Mislim da veliku ulogu igra i sam senzor zašto na sony uređajima ne radi google HDR+ kao i sama dev podrška je baš loša za sony pa ima i malo toga. u11/+, pixel 2/XL/ s8/+ gotovo imaju isti senzor pa je i lako za port da radi na njima ( sem što ne rade sve verzije porta na exynoss varijantama )Nekonzistentnost je glavna odlika svake sony xperia M/Z/X/XZ kamere, jednostavno cesto traze cackanja i podesavanja ma koliko kamera aplikacije bile ogranicene i sakate u odnosu na vecinu ostalih, fabrickih kamera aplikacija.
Mada je cinjenica da XZ1 (a i XZP sa 8.0 softverom) imaju najbolji auto mod od svih xperia ali nazalost nemaju OIS pa se auto mod i dalje oslanja na dizanje ISO vrednosti sto znaci da je, uz OP5t i P10, jedna od najlosijih u klasi za LL, u okvire proseka klase vracaju je samo odlicne ''rafal'' mogucnosti (autofocus burst). Kamkorder je u skladu sa vrhom ponude.
Tako da ti (na polju P&S low-light fotografija) XZP prakticno nece biti nikakav apgrejd u odnosu na Mate 9, cak moze da bude i losija kamera za LL s obzirom da nema OIS.
Bedak sto niko sa xda jos uvek nije nasao nacin da google kamera/hdr+ proradi na XZP/XZ1, mora da je problem u nekim drajverima ili je jednostavno zakljucano nesto.
Pozdrav ljudi,
pročitao sam da je sa novim updateom dobijena mogućnost u manual modu da se podešava shutter sped, pa me interesuje ima li neko iskustva sa tim?
Kako se nosi u Low l. situacijama f2.0 u odnosu na jače mašine?
Gledao sam više testova na netu vs. S8, iPhone itd, sa različitim krajnjim rezultatima, pa ne mogu da kreiram mišljenje.
Trenutno imam Mate 9 i prilično sam zadovoljan, ali često je nekonzistentan sliku za sliku kad slikam izbacuje različite fotografije (LL kad slikam).
Hvala nam na detaljnim odgovorima.
Nista moracu jos da razmislim, bas me privlaci 960p mod, ali to ipak nije nesto sto se pali svaki dan.
Elem xperia magical winter thema na google play od sonya. Azurirali je 23 novembra super radi na XZP. Bas lepo ide uz ovo vreme i bozicne praznike.
Bas tako. Vecina tema koje Sony izbaci izgledaju kao da ih prave samo za decu. Do sad mi se svidelo mozda samo nekoliko tema, koje su izbacili na market. Fabricke su mi nekako najbolje bile i na Z seriji, ali i ove na X seriji su ok. Meni se svidjaju lepe jednostavne i moderne teme, a mogu u sebi da imaju i malo materijal dizajna. Ne volim kad je pozadina plava, neki element u podesavanjima zuti, a npr sklizac kad se pojacava zvuk crven, one su mi nekako bas show.Prema najavama u toku sledece godine stizu jos veca unapredjenja kamkordera, na razne uredjaje - jos bolje stabilizacije, 4k sa 60fps (neki uredjaji vec imaju) itd a Samsung GS/Note serija ce verovatno dobiti i mogucnost 960fps snimanja samo ostaje da se vidi da li u 720p ili 1080p.
Novi Sony modeli ce dobiti 4k/60fps i mogucnost 1080p/960fps snimanja a pominje se i jos bolje fokusiranje.
@smitrovic
Meni se iskreno nijedna sony tema iz marketa ne svidja, sve deluju nekako neozbiljno, decje ali to je samo moje misljenje.
Ko hoce moze da proba teme koje prave ova dva lika:
https://play.google.com/store/apps/dev?id=7000400013194198247
Ima dosta dobrih tema ali cesto i gresi u izboru boja ili nijansi, mnoge teme su mu na korak do idealnih. I pored toga izbor tema je odlican, za svakoga po nesto.
Neke teme sadrze i zvucne fajlove (za zvono, notifikacije, alarm), clock widgete pa i na to treba obratiti paznju u toku aktiviranja.
https://play.google.com/store/apps/dev?id=8157089905771256452
On radi jednostavnije teme ali uglavnom sa korektnim izborom nijansi, boja.
U poslednje vreme koristim ovu: Material X Dreamer, default wall mi se ne svidja ali je zato sve ostalo veoma dobro, preporuka.
