Šta je novo?

Sony Xperia Z2

I ja sam citao o ovome.
Zna li se kad ce softver biti pusten?

Video sam ovo ya apdejt Z2ojke...samo se ne zna jos tajming kad ce izaci softver preko Compagniona ili ftf fajla.
Da li ovo za audio znaci da ce zvuk na Z2 tek sad da izuva sa glasnocom i kvalitetom?

Sorry na duplom postu ucinilo mi se da nije izasao prvi.

Poslednja izmena:
Instalirao sam 4.4.4 verziju pre sat vremena.
Ima mnogo novina i softveru,drugacije izgleda launcher ikonice su drugacije,vece tj isto je kao na Z3...ima jos novina o ultra stamina za bateriju i poboljsanje zvuka na slusalicama.
Sto je najvaznije ima update i za kameru,nove aplikacije donosi i sama kamera brze slika i brze cuva slike telefon.Ucinilo mi se da je i kvalitet bolji,ali noc je pa ne mogu da prosudim dok sutra ne opalim koju fotku.Odlican update u najavi.
Imate link firmvera za flashtoll da skinete na xperiablog.net
Nije moguc OTA,potreban je compagnion ako necete da flesujete sa flastoolom.

^ izgleda da je kamera malo bolja sa tim novim apdejtom.

Evo 2 primera u spoileru, 20mpix semplovi. Lik navodi da je kvalitet generalno malo bolji, fotografije su malo ostrije, kontrast malo visi.
original.jpg

original.jpg

https://www.flickr.com/photos/125751132@N08/sets/72157648722346709/

S'obzirom da je 20mpix mod na Z2 umeo da brlja izgleda da taj apdejt donosi dosta dobrih unapredjenja. Sada je Z2 jos blizi Z3 nego malo sa starijim softverom.

Poslednja izmena:
Izgleda da jeste malo bolja kamera sa ovim apdejtom

8mpx

full 20 mpx

Evo probao sam da smanjim ISO na nocnim fotkama,sad je 400,slikano iz ruke,a iz ruke sam mogao da slikam i 800

@hsv kako ti se cini sad?

Poslednja izmena:
Z2 je dobio i vizuelno i funkcijski identican softver sa onim sa Z3,tako da su sad to dva maltene ista telefona.Z2 tek sad dolazi do izrazaja.

Oni sve manje razloga daju da se kupuju novi modeli. Em najave naslednika za koji mesec em dovedu i prethodnika na taj nivo :D

Mislim da je saamo Z2 u pitanju jer su maltene isti telefoni :) Recimo Z1 ostaje iza po nekim stvarima.

Jedna sasvim solidna nocna sa ISO 400

Od opcija u manual modu ima da se bira Merenje-centar,tacka,visestruko i za fokus ima da se izabere visetruki.Mozda sutra odem negde malo da istestiram kameru po danu ponovo,da vidimo dal je 4.4.4 popravio nesto. :trust:

Od opcija u manual modu ima da se bira Merenje-centar,tacka,visestruko i za fokus ima da se izabere visetruki

Pa naravno da ima, jos od k750 :d Sunce ti, vidi se da nisi pogledao nista van SA moda, mozda ako si upalio manual da promenis rezoluciju samo i to je to :)

''Merenje'' - average, za vecinu situacija je to najbolje resenje (pejzazi, ulicna fotografija i sve slicno) ako na telefonu ne postoji opcija matrix . Softver kamere ce odrediti ekspoziciju za ceo kadar. Ti koristi ''visestruko''.
Centar - ovo se koristi za portrete ili ili kada fotografises bilo koji slican, centralni motiv.
Tacka - za teze svetlose uslove, npr kada je svetlo upereno u oci, kameru mada spot moze da se koristi i za portrete, macro, uglavnom probaj ali ne treba ocekivati sad neke prevelike razlike na kamerama telefona.

Fokus - touch 2 foc. koristi za macro (moze i close up), single af mozes za close up (moze i ostalo ali na sony-u ipak bolje radi multi), multi af za sve ostalo (a za pejzaze probaj landscape mod ili uopste probaj sve te modove).

