Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Pitao sam i za lounchere koji je najfluidniji pa me niki ne j*** 2%
:)))
naravno, salim se :)
ali koji je realno best ?
ovaj malo secka stock...

Nova launcher prime je zakon i must have, bar meni :)

Nije off prica je oko ruta na z2 ja sam se samo ubacio da te ispravim da ne mora da se ide vise na 4.4 zbog ruta, a sa druge strane ne mora ni taj king root posto je sumnjiv...

Znam, naše nastavljanje je off :)
Ovo za rootkit nisam znao što si okačio, to je dobra vest.

Evo kod mene :
Up time 3dana 2h 30 min
SOT 6h30 min
Wifi 1dan 15h
To mi je za sada najduze ispalo.

Jel imate problem sa mini distorzijom kada razgovarate sa nekim?
(samo na zvucniku gde uvo stavljate, ne kada je speakerphone aktiviran)

Zavisi to od kvaliteta mreze. Nekada je perfektno a nekada ocaj.

PA ne znam, ja sam kupio fon nekoliko dana star sa mts-a, razmišljao sam da ga pustam na garanciju, medjutim nisam siguran da li mogu ja da ostvarim garanciju ili moram da vucem vlasnika sa sobom :-o

ne verujem da je to defekt samog zvucnika...jer pazi bar kod mene kada zvoni neciji mob dok se ne javi je perfektno, cim se javi (mada zavisi najvise od glasa pozvanog, jel je dubok ili normalan, zene ne prave distorziju zbog manjka dubine) nastaje distorzija, ali kazem sve zavisi bar kod mene od samog glasa osobe koju pozivam.

ne verujem da je to defekt samog zvucnika...jer pazi bar kod mene kada zvoni neciji mob dok se ne javi je perfektno, cim se javi (mada zavisi najvise od glasa pozvanog, jel je dubok ili normalan, zene ne prave distorziju zbog manjka dubine) nastaje distorzija, ali kazem sve zavisi bar kod mene od samog glasa osobe koju pozivam.
Onda pricaj samo sa ženama ;-)
Salu na stranu, nije defekt, ali sam negde čitao da se nekom na fonu otkacio zvučnik ili tako nesto i pravio distorziju, mada verujem da bi onda uvek pravio distorziju a ne samo kad pričam :-D

pa to ti pricam, ne znam shta je, al ne verujem da bi prosla garancija..

Jedna slika u full 15,5 mpx

Kako vam se cini kvalitet?
Da je 8 mpx bilo bi malo vise detalja.

Obican jednostruki AF.

Mikrofon ni meni ne radi bas najbolje, to nije do telefona nego verovatno do Sonija i jacine mreze.

12207698_945099932210862_540972665_n.jpg Imma li neka aplikacija da proverim sta mi jede bateriju ,sot 1hi10 min ,a na 70 posto otislo od sinoc. ? Svetlo na 50posto, lokacija iskljucena. nzm

Ima neshto shto mi jezivo isto smeta a to je brightness...jel i vama "dim" na 50% tek postaje ok na 80+....bar u poredjenju sa n5, s3, s4, s5...?

12200595_945112718876250_52899643_n.jpg I ovo ,iskljuceni su mobilni modaci , a ovako treperi ,3 sekunde ,pa se pojavio H kao da koristim internet.pa se iskljuci,pa 3 sekunde pa se pojavi. Nije mi jasno.

Ima neshto shto mi jezivo isto smeta a to je brightness...jel i vama "dim" na 50% tek postaje ok na 80+....bar u poredjenju sa n5, s3, s4, s5...?

Pa da, takva je regulacija osvetljenja na velikom broju IPS displeja u poslednje 2 godine, LG G2 je medju prvima zapoceo taj trend a svi sony telefoni od Z2 imaju otprilike tako podeseno osvetljenje.

E sad, sve dok je displej solidno osvetljen (oko 460 cd/m2 na 100%) i dok telefon ima bateriju koja moze da obezbedi dosta upotrebe i 5h sot cak i uz 100% brightness onda tu nema nikakvih problema. Kao da je bitno na kom procentu je displej, bitno je da moze jako da svetli a da ne juris punjac 2-3x dnevno.

Uz to Flex 2 koji si hteo da kupis nema ni 300 nitsa max. osvetljenje a mozda mu je regulacija slicno podesena + ima primetno losiju autonomiju od Z2 :)

Poslednja izmena:
Pa da, takva je regulacija osvetljenja na velikom broju IPS displeja u poslednje 2 godine, LG G2 je medju prvima zapoceo taj trend a svi sony telefoni od Z2 imaju otprilike tako podeseno osvetljenje.

E sad, sve dok je displej solidno osvetljen (oko 460 cd/m2 na 100%) i dok telefon ima bateriju koja moze da obezbedi dosta upotrebe i 5h sot cak i uz 100% brightness onda tu nema nikakvih problema. Kao da je bitno na kom procentu je displej, bitno je da moze jako da svetli a da ne juris punjac 2-3x dnevno.

Uz to Flex 2 koji si hteo da kupis nema ni 300 nitsa max. osvetljenje a mozda mu je regulacija slicno podesena + ima primetno losiju autonomiju od Z2 :)

zato ga i nisam kupio :D
al ovaj bode oci, mada sto kazes, najmanji problem podici brightness :D

Znam da nije mesto ali je najaktivnija tema za sony
Neko je ranije pisao da moze da se vidi po ovim kodovima *#*#7378423#*#* da li je tel sim free,evo slike m4aqva prva slika(pre par meseci sam proverio) i znam da je sim free interesuje me da li je ovaj e4 sim free druga slika(na zalost nemam trenutno karticu druge mreze)
d7d16a0945c9d367177a87b83fc431d9.jpg

45621d4bfa90bac3d4f6376d397358c8.jpg

Izvinite na off

^ Koliko znam ako stoje sve 0 onda znaci da je otkljucan..

Zavisi to od kvaliteta mreze. Nekada je perfektno a nekada ocaj.

Bas tako, nemam zamerke na kvalitet u toku razgovora tj veoma sam zadovoljan zvukom.

Ko hoce moze da podesi i smooth eq za zvuk u toku razgovora (settings/call/equalizer)

Poslednja izmena:
Vrh Dno