Šta je novo?

Sony Xperia Z2

To što je krupnije ja lako rešim :)
Dejane daj mi link za zvaničan sonijev aosp 5.1.1 za z2 da flešujem pošto to nisam nigde našao.
http://developer.sonymobile.com/kno...e/open-devices/list-of-devices-and-resources/

Na tebi je da uskladis kernel ;-)

Za z3 su jedino pustili u preview programu, a inace rade interno na ovim telefonima sa liste.
Male su razlike izmedju z3 i z2 tako da su lako portovali m na z2, na xda ima rom aosp u listi bagova je samo kamera.

Poslednja izmena:
Nema šta da usklađujem, ne radi kamera, problemi sa brajtnesom i eho u pozivima, gde ćeš gore od toga.
I ti to porediš sa nexusom?

A to sto na GPE vise kesira nego na Sense nema veze? :)
Ko je to rekao da manje kesira? Zar mi nije vazniji fluidniji sistem?

Gledaj ovo na GPE-u, skrol kroz settings
uploadfromtaptalk1451430475958.png
Na Sense je lepo kesirao sa raspalim 5.0.1, 1-2 aplikacije manje od Nexus 5. Jeste da na GPE-u par aplikacija vise kesira u odnosu na lollipop, nisam testirao sense 7 vs gpe puno, ali je mm sense 7 vise kesirao od lollipop-a, negde u rangu nexus 5 :)

Nema šta da usklađujem, ne radi kamera, problemi sa brajtnesom i eho u pozivima, gde ćeš gore od toga.
I ti to porediš sa nexusom?
AOSP je u svakom slucaju, nema tu razlike a to sto su neke stvari neuskladjene to je nesto drugo. Ti ako si toliko impresioniran Nexusom, mozda bi trebao isti da uzmes, posto rece neko iznad sem kesiranja app ne vidim neku drugu prednost kod Nexusa...

Imao sam 3 nexusa, samo zbog baterije su zamenjeni.

Ima razlike u kvalitetu drajvera. Kapiras?

Ko je to rekao da manje kesira? Zar mi nije vazniji fluidniji sistem?

Gledaj ovo na GPE-u, skrol kroz settings
Pogledajte prilog 188629
Na Sense je lepo kesirao sa raspalim 5.0.1, 1-2 aplikacije manje od Nexus 5. Jeste da na GPE-u par aplikacija vise kesira u odnosu na lollipop, nisam testirao sense 7 vs gpe puno, ali je mm sense 7 vise kesirao od lollipop-a, negde u rangu nexus 5 :)
Neko je pominjao u M8 temi da GPE bolje kesira sto je ocekivano. Pa dobro, padne ti fps kroz podesavanja, a ovako? Nemoguce da je Sense fluidniji.

A moguce da Z2 kesira kao nexus 5 tako da mesto 3, on koristi 2 gb glup sistem ogranicen na aosp base model.
Meni je gotovo uvek 1gb slobodno...

uploadfromtaptalk1451431176929.png

Care pa ti ne znaš ni da nađeš keširane aplikacije.
Bolje se nemoj više blamirati.

Poslednja izmena:
Relax nexus dreamer, prerano sam odradio SS...

@Batak Bolje kesira, tada je verovatno bio Sense 6 sa 5.0.1 kada su poredili.
A i sada kesira malo losije na mm od GPE. To stoji, ali brate za par aplikacija(2 npr manje) ne treba cepidlaciti :D

Moguce, to sam za sada primetio. Ne trza toliko. Google launcher ni na nexusu ne radi "dobro", to se lako sredi, ali ga dosta gotivim.
Priblizno isto rade, dese se ispadi na oba.

Ni taj GPE, ni Nexus firmware nije " pravi" stock android... Vec onaj izvorni AOSP o kome pricate. Stock sms, stock browser itd..

I znajte da ti AOSP/GPE/Stock nexus based romovi najbolje rade na Nexus-u, nije to to na drugim telefonima jer ovo je bas za nexus.
Pustite vi ove fanatike sa xda, indijce koji flesuju razna cuda cak i na ovogodisnjim exynos telefonima.. :D

Nexus 5:
9d58879ac5f17272df6c78c38e2dd07e.jpg

Poslednja izmena:
Settings bi trebalo ovako da izgleda

Prilozi

• uploadfromtaptalk1451432011612.png
    uploadfromtaptalk1451432011612.png
    79.8 KB · Pregleda: 91
Znam ja kako treba da izgleda, okacih SS sada :) Eto ti ga GPE.

Telep, manje je smooth taj tvoj rom :D Manje moduj.

Vi non stop drzite ukljucene opcije iz developer menija :-D

Znam, lose sam se izrazio. Ali kada ode toliko vidi se da losije kesira. Svakako nije kao Nexus na kome je to sjajno odradjeno.

Pa *** ne moze sve idealno da bude. Ostavljen ti je izbor.
Je l' ti lag-a taj sony ui? Ne, sto je onda problem sto malo manje kesira. Ne opterecuj se :)

Ja sam se vratio na 5.0.2 :) najbolji je realno,zadnja njegova verzija ,28.Tu je i baterija bolja i bolje kesira :D i sve ostalo. :D

Okači da vidimo kako kešira.
Koliko se ja sećam bio je očajan po tom pitanju svaki 5.0.2 rom.

Tek sam ga ubacio skoro tako da nije bas merilo

uploadfromtaptalk1451500169725.png

Hvala Batak,takodje :) Ovaj moj primerak me sluzi godinu i 4 meseca i makar do aprila meseca mu je zagarntovana pol pozicija ,a mozda ce i posle toga biti. :)Mnogo toga zavisi dal ce izleciti Z5 od decijih bolesti do tad.:smoke:

Pozdrav ekipa!
Juče sam automobilom pregazio sestrin Z2 i polomio mu displej. Interesuje me ako neko ima iskustva koliko košta zamjena u ovlaštenom servisu jer je fon pod garancijom. Kupljen je prije 5 mjeseci u MTS-u.

Hvala Batak,takodje :) Ovaj moj primerak me sluzi godinu i 4 meseca i makar do aprila meseca mu je zagarntovana pol pozicija ,a mozda ce i posle toga biti. :)Mnogo toga zavisi dal ce izleciti Z5 od decijih bolesti do tad.:smoke:
Hvala, hvala. :)
Moze on i do kraja godine lagano. Pa i da srede bagove opet ostaje losija autonomija i pad performansi.

Srecna Vam nova i da sluzi Z2 jos dugo bez problema. :)

Hvala, takodje :)

@ blue moon
Ma kakav bre Z5, posle Z2 ceka se samo neki telefon koji je ovoliko ''kompletan'' tj jak na svim poljima e sad da li ce to biti Nexus 2016, S7, M10, G5 ili Z6 videcemo.. :smoke:

Hvala. :)
Ti se i dalje nadas da ce S7 imati dobru bateriju i normalan sw? :D

Sudeci po novoj A seriji dobru tj dovoljno dobru bateriju ce sigurno imati a za softver nisam toliki optimista, valjda ce srediti MT :)

Vrh Dno