Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Koristim fb,telegram,Rts,tapatalk,viber,neki chat program,music player,internet radio,fm radio...to su neke od app koje najcesce koristim+weather widget update na 1h i dva email-a
Koliko je osvetljenje?
Ako nije preveliko onda jeste bas lose.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Na pola,auto,ali sad vidim bio mi ukljucen charging optimization i kad sam to iskljucio batt je opala za nekih 5//6 % + navodno ne puni do kraja kad je to ukljuceno.

Sony Z5 graphite

Gasi tu glupost.
Mozda ti nesto jede u pozadini, odradi bbs log. :)

Za$rao ga drugar pa ga vracam iz mrtvih. Taman da probam usput. :D

Batak samo za tebe. Poslije 70h up time. Napunio sam malo ram da vidim dokle može da ide. Inace, kod normalnog korišćenja, bude slobodno rama od 200 pa do 400mb, a u nekim slučajevima sve do 500mb.

ad481dee0fee24798f8394af8916dcbf.jpg

Sent from my D6503 using Tapatalk

Lepo puni ovo. :)
A vidi ovu tugu. :D
d95c7e604f08bd2de201da1a05393593.jpg

fdc0658027f8658d1ab7344e3a0b2daa.jpg

Ovo je N4 od drugara sa Note5 nekim romom. Kesira divno. :D

@ Mashoni

Ovo je lose u odnosu na 5.1.1, pa tu i posle 500, 600h rada kesira 800Mb-1.1Gb bez problema. Mada se tad cesce desava da bez razloga izbaci neke app iz rama.

A u prvih 7-8 dana moze i do 1.4Gb da ''ukesira''.

Poslednja izmena:
Hahaha tuga. Tako i meni z2 kesira ugl. Ali sad sam napunio ram. Mnogo je bolji 5.1.1 od 6.0.1 kao što kaže hsv

@ Mashoni

Ovo je lose u odnosu na 5.1.1, pa tu i posle 500, 600h rada kesira 800Mb-1.1Gb bez problema. Mada se tad cesce desava da bez razloga izbaci neke app iz rama.

Pa zavisi sta sve potpada pod sistem, ne puni mu lose.

Znam, vidi se po slobodnom ramu ali se definitivno razlikuju LP i MM, 6.0.1 system mnogo vise jede od LP..

Sad da li postoje razlike ovako u radu.. ne znam.

On ne puni loše kad ga ovako poguram da sve pokrenem što inače ne radim. Ali kad je u pitanju standardno korišćenje ugl je oko 300mb slobodno. Mnogo je bolji 5.1.1

Znaci ipak slepci nisu to sredili.
Ne bih ja ni mrdao sa 5.1.1 da ga nisam prodao.
Sad se i kajem.

Pa to je to, ili 5.1.1 ili neki dobar custom 6.0.1 koji kesira odlicno :)

A sto se baterije tice.. bukvalno i dalje ne pratim potrosnju sad nesto detaljno, rekao bih da je posle 16-17 meseci baterija veoma malo oslabila.
Kapiram da je to pre svega zahvaljujuci sporom punjenju i povoljnim temp. baterije pri istom.

Poslednja izmena:
@Service
Sad imaš z2 da kupis za male pare. A odličan je tel realno.

@hsv
Vratio bih se i ja na 5.1.1 ali nešto me strah da cackam oko toga da ne za*ebem tel, dok ne kupim drugi. A rado bih se vratio i da ga rutujem jer me reklame ubise.

Edit. Baterija je i dalje dobra zahvaljujući tom sporom punjenju ali opet sa druge strane bilo bi super da se brže puni

Pa sta znam, vise nesto vucem ka 5x trenutno.
Ma kakav strah, samo flesnes fabricki 5.1.1 i vozi.

