Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Meni pet meseci stoji neki od 1000 dinara i nema nijedne ogrebotine, reč je o onom što je na ekranu.

Ne znam koje kaljeno imam preko displeja ali ima nekoliko manjih ogrebotina, jedna se lako vidi ''pod uglom'' kada je ugasen ekran (samo tada se i vidi) a ove ostale se jedva primecuju.

Ali ono sto me cudi je to da su ''ledja'' telefona gola i posle 5 meseci nemaju ni najmanju ogrebotinu. Staklo je bukvalno kao novo a style cover i silikon koristim max. 30% vremena (u poslednjih mesec dana sam ih malo cesce koristio nego inace).

Sto se 6.0 apdejta tice.. samo neka oni to zbudze da radi kao sat a sa odlicnom autonomijom, mogu da izbace i za 3 meseca, nemam nista protiv :) Taj apdejt ce 90% biti poslednji za ovaj telefon i najbitnije je da bude brz, stabilan uz autonomiju minimum kao na 5.1.1, sta vredi brzo dobiti apdejt ako se ispostavi da je djubre?

A onda kad (i ako) izbace krsten 6.0 za Z2 da se pise peticija za isti takav 6.1.1 :d

Poslednja izmena:
Kakva peticija, dolazi i 6.1.1 il koki bude na Z2...
Vec od 7 nece biti nista..za to z4,z5 i noviji ce biti nagradjeni...

He i kod mene su ledja gola, dovoljno je debeo sa ovim nilkinom :-D style cover samo radi fore ponekad kada se izadje, mada deluje nepotrebno...one silikonske gace prosto ne podnosim da vidim na fonu, ruzno...

Bas tako. Bar Sony izbaci uvek kršten update bez bugova. I onako 6 ne donosi bas nista spektakularno da bi mi trebao odma sada odma. Ima se vremena... Polako

Ja vec mjesec dana koristim tel bez ikakve zastite, i displej je bez ogrebotine. Samo pazim da nije sa kljicevima i drugim stvarima u dzepu i to je to.

Ma osmica.. :d

Smem da se kladim da ce 6.0 biti poslednji apdejt za Z2 al' ajde da ostavim 20% mogucnosti za 6.1.1.. i to samo zato sto ce morati da apdejtuju Z3 a isti hw je u pitanju a i zbog primera sa prvim Z uredjajima koji su dobili 5.1.1

Prvi Z je dobio 5.1.1 i odakle ti da Z2 nece dobiti 6.1.1?

Ko zna koja ce 6.x verzija biti.

6.1.1 po meni 100 posto,a sedmicu ako dobije Z3 dobice i Z2,bez obzira na poltiku apdejta od 2 godine....

Inace,preporuka za MX Rom 8.0 annual edition,brz je kao munja,baterija odlicna,bolji od Pure X roma.

Sto jes jes, i sad skoro je dobio Z update neki mali 10.7.A.0.228... Pre nepunih mesec dana ni toliko :)
To je navodno zakrpa za stagefright exploit što je i bilo očekivano da će doći. Mada i taj update još uvek nije "pušten" kako treba.
Šteta što nema 6.0 na Z/ZR seriji...pa sad razmišljam da sa ZR pređem na Z2 možda. Verovatno će Z2 ići na 6.1, možda i dalje. Ja smatram da je ograničavajući faktor zašto Z/ZR serija nije dobila M update zbog male interne memorije, inače hardware na Z seriji je sposoban da se izbori sa M-om. Ne bih ni prelazio na neki drugi telefon jer ZR rastura ali dosadio mi je "mobile radio active" bug koji podera bateriju, a Sony sigurno neće portovati fix sa M verzije...

Sad možda neki savet od vas korisnika Z2: Da li da idem na Z2 ili Z3, ima li neko takvo iskustvo?

Svakako je bolje noviji model, baš zbog te podrške, ovako su gotovo isto telefoni.

Ali ne vredi razlike u ceni, plus malo ruzniji polozaj zvucnika i diode, losije kalibrisan ekran. Jedino ako je mala razlika u ceni.

