Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Root mi treba samo zbog reklama jer me ubijaju. Ali ovaj postupak je malo komplikovan. Probaću da vidim je li teško da se vratim na 5.1.1 pa onda da ga rutujem

Sent from my D6503 using Tapatalk

Sa telefonom sam bio prezadovoljan do pre 2 meseca, kad sam odlucio da probam MM, za koji sam znao da je bagovit. Ali nisam ocekivao bas ovoliku razliku izmedju LP i MM . Poprilicno se mucim sa telefonom posledljih nedelja, pa sam odlucio da se vratim na proverenu verziju LP. E sad moje pitanje za vas glasi: Da li mozegu da se vratim na LP bez resetovanja podataka na default podesavanja ili je to neizbezno? Nemam bas puno vremena u ovom trenutku da se zezam sa time pa iz tog razloga i postavljam ovakvo pitanje.

Sa telefonom sam bio prezadovoljan do pre 2 meseca, kad sam odlucio da probam MM, za koji sam znao da je bagovit. Ali nisam ocekivao bas ovoliku razliku izmedju LP i MM . Poprilicno se mucim sa telefonom posledljih nedelja, pa sam odlucio da se vratim na proverenu verziju LP. E sad moje pitanje za vas glasi: Da li mozegu da se vratim na LP bez resetovanja podataka na default podesavanja ili je to neizbezno? Nemam bas puno vremena u ovom trenutku da se zezam sa time pa iz tog razloga i postavljam ovakvo pitanje.
Resetovace ti sve podatke, nema druge.

Sent via Xperia Z3

Hvala na odgovoru, sad bar znam sta me ceka :).

Ako si vec resio da se cimas oko vracanja na LP mozda da to vreme utrosis za neki dobar custom 6.0.1? Vidim dex i ostali kazu da ima dobrih 6.0.1 sa xda :)

I da, jesi radio HR posle apdejtovanja na MM?

Hvala na odgovoru, sad bar znam sta me ceka :).

Probaj pre nego sto budes radio back na LP Existenz I Kryptonian Rom,dosta su dobro uradjeni.Ja na Exstenzu sad nemam nikakvih problema tj bagova.

Kako se inace downgrade_uje sa MM na LP ? Jel moze iz Xperia Companion ?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ne,nego preko Flashtoola.Skines firmver,kopiras u Flashtool folder i onda flash.

Uzgred,meni na MM samo smeta wifi.Ostalo je sve ok.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Baterija je takodje losa, kod mene za neki 30%.

Baterija je takodje losa, kod mene za neki 30%.

*** meni radi sve super a pored 150 aplikacija koje sam instalirao / root / exposed / nije ni cudo sto ne prebaci 5h sota, ponekad pogura do 5 ipo ali nije ni cudo, ipak je fon star 16 meseci ... *** ali prezadovoljan sam, bas me super sluzi.

Poslednja Xperia Home beta... Donela grid size, sve bolje i bolje :)

61b9255a3947b3caabe321e4f916d9e8.jpg

30442485f9d7ac7f4d624e5cb9162d29.jpg

Nova launcher Prime, i miran si. Sve imaš što možeš da zamislis. Koristio sam launcher od sony-a možda 5 dana i vidio da nije to to, hvali mnogo stvari

Sony launcher je odlican.Nijedan drugi proizvodjac nema u stock launcheru toliko opcija.

Nexus 5X blue

Ali opet nije to to. Ako već proizvođači ubacuju toliko svojih apk, zašto ne srede launcher po uzoru na Novu npr. Nego ubacuju toliko smeća a mnoge bitne stvari nikako da ubace.

Ali opet nije to to. Ako već proizvođači ubacuju toliko svojih apk, zašto ne srede launcher po uzoru na Novu npr. Nego ubacuju toliko smeća a mnoge bitne stvari nikako da ubace.

Nova je custom app, nije ona uzor niti savrsenstvo.

Daleko od toga da je savršenstvo. Ali opet bolja je od fabričkih launchera. Sami mi nije jasno zašto u fabričkim launcherima nema nekih opcija koje nova nudi.

Za vecinu korisnika je upravo stock launcher zakon, a moze se reci i najstabilniji moguci.
3rd party app nebi bile to sto jesu da imamo u stock verzijama " sve "
Xperia Home ima dosta opcija, za naprednog korisnika tu su 3rd party kao Nova, za obicnog stock je zakon, cak i kada je Album u pitanju, imam i Google Photos ali Album mi je bolja app, isto vazi i za Music koji ima sve meni potrebne opcije pa i Podcast...

