Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Treci tel u 13, 14 meseci. Pa odaj nam svoju tajnu. :)

Sent from my D6503 using Tapatalk

Veruj mi da bih voleo da je samo 1 trajao toliko, ovako izmedju svake zamene sam cekao minimum 2 nedelje. Sve greske su bile zamrzavanje ekrana, pokvaren proximity senzor, ne rade slusalice ni jedne...a oni svaki put prihvate reklamaciju, zaista telefon nije unisten, jednostavno crkne nesto. :S

Ocekujem jos jednu reklamaciju do kraja ugovora... ako ga ne prodam, sad gledam sta se nudi.

Pa ako nesto crkne opet onda trazi zamenu, neko je se vec javio da je dobio z3+, posle par reklamacija. Pa onda mozes da prodajes, vise ti se isplati po meni. A mozes i da zadrzis tel.

Ako moze neko da napise sta bi bila dobra zamena za z2 i u cenovnom rangu i pri doplati od oko 100 evra bio bih zahvalan. Ne bih voleo da gubim nesto od funkcionalnosti z2 pri tom. Voleo bih ovakvu bateriju, bolju kameru, noviji android... Cisto da bacim sve na papir da vidim sta da radim.

Tesko da ces naci sve bolje od Z2,jer je telefon bio toliko kompletan kao nijedan danas.Ja ni ti preporucio da ostanes na Soniju i uzmes Z5 ili Z3+.Dobices sve sto ima Z2 uz malo manju bateriju,nada nisu ni one lose.Ja imam Z5 i bas sam zadovoljan baterijom iako je 300 miliampera slabija nego na Z2.

Sent from my Nexus 5X blue

Poslednja izmena:
Meni danas stigla Sondza Z3+ copper , nov i neotpakovan, sa svim folijma, quick charge adapterom i NC sluskama kao zamena za Z2. Direktno od Sonija :happy:. Najgore je sto je u kutiji bio dodatan papiric na kome je precrtan Z5 i Xperia XA performance a zaokruzen Z3+ - valjda nisam ispunjavao uslove inace bih mozda i dobio Z5.

Steta sto cu morati da ga prodam, bas mi se mnogo svidja... Ali ovaj HTC 10 mi se svidja jos vise... xD Meda definitivno im je vrhunac Z serije, sto se dizajna i izrade tice, bio sa Z3+ dok im je Z2 bio kao Golf 2.

Velika steta sto ovaj Z3+ nije dosao sa S805/808, bio bi i vise dostojan naslednik Z2 a u tom scenariju bih mozda razmislio da ga zadrzim umesto 10ke... :D

Poslednja izmena:
Velika steta sto ovaj Z3+ nije dosao sa S805/808, bio bi i vise dostojan naslednik Z2 a u tom scenariju bih mozda razmislio da ga zadrzim umesto 10ke...

S808 ne trosi nista primetno manje od S810, sve je to isto qualcomm-ovo njesra :) Tako da je po performanse dugorocno ipak bolji S810..

Super si prosao, da si dobio Z5 ili XZ e to bi tek bio sou :)

Ljudi,ja moram opet da kukam vezano za wifi...
Sinoc sam merio preko speedtest-a brzinu wajlresa na mom Z2,LG G3 i zeninom S5.
Fali jedna crtka za wifi,2 zida,naravno Z2 i protok,ravno nuli.
Z2 - 3.99 megabita download.
LG G3 - 10 megabita okruglo
S5 - 49 megabita ! Sto je i maximum inace jerbo imam 50 megabita protok.
Maximalno sam se razocarao.
Pomagajte,il ja imam felerican fon,ili je to bag na svim Z2 ?!

Pa i mene nesto zeza WiFi na tel. 1 zid samo, imam optiku od 40mbit/s i kad koristim video pozive na Viber ili na Duo zna da me izbaci iz poziva i da piše kao slaba konekcija i tako nešto. Poludim tada.

Edit.
I kad mjerim brzinu umjesto 40mbit/s bude mi samo 10mbit/s. A kad podjem u prostoriju dje je ruter, brzina mi je 40mbit/s.

Poslednja izmena:
Wi fi je sugav do bola na ovom tel.

Nije ni mobilni internet bolji. Kolega i ja sedimo jedan do drugog i isti mobilni provider, on ima net ja nikako. Nemam ni signala. S tim da je on na s7 edge

Na kojoj ste verziji 'droida?

Na 5.1.1 nemam nikakve probleme sa wi-fi, kroz zidove provereno bolje hvata od ip5s i tu je negde sa S6E.
Mobilni net mi u BG/NS radi bolje nego ovde u Va ali to je do raspalog vipa mada su se poboljsali i na ovim prostorima u poslednje vreme.

Ja sam na 6.0.1. Ali mnogo je iritantno da pored optike od 40mbit/s mene izbacuje iz video poziva zbog loše konekcije kao da imam WiFi od 2mbit/s. Kamera i ovaj problem za WiFi su jedine mane ovog tel. Mada mislim da se ovo za WiFi može i srediti softverski, ali taj film od sony-a nećemo gledati.