Ovo je tuzno ako bude radilo na 835Novi Sony modeli ce dobiti 4k/60fps i mogucnost 1080p/960fps snimanja a pominje se i jos bolje fokusiranje.
I ja sam bas to procitao pre par dana.Ovo je tuzno ako bude radilo na 835 [emoji14] Jer nesto citam, al moguce da gresim da opet sljamsung nece da da 845 pre nego sto oni izbace 9.
I ja sam bas to procitao pre par dana.
Bas tako kad je Sony u februaru predstavio XZP, a telefon posle nekoliko meseci krenuo u prodaju samo zbog samsunga. Izgleda da se ista stvar desava i sledece godine. Pa ako se Sony odluci da ubaci opet s835 a valjda nece, onda ce to uraditi samo da ne bi morali nakon predstavljanja novog modela opet da cekaju nekoliko meseci zbog Samsunga. A koliko znam s835 ne moze da gura 4K u 60fps.
Sent from my G8141 using Tapatalk
Briga mene za 4k i 60fps. [emoji6][emoji3] Samo kazem da S835 ne moze da gura toliko slicica na 4k, a kome je to uopste i bitno, kad 4k ionako za minut video snimka proguta oko 500mb memorije.Pa sve je u 4K 60fps inace telefon bez toga ne vredi nista... taj "mocni" sd845 ce biti izradjen u 10nm kao i 835 i imace za nijansu bolje performanse ...
Iskreno da ti kazem nikad ni sa jednim Sony prethodnim modelima osim sa Z1 koji je imao neki problem sa touchom dole gde su navigacioni tasteri pa se desavalo da nekad pocne na tren da brljavi, a takav isti problem je imao i moj brat na istom modelu, mozda se takva neka serija zadesila posto smo ih uzeli isti dan, ali citao sam na netu da je jos korisnika imalo taj porblem, sa svim ostalim modelima nisam imao nikakvih problema. A to se odnosi na sve modele (osim Z1) koji mi stoje ovde u potpisu. Tako da hvala Bogu ni sa ovim modelom nemam nikakvih problema.Pitanje za Djuro89 video sam iz predhodnih komentara da imas XZp pa mi reci kakav je tel u celini, da li je u odnosu na s8 osecaj u ruci "manje" premium zbog plasticnih stranica, da li si imao nekih problema sa xzp tipa sa tac ili slicno... Ja se i dalje lomim da li da ga kupim jer mi je vise dosta samsunga a ovamo za soni nisam siguran.
Pa bas tako. Ako se neko dvoumi, a u mogucnosti je da ode do neke radnje ili bolje opremljene poslovnice, pa da lepo na tenane pogleda oba modela. U suprotnom, znaci i neko nase misljenje. [emoji6]Realno dok ne uvatis telefon pod svojom rukom i ne vidis ne znas sta ti prija i sta ti je bolje.
Iskreno da ti kazem nikad ni sa jednim Sony prethodnim modelima osim sa Z1 koji je imao neki problem sa touchom dole gde su navigacioni tasteri pa se desavalo da nekad pocne na tren da brljavi, a takav isti problem je imao i moj brat na istom modelu, mozda se takva neka serija zadesila posto smo ih uzeli isti dan, ali citao sam na netu da je jos korisnika imalo taj porblem, sa svim ostalim modelima nisam imao nikakvih problema. A to se odnosi na sve modele (osim Z1) koji mi stoje ovde u potpisu. Tako da hvala Bogu ni sa ovim modelom nemam nikakvih problema.
E sad sto se tice dizajna vezanog za Sony Xperia XZ Premium reci cu ti malo detaljnije neko moje licno iskustvo.
- Osecaj u ruci je je bas prijatan, telefon deluje bas cvrsto i kvalitetno. (Mozda neko ko ima manje sake ima drugacije iskustvo), ali kao sto sam rekao iznosim samo svoje misljenje na osnovu licnog iskustva.
- Da tacno tako, ram telefona je sa strana izradjen o polukarbonata (Nylona), ili kako ga Sony naziva deluje bas lepo u prijatno na dodir, a sa gornje i donje strane je izradjen od metala(to su mu inace i antene), taj metal je bas nekako debeo, hladan na dodir, lepo obradjen na ivicama (diamond cut) ima bas lepu refleksiju sto mu jos vise ostavlja premium osecaj i utisak. Cak sam u nekim recenzijama citao kako ljudi pisu da mu je metalni ram, to sve govori koliko je to Sony lepo odradio i uklopio.
