Šta je novo?

Sony Xperia XZ2/XZ2 compact

Ok, znači da punjač koji sam dobio uz telefon nije QC?
To me je i zbunilo.
Evo ovako sad sam fotografisao punjace od mojih Xperia 1 i XZ Premium. Sa leve strane je punjac od Xperia 1( brzi punjac) A sa desne od XZ Premium(nije brzi punjac) i ti si verovatno isti ovakav dobio uz svoj XZ2 Compact. Na ovom obicnom ne pise nista sa gornje strane gde se ubada usb(citao sam da i kabal od punjaca mora da bude drugaciji odnosno ovaj sto se dobija uz brzi punjac, znaci nije dovoljno imati brzi punjac ako je zadrzan ovaj tanji kabal od obicnog punjaca, ali to bi opet trebalo negde proveriti) Na prvoj fotografiji se vide sve informacije o brzini punjaca i velicina, na drugoj kako izgledaju sa gornje strane i na trecoj oznake kablova koji idu uz njih.
f6121067a1fe0e005f2711a1eb52668d.jpg
00ae4bd016865e5282b679e6f2e454db.jpg
e24f32ade9b84d7472823f6dd7221772.jpg

Sent from my J9110 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izem ti slike

Sliku mogu da okačim ujutru, na mom punjaču piše (najvažnije)
UCH12 1300-7137.1
5V 2700mA
9V 1800mA
12V 1350mA
oznaka na papiru uz kablić već se izlizala (godinu ipo prošlo već...)

Poslednja izmena:
Izem ti slike

Sliku mogu da okačim ujutru, na mom punjaču piše (najvažnije)
UCH12 1300-7137.1
5V 2700mA
9V 1800mA
12V 1350mA
oznaka na papiru uz kablić već se izlizala (godinu ipo prošlo već...)
Ako pise UCH12, onda je brzi punjac, isti onaj koji inace ide i uz Xperia XZ2. Ako je ovakav kao na slici ispod to je onda to.
2a898dd4ecd6f3bb01a6f9ee5bb1c39f.jpg

Da, taj. Došao uz mob, naravno.

Baguje mi Tapatalk vec nekoliko nedelja, ne stizu notifikacije a retko sam bio za kompom ovih dana, salji sad PP.

Ljudi, ako moze hitno odgovor, u roku sat vremena, XZ2 dual sim (mada mi to nije bitno), nov NOV, sve u kutiji, brzi punjac, slusaluce i adapter za slusalice. Ovlastena garancija 24 mjeseca, 225€, ili da skupljam pare za Xperiu 1, samo bi je kamera bitna. Da li je bdrasticna razlika, koliko je XZ2 "dobar" u low light?

Ljudi, ako moze hitno odgovor, u roku sat vremena, XZ2 dual sim (mada mi to nije bitno), nov NOV, sve u kutiji, brzi punjac, slusaluce i adapter za slusalice. Ovlastena garancija 24 mjeseca, 225€, ili da skupljam pare za Xperiu 1, samo bi je kamera bitna. Da li je bdrasticna razlika, koliko je XZ2 "dobar" u low light?
Druze XZ2 je generalno u svakom segmentu odlican telefon, ja sam ga koristio oko godinu dana dok nisam kupio Xperia 1. Moj brat sad koristi XZ2. E ovako kamere na XZ2 je veoma dobra, preko dana su slike bas dobre, a uvece su dosta poboljsane u odnosu na prethodne modele i sada su bas dobre. Ja sada koristim Xperia 1 i ovaj telefon ima fantasticnu kameru za sve svetlosne uslove. U poredjenju sa XZ2, kada sam sa bratom poredio preko dana i noci fotografije su generalno bas dobre na oba modela, a uvece na fotografijama za razliku od Xperia 1 na XZ2 ima slicno detalja samo sto je vidljiva buka i artifakti, ali nista strasno, svakako dosta bolje nego na prethodnim modelima. Bas sam ovde na forumu izbacio poredjenje Xperia 1 i XZ Premium. A kada sam poredio kameru na XZ Premium sa XZ2 fotografije su dosta bolje na XZ2 posebno u slabijim uslovima osvetlenja. Da ti nije tolika zurba,mogao sam danas ili sutra da islikam malo sa Xperia 1 i XZ2 preko dana i uvece pa da bas vidis pravu razliku. I jos ovo, za te pare tesko da mozes ista bolje i kvalitetnije kupiti. Ako treba jos neko misljenje, pisi u inbox. Posto je moj brat stavio na oglas XZ2 mozda si bas njegov video, posto ga je on danas stavio na oglas. Telefon dolazi u full originalnom fabrickom pakovanju, sa brzim punjacem i garancijom od dve godine. [emoji2][emoji6]