Pa to se pominjalo jos od prvih 6.0.1 beta, da wi-fi ne radi kako treba. Mislio sam da su slepci to sredili.

U svakom slucaju ja ne mrdam sa 5.1.1 jer ne vidim nikakvu posebnu prednost 6.0.1, nista sto bi mi bilo korisno (jedino app permissions) a uz to su idi.oti izbacili i par podesavanja kamkordera koja mi trebaju, to je glavni razlog sto nisam presao na MM.

Pametno. Ja se nadam da cu u januaru preći na dr tel. Mada svakako za Z2 imam samo riječi hvale. Odličan tel. Mislim da ga jedino 6p, htc10 i s7e mogu zamijeniti kako treba.

Pa to se pominjalo jos od prvih 6.0.1 beta, da wi-fi ne radi kako treba. Mislio sam da su slepci to sredili.

Nije mi jasno zasto ne izbace neku zakrpu samo za wifi,verovtano i znaju a i stize im feedback za taj bag.
Ne kontam.

Prednji na z5 ili neki noviji i nećeš imati bag. Jednostavno je

Upravo to, samo sto moje pare nece videti u skorije vreme :d

Praticu sta se desava oko raspalog Samsung softvera pa ako unormale malo N na S7E razmislicu o prelasku mada me zestoko nervira i tupavi Edge ekran koji bukvalno nema nikakvu prednost mada je malo bolje odradjen nego na S6E.
Da S7E nema 3600 mAh ne bih ni razmisljao o Samsungu bez obzira na hardver. HTC10 otpada zbog baterije i nedostatka zastite, XZ takodje, 6P mi je prevelika cigla za dzep a takodje nema IP68.. uzasno ogranicen izbor posle Z2.

Nego, kako radi wi-fi na ExistenZ i ostalim krstenim MM romovima?

Poslednja izmena:
Meni je nekako s7e najj izbor, totalno je zaokružen tel. Jeste da softver nije najbolji ali može proc, vadi ga jak hardwer. Za ExistenZ sam čuo samo riječi hvale. Niko se još nije žalio.

Pa nebih se slozio, meni wifi radi odlicno kako na LP tako i na MM-u, dok je bila MM beta onda je malo zaebavao.
Na EXZ sam primetio malo slabiju bateriju, vratio sam stock sa modifikacijama...zakon [emoji106]

Poslednja izmena:
Tesko da ces naci sve bolje od Z2,jer je telefon bio toliko kompletan kao nijedan danas.Ja ni ti preporucio da ostanes na Soniju i uzmes Z5 ili Z3+.Dobices sve sto ima Z2 uz malo manju bateriju,nada nisu ni one lose.Ja imam Z5 i bas sam zadovoljan baterijom iako je 300 miliampera slabija nego na Z2.

Sent from my Nexus 5X blue

Hoces da kazes da je Z2 toliko lagless u odnosu na novije?

Gledao sam Z5, P9, onaj Le Eco Le 2...ima li smisla prelaziti na nesto od toga? Ne mogu da nadjem nista vise oko te cene, mozda Xiaomi mi5.

Zaboravih na P9,on je dobar izbor.A i Mi5 je dobar.Ja bih suzio tu izbor izmedju Z5 i P9.
Z5 je provereno dobar,to ti kazem iz iskustva,a za P9 sam gledao testove,odlicno uradjen telefon,dobra izrada,solidna baterija i kamera,jak hardver,u rangu negde sa Z5.

Sent from my Xperia Z2

Pregledacu ja testove nego me zanima iz iskustva, sta su konkretno razlike izmedju Z2 i Z5? Bukvalno sta si video da je bolje ili losije kad si ga zamenio?

A neki kineski sa dobrim specifikacijama ne? I zasto? :D

P.S. Jos tu upadaju i Moto z play (ima 1 na oglasima), Mate 8, Mate S, Samsunge ne gledam, HTC je skuplji dosta...

Pa P9 ti je kineski :)
razlike između Z5 i Z2 su bolja kamera dosta,bolji video snimci,brzi je,radi fluidnije zbog jačeg chpseta,noviji Android koji će dobiti,malo bolji zvuk na slusalicama...sve po malo sem baterije.

Sent from Sony Z5 graphite

Poslednja izmena:
Mislio sam na telefone kao one iz teme "Kineski manje poznati brendovi" :D

Ok, hvala.

Izgleda da su i kesiranje popravili na Z2.Ovako je kod mene na Existenz-u posle blizu 150h rada.

5fc914fd68f0fb72796ba6196d71984f.jpg

Sent from my Xperia Z2

Može li neko da mi napise koji je najjednostavniji način da se rutuje tel. Probao sam sa Kingoroot i dodje do 26% i prekine se.

Nema root za 6.0.1
Moras da spustis na 5.1.1 pa onda kingroot.

Nazad
Vrh Dno