Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Da li moze neko da mi da link za najsigurniji root i nacin na koji da instaliram xposed framework?? 5.1.1 i najnovija verzija softvera je na tel.. Nadso sam vise nscina na xda a ne znan koji je najbezbolniji i najsigurniji.

Aosp je aosp :)
Javiću ako ima nekih bugova, za sad radi kao munja, čini mi se i baterija da je u rangu stock.
5405fb958780237175ccc258015467c9.jpg

ee85a821b6d488c48d6388ca380c5ecf.jpg

Zanimljivo.. a kako taj sw utice na kameru, zvuk..?

Ništa još nisam probao što se tiče kamere, mogu sutra okačiti slike.Zvuk mi se čini isti, ne mogu da primetim razliku.

Ma sto se tice kamere,nemoj da se nadas da ce biti ista kao na stocku,ali dobro,ako fon super radi sta te briga,tebi ionako kamera nije mnogo bitna. :)
Chobby,aj ako te ne mrzi baci mi kad stignes link do te teme na XDA odakle si skinuo rom.

Nisam skinuo sa xda, ovo je zvaničan cm nightly, sa njihovog sajta sam skinuo.

I kako radi Chobby Nightly verzija? :) Kako se pokazao danas i juce u koriscenju?Jesi testirao dve basic funkcije osim kamere?

Radilo je sve ok do danas popodne kad se restartovao sam u džepu, evo me opet na stock-u :) Šteta što nema čestitog aosp roma za z2, mnogo bolje radi od fabričkog.

Evo jedna slika što sam na brzinu okinuo.

Ma sad ce sestica za mesec/dva pa ce i novi romovi Pure X i Existenz,bice zanimljivo :)

Iskrsla mi je povoljna kupovina Z2, solidno očuvan, za 130€, navodno je sve u redu osim što ima problem sa restartovanjem WiFi-ja, čovjek koji ga prodaje kaže da se pojavljuje nekakav uzvičnik pored ikonice
Problem je sto wifi se upali i skenira nadjes mrezu logiras se i on opet isto radi skenira nadje mrezu i poveze se. Nosio sam ga u mob shop i garantuju ljudi da do uredjaja nije problem da su testirali wifi ko uredjaj i da radi.. A prije nekoliko se update na lolipop 5.1.1 i malo iza toga se to desilo. Kazu da moze biti do toga. I da se treba cekati da izadje novi update marshalow..... al meni nepada napamet cekati to.
Vrijedi li rizikovati, koliko je sigurno da je to softverski problem, ima li rješenja za ovo?

Ja ne bih rizikovao, zasto da se smaram sa nekim misterioznim kvarom (nije do 5.1.1 apdejta 99% a i da je neki bag hard reset bi to resio). To mozda moze da se isplati ljudima koji se bave servisom pa da uz sto manje troskove pokusaju da srede to.

Jel ima neko ideju kako da najlakse ocrtam zadnje staklo na nekom papiru.
Treba mi sablon pa bih kupio neke karbon folije i sam sekao da lepim nazad
Imam staro staklo ali ima iseceno komplet za kameru i led pa mi to ne odgovara.
Ako neko ima ideju neka javi pa da probam.
Na netu nema nigde sablona ili ja nisam uspeo da nadjem.

Mozda neka folija koja nije tako secena?

Da, nisam se toga setio :) Videću na kp ako ima takvih folija da pazarim pa da štancam ove karbon :)
Hvala ti :)

Da li je neko mijenjao lcd? Kakva su iskustva? Kakvi su zamjenski displeji?

Koliko para toliko muzike.Imas i originale i neke slabije samo kazu da je bas primetna razlika na tim kopijama,losije dosta.Ne znam tacno,mada mislim da je origanl sa ugradnjom oko 110e.

Original u CT je 200 evra. U "običnim" servisima oko 90 evra sa frejmom. Da li je to ok?

Pa ako je original onda je ok normalno.Bolje da platis 90 nego 200 :)

Teško da mogu znati da li je original dok ne stavim na fon i ne uporedim sa originalnim.

To sto prodaju za 90 nije original sto ne znaci da je los. Ja sam polomio ekran na G2 i licno sam jedan servis pitao, 110 je bio neki koji nije original a 140 su mi trazili za original. Dok je kod zvanicnog servisa bio oko 20 000, i jedino kod njih mozes da sa sigurnoscu znas da je 100% original. Ja sam se snasao tako sto sam nasao telefon pokvareni pa delove zamenio za 60 evra sve mi izaslo, sve original, ali imao sam srece. Ali je svakako davati 20 000 za ekran je mnogo. Vidi pokusaj da testiras taj ekran od 90 evra pre kupovine ako ga neko vec koristi.

Jel ima neko ideju kako da najlakse ocrtam zadnje staklo na nekom papiru.
Ako ne nadjes gotove.
Ovako sam ja uradio
na parce lepljive folije
prvo isecem krug za socivo pa nalepim na fon,
pa krug za blic pa nalepim,
onda sve to spojim vecom folijom koju cu iseci u obliku ledja fona i eto sablona.
Problem je nemam cutter a makazice bas nisu toliko precizne.
Tako da sam izabrao suza oblik lakse je iseci.

Prilozi

• WP_20160112_001.jpg
    WP_20160112_001.jpg
    606.6 KB · Pregleda: 107
Koje romove koristite,jeste svi na stocku?
Ne znam zasto mi ne uspeva da napravim zadnju 264 verziju preroited zip pa da flesnem iz rekaverija.
Probao 2 verzije,jednu ja sto sam napravio,jednu sa XDA i pri kraju instalacije prijavi neku gresku i fon ne bude vise rutovan i nema recovery kad startuje.

Imam ja, samo treba da okacim na megu, ako oces ocekuj sutra, ubacen dual recovery i xposed framework, naravno prerooted.
Self made ;-)

Ako ne nadjes gotove.
Ovako sam ja uradio
na parce lepljive folije
prvo isecem krug za socivo pa nalepim na fon,
pa krug za blic pa nalepim,
onda sve to spojim vecom folijom koju cu iseci u obliku ledja fona i eto sablona.
Problem je nemam cutter a makazice bas nisu toliko precizne.
Tako da sam izabrao suza oblik lakse je iseci.
Hvala na savetu, probaću i tako.
Uspeo sam da isečem tako što sam kaljeno staklo stavio na foliju i polako skalpelom vukao po ivicama.

Tel prije 9h skinut sa punjaca, i od 9h do 15h bio na 3g net, kasnije na wifi. Zadovoljan sam

Jel koristi neko quick charger i onu jackos skriptu?
Danas mi stigao aukey qc 2.0 punjac pa cu veceras da vidim kako puni,skriptu sam vec flesovao :)
Ima i onaj androplus kernel sa kojim se puni 2200 ma ali me nesto strah da to flesujem :)

Akobti otkljucan BL turi taj kernel, sta ima da te strah, hw od z2 podrzava qc2, drugo je to sto suvresili da ne moze za obicne korisnike.

Probaću prvi samo sa skriptom pa ako je sporo flešovaću kernel :)

Nazad
Vrh Dno