Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ne cuje mi se leva slusalica ,probao sam cetvoro razlicitih danas,probao sam i da restartujem telefon...znam sigurno da je radilo pre mesec-mesec i po ,u medjuvremenu uopste nisam koristio slusalice i danas mi trebalo kad ono...sta moze biti problem /resenje?

Moze da bude svasta ali da se eliminise jedno po jedno..

To mi desilo ali na prethodnom telefonu. Uzrok - slusalice nisu lepo ''usle'' zbog silikona u kom je bio telefon. Prvo sam pomislio da slusalice crkavaju ali je samo taj lose ''skrojen'' silikon pravio problem.

Problem moze da pravi i prljavstina, ako se nakupila unutra. Probaj da osvetlis hp dzek, cisto da vidis da li ima neke stroke unutra. Moze da se desi i da je jedan od konektora ostao zaglavljen u nekom polozaju..

Vrlo moguce da je u pitanju neki od ta dva problema jer kapiram da je dzek crko - slusalice uopste ne bi radile. Mada ni u tom slucaju ne mora da znaci da je ulaz crk'o, i tada moze da bude do sw/nekog bag-a itd.

Sto se sw tice.. tesko da je to u ovom slucaju problem ali mozes da odradis clear data u smart connect aplikaciji pa restart. Mada mislim da nije to u pitanju..

Na Z2 nisam imao te probleme niti ove sto dex pominje a cesto koristim slusalice i to 3 razlicita modela.. a jos mi je fon (naravno i hp jack) potapan u reku :) A i kisnuo je vise puta..

Poslednja izmena:
Dexu je rutovan telefon, ima i exposed pa tako mozda je i to problem :-D
Sto se tice Stroke, moguce i da je do toga, ja se secam izvadio sam iz lumie 1020 neke froncle ja nisam mogao da gurnem lepo djek od sluski u 1020 :p napunilo se bilo svasta po djepovima.

Gurao sam sad nesto unutra ,bio sam i nezan i grub i kanuo sam par kapi vode,ne radi leva.. Osvetlio sam ulaz,nema nista tu prljavo koliko ja vidim. Nista,jos jedna reklamacija onda,taman cu i tacku na ekranu da napomenem ,ne znam dal cu pristati sad na servis. naravno osim ako ne vidim neko resenje na netu ,proguglacu veceras al nesto ne vidim da se ljudi zale na ovo.

Android je to, moze biti i do sw koliko god mislio da je cudno.

Top 26 Sony Xperia Z2 Cases and Covers

Ovo ne deluje lose a navodno je na snizenju - http://www.amazon.com/Xperia-MOTOMO-Aluminum-Brushed-Protective/dp/B00KVAYHRQ

51GamYZ0igL.jpg

Ovo ispod je Z1 ali da se vidi kako izgleda otprilike
xperia_z1_all.png

U nekim bojama malo podseca na iP5s :d

Za Z2
51rD6lmBijL.jpg

Poslednja izmena:
Ja nosim na Z2 ultra tanki silikon i apsolutno mi nista vise ne treba,folija preko ekrana i to je to.Fon je star godinu i mesec i izgleda maltene kao prvog dana. :)

Koliko si dao za fon pre godinu dana? Tvoja ocena za Z2 posto ga imas mozda i najduze od svih nas ovde :-D

410 eura,bio mesec dana star.Ocena...prezadovoljan pocevsi od softvera do hardvera,jos sad od kad je sa lolipopom popravljena malo kamera miran sam jos i ne znam dal bih uopste uzimao Z5 osim ako bi bila bas povoljna trampa sto je tesko moguce. :) Sony je napravio premocan uredjaj sa Z2,i ovo sad sve nije osim Z5 pa cak ni on u nekim aspektima dovoljno jak upgrade. :)

Meni je to bila prva investicija, case ni ne nosim, ovo je mnogo elegantnije rešenje po meni.

Ma da, case je vise poslova stvar, gde ces ga u svalodnevoj upotrebi, 100 puta da otvoris, zatvoris, temp glas i silikon i nema linija da postoji, 2god da se nosi. :-D

Jeftiniji je mocolo, takodje preporuka :)

Na koliko menjate t. glass, moze da ostane 6meseci? Nilkin i Mocolo su ok, za druge i ne znam :-D

Ja sam dva zamenio za mesec i po. Oba su mi se odlepila (usao vazduh) u gornjem desnom uglu. Jeste da se tu najvise greje (mada vrlo retko) ali ovo mi se nikada nije desavalo.

Meni nilkin vec skoro 3 meseca lepo drzi, mada planiram tamo na prolece da menjam :-D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
I posle se neko zali na kameru. Ja licno sam odusevljenim svim ovim slikama. Samo mora da to razradim malo,znas kako vecina stvari se desava na brzinu '' ajde slikaj cas'', i idem SA,i onako,nisu lose ,ali s ovim,ne mogu se uporediti.

Pa solidne su ali nisu za neko posebno odusevljenje :)

Ja sam sa SA okinuo samo par fotki iz zezanja, sve ostalo (kvazi)Manual uz ''presete'' koje napravim pre ''slikanja'' pa prakticno imam full auto mod, koristim sony kamera app u 8MP rezoluciji (16:9 ili 4:3, kako kad) a SA mod mi glumi Google kamera, bez ikakvih podesavanja i u najvisim rezolucijama, cak mislim da je i bolja od sony SA za te potrebe jer su manje sanse da zabrlja jer ne ''salta'' izmedju gomile podesavanja vec je prilicno prosto podesena. Jedino sto nema 8MP 16:9 iz nekog razloga, sve ostale rezolucije su podrzane.

Poslednja izmena:
8MP = oversampling, ne tako dobar kao na najboljim PV Nokiama/Lumiama ali je ok. 8MP mod je posebno bolji za low light uslove.
Svi scenes modovi su u 8MP i mogao si da vidis iznad da dobro rade svoj posao :)

Poslednja izmena:
A-b-c-d-e-f pokrenes sledeću g aplikaciju, aplikacija A će biti izbačena iz RAM-a, jer je poslednja koja je korišćena. Onda će biti b-c-d-e-f-g

Nije tačno i bilo bi porpilično glupo da je menadžer za memoriju tako prost.
Radi na principu prioriteta koji aplikacija ima i na osnovu njih one najmanje bitne prve gasi kad mu treba memorije.

Nisam ubacivao prioritete (gde su background apps prve) ovo je više za keširane pasivne.

Flesovao sam 4.4.4 preko 5.1.1 zbog baterije.Telefon mi kad ga upalim dodje do onog plavog ekrana,tu zastane animacija,i onda se restartuje.Kako da ga formatiram,da ne upada u boot loop?Hvala.

E a sto,msm ja nisam ni imao 4,4,4 pa i ne znam ,kakve razlike ima uopste ?

Flesovao sam 4.4.4 preko 5.1.1 zbog baterije.Telefon mi kad ga upalim dodje do onog plavog ekrana,tu zastane animacija,i onda se restartuje.Kako da ga formatiram,da ne upada u boot loop?Hvala.
Probaj rpeko flashtoola, trebalo bi da radi..

Ah kupio konacno od 64gb karticu

649e02f2e49f790033deeda4e2e0b185.jpg

Nije nesto ultra brza, ali za 4k, backup iz cwm-a i ostale stvari sasvim ok.

6a99021129f09740e019f607665f7f71.jpg

Prosla je bila u fazonu 22/10 rw ova je duplo brza :)
2god garancije, 3k

Poslednja izmena:
Gde si uzeo?Nije skupa.

Nazad
Vrh Dno