Poslednja izmena:
Odlicna je to ponuda za XZ2 ali s obzirom da si naveo da ti je bitna kamera u low-light uslovima jasno je da su Xperia 1 i 5 bolji izbor, jer te kamere imaju OIS, vece otvore blende, bolji auto mod i softver sa vise podesavanja. I generalno su noviji, kompletniji ali i skuplji uredjaji.

Ponasanje XZ2 u tezim low-light uslovima jos uvek nisam detaljno testirao jer u sustini i ne koristim cesto kameru u takvim uslovima, ali na osnovu ovoga sto sam probao definitivno moraju da se koriste rucna podesavanja da bi fotografije bile u okviru proseka tadasnje klase. Indoor uslovi nisu problem za point & shoot ali tezi low-light jesu, da ima OIS takvih problema ne bi bilo. Mada, ima situacija gde i nije tolika razlika, probacu da nadjem link za poredjenje (1 vs XZ2, XZ3, XZ2P) koje videh pre nekoliko meseci ali u svakom slucaju su 1 & 5 su bolji izbor.

Imas ovo poredjenje sa Pixelom 2 gde se XZ2 iznenadjujuce dobro drzi ali na osnovu iskustva sa oba telefona ipak je P2 XL bolji za P&S i prosecnog korisnika (ovaj YT Rumun je valjda fotograf)

Za daylight fotografije meni je bolja 19MP XZ2 IMX400 kamera jer jednostavno snima vise detalja, ''mesa'' za kropove ima koliko hoces a uz povremenu rucnu aktivaciju HDR-a i dinamicki raspon moze fino da se poboljsa, kada zatreba.
Photographer says you only need an Xperia smartphone to capture award-winning photos
https://mobilephotoawards.com/8th-annual-mpa-grand-prize/

XZ2 fotografije na dnevnom svetlu su uglavnom odlicne, uz najosnovnija podesavanja fokusa, EV, WB (i HDR po potrebi) dok za low-light, od sony modela, samo oni sa OIS-om - Xperia 1, 5 i mozda jos XZ2 Premium (zbog saradnje 2 senzora + AUBE).

Poslednja izmena:
Sony bratijo, hvala, uzeo sam telefon. Pa se i ja javim sa utiscima za koji dan.

Stigao Android 10. Ali ću sačekati utiske, mora sve da radi minimum kao devetka da bih apdejtovao a očekujem i bar nekoliko poboljšanja interfejsa.

Sent from H8266

Ja sam instalirao, pa javljam utiske. Primjetio sam full dark temu, znaci i opcije su dark, notification bar itd... 2 nove opcije u settings - roditeljska kontrola i druga opcija Privatnost. Ovako na prvu radi sve ok.

Sent from my H8266 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I ja sam instalirao na xz2compact. Za sada jedino ne radi aplikacija za plaćanje Raiffaisen banke mpay.