Nema veze sa sporim punjenjem. Ja ga punim brzim punjačem oduvek i baterija dobra.
Stock 6 vise troši po defaultu od 5.1.1. Testirao preko mesec dana ali nisam uspeo da izvucem više od 5 sati na mm. A custom I dobar ne idu u jednoj rečenici. Svakom fali nesto, korišćenjem se otkriva još mnogo više bogova. Koliko sam telefona imao nijedan custom rom nije bio da kazem 100% radi. Zato se ovde drzim stock roma i glava ne boli

Meni bi 5x brzo dosadio, ne bi mi to bilo to. Jedino 6p ili s7e bi me sad zadrzali duze vremena kao što je z2. A mislim da bi i tebi i tebi 5x dosadio brzo

@ Mashoni

Ma kakvih 800-1.1 gb nakon 500,600h.
Secam se da je meni na 5.1.1 kesirao do 300h up time oko 1gb uvek i onda naglo dodje na 300-400mb kesiranih,sistem se nagoji do 2gb sa servisima i ostane slobodno da bleji oko 300 mb i to je to,mora restart.

Nema veze sa sporim punjenjem. Ja ga punim brzim punjačem oduvek i baterija dobra.

Kakve veze ima sto ga punis sa brzim punjacem kad Z2 ne podrzava fast charging?Za koliko ti se napuni od 0 do 100?

Ma kakvih 800-1.1 gb nakon 500,600h.
Secam se da je meni na 5.1.1 kesirao do 300h up time oko 1gb uvek i onda naglo dodje na 300-400mb kesiranih,sistem se nagoji do 2gb sa servisima i ostane slobodno da bleji oko 300 mb i to je to,mora restart.

Je l' sad moram da kopam po krsu na kompu da nadjem SS? :)

I ja sam mislio da veoma lose kesira posle 20+ dana ali sam se u poslednje vreme 2X uverio da nije tako, pisao sam vec - prosli put 950Mb do 1.1Gb kesiranih a uptime preko 530h (nisam mogao da verujem) a pre par dana sam bas proveravao, uptime ravno 20 dana i kad god sam pogledao imao je izmedju 800-950Mb ''ukesiranih'''.

Ako ne verujes ''na rec''.. onda ***a, svakako negde u krsu imam sacuvane SS-ove :) I da, sistem nije bio mnogo ''nagojen'', to ume da varira pa otuda i tako dobro kesiranje u ta dva slucaja, ne znam od cega zavisi kad skoro uvek koristim iste aplikacije.

Ali cu nastaviti da restartujem fon na svakih 10-ak dana jer se posle 15, 20 dana neprekidnog rada jednostavno oseti blagi pad fluidnosti, a i sta mi je tesko da 3X mesecno okinem restart.

Poslednja izmena:
I za koliko ti je full od 0 do 100 %?

Xperia Z2

Nesto malo preko 2 sata mu treba sa aukey 2. Ne bi trebalo da je više od 2 sata i 15 min. Nisam merio bar godinu dana. Mogu sad kad se isprazni tačno da kazem

Aj bas vidi pa javi zato sto se i meni cini da brze puni sa Samsungovim od 2A.

Xperia Z2

Meni bi 5x brzo dosadio, ne bi mi to bilo to. Jedino 6p ili s7e bi me sad zadrzali duze vremena kao što je z2. A mislim da bi i tebi i tebi 5x dosadio brzo

Dosadi meni sve vrlo brzo. S7e sam nosio 2 meseca i prodao. Mozda sad uzmem ovaj Note 4 od drugara na neke rate jer mi je iskrslo nesto sa finansijama pa izostane 5x. A posle cemo da vidimo. :D

Ucitao sam pre par dana stock 6.01 i rutovao ga, da bih ubacio Cyberian cam. Sad dobijam ceo dan, da kamera mora da se ohladi...Jel zna neko od vas kako da resim? Mrzi me da ponovo resetujem tel... Jel ima negde stock app ili neki drugi nacin. pozzz

ma jok. sad dobijam da je prestala sa radom... nista, sutra cu opet ispocetka

Vrh Dno