Šta je novo?

Sony Xperia Z2

To za brljavljenje ekrana i kod mene isto veliki problem.Sto je najveca fora ekran reaguje i na dodire plastike i drugih materijala sto je zaista cudno.

Evo malo mog trenutno modifikovanog Z2

2016_02_10_10_39_24.jpg

2016_02_10_22_20_22.png

Screenshot_2016_02_10_22_17_04.png

Screenshot_2016_02_10_22_17_04.png

Poslednja izmena:
Ja imam taj problem sa ekranom samo kada koristim fon po kisi ili ako je potapan u vodu. Ali najcesce na trcanju dok ima padavina..

Ko ima root-ovan Z2 moze da proba ovaj lak mod: Change screen sensitivity on Xperia Z2
Note: root is required unfortunately. You will need a root file manager in order to save the file after editing. (Es file Explorer works well for me and it's free)

First, if you are using Es file Explorer, you need to enable root explorer on the manu, then locate the file:
/system/usr/idc/max1187x_touchscreen_0.idc

Opened it as text, I chose to use Es note editor that came with the Es file Explorer
Under '# Touch Filter' you can see
'touch.filter.level = 2'

Change the number to higher to make the screen less sensitive and lower to make the screen more sensitive.

Save and restart the phone.

Pa tesko da ce ovo pomoci. Nije problem u osetljivosti ekrana vec o netolerisanju vode.
Blue, lepo bas. :)

Hvala Batache :D
Isprobavam sve zivo od Romova baziranih na stocku :D

na z2 sve je korak napred, korak nazad :D mada nije ni kod ostalih nista bolja situacija

sony se valjda sa lolipopom fokusirao na performanse i verovatno brzi development ukidanjem pregrst opcija iz 4.4.4 kao i uklanjanje nekih osnovnih aplikacija... sound recorder i smart key sam izvalio za sada, eno ih na marketu uredno ali ne dolaze uz telefon, verovatno ih je neko proglasio za bloatware dok smart connect nije bloatware vec sistemska unremovable aplikacija, logicno zar ne :D a smart key inace programira ono jedno dugme na slusalicama da radi next/previous track i svasta korisno ali baguje kada se koristi uz smart connect uz koji je predvidjeno i da se koristi, cak mislim da smart key vode kao ekstenziju smart connecta ali kad su oba aktivna "music on the go" ne funkcionise kako treba tj ne pusti muziku kad se ubace slusalice vec samo pokrene music app... bez smart key-a funkcionise as intended...

@blue moon

javi ako nadjes nesto pristojno, mene uglavnom zanimaju ove "quality of life" modifikacije pa ako primetis da su resene negde moze info... recimo telefon ne razlikuje volume za poziv, za poruku ili system volume, sve je isti slider... nema silent setovanje a da nije vibracija ukljucena... setovanje za vibracije notifikacija se nalazi samo u sms appu pa ga ni jedan audio profile app ne vidi i ne modifikuje, jelte... sad dok pisem ovo kapiram da je sve to radilo kako treba na 4.4.4, zasto uopste jurimo trenutno 5.1.1/6.0? 5.1.1 je bukvalno downgrade, 6.0 ce verovatno deliti istu filozofiju, sta je to sto nam je 5.1.1 doneo bolje?

a stvarno ste... nije kukanje vec izlaganje, kao sto vidis googlam izneo sam sta sam ja izvalio, gledam da cujem sta su drugi izvalili, svakako necu izvaliti sve sam, trudim se :D

ako nemas da dodas nesto drugo sem "use google" ne vidim potrebu da kazes bilo sta... znam za google, koristim ga, hvala.

edit: evo uspeo sam da nadjem xposed modul za unlink call ringer i notifikacija... sad treba da izbunarim jos dva modula pa da mi volume control bude "normalan"... situacija uopste nije za zalbu, no sir, not the least... :D

edit2: i dalje su linkovani call ringer i sistem ali sistem ujedno nije i media :D wonderful, ko je ovo dizajnirao treba ga obesiti

Poslednja izmena:
To oko cepova je malo diskutabilno jer ocigledno ne traju bas 100% isto na svakom Z2.
Moj fon je star tu negde oko 6 meseci i za sada oba cepa stoje normalno ali ce verovatno kad-tad poceti da ispada ovaj ''levi'' (punjenje i nije toliki problem nego cesto otvaram zbog prebacivanja na fon/komp, nikako da se prebacim na air droid :d)

dex87 je dao jedan dobar savet pre par meseci - silikon cepa kao i taj deo kucista u koji ulazi treba povremeno ocistiti od prljavstine i prasine i onda cep dihtuje kao nov (pre nekoliko meseci sam probao to, uvaljao cep u prasinu i stvarno je poceo da ispada, cim sam ocistio sve je bilo ok).

sretenBG je pomenuo foru sa nanosenjem manje kolicine silikonske masti koja ''ozivi'' cep a i inace se to navodi kao resenje za taj problem ali to jos nisam probao.

