Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Na svakom je tako, imam možda 30-ak aplikacija instalirano, drži u ramu oko 1gb uvek što je super.

Pa dobro, meni je ovako, za running i cached..
uploadfromtaptalk1445586980503.pnguploadfromtaptalk1445586987386.png

0f647bf7c573812e2223bf9d5307315c.jpg

uploadfromtaptalk1445587725662.png
Ovako je kod mene uglavnom.

Imam jedan problem. Danas sam dobio Z2 i iz starog telefona sam prebacio karticu u njega. Tada su mi nestali kontakti iz imenika i nece da pokrene mobile data sta da radim?

Imam problem kao i Madridista ,jel moze pomoc,na mts-u sam ako je to bitno.Da ,net sam resio samo je pitanje kontakata ,jel moze se srediti bez ponovnog vadjenja kartice.

Poslednja izmena:
Što tako prazno?
Pa verovatno zbog broja app koje su u pozadini tj koriste ram, zdre ram, npr kod Batka je chrome bas pojeo ram posto besto verovatno ostavlja ili neku fb notifikaciju ili nesto tog tipa. Kod mene chrome nekih 6 mb kesiran, takodje ja ne volim da ostavljam u recent app, *** navika od WP, volim to da sve pogasim, iako neke rade u pozadini, takodje nekim app sam preko AppsOps zabranio gpr, run on start itd, nema potrebe da rade non stop ako ih jednom nedeljno npr koristim.

Nemoj da gasis. Stvaras kontra efekat. Nisi više na WP. Pusti sistem da radi kako treba. Em će ti se brže dizati aplikacije, em će manje baterije trošiti. Ako slučajno zatreba RAM-a, sistem će izbaciti prvu aplikaciju koju si pokrenuo odnosno poslednju koja je upotrebljenakad gledaš otpozadi.

A-b-c-d-e-f pokrenes sledeću g aplikaciju, aplikacija A će biti izbačena iz RAM-a, jer je poslednja koja je korišćena. Onda će biti b-c-d-e-f-g

Evo ga ovaj pljuje WP po defaultu ;-)
Poslusacu te ali ne volim nered u recent meniju, a i iskreno navika. Ne samo na WP nego na svakom sistemu, kada nesto ne koristim ja to gasim pa makar za 15min opet tu app ponovo otvarao, mozda glupa navika ili horoskop je u pitanju :-D

^ pa u pravu je, nema potrebe da tako ''cistis'' aplikacije na androidu, posebno ne na Z2 :)

Probao sam pre neki dan malo time-lapse snimanje sa ovom app (1080p jer je free verzija) i sve radi odlicno samo sto treba naci nacin da se telefon fiksira a i samo snimanje oduzima mnogo vremena. Ipak isplati se na kraju.

Ovaj video me je i ''inspirisao'' da probam:

[YOUTUBE]LfHELBlvKdg[/YOUTUBE]

Jeste malo budzio boje u Vegasu ali to moze da se odradi i sa Lapse It Pro (ima nekoliko osnovnih efekata).

Tako da na kraju samo to vreme/strpljenje i fiksiranje telefona ostaju problem.

Uuuu ala je dobro sada, kao da koristim Windows na telefonu

OPO:

ed65e34b8ebd14a8080002642cfb432a.jpg

E sad, da mi neko objasni, zašto uvek ima free ovoliko rama? Vidim i na Z2 je isto.

Poslednja izmena:
Nije ovo Opo tema, sta je ovo Dark UI :p ruznoca.
Ne moze ram da bude popunjen ako nema sistem sta da kesira u toj memoriji, ne moze sistem da izmisli zauzece bez pokrica ;-) Evo ja sam ostavio deset app da ostanu otvorene u recent i nece pa nece ispod 1gb da padne, ko ga sisa, mozda imamo neke modele sa 4gb rama :-D

Poslednja izmena:
Kakav AOSP? :) To je OPT ;)

Žile zna :) tražio si neki sa 4gb rama :)

Ovo je porazavajuce sta radite sa romovima :p

Kako vam se cine one "maske" da kazem ali bolje reci ona metalna zastita, ide oko raman celog, aluminiumska.?

Pa da, zato pitam, cuo sam kao da signal slabi, ali nzm, neki kazu da imaju taj problem neki ne.

^ @ dex

Imam taj style cover, jeste to hi-tech elegancija i super Z2 izgleda u tom coveru ali me ponekad smara da otvaram isti :) Koristim ali ne tako cesto.. svakako necu nositi u prirodu, na trcanje itd, vise je za neku ''poslovnu'' upotrebu :D

Poslednja izmena:
Da da, izgleda lepo a i dok ima cini mi se, ali sto kaze hsv zamara ovo otvaranje, a i nzm kako bi prosao po kisi ili nekom drop testu.

^ Ko zna kakve sve maske, silikoni, bumperi i sl. postoje. Kod nas je izbor prilicno slab ali globalno ima zanimljivih i kvalitetnih resenja samo treba doci do njih..

Telefon cesto nosim klot, bez icega i boli me uvo, samo je trebao da prodje period navikavanja na oblik i klizavost kucista. Kada 'ocu nekakvu eleganciju onda fon ide u taj cover, kada procenim da mi treba full zastita onda ide u grafitno crni teracell silikon i to je to, za sada je u 10/10 stanju :)

Kakva ti baterija hsv? :) neki prosek upotrebe i to?

Inače ako si stavio oba tempered-a, mislim da mnogo bolje leži u ruci... Bar je meni tako bilo

Ma jok, samo napred je temp. staklo ali kapiram o cemu pricas, dobro bi i pozadi jedno leglo. + dbrand crna matt folija :D

Autonomija.. znas vec - odlicna ali nista ''epic, brutalno itd'' tj po mom misljenju ovo treba da je prosek klase i svi 5.2'' displ. telefoni treba da imaju bar 3200 mAh ali dobro, ocigledno nema nista od toga za sada.
Sad sve zavisi od osvetljenja i naravno od upotrebe, pisao sam par puta o tome, bukvalno ne razmisljam o potrosnji i procentima pa makar bio ceo dan na max. osvetljenju i 3G :) Bice jos bolja kada konacno kupim ruter :d jer sam vec skoro 2 meseca pretezno na vip 3G netu..

Ma volim i ja golaca da nosim, tako je ok ali mi se zaprljaju flapovi, ebem ga ponekad cu da nosim kada je bas ono potrebno. Koliko si dao za Style cover?

Ne cuje mi se leva slusalica ,probao sam cetvoro razlicitih danas,probao sam i da restartujem telefon...znam sigurno da je radilo pre mesec-mesec i po ,u medjuvremenu uopste nisam koristio slusalice i danas mi trebalo kad ono...sta moze biti problem /resenje?

Retardirani software, ponekad mi ne registruje slusalice, dal se alsa mixer zbuni ili sta vec ali restart odradi svoje.

Edit malo pre kupao fon pod slavinu, devojka mi rece da nisam normalan :-D bio malo prljav, sta cu :p

Vrh Dno