Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nije to dovoljno da se toliko degradira baterija, plus što Sony ima dosta ograničenu brzinu punjenja.

Slažem se... Mada z3c ima HD ekran,sa s801 na 4.6" def može više da izvuče

Z3c je bio s najboljom baterijom kad se pojavio. Gura više nego Z3.

Meni je ono mozda i rekord,ako nisam pomesao sa Z1 kad sam imao nesto vise od 9 i po h.
E da,nabavio sam Z1 danas :)
S5 ide na prodaju,a Z1 je i dalje bruka fon.Sony je tata za Samsung u mnogim stvarima.

Posle svih tvojih zamena, ovoga, onoga. Ostaje samo jedno da se kaže:
Ti stvarno nisi normalan. :D

Ma jok mora sve sonije da ima sale :)

Tek sad videh ovu prepisku. U pravu je Dark. Otvori jedan flaps pa onda testiraj, pritisak ostaje isti zato sto izlazi kroz njega, Kada pritisnes fon ti mu smanjujes zapreminu i pritisak u njemu raste jer ne moze da se oslobodi.
Nije priča bila o promeni pritiska, nego o izjednačavanju istog. Ako komentarišeš, onda bar prati.

Pa procitaj ponovo sta sam napisao, o tome ti pricam. Pritisak se ne izjednacava, kada pritisnes telefon pritisak raste i takav ostaje dok ne pustis telefon.

Pa stvarno, zar ne bi morao da ostane? Pritiskom na ekran smanjiš zapreminu unutrašnjosti a količina vazduha ostane ista (ako dihtuje). Ako se posle nekog vremena dok držiš pritisnut ekran pritisak vrati na staro znači da je vazduh izašao negde.

Pa stvarno, zar ne bi morao da ostane? Pritiskom na ekran smanjiš zapreminu unutrašnjosti a količina vazduha ostane ista (ako dihtuje). Ako se posle nekog vremena dok držiš pritisnut ekran pritisak vrati na staro znači da je vazduh izašao negde.
Telefon nije sto posto krut, a šta misliš u kojoj formi izađe zvuk na zvučnike? :)

Pa ***, ne znam sad šta je Sony ogradio unutra tj u kom delu meri taj pritisak, da li zvučnici upadaju u to ili ne :)

Pozdrav ljudi. Novi sam ovde, planiram da kupim Sony Xperiu Z2 preko MTS-a.
Zanima me da li se pregrejava i kada? Recimo kada ste na fejsbuku i slusate muziku u isto vreme da li se i onda pregrejava ili ne?
Kakav je ekran na suncu, da li se sve lepo vidi ili moram ga prekriti sa rukom?
Kakva je kamera i dokle traje baterija?
Citam na gsm areni da neki ekrani puknu sami od sebe jel to i ovde?
Hvala na odgovorima, pozdrav.

Ja ga nemam dugo ali mogu ti odgovoriti na par stvari.
Najvise se greje kada se koristi kamera,pri surfu se zagreje malo,nista specijalno.
Ja ga stavim malo pod cesmu i brzo se rashladi :)
Ekran je odlican i dobro se vidi na suncu,nisam imao nikakav problem cak ni sad po ovom jakom suncu.
Kamera je solidna a video zapis odlican zbog veoma dobre stabilizacije.
Ovo za pucanje ekrana prvi put cujem.

Moj se greje samo kad cepam igre, ostalo je sve u granicama normale. Ne osetim da je nešto topliji. Ekran ne puca sam od sebe. Nije puno ni kad mi je par puta ispao iz ruke

Postavljani su vec testovi u temi al aj opet - https://www.youtube.com/watch?v=wXsyK5YCid8
https://www.youtube.com/watch?v=VLr1ffi9ras

Kada je zagrevanje u pitanju Z2 je otprilike u sredini kada su flagship telefoni 2014 u pitanju. A kako ce se sve to osetiti u ruci zavisi od materijala kucista, ne provode svi isto toplotu.

I naravno da se svi telefoni malo vise greju na ovim letnjim vrucinama a treba paziti da ne ostanu dugo na jakom suncu (npr na rancu, peskiru).

Hvala vam na odgovorima. Znaci ne greje se kod surfovanja i slusanja muzike super. To me je brinulo jer ok je kada se greje kod 4k videa ali da se greje kod obicnog koristenja onda ga necu ni uzeti. Jer to najvise radim fb, muzika, hrom itd...
Znaci duze vreme pratim ovaj telefon, bar vec ima mesec dana kako gledam utiske, slike, tekstove, video i slicne stvari i zadovoljan sam.
Moj drug ima Z3 iz Nemacke a i njemu se greje kod snimanja 4k videa onda nema cemu da se bunim, nego me zanimalo da li se greje kod obicnog koriscenja jer onda ne vredi uzeti. Jedna stvar je da onda kida bateriju a druga da utice na rok trajanja.
Jel ovo pregrejavanje je softverski ili hardverski problem? Da li vam lolipop ide bez bagova?
Choppy ne preporucujem ti da stavljas ispod cesme kada se pregreje jer tako moze lagano puknuti ekran jer oslabi od toplog-hladnog.

4K je prezahtevan, zato se pregreva, ali nije ni bitno jer zauzima previše mesta, a kamere za telefone nisu napredovale dovoljno da to ima smisla.

Lollipop radi dosta fluidno, svaki Android ima po neki kiks povremeno. Ali ništa drastično, stabilan je i brz.

Ako imas garanciju treba da te boli pedu za pregrevanje ;)

Grejanje telefona negativno utiče na životni vek baterije. Ne trenutno, ali vremenom da. LiIon baterije ne vole visoke temperature, i to malo po malo, ubrzava starenje baterije.

Počeo je 5.1.1 na nekim mestima da stiže. Još uvek nema genetičkog.

Vredi li uopste prelaziti sa 4.4.4 i koliko L udara na bateriju, tj jesu li konacno nesto ispeglali? Znam da se 5.0 i nisam nesto usrecio, cak razmisljam da potpuno preskocim L i sacekam M, iako ce to verovatno biti tek 2016... A i pitanje je kakav ce i M biti posle faila sa lizaljkom...

Nazad
Vrh Dno