Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Jel moguce da na xda nema ama bas nista za ovaj mob? Sta nema sta da se moduje,popravi? Jedva par romova i sitnih modova???

sony i xda.. :) mizernu prodaju sony ima u evropi i americi,koliko sam shvatio njih vadi japan i juzna koreja.

realno na xda z2 nikada nece imati ok podrsku..

Poslednja izmena:
pa nigde :) pogledaj samo z1 compact temu,skoro pa nista "ozbiljno" nema

Ma nek ide zivot. Upisujem se. Pala je menjaza za s5 ;)

Čestitam. Očekujemo utiske što pre. Kao i neko poređenje sa S5. A slike što pre u odgovarajućoj temi.

Hvala. Celo vece je predamnom :). Natenane da ga izgustiram

Cena nije bitna, pricamo o uredjaju :)

Ma kakav S5 active...

img-13.png
img-0.png

:d

Kupio prijatelj bas iz istih razloga em ozbiljna firma em pored sertifikata izgleda robusnije od svih. Jedan pad i mala barica sutradan gecrkt totalno naravno uzrok vlaga/voda. Najzalosnije od svega kupio ga kod zastupnika sa punom garancijom telefon nije ima ni ogrebotinu ali zakljucak servisa njegova krivica.

Dakle mucak :(

Sreten neka te lepo služi ;)

Hunder, takodje neka te lepo služi i barem 365 dana duže od m8 :D
Čekamo test kamere, ona čuvena low light scena i poneki pejzaž :D

Poslednja izmena:
Ovako na prvi pogled je ok, ali ne daj boze da slikas nesto sa detaljima... I dalje je HTC (M7-M8) sto se tice toga cini mi se najbolji.

Jest da nije isti ugao, ali....

Poslednja izmena:
@hunder Probaj da snimas 4K video ili FHD malo duze da vidis imas li overheating problem, nakon cega se kamera zatvori, vidim dosta ljudi se zali.

Ova sa M8 je ISO 800 a sa Z2 ISO 6400.. to je mnogo cak i za 808 PV senzor :) M8 SS 2 sekunde a Z2 1/8 sek, svaka cast htc-u sto su omogucili to podesavanje koje toliko fali Z2/S5. Definitivno za low light fali podesavanje ekspozicije.. samo dizanje ISO ima smisla samo na bas velikim senzorima, 1'' npr.

Poslednja izmena:
Meni nije jasno zasto niko nije omogucio ss na androidu nego dizu iso u nocnim uslovima. Nego da prijavim cudan problem u toku snimanja videa. Mic kao da je preosetljiv i snima i najmanji sum. Pa je reprodukcija videa jako cudna. Nisam jos probao kako zvuci na kompu al ovo sa njega mi se ne svidja.

Erika je rekla u jednom klipu da kad snima 4K zvuk ima delay i nije sinhronizovan sa videom. Proveri i to, mozda je ispravljen bug do sada nekih update-om.

To je bilo na njenom primerku i nestalo posle nekoliko restarta.. tako rece, mislim da nije problem koji generalno vazi a ima i tona snimaka na YT bez tih tripova.

@ hunder

A znas zasto? Zato sto ce to da omoguce na jesen ili u 2015 ima opet ima da izloze odredjen broj ljudi da menjaju telefone, sumnjam da ce zvanicno to omoguciti za Z2/S5 ali verovatno ce na xda zbudziti tako nesto. Ok znaci veci senzor u svakom slucaju ali ne znam sta je ''tesko'' omoguciti podesavanja ekspozicije.

Evo jedan primer sa razlicitim iso i bez duge ekspozicije na 808 PV

808 PV - ISO 800, SS 1/8

S5 (nema u exifu ali kapiram da je iso oko 3200 npr i ss 1/8)

Z2 - ISO 6400, SS 1/8

Znaci iso 6400 ''osvetli'' scenu ali je to zesci problem za ovaj senzor bez podesavanja ss, do 3200 bi mozda i licilo na nesto. U prevodu sa 808 uz iso 800 i 2 sek. eksp. dobila bi se mnogo bolja fotografija od S5/Z2, moguce cak i sa M8 ali ne toliko bolja.

Poslednja izmena:
Jel zna neko da li ima jos ovih smart satova sto daju ili da odem do telekoma do Usca, totalno se isplati kupovina ovog mobilnog sa satom koji nije ni malo jeftin

Ma pv808 ima tako jak lowlight da nije normalno. Ima kacio sam na 808 temi. Naravno kad se rucno podesi. Ovo dizanje iso vrednosti je jako lose resenje.

808 auto modovi nisu nesto a i to nije kamera za auto upotrebu, emix je napisao da je low light na 808 zesce njesra ali ono sto sam ja video uz podesavanje ss deluje odlicno, na dnevnom svetlu da ne govorim mada realno toj kameri fali OIS, da ima to ne bi imala konkurenciju jos 3 godine sigurno.

Izgleda da mi crkava napajanje posle 5+ godina, eto me za mesec dana.. :d :d

Poslednja izmena:
Ko je napisao da je low light na 808 "zesce njesra" hajde pronadji mi taj post gde sam to napisao. Napisao sam da je 1020 bolji od 808 u low light uslovima.
Daj okani se emix-a i ne stavljaj mi u usta nesto sto nisam rekao.

Vrh Dno