Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-z1-compact-battery-test/

Sam vrh sto se tice autonomije surfa (samo 8 min. manje od gsm arena rekorda XC), preko 12 i po h u njihovim uslovima testiranja. Odlican hardver i jedan od najboljih IPS-a na trzistu.. e ovakav sony telefon je trebao da se pojavi mnogo ranije ali dobro, nije kasno.

Poslednja izmena:
Pravi telefon za mene... S obzirom da sam do skora koristio SGS1, silom prilika trenutno koristim iPhone 2G, ovo je savrsen telefon. Nije prevelik, odlican hardver, ekran, baterija.

Nadam se da cu krajem aprila, pocetkom maja biti ponosni vlasnik Z1c! 😀

SgS1, IP2 -> Z1C WTF??? 😀

Posto sam sa W902 koristio za vikend i vratio se na S4, vrlo lako cu ti objasniti koliki je to upgrade 😀

I evo, pojavio se u Segedinu u slobodnoj prodaji. Za sada, 169900ft, što mu dođe 573eur, što opet, kada odbijete nji'ov PDV, dođe oko 450eur, (to ako sami odete i kupite ga).

...ima u svim bojama.

Čim bude ispod 399,99 u evrima, će ga kupim (ako se ne pojavi našto bolje a ne preveliko za iste pare...)

Poslednja izmena:
Mnogo je za bilo koji telefon.

Sony Xperia Z1 Compact goes on sale in UK and Germany

Amazon - 499e. U nemackoj - 489e. GB - 525e.

Naravno da su sve ove cene visoke ali nadjite mi kompaniju koja bi ovako nesto prodavala za 350e na samom startu prodaje? Pa S4 mini i One mini su bili preko 450e (mislim oko 480e) kada su se pojavili na trzistu a imaju drasticno slabiji hardver od S4/One, Z1c ima sve isto kao Z1 osim manjeg ekrana koji je cak i bolji :d a uz to telefon ima i jednu od najboljih autonomija sto se androida tice.

Sony uvek ima ''jake'' cene i po mom misljenju koriste trenutak kada nista slicno ne postoji na trzistu.

Da su svi ostali izbacili compact/mini verzije svojih vodecih modela i da kostaju po 400e a da nisu losiji od Z1c koji kosta 500e+ pa i da pricamo o ''bezobraznim cenama'', ovako ce ovaj telefon brzo biti ispod 500e svuda a po oglasima i mnogo manje.

A kod nas ima da kosta (CT na primer) - 73k din :d Moja procena.

Poslednja izmena:
Kad sve one cigle imaju veću cenu od ove ko je tu onda bezobrazan?

Ali ovo nije nista novo, samo je novi primerak. Drugo je kad izbacis nesto u trenutku kada je tako nesto novo na trzistu - a drugo je sto kao Sony to obicno uradis sa godinu dana kasnjenja 😀

Drugo, trenutno je JPY prilicno slab, skor najslabiji u zadnjih 5 godina naspram Evra - tu nesto ne valja 🙂

Mislim da nije bilo ovo

[YOUTUBE]BNFEzEs2XXs[/YOUTUBE]

i posle kao android nije brzi od ios-a pa jos najnovijeg :d

[YOUTUBE]Gc078adL6vc[/YOUTUBE]

Ovaj lik nije normalan :d

[YOUTUBE]iSTVfuV3L4s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
*** koliko brze radi zoom in/out prstima nego na S4!

Jedina prava mana ovog telefona je sto izgleda glomazno iako je mali.. Bezeli i debljina samog moba ga ubijaju, na prvi pogled lici na one zidarske mobove sa kojima mozes da zakucavas i eksere 🙂

Jedina prava mana ovog telefona je sto izgleda glomazno iako je mali.. Bezeli i debljina samog moba ga ubijaju, na prvi pogled lici na one zidarske mobove sa kojima mozes da zakucavas i eksere 🙂

Meni lici na Daru Bubamaru ako moram da ga opisem. 😀
Ali ipak bih ga rado posedovao.

Edit: A ovo na YT je onaj psiho iz Holandije ili Norveske mislim sto kupuje isti telefon (obicno Sony) po 20 puta i pisa po nima, baca ih na zemlju, potapa u sve i svasta, reze nozevima i sl... postavljao sam par snimaka ranije, klasicna budala.

Poslednja izmena:
Gledam sad UI (PA video test) i steta sto su promenili walkman, kamera i jos neke ikonice. Ranije su mnogo bolje izgledale, walkman ikonica je sad ljubicasta/roze (a bila plava), kamera slican fazon.. sve je to bolje izgledalo na ICS ali UI kao UI deluje bas dobro, uz Sense 5 jedini koji mi se iole svidja. Ima bloat-a ali se skoro sve svodi na aplikacije koje lako mogu da se obrisu, ako treba.

Meni na Z1c najvise smeta sto nema stereo zvucnike (ne moraju da budu kao na htc one), nedostatak xenona i 60/120 fps kamkordera (mada xenon imaju samo samsung android kamere, zoom i slicni) i to sto nije pojacan napon na izlazu pa zvuk nije glasan kao na one, n3, iphone 5s.. Mada kapiram da je zvuk preko slusalica dovoljno jak ali opet.. mogli su i to da odrade. I da, to sto nema haac mikrofone ili neke slicne kao Nokia mada sve je to naucna fantastika bar sto se tice Androida.

Poslednja izmena:

Slažem se da je ovo jedina zamerka.

Cena je očekivana i u skladu sa konkurentnim cenama premijum modela u trenutku pojavljivanja. Očekujem da će za par meseci biti oko 400eur (bez pdv-a).

Evo u Švici je okruglo 500 CHF, što mu dođe ~410e. Ima na milion mesta. :happy: Čim nađem nekoga ko će da donese, kupujem 😀

^Da si javio pre para dana, mogli smo da pitamo Federera i Vavrinku da ponesu par komada 🙂

Pozdrav

Evo u Švici je okruglo 500 CHF, što mu dođe ~410e. Ima na milion mesta. :happy: Čim nađem nekoga ko će da donese, kupujem 😀

U Švici su telefoni i tehnika uopšte, uglavnom, najjeftiniji u EU. Koliki je tamo PDV na telefone i može li se to povratiti?

8% sam platio na jedan WiFi ruter pre pola godine, moguće da je toliko i za svu tehniku.

Nismo ni mi u EU, ali zato imamo najjače cene. :d

To je zbog našeg standarda :S:

:d

[YOUTUBE]zti28Bupams[/YOUTUBE]

Ahahahaha koji kralj! 😀

Odradio ga je pošteno i u cugu 😀

Nazad
Vrh Dno