Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Jel se brze trosi baterija na 5.1.1 nego na 5.0.2.? I ako uradim update sa usb kablom da li ce aplikacije nestati sto imam skinuto sa playstore-a?

Meni je isto,možda čak i bolje. Hoće,pošto mislim da preko kabla(flashtool) ide clean flash,nek me ispravi neko ako grešim.
Hvala Dejane na ispravci
370763270b74498558e0cc12c696da5b.jpg
8b9231a64e9e66b3dc494708a684f406.jpg

Poslednja izmena:
Nece ja odradi pre neki dan sve ostaje cak i poruke i imenik! Ama bas sve. Preko flashtoola sve brise, a preko sony comp. Ne.

aab6ef85fa85fa62e7391a5d531fc851.jpg

Koliko ste maximalno izgurali sot?
Pre neki dan preko 6 sati izgurao :)

Ja 7h kad sam kući, kad sam napolju onda 5,5-6h.

Nece ja odradi pre neki dan sve ostaje cak i poruke i imenik! Ama bas sve. Preko flashtoola sve brise, a preko sony comp. Ne.
Odštikliraš data u Flashtool i sve ti ostane.

Sidenote
Danas razmišljam dok mi stoji baterija na 19% i aktiviranom staminom od 40%, da je nešto slabija baterija nego inače, dva dana nisam punio, a onda vidim da je SOT skoro 6 sati, i mobilni internet je ceo dan aktivan.

Neverovatno koliko Dolby koji je ubacen u ovaj Pure X rom daje na glasnoci muzici(kvalitet je neosporan i pre bio)drzim na 40 posto ono sto sam nekad drzao na 80 i muzika je glasna.:)

Ovo mi prvi put da nisam preko wifia updateovao telefon.
Nisam znao šta da očekujem. Ovo mi prvi Sony telefon i oduševljen sam!
Ceo update je trajao oko 1h ali vredelo je. Nije hteo da se uključi mob i uplašio sam se da sam nešto zabrljao, na kraju sam trebao samo da izvučem USB iz telefona i tako probam uključiti.
Zaista je vredelo uraditi update, jako mi se sviđa opcija za rotiranje početnog ekrana. Manje se greje po običnom korišćenju što mi je jako bitno i zvučnici mi se čime glasnijim neka potvrdi neko.

Ja nisam bas odusevljen sa 5.1.1 nadam se da ce neki fw to da ispegla, grejanje u normalnom radu, krace traje baterija u odnosu na 5.0.2...

Nego sta mislite ko ce dobiti novi Android M prvi u Z seriji? I hoce li app launcher imati samo vertikalni skrol ili ce sony ponuditi izbor ;-)

Bas mi je drago sto su se setili da stave app permission kontrolu, ej konacno!

Poslednja izmena:
Jel postoji neka razlika u update-u kad se radi kablom umesto wifi ?

Nema razlike, samo je ota tj wifi update mnogo manji od onog preko kabla koji je preko 1gb..

Ja nisam bas odusevljen sa 5.1.1 nadam se da ce neki fw to da ispegla, grejanje u normalnom radu, krace traje baterija u odnosu na 5.0.2...

Nego sta mislite ko ce dobiti novi Android M prvi u Z seriji? I hoce li app launcher imati samo vertikalni skrol ili ce sony ponuditi izbor ;-)

Bas mi je drago sto su se setili da stave app permission kontrolu, ej konacno!

Prvi dobija najnoviji flagship uvek tj Z3+ ce dobiti pa onda Z3 i Z2 u isto vreme.

Mislis da ce z2 dobiti M? Bilo bi najssss,al na nekom Z modelu moraju podvuci crtu.

I mene to zanima. Ali verovatno ce dobiti M, samo ne znam kada uopste krece taj apdejt za nexuse?

Mislim da ce XZ/ZL i ZR iz prve polovine 2013. izvisiti za taj apdejt iako imaju hw koji opusteno moze da gura M android. A ako budu dobili M to ce onda biti pravo cudo, vec su prebacili 2 godine podrske i starosti.

Z ultra, Z1 i ostali sa S800/S801+.. realno je da budu apdejtovani.

Bese pocetkom Novembra? :)

Ma dobija Z2 sigurno.

Z2 dobija. Pročitao sam ranije negde, znam samo da je izvor bio pouzdan. Z2 i Z3 dobijaju sigurno

Pa to je i logicno, Z2 prosto mora da dobije M apdejt ali je pitanje za XZU i Z1 jer su vec dosli do 2 godine starosti/podrske. Moraju i njih da apdejtuju, mislim imaju S800 i 2Gb rama, smesno bi bilo da ih batale i pored 2 godine starosti.. XZ/ZR i slicni ce verovatno u penziju.

Ako slepsi ne poprave ovaj 5.1.1 da bude kao sto je bar bio 5.0.2 onda mi i ne treba Android M, ko zna kako ce njega da osakate :mad:

Ne znam sta ti smeta toliko na 5.1.1, meni radi isto,cak i bolje( ram menadžment)

Pa rekoh vec a i mnogi drugi, ne kazem da je los ram managment cak naprotiv mada iskreno i na 5.0.2 je radilo sve ok. Grejanje koje je primetno a u pitanju je npr kucam poruke ili eto sad na tt, znaci nebuloza tada telefon nebi trebao da se greje nije intezivno koriscenje cpua u pitanju kao kod kamere ili igranje igrica...
Sa t mrtvi na LS. Debeli minuti ko za retardirane dizajnirano, nema statusa kada je na punjacu da pise ETA ili status baterije kada je puna... Ima jos toga, samo se nadam da ce neki fw to ispeglati, nisam advanced user ali siguran sam da ima jos dosta toga. Ne znam koliko je tesko da se portuje LS widget sat. Ali eto ispostavilo se da je tako. Sony opet palamudi. Kao i pre dok je bio SE :mad:
Root na fonu mi ne treba niti custom romovi, hocu dobar ipdate od Sonya posto je fon sasvim tehnicki pristojan, a moze se i reci i lepog dizajna.

:-D te minute nisam ni primetio dok nisam sad pročitao... Toliko su mi bitni. Vazno mi da pokazuje jos minute. Kod mene grejanja nema, isto mi je kao i na 5.0.2. Nemački rootovan firmware ako je bitno, posto sam citao da ima razlike

uploadfromtaptalk1439938505142.png tapa,whatsapp,surf... Mnogo bolje nego na 5.0.2

Ni ja nemam te probleme, a o kom satu pričamo i kakve debele brojke u odnosu na 5.0.2?

Vrh Dno