Ali kapiram da cu naruciti sa ali-a jedan taj komplet flap-ova, za svaki slucaj - http://www.aliexpress.com/item/Original-New-BLACK-for-Sony-Xperia-Z2-L50W-D6503-Micro-SD-Card-USB-Charging-Port-Cover/2039817895.html?spm=2114.01010208.3.3.MsRA5y&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201644_1_505_506_503_504_502_10001_10002_10016_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_3,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6451&btsid=e00945bb-4356-4ee5-8ca3-5e5a9d6b5bdd
Mada mislim da ovaj desni (gde je mem. kartica) ne moze da strada jer se ne otvara tako cesto.

Hvala na odgovoru, sa čime je najbolje očistiti pomenute delove?

Sto se tice punjača, koliko je pametno koristitiagnetni kabl, koji ide na mesto dock-a i tako puniti telefon?

Ja tako punim vec 2 meseca. Ne zagreva se, magnet se lako stavlja i jos lakse skida. Mnogo bolje od konstantnog drndanja sa poklopcem.

Da ali ima jednu veliku manu preko toga ne radi QC2... To preko magnetnog cuda ide max do 1A

Pa ne puni uvek 1A. Ode preko 3h lagano. Meni licno to ne smeta jer ga uvek punim u toku noci.

Ja sa Ampere nisam video iznad 800mAh
Moglo bi da se traži za M da otključaju.

Poslednja izmena:
Meni se Z2 sa Samsungovim punjacem od 2A puni 2 ipo/3 h,a sa Sonijevim koji god sam probao ide i preko 3h solidno.

Magnetni punjac je odlocan. Prva stvar koja mi se bije svidela kod z2 je bilo skidanje poklopca da bi se tel punio. Onda sam dobio magnetni kabl i stvarno extra je. Jes da puni 3h ali vredi.

Na kupujem prodajem ili na aliexpres ako te ne mrzi da čekaš.

Magnetni punjac je odlocan. Prva stvar koja mi se bije svidela kod z2 je bilo skidanje poklopca da bi se tel punio. Onda sam dobio magnetni kabl i stvarno extra je. Jes da puni 3h ali vredi.

Pa i fabricki punjac puni oko ili malo preko 3h. Valjda je potreban neki custom kernel da bi se iskoristila prednost QC2.

A punjenje preko kompa i usb kabla je show :) Ne znam koliko je pouzdana Ampera ali vrednosti koje prikazuje su smesne, probajte.

Poslednja izmena:
Na koliko je baterija kad piše 300 jer ne puni se uvek istom strujom?

pa kad god sam gledao bilo je ~300, a iako bi ocekivao da se puni tako, varijabilno, ne bih rekao da je to slucaj... otp puni 0.8%/min, nema ni govora o brzem punjenju na manjoj vrednosti baterije, ono sto ja vidim po procentima deluje vrlo konstantno a i ampere to "potvrdjuje" ali mu napon nikako ne moze biti dobar...

na galaxy s3 imam custom kernel koji cita tacnu amperazu sa punjaca i opusteno je povukao do 1250 sony default punjac (max za s3) a verujem da moze da isporuci deklarisanih 1500mA

Poslednja izmena:
meni telefon na default punjacu na usb portu puni tik nesto preko 2h 5-100%... a na ampere aplikaciji pise 300mA sto ne moze biti pa nikako...

Ne znam kako puni tako brzo, meni se fon 0-100% puni sigurno oko 3h a verovatno i malo duze. Nisam nikada tacno merio ali za 2h znam da nema sanse.

evo kad se isprazni sledeci put slikam estimated i kad je tacno zavrsio... a kad prelomim da se zezam sa custom kernelom znacemo i tacne vrednosti al to necu bas skoro zbog ubogih drm key-eva, ima i neki guide za restore funkcija koje se gube otkljucavanjem bootloadera al prvo da vidim sta ce da urade sa 6.0 updateom, ako nesto posteno ne izbace ja se vracam na 4.4.4 pa cu tamo da cackam, normalan xposed, podrska za 1000 modova, normalan audio panel samim tim i profili, brigtness slider checkbox (!!!), lockscreen widgeti... vec sam pitao jednom, aj opet, sta je to dobro/korisno doneo lollipop? kolko cujem i baterija se bolje ponasala na 4.4.4...

Lollipop je doneo ART, bolju sigurnost, dizajn itd.
Nikad se ne bih vraćao na KK, a Z2 ima fenomenalnu bateriju u svakom slučaju.

@ -=crusader=-

Pa to je sve Gugl promenio a posto xperia UI prati cist android vecim delom onda su nestale i te KK opcije. Tako ce biti i sa 6.0, sony UI ce biti jos cistiji i blizi vanilla MM-u.

Ako nista drugo meni ovaj LP softver izgleda bolje, lepse, skladnije od KK a mnogi kazu da i radi bolje.

Sto se punjenja baterije tice, jel ti koristis taj custom kernel koji ''otkljucava'' QC2 mogucnost na ovom telefonu? Ako je tako onda me ne cudi to 5-100% napuni za 2h, ako je sve stock onda ne vidim nacin kako tako brzo moze da napuni bateriju :)

Ni ja ne bih sad koristio 4.4.x android na ovom telefonu, veoma sam zadovoljan kako radi ovaj LP a i autonomijom + mi smeta sam izgled nekih KK ikonica/UI a ja i dalje koristim sve stock, bez Nove itd.

Poslednja izmena:
Vrh Dno