Uzmi Z3 ako mozes da priustis, inace dobices samo 200Hz jaci cpu i malo veci senzor kamere koji poboljsava nocno slikanje, ali ni to nije bog otac :d Inace ovako su 95% isti telefoni, jedino sto su malo na izgled drugaciji :)

Z2 i Z3 imaju isti 1/2.3'' senzor, blenda f2.0 je na oba modela a Z3 ima malo sire socivo (27mm na Z2 vs 25mm na Z3).
Najveca razlika je u softveru kamera pa Z2 i dalje ima bolje boje i realniji (topliji) WB na fotografijama dok Z3 po default-u ima nesto hladniji WB, meni se i dalje vise svidjaju fotografije koje snima Z2. Zanimljivo je da i Z3+ ima isti senzor kao Z2/3 ali je softver skoro isti kao na Z2 sto se svega tice.

Z2 bio i ostao najisplativija kupovina kada su sony telefoni u pitanju ali ko nadje dobru ponudu za Z3 naravno da vredi kupiti i taj fon.
U teoriji mozda ce Z3 biti u prednosti kada je apdejtovanje u pitanju (mozda za 1 sitan apdejt) ali je opet bolje kupiti Z dvojku pa kada softverski zastari preci na Z6 ili neki drugi 2016. flagship.

Poslednja izmena:
Pa dovoljno je reci da je sto se tice rada sa aplikacijama i brzini,zvuku pa i kameri uporediv solidno sa najnovijim Z5 onda se lako zakljuci koliko zapravo Z2 dobar fon. :)

Poslednja izmena:
Uzeh pre nekoliko dana ruter (privremeno neki najjeftiniji), sad mi je jasno kako neki izvlace 7-8h sot sa ovim telefonom :)
Do sada sam koristio pretezno 3G (i to kilav vip net) pa je i u tom slucaju autonomija bila odlicna, uz wi-fi moze da se kaze da je sjajna..

Poslednja izmena:
Uzeh pre nekoliko dana ruter (privremeno neki najjeftiniji), sad mi je jasno kako neki izvlace 7-8h sot sa ovim telefonom :)
Do sada sam koristio pretezno 3G (i to kilav vip net) pa je i u tom slucaju autonomija bila odlicna, uz wi-fi moze da se kaze da je sjajna..

Koliko ti je star fon? :)
Meni je rekord na Z2 oko 9 i po h Sot.

Valjda oko 6 meseci a sot, potrosnju baterije itd retko kada gledam (koristim fon i ne razmisljam o potrosnji veci deo upotrebe) ali je jasno da je trajanje baterije primetno bolje uz wi-fi nego sa 3G netom koji ne radi kako treba.

Valjda oko 6 meseci a sot, potrosnju baterije itd retko kada gledam (koristim fon i ne razmisljam o potrosnji veci deo upotrebe) ali je jasno da je trajanje baterije primetno bolje uz wi-fi nego sa 3G netom koji ne radi kako treba.
Ja svakako svaki dan punim telefon, plaćam Mtsu 3g pretplatu a ne mogu ga koristiti :-/

Ne znam kako je kod vas ali ovo nema teorije da posle 500-600h uptime-a kesira kako treba. Postane sporiji i drzi app u ramu kao Samsung. :D
Ipak je Nexus daleko...

Ma da,i kod mene je tako, pisao sam ranije.
Ali i ovako je bolje od većine telefona :)

Ovako je kao kod Samsunga odmah. :D
Ali je Nexus miljama daleko. Ne znam kako stoji Sense po tom pitanju.

Ne znam kako je kod vas ali ovo nema teorije da posle 500-600h uptime-a kesira kako treba. Postane sporiji i drzi app u ramu kao Samsung. :D
Ipak je Nexus daleko...
Nisam to primetio.
Doduse nisam bas obracao direktno paznju,ali mozda bi relodovao neke igrice samo.Mislim da nema te aplikacije koju ne bi lepo drzao u kesu pa cak ni youtube ni viber. :)
Ne znam,ja sam jos davno poredio sa drugarom Nexus 5 i Z2 i Z2 je bio cak i brzi u otvaranju aplikacija a ovako egal u multitaskingu. :)
Jeste Nexus broj 1 sto se tice softvera,ali Sony je nesto najblize njemu pa onda tek svi ostali daleko. :)

Oni su posle Sonija [emoji14]
Nisam ljubitelj Htc mada sam davno imao Wildfire S koji je sa nekim 2.3.4 valjda i 512 mb rama radio ok. :)

Poslednja izmena:
Svi htc su manje vise bili djubre pre sense 5 ... tad su ga sredili i od tad je sjajan :) wildfire pa desire pa evo3d pa m7 (2x) :)

Vrh Dno