Za low light probaj night scene mod, potrebno je da smiris ruku, SS ce biti do 1.1s a ISO ce automatski da odredi, koliko sam video na primeru Z3(c) korektno automatika odradi sve to u ovom slucaju.

Poslednja izmena:
Ma slikao sam cesto u manual modu ali nisam menjao tip fokusa i merenja pa sam i bez toga sa Z1 imao odlicne fotke.Isprobao sam sve te opcije i slike su iste kao sa stock podesavanjima.
Definitivno imam takav primerak sto se fuckin kamere tice.

Evo nekoliko slika od juce
Ovo je prva slika od kako imam Z2 a da je skroz cista,slikano u landscape modu

Dve nocne sto mi dobro ispale

Evo malo baterije na 4.4.4
Mreza je na 2G,sve ostalo u fullu,sinhronizacija dosta stvari,auto osvetljenje ekrana,muzika slusana 3h itd
02e01286eed4649072ade5ce675d3330.jpg
ed610e445b5c4dd6fb88b891af9357b7.jpg
a5d0d8a87edfe81886cd1ebbbc974420.jpg
031f53cd815e2adeba0693d7274ec8d3.jpg
fb819c027aac073c31e01f5f0b45c3ab.jpg

Narucene Creative bubice EP 220.Kontam cu biti zadovoljan jer su po specifikaciji jace od EP 480 koje sam polomio ovih dana slucajno.
Ove EP 480 imaju impedansu 32 ohma i 112 db nivo glasnoce a ove sto sam sad narucio samo 16 ohma a glasnoca cak 110 db :) Nigde nisam nasao slusalice sa tako malom impedansom,a sa tolikim nivom glasnoce pa kontam da to mora dobro da zvuci.

400 dolara,dzabe hehe :)
Evo jos malo sam testirao bateriju na 4.4.4 ovog puta mreza na 3G,nista nije stedjeno,kamera ispucano oko 40 fotki

5a6cb88f4a1c0a7c8942fc9faecf8476.jpg
fc5970dfc4bc8260b2133d811ade722c.jpg
9df928bd12470c80f965b24a52fda73d.jpg
da1cd28816efcfb9eb61d1670ae0d39c.jpg

Mocna stvar,prvi put vidim bumper koji se spaja iz dva dela.

Aj da ne bude da samo vas dvojica pisete, zanima me jel imate magnetic kabl i koliko vam treba da se telefon napuni?

Jer ja sam npr stavljao kada je otprilike na 30% uvece na punjac i zaista sporo se puni. Za 2-3 sata se napuni do 60%. Dakle treba mu sigurno 5-6 sati da se potpuno napuni, ako ne i vise posto ne pratim kako ide dok spavam. :)

I meni se bas svidja case,bas je mocan.
Marko ja nemam ni dock i magnetic kabl,punim preko standradnog punjaca,mada sam cuo da je vremenski isto potrebno da prodje kad se telefon puni i preko docka tj magnetic cabla,znaci oko 4h.Koliko tebi drzi baterija u proseku i koliko imas SOT u proseku?

Uhh kojih 5-6h punjenja.Imam i magnetni kabal i dock i klasicni usb.Svi pune isto,tj nekih 2 do 2:30h max do 100%
Originalni punjac od 1.5A i kupio dodatni od 2.0A isto sonyjev i istom brzinom pune.
Imao sam slucaj da sam narucio neke magnetic jeftine kablove i cele noci u punjacu od 2.0A nisu uspeli da napune preko 60% tako da sam utvrdio da je do jeftinih kablova.

Pa koji ti je taj Sonijev originalni punjac kad puni za 2:30h?Meni originalni punjac uz Z2 oko 4h :trust:

Ja imam u kuci 3 original sony punjaca i sa svima mi se Z2 puni 4h. :/

Eto sta ti je kvalitetnija skandinavska struja :) :d

Bem li ga,i drugi običan Z model se puni nesto slicno a isti punjac ima od 1.5A

Meni bas sporo puni preko magnetic-a dok na USB ide brzo. Kada sam ga skroz praznio na oko 10-15% trebalo 2-3 sata maksimum da se napuni do 100%.
To preko magnetic-a nikako nije moguce.

Svedska je to..evropska unija...eee Srbijo! :d :)

Vrh Dno