Ja za Xperia 1 cekam vec duze od mesec dana. Izasla je desetka za vise regiona, ali za ovaj moj jos nikako da stigne. [emoji16][emoji2] Nisam trebao prodavati XZ2. [emoji6]

Ja za Xperia 1 cekam vec duze od mesec dana. Izasla je desetka za vise regiona, ali za ovaj moj jos nikako da stigne. [emoji16][emoji2] Nisam trebao prodavati XZ2. [emoji6]

Sad ce za koji mjesec 2 god kako je kod mene XZ2, i ne mislim ga mijenjati jos bar 1 godinu :)

Sad ce za koji mjesec 2 god kako je kod mene XZ2, i ne mislim ga mijenjati jos bar 1 godinu :)

Ja sam XZ2 nosio oko godinu dana i sve je funkcionisalo vrhunski, da nisam kupio Xperia 1 jos bi ga nosio. [emoji6]

Stigao Android 10. Ali ću sačekati utiske, mora sve da radi minimum kao devetka da bih apdejtovao a očekujem i bar nekoliko poboljšanja interfejsa.

Sent from H8266
Ja evo skinuo, na stand by mi je, ma kontam da li da kliknem, jedino sam se bojao nekih vecih problema. Manji bagovi mi ne smetaju.

Kakva je kamera/kamkorder aplikacija? Da li su dodali ili mozda osakatili rucna podesavanja u odnosu na devetku?

Ja ne primetih neku razliku na xz2, juce instalirao i uradio factory reset. Radi sve ok, jedino mi se cini da otisak za otkljucavanje radi nesto sporije. Ok je sasvim ona dark tema svuda, sve aplikacije koje su radile rade i dalje

I ja sam instalirao na xz2compact. Za sada jedino ne radi aplikacija za plaćanje Raiffaisen banke mpay.

Kod mene funkcioniše Rajhfajzen.
Jedino što nije htelo je stara verzija vibera koju sam tvrdoglavo držao na njemu. Morao sam da ga apdejtujem.
Otiak prsta - ista brzina koliko mogu da ocenim odoka.

Kod mene funkcioniše Rajhfajzen.
Jedino što nije htelo je stara verzija vibera koju sam tvrdoglavo držao na njemu. Morao sam da ga apdejtujem.
Otiak prsta - ista brzina koliko mogu da ocenim odoka.

mPay?
Čudno, pošto sam kontaktirao njihovu podršku i napisaše da na Androidu 10 ne radi mPay, ali da od 04.02. će raditi RaiPay aplikacija.

Pardon, app je "Moja mBanka".

Ok, moja mBanka radi, ali mPay ne.

Jeste vi radili HR posle apdejta? Mrzi me da se cimam ovih dana sa bekapovanjem, HR itd. pa cu sacekati, ionako nema drasticnih izmena ali mi se ne svidja sto hp35 kaze da FPS radi malo sporije.

Ja nisam, ali planiram za vikend da uradim HR. Za svaki slučaj, mada i ovako lepo radi.

Jok.
Ni posle apdejta na 9-ku nisam radio hr. I meni FPU zasigurno ne radi sporije.

Nisam primjetio ikakvo stucanje ili sporiji rad, a nisam radio hr.

Poslednja izmena:
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ2/XZ2-amp-Android-10-52-1-A-0-532/td-p/1399454
Onda je verovatno bolje ne raditi factory reset, jer vidim da nije samo kod mene problem sa fingerprint reader-om, a dosta njih se zali i na alarm.
Drugi problem koji sam imao sa usb c konektorom je i dalje prisutan pa odoh u ponedeljak do servisa dok je fon i dalje u garanciji. Sve u svemu sitno razocaranje ali ok opet bih pre uzeo xz2 nego neki mid range samsung ili tako nesto.

Uzas, dobro je sto nisam apdejtovao. Samo mi nije jasno kako neki imaju te probleme a neki kazu da sve radi normalno, cak i bolje od devetke? U svakom slucaju cu cekati rasplet, moraju ufiksati to slepci.

Nazad
Vrh Dno