Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Da, isto je i kod mene. Nije do telefona vec do mts a, ubacim vipovu karticu sve radi super dodje ona aktivaciona por odma, i net im je dosta brzi. Dok sam kod mtsa, morao manuelno da kucam ono za net, i aktivirao ga nekako, ali nije nesto. A dok poruku za mms nisam downloado jer nece.

ahaaaa ok,meni su aktivirali internet u radnji mts, i odlican je. ali mms ne moze.

Momci ako moze mala pomoc? Sony xperia z2 iz mts,updete-ovan na lollipop 5.1.1 najnovija verzija,posle updetovanja sam odradio fabricki reset i sva podesavanja su naravno vracena na pocetak. kada sam pokusao da aktiviram mms i internet ,imao sam problem da downloadujem mms poruku koja stize sa podesavanjima i koja treba da se sacuva. bio sam u mts i uspeli su da mi aktiviraju internet ali nikako ne mogu da aktiviram i mms? da li se nekome desavalo i da li imate ideju kako osposobiti? u mts je pokusala i manuelno da unese podatke za koriscenje mms medjutim ne moze. hvala ...

Da li jos neko nesto zna o ovome?

Na jednu temu nije mi niko odg pa da probam ovdje, jer mi treba mala pomoc. Pitanje nije vezano za ovaj tel, ali ajde dako mi oprostite. Na tel mi je valjda posao ekran i posto ne mogu da se bakcem oko popravke mislio sam da ga prodam za manje para. Ali na tel nisam sig sto imam od slika, i tu mi je moj email nalog, i postoji li neki nacin da sve obrisem sa njega tj da odradim factory reset, da neko te podatke ne iskoristi kako ne treba, kome prodam tel? Znam da moze kombinacijom dugmica i iz tel iz settingsa, ali kad upalim tel (vidim po led lampici) ekran mi je crn pa na taj nacin ne mogu nikako. Ako postoji neki nacin moze li objasnjenje kako ?

Settings>Backup & Restore
Tamo izaberi da izbrišeš sve podatke s telefona.

Ali ne mogu jer mi ekran ne radi, skroz je crn i nista ne vidim. Pa ni hardwerski ne mogu uz kombinaciju dugmica jer ne vidim nista.

Ako ga prepoznaje računar formatiraj ga preko njega.Zavisi od proizvođača koja je kombinacija dugmića

Ne znam kada se apdejtovao/promenio ali malopre videh novi play store na telefonu. I nisu mi jasni, ok ima nekih poboljsanja ali za sada mi deluje da ima neke ergonomske propuste i nelogican raspored.. a i neki detalji interfejsa mi deluju kao da su iz 2010.

Jel tako i na Nexusima sa 6.0?

Probao sam malopre QuickPic i jeste malo brza od fabricke galerije tj Album aplikacije, ima dosta podesavanja itd.. ostavio sam instaliranu tu aplikaciju (koju sam batalio jedno 20x do sada za 3 godine), mozda nekada zatreba.
Nisam proverio da li ima QP ali mi je mnogo gotivna opcija promene velicine thumbnails prostim ''pinch-zoom-ovanjem'' u fabrickoj aplikaciji.

Poslednja izmena:
Ne znam kada se apdejtovao/promenio ali malopre videh novi play store na telefonu. I nisu mi jasni, ok ima nekih poboljsanja ali za sada mi deluje da ima neke ergonomske propuste i nelogican raspored.. a i neki detalji interfejsa mi deluju kao da su iz 2010.

Jel tako i na Nexusima sa 6.0?

Probao sam malopre QuickPic i jeste malo brza od fabricke galerije tj Album aplikacije, ima dosta podesavanja itd.. ostavio sam instaliranu tu aplikaciju (koju sam batalio jedno 20x do sada za 3 godine), mozda nekada zatreba.
Nisam proverio da li ima QP ali mi je mnogo gotivna opcija promene velicine thumbnails prostim ''pinch-zoom-ovanjem'' u fabrickoj aplikaciji.
Uh sto mene taj pinch to zoom iritira. Milion puta mi se desilo da zumiram slucajno. A i ovaj Album je lagovit malo.

