Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Da li ima neko uputstvo za instalaciju nove verzije androida pomocu flashtool-a? Nemam strpljenja da cekam automatsko azuriranje. Probao sam pomocu uputstva sa Sonijevog sajta ali nisam uspeo, neceni da pokrene Flashtool (Emma). Hvala unapred!

PS. Napominjem da telefon nije rutovan niti je bootloader otkljucavan, prvi put ovo radim

Poslednja izmena:
Nikakva emma, nezvanični flashtool sa donjeg linka je ono što ti treba.
Nije potreban root niti otključan bootloader.
Ukucaj u youtube xperia flashtool i pogledaj prvo par videa, potom postavi ovde dodatna pitanja ako ti nešto ne bude jasno.
http://www.flashtool.net/index.php

Poslednja izmena:
Raspala se druzina korisnika Z2 :)
Niko da iznosi iksustva za neke modove,romove,teme ili sta ja znam,svi ste na stocku :)
Ja furam ExistenZ MM 4.7.0 i moram reci da je cak malo fludniji od stocka,plus razne modove koje ima.
Prezadovoljan sam sad sto mi je dopao primerak sa bas dobrom kamerom,zamucenja u uglovima nema ni u wide formatu,a detalji na fotkama su bas dobri obzirom na fon iz 2014.
Cekam da odem negde na neki izlet da malo ispucam nekoliko fotki.Deda Z2 se jos drzi.

Sent via Xperia Z2

kakav bre deda, telefon je dobar, nekad ga punim jednom u 3 dana, mada realnije je jednom u 2, baterija je mnogo dobra, pexocam mod za kameru je isto dobro resenje, z5 libs za zvuk da bude glasniji i ambient display iz xperia x, imamo transformersa u ruci.

Cekam android N koji je veoma mala sansa da dobijemo, mada, cak i da ne bude portovacemo, sasvim sam zadovoljan uredjajem, samo da nadjem flap negde i onaj punjac sa strane i bice u punom paketu. Finalna ocena 9/10 :D

Sent from my D6503 using Tapatalk

Meni je iskreno zao da prodam Z2 a doplata za Z5 ne znam da li se isplati... Totalna konfuzija.
Cekam MM ovaj poslednji da vidim da li se isplati [emoji41] mada i ovaj sada 575 nije los, iskreno samo je kesiranje app problem.

kakav bre deda, telefon je dobar, nekad ga punim jednom u 3 dana, mada realnije je jednom u 2, baterija je mnogo dobra, pexocam mod za kameru je isto dobro resenje, z5 libs za zvuk da bude glasniji i ambient display iz xperia x, imamo transformersa u ruci.

Cekam android N koji je veoma mala sansa da dobijemo, mada, cak i da ne bude portovacemo, sasvim sam zadovoljan uredjajem, samo da nadjem flap negde i onaj punjac sa strane i bice u punom paketu. Finalna ocena 9/10 :D

E i ti ga pretera sad. :D
Moze 3 dana samo ako ga ne koristis. Kamera daleko od mnogo dobre. Android N tesko, vrlo tesko. Flap poruci sa Aliexpressa kao i magnetni punjac. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni je iskreno zao da prodam Z2 a doplata za Z5 ne znam da li se isplati... Totalna konfuzija.
Cekam MM ovaj poslednji da vidim da li se isplati [emoji41] mada i ovaj sada 575 nije los, iskreno samo je kesiranje app problem.
Moracemo dex, zbog Nougat-a :D

Sve zavisi kakav ce biti taj X fon koji stize na IFA. Ako bude odlican tj unapredjena verzija Z5 sa dobrom baterijom onda se isplati sacekati pad cene tog tel. ispod 450e po oglasima.

Ako bude preskup a neubedljiv kao ovaj XP onda treba preci na Z5 cim dobije N a kapiram da ce to biti tek pocetkom 2017. i da ce tada po oglasima biti oko 320e novi.

