednom ponavljam, odlican, i takodje sve sto se slika do nekih 2-3 metra udaljenosti je prihvatljivo, ali panorama mod smesan. Toliko za sada

Ja ne mogu da izvučem više od 6 i po sati sot-a, bez stamine, sa greenify-jem. Ali sam skontao da dosta baterije troše razgovori, najviše.

Ja ne mogu da izvučem više od 6 i po sati sot-a, bez stamine, sa greenify-jem. Ali sam skontao da dosta baterije troše razgovori, najviše.

jel isto z3c ili si menjao telefon u medjuvremenu ? evo dole ispod moj konacni Sot iz prethodnog testa, znaci izvukao sam od ovih 3 % jos pola sata.. wi-fi trosi manje od mobile data sto je i logicno. Mobile data palim cim nemam wi- fi signala.

Screenshot_2015-05-31-02-43-40.png Screenshot_2015-05-31-02-43-33.png Screenshot_2015-05-31-02-43-19.png

Ludački rezultat i izvlačis. Deluje nemoguće al' ne sumnjam.

Upravo to. Slikaj jos sta se sve sinhronizuje od naloga ako te ne mrzi?!

pa nista valjda, to sam iskljucio

Screenshot_2015-06-01-14-50-19.png

evo jedna i slizdza od pivdza 🙂

DSC_0170.jpg

manual mod 16:9

Pa da ti stizu notifikacije od aplikacija na koje si prijavljen(email, whatsapp, viber, instagram, flickr, fb, messenger, tapatalk itd)

Pa da ti stizu notifikacije od aplikacija na koje si prijavljen(email, whatsapp, viber, instagram, flickr, fb, messenger, tapatalk itd)

uredno mi radi skajp i viber i to koristim svakodnevno za poruke i video pozive. jedino ako su to notifikacije tipa sta je neko lajkovao ili promenio status, te gluposti ne stizu.. 😀

Aha,sad je vec malo logicnija situacija...jos ako si na 2g mrezi sve vreme i iskljucene ti lokacije

3g je automatik mod, a lokacije sam iskljucio 😉

Sve jasno. I dalje mnogo dobar sot. Neka te sluzi tel

Hvala druze.. Verovatno i ti kad bi iskljucio sinhronizaciju i lokaciju postigao bi slicne rezultate, ipak su to isti telefoni 🙂
Ovih dana sam igrao i real racing 3, fifu 15, temple run 2, badland itd... Ali danas kad sam probao truck driver 3d znaci usijao mi je ledja na fonu, predpostavljam da je baterija jer je velika povrsina. Da vidim taj lepak, ako krene da ga tresem o beton boljevja nego on sam :-D

Lokacija vam je upaljena iz kog razloga?

Uradio update na lollipop, da malo promenim nesto pa makar bilo i na gore 😀 Prebacio neke aplikacije na sd card, ali i dalje mi zauzimaju memoriju u internalu. hmm

Screenshot_2015-06-02-10-43-03.jpg

Pa lepo, prelaskom na LP nesto dobijes, nesto izgubis 😉

Nije ovo tako ni loshe, ima nekih dodatih fora dobro odradjenih, za nijansu osecam da je sporiji na lollipopu, ali nista strasno i dalje je ko vetar. Jedino multitab prozori uradjeni u obliku rola, sto jeste da je elegantno, ali nepregledno za upotrebu i mora malo covek da se navikne. close all butona nema, al i ne treba. I u chromu sad moze jedan po jedna stranica da se gleda, a ne moze ko pre da su direktno kod njega pravi vise tabova... to mi je jedino zasmetalo, al nista strasno generalno..

Za Chrome probaj setting>merge tabs and apps> off

Nisam odavno, na odmoru sam pa sam ga malo silovao [emoji16] max osvetljenje, upaljen adaptive, 7 naloga, lokacija, wifi, 3g ceo dana fazon pola pola, samo što je signal ovde los pa je možda i to malo pojelo bateriju.
uploadfromtaptalk1433358903887.pnguploadfromtaptalk1433358910359.pnguploadfromtaptalk1433358917101.png

Nazad
Vrh Dno