Pa desni klik na medijski uređaj i formatiraj,ili u zavisnosti od toga kako ga prepoznaje pristupi s administratorskim ovlaštenjima pa briši date foldere.

Poslednja izmena:
Deda nema sta,techa,ma chika Velja :d
Jede malu decu za dorucak :smoke:
MX Rom 7.7.0

uploadfromtaptalk1448416545895.pnguploadfromtaptalk1448416554639.pnguploadfromtaptalk1448416562502.png

Uporedjivao sam jacinu zvucnika na S5 i Z2, i je li moguce da S5 ima jaci zvucnik i to osjetno? Na z2 sam cackao po podesavanjima i ukljucio clear sound mislim da se tako zove ali opet nista to nije promijenilo. Kakav je vama zvucnik, mozda ovaj ima neku manu?

Pa S5 i dalje ima jedan od naglasnijih zvucnika ali je zvuk prilicno ''tanak'' a na max. jacini ima vise distorzija nego na Z2. Glasniji je S5 i od M8 pa mu to nista ne znaci, htc zvuci daleko bolje.

Sa druge strane u odnosu na stereo sa htc-a, Z2 guse membrane koje stite od vode/prasine ali je i pored toga zvuk dovoljno ''pun'' i glasan, sve zavisi sta se pusti ali npr ja zvono nikada ne drzim na max. jacini vec za jedno podesavanje ispod, i to cujem na ulici a ta jacina mi manje smeta kad sam kuci, npr kad odremam popodne a zaboravim da iskljucim zvono. Uz to na max. jacini, u zavisnosti od fajla koji se pusta, ima distorzija, npr nece biti iste kada se pusti neka ambijentalna muzika i metal, jasno je gde ce vise da prsti.

A igre i klipovi..pa i ponekad muzika (npr tune in radio) pa to nema sanse da slusam ma max. jacini koliko je glasno, tu koristim daleko slabiju jacinu zvuka.

Poslednja izmena:
Ima i s5 lep zvuk preko zvucnika,ima finu dubinu,mozda za nijansu dublji zvuk ima Z2.Uglavnom,sa onim dual stereo modom za Z2 bolje zvuci malo od S5(subjektivan osecaj).

Pa taj xda mod je za pozive/notifikacije, za sve ostalo fabricki rade u stereo modu.

Sto se kvaliteta tice S5 ima ok zvuk za mono zvucnik koji je zasticen od vode prasine ali ipak je to ''tanak'' zvuk i javljaju se distorzije u vecoj meri nego kod Z2 kada se pojaca. Mada sve to zavisi i od primerka koji neko ima, kao sto je neko u ovoj temi rekao da mu Z2 zvuk u toku razgovora ima distorzije i da je to posledica nekih vibracija u samom zvucniku.

Sto se jacine tice S5 zvucnik je i dalje glasniji od vecine telefona ali i to ima svoju cenu.

Meni je zvuk ok na z2 cak ponekad drzim i dva podeoka manje od max vrednosti.
Nebuloza je opet u softveru, npr ja hocu za speakerphone mod da bude lepo na clear audio a na sluskama da bude sound effects tj mod sa eq i tako da ostane, a ne svaki put da menjam malo je dosadno.
Nema svrhe da ne odvoje 3.5 output od stereo zvucnika, iovako ne mogu da rade paralelno tako da nema svrhe jedan preset za oba.
Ima li neki mod na xda gde je to omoguceno?

I kod mene je uvek smanjeno za jedan ili 2 podeoka od maksimuma i ne propustam pozive. Sto se mene tice zvuk i ne mora da bude jaci uopste.

Ja upravo ubacio onaj stereo + loudness mod....al sad gruva i na tri manje podeoka od maks. + lepsi zvuk :smoke:

Mogli su malo da se potrude pa da fabricki 6.x softver donese tako logicnu funkciju (stereo zvuk za zvono/notifikacije). Mada znajuci ih to ce ostati rezervisano za Z5, postoji taj mod za Z2/Z3 odavno ali ne vidim ni jedan razlog zasto jbni developeri ne bi to omogucili u zvanicnom softveru (mada moram da kazem da mi i ne smeta toliko, stereo zvuk mi je bitniji za multimediju i sitne igre ali je svakako velika pa i klasicna sony glupost).

Nego.. koja milina koristiti Z2 po ocajnom vremenu, danas je fon pokisao k'o nikad :) jos sam i trcao po kijametu.. zbog ovakvih stvari ce mi faliti Z2 i ta IP58 zastita ako predjem na S7 npr.
Ispucah i 30-ak fotki, to kacim kad napravim flickr.

Do tada evo jedna: 1/8s, ISO 200 (20mp al imgur kompresija)

Ipak se treba drzati 8MP moda za LL uslove.

Poslednja izmena:
Pa i nije lose ispala fotka obzirom da je 20 mpx.

P.S. sto bi prelazio na S7 posle Z2(sta ce to S7 revolucionarno da donese? :) ) ?

Ma da al' 8MP je ipak bolje resenje za LL.

A sto se S7 tice, moja procena da ce biti najbolji android van phablet klase sledece godine ali videcemo jos. Samsung mora jos vise da se potrudi jer prodaja S6 nije bas isla po planu a kineski proizvodjaci su u ekspanziji pa kapiram da ce vratiti i micro sd slot. Jedina sumnja ostaje oko baterije i softvera, sw ce sigurno bar malo srediti ali baterija.. tesko da ce biti primetno bolja od S6 ali videcemo za par meseci. I ne bih menjao telefon do kraja 2016, nisam lud da placam 500e+ vec bih sacekao da polovan S7 bude oko 400e npr.

Sony ce izgleda izbaciti Z5+ ili ce cekati septembar i IFA za Z6 a to je kasno (posebno za njih sto se tice prodaje) a za nas koji cekamo sto jeftinije primerke po oglasima to znaci da ce Z6 uvek biti malo skuplji od S7 i ostalih bas zbog tog kasnjenja na trziste. Ali ko zna, mozda predstave i na MWC samo moraju dosta da se potrude da bi mogli da pariraju S7 tj treba da naprave telefon koji ce biti prava zamena za Z2, da bude ubedljiv kao taj telefon u 2014.

Na kraju ako 6.x za Z2 bude dobro odradjen mogao bih opusteno i neki tamo S8/Z7 da sacekam, ovaj fon ima sve sto mi treba u sustini.

Poslednja izmena:
Ja nesto mislim da ce Z6 predstaviti ipak na MWC na prolece,i da nece biti Z5+ verzije,pogotovo ako bude dosao sa S820.E ako bude ponovo S810 onda moguce da bude Z5+,ali onda mnogo istih verzija telefona ce imati:Z3 +,Z5,Z5c,Z5 P,Z5+
Inace taj naziv + u sebi mi je nekako bas bzv.Sta li je falilo da se globalni Z3+ ne zove Z4,a verzija za Japan Z3+?Bolje da ubuduce ako ih uopste bude nazvali sa jos nekim kratkim imenom(kao sto Samsung ima Neo).

hsv, da ti daju 3310 napravio bi dobru sliku :D Pratim ovu temu, iako imam g2 i zadivljen sam kamerom na z2. Nebo i zemlja sto se kamera tice, posebno u LL uslovima izmedju ova 2 modela koja sam naveo. Ali treba i znati da se napravi dobra fotografija :)

Ma da al' 8MP je ipak bolje resenje za LL.

A sto se S7 tice, moja procena da ce biti najbolji android van phablet klase sledece godine ali videcemo jos. Samsung mora jos vise da se potrudi jer prodaja S6 nije bas isla po planu a kineski proizvodjaci su u ekspanziji pa kapiram da ce vratiti i micro sd slot. Jedina sumnja ostaje oko baterije i softvera, sw ce sigurno bar malo srediti ali baterija.. tesko da ce biti primetno bolja od S6 ali videcemo za par meseci. I ne bih menjao telefon do kraja 2016, nisam lud da placam 500e+ vec bih sacekao da polovan S7 bude oko 400e npr.

Sony ce izgleda izbaciti Z5+ ili ce cekati septembar i IFA za Z6 a to je kasno (posebno za njih sto se tice prodaje) a za nas koji cekamo sto jeftinije primerke po oglasima to znaci da ce Z6 uvek biti malo skuplji od S7 i ostalih bas zbog tog kasnjenja na trziste. Ali ko zna, mozda predstave i na MWC samo moraju dosta da se potrude da bi mogli da pariraju S7 tj treba da naprave telefon koji ce biti prava zamena za Z2, da bude ubedljiv kao taj telefon u 2014.

Na kraju ako 6.x za Z2 bude dobro odradjen mogao bih opusteno i neki tamo S8/Z7 da sacekam, ovaj fon ima sve sto mi treba u sustini.
A ako ne dobije update menjas ga? :p
Pa bre, 6.0 ne donosi nista specijalno. Ja ga stavih na Nexus 7 juce i nista mi bolje ne radi od 5.1.1
Dzabe se nadas za S7 kad ce opet baterija da bude slaba (kao i na svakom S do sada) i softver ocajan.

Multitasking je najbolje ikada viđeno na Samsungu. ✔
Kod Z2 baterija jako važna + Stamina eto dva dana bez problema.

A ako ne dobije update menjas ga? :p
Pa bre, 6.0 ne donosi nista specijalno. Ja ga stavih na Nexus 7 juce i nista mi bolje ne radi od 5.1.1
Dzabe se nadas za S7 kad ce opet baterija da bude slaba (kao i na svakom S do sada) i softver ocajan.

Znam da su male razlike ali ako izbace 6.x apdejt koji ispravlja ove manje lagove i nedostatke pune fluidnosti (kao listanje recent apps) a autonomija bude jos bolja od trenutne.. to bi bilo sjajno pa u slucaju da 2016. telefoni opet failuju sa baterijama opusteno bih mogao da sacekam sledecu generaciju androida.

Sto se S7 tice ocekujem bolji softver tj da ce raditi sa manje lagova a mozda srede i MT. I onda od problema ostaje ocajan izgled TW (sto jednim delom moze da se resi launcherom) i baterija koja ce vrlo verovatno biti u rangu ove sa S6. Poceo sam da razmisljam o onim battery kucistima od 3-5k mAh :d ne zbog Z2 vec zbog nekog sledeceg telefona jer je ocigledno da ce biti sve tanji sa jedva prosecnim baterijama, vrlo lako moze da se ispostavi da su G2/Z2/3 i jos par modela poslednji telefoni sa 5-5.2'' ekranima i 3000 mAh+.

@panda95

Nije bas za neko veliko divljenje ali ja sam veoma zadovoljan sa kamerom, posebno jer mogu da je koristim kad 'ocu, bez stekanja telefona od snega, kise..
A ufixaj taj G2 i dobices bolju kameru za LL :) Pa i bez fixa moze da se ubode solidna LL fotka (samo dosta teze).

Poslednja izmena:
Pa i bez fixa moze da se ubode solidna LL fotka (samo dosta teze).
Moze iz desetog pokusaja :D Na proslom 4x hd fokus bio ekstra. Ako budem nekad menjao G2, mislim da je z2 adekvatna zamena :)

Vrh Dno