Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Za sada Ram bolje funkcionise,ali tek je 6/7 sati od boota.Imao sam kesirano 745 mb kad sam proeravao.

Korektno. Bilo bi lepo da je reseno. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad cekam da Niaboc79 napravi ExistenZ 5.0.0 rom baziran na ovim buildu i milina. :)

Sent from my Sony Xperia Z5

Ma kakvi samo stock [emoji170]

U stvari blage modifikacije, ubacim mu systemui od X, X audio engine, X teme i jos po nesto i bombona ;-)
Posle bi mogao da deodexujem fw, mada nema potrebe za to imam super user mode, mogu gurati sve i svasta, e da i modovana unlocked kamera, to obavezno :)

Kesiranje je mnogo bolje nego na 575, takodje primetio sam da je i baterija bolja :)
Ali da ne donosim prerano zakljucke, neka prodje bar 2,3 dana cisto da se uverim :-D

Stvarno radi bolje nego .575, a .570 je bio najocajniji software za Z2 definitivno.
Najbolji je bio 5.1.1, da vidim da li ce ovaj MM sad da povrati slavu :D
@Dex
Daj neke xda linkove za te blage modifikacije :D
I hvala jos jednom za pre-rooted :)

Baterija je stvarni bolja.Ja sinoc kad sam skinuo fon sa punjaca koristio sam ga solidno vremena dok mi nije spustio par procenata a jos sam slusao muziku tada.Definitivno bolja baterija.

Pa to je odlicno, kesiranje i trajanje baterije kao na 5.1.1 a jos malo fluidniji rad.

Mada treba sacekati i testirati bar 7 dana, valjda nema nekih bagova..

Sent from my D6503

Eto prilike da predjes na MM konacno. I to je to sto se tice Z2. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala puno za pre-rooted rom, i za linkove za modifikacije. I ja sam skoro presao na Z2 pa mi ovo dobrodoslo. A sta se radi u ovom Super user modu?

Ne moras da imas deodexed rom da bi menjao sistemske apk i tweakove :)

Tako da mesto deodex lepo instaliras taj modul samo ;-)

Obavezan backup iz twrp-a bez njega ne ici u avanturi menjanja bilo cega :) moje a verujem i vase zlatno pravilo :)

Extra, al cu da se igram popodne, :banana: i jos nesto za budzenje kamere ako znas. Ja sam nasao ovo:
ali nisam probao. Ako je neko probao nek napise utiske.
Nisam bas siguran da takvi modovi mogu da poboljsaju foto/video kvalitet.. ovde pise da su nekako promenili post-proc. i kompresiju a navodno su omogucili i qualcomm/sony drajvere sa X kamera. U to posebno sumnjam da je moguce.

Ako neko proba mogao bi da napise utiske.

Vidim pise da mod donosi i onu najbolju (intell. active) stabilizaciju fhd kamkordera i podesavanja SS, to je vec realno a i korisno.

Sent from my D6503

Treba probati sto da ne.
Probacu ja kad nadjem malo volje za modovanje i instaliranje,malo sam se odvikao od toga.

Sent from Galaxy J7 Duos

Prave bolje fotke ali ne bez cene. Force close ako prebacis sa prednje na zadnju kameru i sa auto na manual. Ne znam da li su ispravili, nisam čitao jer ima dodatnih ljudi koji 3 strane smo pitaju kad ce sledeća verzija.
Probao sam pexo kad je izašla. Sećam se da su low light fotke bile odlične

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jel i dnevne fotke pravi bolje ili samo low light?

Ne znam. Flesnuo uvece ali me nervirao FC pa sam vratio backup. Ali koliko vidim u temi pravi i dnevne bolje

Poslednja izmena:
Ne znam. Flesnuo uvece ali me nervirao FC pa sam vratio backup. Ali koliko vidim u temi pravi i dnevne bolje

Ja to moram da probam.
Mada cisto sumnjam da ce naprave verziju bez bagova.Ovaj telefon bi tek onda proziveo i dobio novu dimenziju +koliko jos ima dosta modova i dobrih romova.

Sent via Sony Xperia Z2

pexocam je dobar, cyberian je kontraverzno, izgleda kao stock slike, i velicina i sama slika, developeri su se svadjali 2 strane oko toga i na kraju cekamo v9 pexocam da dokaze da je stvarno kamera a ne placebo efekat, cyberian kamera je za mene placebo, ne vidim razliku kada uporedjujem sa stock slikama, dok pexocam u lowlight stvarno ume da izvadi sliku

Ubacio sam Pexocam i veceras cu da probam da istestiram malo.
Moram da vidim sta jos ima od modova na XDA.
Ubacio prerooted stock ovaj zadnji i sad cemo da vidimo kako ce se pokazati Ram menadzment.

Sent from Galaxy J7 Duos

Evo stanje sa Ramom na zadnjem update-u mada tek je 40 miuta nakon boota,ali mislim da su sredili probleme

dce856865585a8be70821ee1362d1d4b.jpg

Al nas je Batak zarazio sa ovim kesiranjem [emoji1]

Sent via Sony Xperia Z2

Jesi li instalirao mozda viper4android?

Nisam,ne treba mi to,dobar je zvuk sad od kad je stigla sestica,pojacan je,a kvalitet je oduvek bio tu.

Sent via Sony Xperia Z2

Gde ne treba... Tek kad stavis čuješ ustvari koliko je bio loš ranije

Flešujte Dolby Atmos,razlika je neverovatna [emoji4]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kao sto rece saobracajac96 dolby atmos i po meni donosi ociglednu razliku u snazi izlaza za slusalice pre svega, mozda je malo i preterano glasno jer u nekim slucajevima dolazi do distorzije na maximumu.
Sto se kvaliteta zvuka tice, jako je diskutabilno da li je unapredjen ili ne, licno mislim da nije, ali ko voli da gruva kvalitet mu nije toliko bitan.

link za V2 moze da se nadje na 23 strani.

Kod mene nema distorzije. Sve je na normalnim vrednostima. Ljudi u životu ne valja s ničim preterivati pa tako ni s ovim.
V4a je mnogo kvalitetnije rešenje. Bez njega mi z2 zvuci kao da sam ga ostavio u drugoj sobi, zatvorio vrata i pokušavam da slušam... Kao iz bureta efekat

Vrh Dno