Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Pa bio je i na wifiu ali nije bilo neta :-D imam jedan ruter pici na njemu samo za ftp ;-)

Čim si na mobile data dešava se to da se druge aplikacije pojave u vrhu potrošnje a nisu puno korišćene, to ti je taj mobile radio active bug.

555dab8a0d0baac815fe3592ad7ba6d1.jpg

Exposed modul ce resiti problem, nadam se da je Google ispravio taj bug u M verziji.

Ja sam imao taj modul ali se stanje nije popravilo, probaj možda kod tebe bude radio kako treba.
Ne znam zašto kod mene nije htelo.

Sve same price o bateriji hehe...
Trenutno 26 h uptime sa 2h i 25 min sot a ostalo jos 66 % :)
Mreza na auto,wifi svo vreme,lokacije,sinhronizacije,refresh vremenske na 3h itd :)

Čim si na mobile data dešava se to da se druge aplikacije pojave u vrhu potrošnje a nisu puno korišćene, to ti je taj mobile radio active bug.

E to sam i ja primetio.
Inace ne zagledam sta i koliko trosi, sot itd i sto se toga tice prilicno sam se opustio posle XP, telefon koristim i ne razmisljam o bateriji, posle ponoci ide na punjac najcesce sa 20-40% i to je to.

Ali sam primetio taj m.radio act. bag, cuo sam za isti i ranije ali sam mislio da je nekako reseno sa 5.1.1

Kakav je 6.0 sto se toga tice?

Poslednja izmena:
Nisam primetio neku vecu potrosnju, ne znam sto se uzbudjujete toliko.

Malo jesenjih boja:

prvih pet uz Superior Auto mod

Ova je uz night scene mod, iz ruke (0.8s SS + blic)

Ova je sa Google camera aplikacijom

I panorama koja nije uspela, prekinuta na 2/3 npr (google camera app)

Nisam ni obracao paznju, pricalo se da je imgur ukinuo kompresiju a nije, fotke od 5-10Mb kompresuje na 400kb-1.5Mb, nikad vise imgur za fotografije

Poslednja izmena:
Nista edit, u tome i jeste fazon, jesenje boje/svetlost + WB sa Z2, npr sa Z3 kamerom fotke bi bile sa malo manje zasicenim bojama i hladnijim WB :) (ako nisu nesto menjali sa 5.1.1 za Z3).
Mada to dobrim delom moze da se ispravi rucnim podesavanjem WB na Z3..

Poslednja izmena:
Nista edit, u tome i jeste fazon, jesenje boje/svetlost + WB sa Z2, npr sa Z3 kamerom fotke bi bile sa malo manje zasicenim bojama i hladnijim WB :) (ako nisu nesto menjali sa 5.1.1 za Z3).
Mada to dobrim delom moze da se ispravi rucnim podesavanjem WB na Z3..

Cudi me da nemas sad flickr nego se patis sa Imgurom,na Flickru dobjijas ogroman memorijski stek za slike i video+ima aplikacija za droid pa mozes da se zezas i ubacujes i podesavas direkt sa fona.

Jedan video od danas,iz centra Podgorice

Napisao sam vec nekoliko puta, smaram se sa nekoliko privatno-porodicno-poslovnih mailova i uzasava me pomisao da moram da se smaram sa jos jednim - pa jos Yahoo. A Flickr glavesine su onemogucile pravljenje profila sa gmail-om..

Jeste da je glupo to sto me mnogo mrzi da se cimam oko toga ali je tako. Ipak napravicu flickr nalog u narednim.. mesecima :d jer mi treba za pracenje sadrzaja koji me zanima.

Evo jos jedan SA mod

Ove dve su sa google kamerom, 20MP samo sto je imgur to sabio na 5MP i manje od 1Mb

Poslednja izmena:
Moj desk na Z2 i Lock

uploadfromtaptalk1447104227956.pnguploadfromtaptalk1447104241231.png

Okacite vase ss da vidimo ;)

uploadfromtaptalk1447105038064.png

Svidja mi se widget.Jel ima da se nadje Free?

Ima sigurno na guglu, ja sam je kupio mislim za 0.99$ ako se dobro sećam.

Stock 232 v,nista od bloata nije cisceno ni disablevano.
Auto brightness,mreza auto,sinhronizacija 8 naloga,lokacija,cak je gps radio malo

uploadfromtaptalk1447115780889.pnguploadfromtaptalk1447115804120.png

Ebe kevu Z2.
43 aplikacije u Ram-u
5.1.1 stock
uploadfromtaptalk1447169102487.png

Okači koliko je keširano, ova slika ništa ne pokazuje konkretno.

Evo

uploadfromtaptalk1447170086183.png

mada te cifre i nisu bitne dok fon radi instant i bez bag-a.

43 je preterivanje, nema sanse toliko ni da ima 6GB rama. Realno moze sa 3 GB rama da drzi petnajstak +- koja aplikacija, aktivno u ramu (naravno sve zavisi i od aplikacija koje su pokrenute).

Poslednja izmena:
Tako je, posto te kesirane droid app mogu i po app da progutaju i do 100mb rama... Ponekad se pitam dali je realno da droid app trosi vise mb kao kesirana od win app na kompu..

@telep kako to radi majstorski Google telefoni sa 2gb ili 3gb rama ce biti low end za 2,3god bice nam 8gb standard i soc sa 16jezgra :-D idemoo

Poslednja izmena:
Ko pominje WP? Tema je Z2 a on je na droidu a ne na WP.
Sto imas potrebu da uporedjujes sve sa WP, seti se neke druge platforme... Tizen, IOS, BB...

Pa tvoj komentar je bio malo pljuvački po androidu što app troše rama kao na windows-u pa ti je čovek odgovorio.
Ne vidim u čemu je problem, android može da se pljune a wp ne?

Što više rama imaš aplikacije (iste) više troše.
Na telefonu sa giga rama nećeš videti u kešu neku app od 100-150 mb.
Na telefonu sa 3 GB hoćeš, i bolje će raditi.

Vrh Dno