- Staklo tacnije sa zadnje strane super izgleda i ono je nekako debelo, bas deluje mocno i kvalitetno. Zadnje staklo sa strana ima lepe ivice, koje se meni bas svidjaju, posto je moj telefon u ovoj tamnijoj boji (deepsea black), a staklo reflektuje neke prelepe nijanse,u zavisnosti od svetlosti, cas je tamno plave, cas tamno zelena, a nekad i crne boje, kao neki dijamant, to mora uzivo da se vidi. Tako da sto se tice same izrade i kvaliteta telefona,kao i osecaja u ruci sve to izgleda premium, kao sto mu i samo ime kaze. [emoji6][emoji3]
- Sto se S8/S8+ tice prvi sam gledao kod operatera, a brat i rodjak imaju S8+, oba modela su bas dobro odradjena, nema tu sta. Moje licno iskustvo, kad ih uzmem u ruku deluju cvrsto i kvalitetno, ali nekako nemam osecaj u ruci da im je ram metalni, znam kad uzmem metalni telefon oseca se ona hladnoca metala i onako kao malo grublji ili nekako matt finish, a ovde nemam taj osecaj, deluje mi kao da je sav lakiran i onako sljastavo, kad ovo kazem ne mislim nista lose. ( Takav mi je utisak za ovu tamniju boju koju sam ja video). Msm da ljudi koji ne znaju da ovaj telefon ima metalni ram, kad ga vide i uzmu u ruku ne bi imali taj osecaj i utisak metala. Eto to je neki moj utisak. Sve u svemu oba telefona su vrhunski odradjena i tu nema dileme.
Eto to je neko moje licno iskustvo, nadam se da sam ti malo olaksao. Najbolje bi bilo da oba telefona vidis uzivo jedan pored drugog oba uzmes pogledas i sam procenis sta ti vise odgovara. Svakako S8 je znacajno manji, a samim tim dosta laksi za koriscenje jednom rukom. E sad ako ti ne smeta velicina, onda nemas greske ni sa XZP.
Nema na cemu legendo. Neka te lepo sluzi taj telefoncic. Pa sledece godine cemo da vidimo sta nude. [emoji3][emoji6]Hvala legendo na ovako opsirnom odgovoru ipak sam odustao od kupovine tj kupio sam note5 pa cu vrv da kubim naslednika xzp mnogo mi se svidja soni![]()
Pa dobar je, s'obzirom da je na onom starijem procesu proizvodnje dosta su izvuki iz njega. Znatno poboljsan na svim najvaznijim poljima. Cek je note8 dobija podrsku 4k u 60fps, ili 4k HDR u 60fps? Mislim da je ovo prvo u pitanju, ali nisam 100% siguran. Roki, pa normalno da pricam o soecaju izmedju S8+ i XZP kad su bez ikakvih maski i obloga, ne pricam kad su u nekim oklopima. To se podrazumeva. [emoji3][emoji6]Nema greške dobar s845. Pogotovo mi se svidja 4k HDR 60 fps. Trenutni exynoss u note 8 i s8/+ Takodje to podržava i ovi će navodno da daju uz update 60fps al brate kolko subspori pre će izadju s845 nego što će mu da vidimo taj update [emoji23][emoji23][emoji23]
Što se tiče prethodne diskusije oko s8/XZP slažem se sa djuro89 nema greške ni s jednim oko kvaliteta. Jedino mala zamerka kod osećaja na s8, kako ćeš da osetiš metal kad nam obojici u maskama [emoji14] oseća se svakako metal jedino nije kao kod XZP jer ima zaštitni sloj laka te se teže grebe al eto oduzima osećaj čistog metala koj je po meni lepši osećaj.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Pa oseća se marinija svakako xD videćeš danas.Pa dobar je, s'obzirom da je na onom starijem procesu proizvodnje dosta su izvuki iz njega. Znatno poboljsan na svim najvaznijim poljima. Cek je note8 dobija podrsku 4k u 60fps, ili 4k HDR u 60fps? Mislim da je ovo prvo u pitanju, ali nisam 100% siguran. Roki, pa normalno da pricam o soecaju izmedju S8+ i XZP kad su bez ikakvih maski i obloga, ne pricam kad su u nekim oklopima. To se podrazumeva. [emoji3][emoji6]
Izvor ovih slika tvrdi da ovo nisu koncepti, vec realni uredjaju. Zato sam i podelio slike. U svakom slucaju videcemo ili na SEC-u, ili na MWC-u sledece godine. [emoji3]Ne mora uopšte da znači da su ovi koncepti istiniti, meni deluju da nisu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari