Taj Lumia tim je odradio posao decenije koji je svima pokazao sta znaci PureView ;-)
Neka samo slepci omoguce raw i videce se jasno sta i koliko hvata taj senzor i bilo koji, pa onda je na meni kako cu sliku da doteram

Koja ****** im odradila taj Superior Auto mod, ejjj Superior.
Za kamere na telefonima da, tu je Nokia/Lumia tim objasnio sa 808 pre svega a i 1020 ali glavne ljude je stvarno preoteo Apple
Mene iskreno RAW na telefonu ne interesuje.. cimati se sa tim ima smisla na pravim kamerama (1'' senz/mirrorless/dslr).
Ono sto svaka smartfon kamera treba da ima je IMX230, OIS poslednje generacije, insta/snapshot softver kao Samsung/LG/iphone, stabilizaciju kamkordera i timeshift tripove kao sony. Aj i manual mod, cisto da se SS podesava kad zatreba.
Za sve ostalo tu su prave kamere
A SA mod.. pa sam mod nije nista *****niji od ljudi koje mrzi da menjaju osnovna podesavanja (npr landscape, nacin fokusiranja itd) mislim zamisli sad fotkas macro/close up i cekas da neki tamo SA mod sam ''salta'' jedan od 64+ modova/nacina rada i da sam prepozna macro, to je bas za teske neznalice
I dalje ljudi ne kapiraju da je sony manual mod sam po sebi (znaci bez podesavanja ikakvih) = Samsung/LG normal mod

Ali kada krenes da menjas podesavanja to onda i ima smisla nazvati manual, sustina je da tada automatika teze moze da zayebe stvar.
Ali ako cemo posteno.. taj SA mod nekima i moze da pomogne, tj totalnim neznalicama, bar na dnevnom svetlu kada i moze da ''ubode'' prava podesavanja..