Da obican Z5 5.2" ima 3430 mAh iz Z5p..to bi bilo sjajno i vec za par meseci bih pazario peticu a i inace je za moje potrebe to kompletniji fon od S6, G4. Cak bih i M9 kupio pre sam/LG.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
I dalje ne odustajes od Z5? :)

Ja ću verovatno da napustim Sony za sledeći telefon.

I dalje ne odustajes od Z5? :)

Po meni su Z5 i Z5P bolja kupovina od XP.
Z5 5,2 za manje novca nudi sve isto sto i XP i jos veci ekran.
Po meni je Z2 i dalje najbolji telefon koji je Sony napravio.
Ne bih ga uzeo ja ponovo dzabe.

Sent from Xperia Z5

Pa da, jedino sto je procesor slabiji ali to ne igra nikakvu ulogu.
Nisam ciljao na XP vec prelazak na drugi brend. Nekako mi posle Z2 ni jedan Sony ne nudi dovoljan upgrade. Sve mi je nekako mlako i isto.

Kad realno pogledas sta moze tu jos veliko da se uradi. Te dzidzabidze tipa čitač otisaka.. Pa ovaj senzor pa onaj senzor su samo gluposti koje čovek par puta proba i na tome se završi. Samo se alavimo. Eto npr memorija. 3 gb je sasvim dovoljno ali ne, mi želimo 4 i više.
Ne znam sta treba da koristiš pa da treba 4 gb da popunis

Pa i nije bas tako. Najvise zavisi od toga ko stao ocekuje. 3gb jeste dobro da hoce da kesira i posle 15 dana. Ali ne, on se raspada posle tog vremena i kao da ima giga a ne tri. Dalje, meni je nekada i 3 znalo da bude malo, 4 bi mi leglo taman. Evo ovaj sa 2GB kesira slicno kao Z2 sa 3 GB (kada je restartovan) i cesto mi radi reload app kada koristim Safari. Znaci jos giga minimum za komotan rad, a ne drzim previse app u memoriji (face, messenger, instagram, viber, tapatalk, safari, youtube). Dalje, treba mnogo poraditi na auto modu kamere koji je ocaj zivi. Otisak prsta je dobra stvar i korisno je imati ga. To je nesto sto je meni smetalo na Z2, koji smatram odlicnim uredjajem. :)

Z2 je u svoje vreme bio telefon ispred svih,sve je imao vrh.Jedino to sto ti kazes automod kamere mada je i to sad bolje sa MM nego kako je bilo. :)
Otisak prsta funkcija u vreme kad je Z2 izasao nije jos bila ni u jednom smartfonu. :)

Sent from Xperia Z5

meni, barem kako ga ja koristim, za internet browsing, malo youtube, i uglavnom dosta reddita meni baterija preko wifi traje 2 dana+ (6-7 screen on time), mada kada je pokemon go u pitanju 3g + gps drzi baterija sa 90% do 10% je negde oko 4 sata, i sasvim sam zadovoljan time.

Z2 je u svoje vreme bio telefon ispred svih,sve je imao vrh.Jedino to sto ti kazes automod kamere mada je i to sad bolje sa MM nego kako je bilo. :)
Otisak prsta funkcija u vreme kad je Z2 izasao nije jos bila ni u jednom smartfonu. :)

Sent from Xperia Z5
Naravno, on je i dalje odlican. Nisam probao MM (ne valja kesiranje :D ) pa nisam video to poboljsanje. A otisak prsta ti je imao 5s jos 2013. godine. :)

meni, barem kako ga ja koristim, za internet browsing, malo youtube, i uglavnom dosta reddita meni baterija preko wifi traje 2 dana+ (6-7 screen on time), mada kada je pokemon go u pitanju 3g + gps drzi baterija sa 90% do 10% je negde oko 4 sata, i sasvim sam zadovoljan time.

Meni je za 8 meseci, koliko sam ga koristio, mozda jednom ili 2x baterija gurala 2 dana i to kada sam ga slabije koristio. Jednostavno ako se koristi ne moze ni jedan da izgura dva dana.