Poslednja izmena:
Sve to stoji i slažem se da je fabrički launcher stabilniji iako do sada nisam imao problema sa novom. Nego zar je toliko teško ubaciti neku korisnu opciju više, ja o tome pričam. I fino će onda da bude sve optimizovano i ne e biti potrebe za drugim 3rd party apk. Ja ne koristim album nego QuickPic, jer mi vise odg i brže mi učitava nego fabrička album.

Za vecinu korisnika je upravo stock launcher zakon, a moze se reci i najstabilniji moguci.
3rd party app nebi bile to sto jesu da imamo u stock verzijama " sve "
Xperia Home ima dosta opcija, za naprednog korisnika tu su 3rd party kao Nova, za obicnog stock je zakon, cak i kada je Album u pitanju, imam i Google Photos ali Album mi je bolja app, isto vazi i za Music koji ima sve meni potrebne opcije pa i Podcast...

I meni je sony album najbolja ''gallery'' aplikacija, Music je takodje odlicna i obe ih koristim kao primarne, stock launcher jeste ok ali brate Nova je Nova :)

Ne znam kakva je ovo baterija u Z2 ali evo posle 16 meseci i dalje nemam problem sa autonomijom, jeste malo oslabila ali je trajanje baterije i dalje odlicno..
A sad u subotu ortakova riba ispustila (klot) fon sa skoro metar na sto, mislio sam da je prslo staklo na ledjima ali se bukvalno nista nije desilo.. dragontrail keva.

To je upravo najveca opasnost po sve klizave telefone, dzaba sto se korisnik navikne na tu uzasnu klizavost kada bilo ko drugi da uzme postoji velika sansa da ce mu se tel. samolansirati iz ruke.

Poslednja izmena:
Gde uzeti tempered glass sada? Nema vise ni Mocolo ni Nilkin na aliju.

A sad u subotu ortakova riba ispustila (klot) fon sa skoro metar na sto, mislio sam da je prslo staklo na ledjima ali se bukvalno nista nije desilo.. dragontrail keva.

To je upravo najveca opasnost po sve klizave telefone, dzaba sto se korisnik navikne na tu uzasnu klizavost kada bilo ko drugi da uzme postoji velika sansa da ce mu se tel. samolansirati iz ruke.

I meni se slično desilo. Djevojka stavila tel (bez ikakve zaštite, kao od majke rođen :D) na neku policu u kupatilo, koja je sig visoka 1.5m. I naravno on sklizne i tačno na leđa pao, praktički se zalijepio sa pločicama. Kako je to puklo, reko gotovo, novi tel se kupuje. A pozadi samo jedan mali rez uz ivicu aluminijuma me sjeca na taj pad. Tako da svaka čast soniju, dobro su tel napravili.

Mislim da vece zasluge idu Dragontrail staklu i kompaniji Asahi :) Steta sto noviji Z imaju Gorille bar na po jednom panelu ili oba.

Treba mi pomoc.
Kovertovao sam youtube link u mp3 i prebacio u Z2.
Kad pustim pesmu sve radi super,kad pokusam da mi CLOCK tako zvoni kad ga navijem ta pesma se nepojavljuje kao opcija za melodiju?
Gde gresim?
Evo kako izgleda fajl.

2v01pwh.png

Ako sam dobro razumeo koristis stock sat/alarm app?
Tu je aktiviran ''sound picker'' kada pokusas da izaberes melodiju (tj mozda su slucajno stavio da uvek tako otvara, ne koristim stock alarm vec 2-3 meseca ali evo sad me pita na koji nacin da bira melodiju).
Ako ti je sound picker slucajno podesen na always nema veze, svejedno u gornjem desnom uglu imas ikonicu-notu i tu mozes da biras audio fajlove iz Music plejera npr.

Malo konfuzno ali valjda ces se snaci :) A imas i nekoliko odlicnih alarm app u GP marketu..

Poslednja izmena:
Fabricka aplikacija za sat se koristi.
Brate daj malo detaljnije,ne mogu da nadjem ni sound picker ni ovu ovu ikonicu-notu u bilo kom uglu!

Pa sta pise/koje opcije dobijes kada kliknes na ''alarm sound''?

Vrh Dno