Meni je pokazao iste simptome, ali samo sam ja kriv. Za poslednjih par godina pao mi je ne znam koliko puta, čudi me da je i ostao čitav toliko dugo. Neki od tih padova su bili baš gadni.
Pfrethodne sedmice mi je udario ćoškom i ekran je naprsao. I dalje funkcioniše ...
Nažalost, ekrana u Srbiji nema nigde ni za lek
Najkompaktniji telefoni koju bi mogli da dođu kao eventualni naslednik su Pixel 5 (mane - nema kod nas da se nađe, skup za ono što nudi), Zenfone 9 (hardver ekstra ali idiotska cena, slab softver i loš zvuk) i S22 (Samsung softver - bljak i slaba baterija)
Takođe imam problem sa izborom sledećeg telefona. Naravno, mora da mi odgovara hardverski i softverski, ali po dimenzijama ne sme da bude mnogo veći od XZ2, mora da ima validnu garanciju u SRB, a da ne košta preko 800€. Nikada ne bih kupio telefon sa OLED/AMOLED-om koji je skuplji od 300€, a da nema garanciju, jer razni problemi sa tim ekranima postoje bukvalno kod svih modela i brendova.
Zenfone 9 i 10 su ok ali su mi mali ti ekrani, nemaju telefoto kameru a i Asus se nije baš proslavio sa QC tih kompakt modela.
Najbliži sam kupovini Pixel 7, nije drastično veći od XZ2, hw/sw su ok, kamera odlična. Ali ima niz mana - neubedljiv čipset i potencijalno problematičnu autonomiju (za outdoor uslove), nedostatak telefoto kamere i validne garancije. Verujem da ni zvuk preko slušalica nije tako dobar kao kod Sony-a, jer još do sada nisam probao Nexus ili Pixel koji može da im parira, ali opet ne mogu to da tvrdim dok ne uporedim direktno.
Tebi bi verovatno najviše odgovarao S23 - osim ''ženskastog'' dizajna (subjektivno) sve ostalo je odlično na tom telefonu, dovoljno je kompaktan, ima SD 8 Gen 2 i autonomija je više nego dovoljno dobra. A Samsung softver već godinama nije krš kao nekada, mada je nekima i dalje odbojan.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12082&idPhone2=9082&idPhone3=12380
Čak sam i ja počeo da razmišljam o nekom S23 Samsungu, pre svega zbog opštih karakteristika uređaja, SD 8 Gen 2 i domaće garancije. Ali tu je najbolji S23U, koji je realno cigla, posebno za nas koji nismo navikli na fablete.