Ti si hard korisnik. :)
Meni je izgurao dva puta i 3 dana,ali to znaci da ga koristis pre svega za basic funkcije,mozda malo za kameru tj fotke i chat preko vibera,i ostane puno vremena koje je proveo u stand by modu.
To je ovako na prvi pogled malo nelogicno,ali ako ti Z2 ne sluzi u poslovne svrhe gde moras svaki cas nesto da proversvas itd,moze 2 dana da izgura.(znaci govorim o 48 + sati)

Sent from Xperia Z5

Pa to je tacno, sa light upotrebom moze. Ali ja u toku dana imam vrlo malo standby pa mi retko koji telefon pregurava dan. Evo ova cigla nekad izgura nekad ne. Sad sam na odmoru i kombinacija 3G + max osvetljenje nema sansi da pregura od 08-16h, ako slikam i ranije padne na 20-ak%. Mogu samo da zamislim kako bi bilo sa nekim koji ima losiju bateriju. :D
Napravice valjda nekad i sa baterijom koja bi mi odgovarala. :)

Uzmi oukitel k10000,taj ce ti izdrzati dan sigurno

E takva baterija mi treba sa ovim specifikacijama. :D

Ti ne ispuštaš telefon iz ruke, zreo si za odvikavanje ;-)

Kad sam kuci cesto izgura dan jer ga na poslu ne koristim previse, osim za pozive i malo Viber. Ali sada, posto sam na odmoru gazim 3G (signal ocaj pa stalno menja 2g>3g i ponekad uhvatim nestabilan wifi) pa je 2x dnevno moranje. A i pustam hotspot povremeno. To ne moze ni jedan da izgura bez dopunjavanja.

Kakav je to odmor ako buljis u ekran telefona 10h dnevno?
Meni je nexus na odmoru sluzio samo za slikanje i nista drugo.
Dovoljno je sto ne provodim vreme s porodicom dok radim,najbolje da jos i na odmoru prckam po telefonu :)

Sent from my Nexus 5X

Pa ne buljim 10h dnevno, ali snimanje i slikanje plus jako osvetljenje uz Viber (vezan poslom) dovoljno da nema teorije da izgura dan. :)

Nexus 7

Kad odem na odmor u CG na jednom mobu imam aktivan hotspot,a za ostalo najvise ode na fotkanje,snimanje i po malo social mreze i uglavnom za razliku od kad je standardni deo godine mobove dopunjujem po potrebi(ne full do 100%)

Sent from Xperia Z5

Relativno je sve to nekako, koliko kome izgura, jer svi koristimo različite aplikacije različito, plus u različitom trajanju, pa nekako priča da li može ili ne može 2 dana mi nije osnovana. Dešavalo mi se da baterija izdrži 10h, a nekada i 2 dana. Oba puta je SOT bio oko 7h. Sa druge strane, dok sam koristio LG G2, desilo mi se na kraju dana da ima 85% baterije, jer sam obavio samo par poziva, par poruka i ostatak je bio na stolu, tako da ako ćemo tako da gledamo, mogao je on i više od 2 dana da izdrži, da sam ga tako nastavio koristiti. :)

Uglavnom, sada kada imam Z2, nemam nameru da ga menjam, jer sam prezadovoljan. Eventualno ako brat uzme S5, pa da se zamenimo malo. :)

S5 zaobidji. Ima mi ga đevojka, pa ne da koci laguje nego je to sramota. U galeriju mu treba 3 sek da udje. Koliko puta sam joj do sada radio factory reset ni sam ne znam. Iz cista mira joj prestao da radi mikrofon pa se poslije nekog vremena vratio u normalu. Pored z2 je igracka. Jedino ta kamera sto je na njegovoj strani, ostalo je sve na z2

Ja uvek nekako volim da ga napunim do 100%, retko kad ga skidam ranije. Samo se trudim da ne idem ispod 10-15% i to je to.

Nazad
Vrh Dno