Šta je novo?

Sony Xperia X Performance, X, XA

@ stojan

Ne sumnjam da ce raditi odlicno sa tih 3Gb rama ali je ipak nebulozno to da jos od pocetka 2014. ugradjuju tu kolicinu a glavna 2016 konkurencija ima 4Gb (mada neki uredjaji kesiraju k'o da imaju 1.5-2Gb :d)

Za X compact 3Gb je taman.

Sent from my D6503

@ stojan

Ne sumnjam da ce raditi odlicno sa tih 3Gb rama ali je ipak nebulozno to da jos od pocetka 2014. ugradjuju tu kolicinu a glavna 2016 konkurencija ima 4Gb (mada neki uredjaji kesiraju k'o da imaju 1.5-2Gb :d)

Za X compact 3Gb je taman.

Sent from my D6503
Kakve veze ima dal je compact ili fullsize? Dosta je trojka, ali su mogli bar zbog prestiza na 6 da idu kao op3 pa nek se prica i da je overkill.

Ne znaju oni za prestiz ocigledno, ili im je preskupo pa jajare sa 3 GB rama od 2014...

@ Stojan
Pa tu je bar napravljen neki pomak sa Z5c 2Gb na Xc 3Gb sto je sasvim dovoljno za jedan takav fon koji nazalost i dalje nema pravu konkurenciju dok je za veci XZ sramota da nema 4Gb kao htc10, G5, S7 itd.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Fascinantno je kako su compact seriju uspeli da uskrnave....tj nema apsolutno nista sto bi vlasnike z3c ili z5c nateralo da predju na ovo (znam za 1gb vise) ali zato ne moze 4k da snima...sjajan downgrade!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Možda sam promašio temu u kojoj objavljujem post pa se unapred izvinjavam.

Šta je bolje uzeti M5 ili XA pošto su im cene u mts-u slične uz box paket?

Telefon bi koristila ženska osoba 15 godina, a prethodni telefon je bio M2 aqua.

Pozdrav

M5 ima dosta bolju kameru,4K video i vodootporan je,a XA je jedan od najlepsih telefona i dobija android 7.
Sta znam,ja bi opet pre isao na M5 zbog bolje kamere.

Sent from my Sony Xperia Z5

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde mogu najjeftinije da dekodiram XA? U Novom Sadu po servisima mi traze ~40€...

Preko neta,preko imei koda.Tako ti je najeftinije.Vidi pitaj koliko preko koda kosta.

Xa ultra, jel ima neko i kakva su vam iskustva sa tel? Vidim da je baterija malo slabija. Deluje mi ok, pa da priupitam ako neko vec ima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

X Performance u Telenoru 10k uz paket od 7K mesecno. :)

Poslato sa MediaPad T1 8.0 Pro

Dzaba. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Na kojoj li su oni gudri...

Sony Z5 black

A na amazonu otkljucan XP (US garancija) 499$, redovna cena :d
XZ je nedavno na popustu bio takodje 499$ po amazonima.

Da li je moguce da za otkljucavanje XA koji je iz Norveske treba platiti 70e?!

Sent from my m2 note using Tapatalk

Imam opciju da zamenim svoju z3 za x performance uz doplatu od 200€. Sta bih tacno dobio osim softverske podrske?

Sent via Xperia Z3

Mozda bolji displey i kamera, ali nista drasticno.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Imam opciju da zamenim svoju z3 za x performance uz doplatu od 200€. Sta bih tacno dobio osim softverske podrske?

Sent via Xperia Z3

Dobio bi bolji ali 0.2'' manji IPS panel koji je i citljiviji na jakom svetlu, dosta brzi, noviji SOC, 16Gb vise interne memorije, bolju kameru i kamkorder (kvalitet, brzina fokusiranja, stabilizacija) ali bez 4k snimanja, bolji zvuk preko slusalica. Ima kompaktnije alu kuciste (takodje sa IP68) pa ti mozda i to bude prednost u odnosu na staklo sa Z3.

Ali bi izgubio na trajanju baterije, sad koliko nemam pojma. A i doplata je 200e, nije malo svakako.

Da je XZ u pitanju pa bih rekao da se mozda isplati, ovako XP.. mislim da je previse to para za XP, do 150e bi bila podnosljiva doplata ako ima domacu garanciju.

Poslednja izmena:
Ima domacu garanciju, ali ipak je previse para, a ne dobija se nista znacajno za mene kao prosecnog korisnika. Cak ni kamera koliko sam video nije nesto spektakularno da bi se isplatio prelazak...

Sent via Xperia Z3

Ovaj MWC izgleda otvara ''trku'' - ko je vise propo, sony, htc ili lg? :) Ili koga ce vise da pregaze Samsung, Huawei i ostali kinezi :d

C5jxw_Z7_Uw_AA57_Uh.jpg

Rekao bih da su ovi modeli u pitanju (s leva na desno): XA2 Ultra, XA 2017, XZ Premium i.. da li je ovo XZ u novoj boji, samo za odredjena trzista illi XZ''s'' verzija sa SD821 i 4Gb rama.. ko zna, vidim i ''oko'' kamere je nesto drugacije i ruznije.

Navodno XZ Premium, Riccolo napisa da nema nista od predstavljanja na MWC (samo u ''tajnim'' sobama, kao i S8) i prica se da izlazi u maju/junu (5.5'' 4k hdr IPS, 8bit, 10bit?, SD835 i 6Gb rama, 64Gb/128Gb interne, najnoviji 20MP 1/2.3'' senzor sa DRAM i opcijom 960fps 1080p snimanja itd.

CzjK96XaK47eu5v8uuM8.jpg

Mene iskreno zabole za bezele, svidja mi se ovakav dizajn ali me nervira sto ocigledno nece izbaciti verziju sa 5.2'' ekranom (mozda tek neki na IFA) a i ovaj XZ Premium ako bude imao bateriju manju od Z5P (3430 mAh) onda stvarno neka spreme katanac :)

Poslednja izmena:
Trebalo bi da bude jedan top notch model sa 5,5 ekranom i jedan isto samo sa 5,2.E sad mozda nece sve biti na MWC.

Sony Xperia Z2

Ovaj dizajn nema sta da trazi pored G6 i S8 realno... Oni izgledaju mnogo atraktivnije. Moraju da kresu bazele pod hitno ako hoce da prodaju neki telefon.

Sent from my iPad using Tapatalk

Da, bas mi puca za bezele pa cu da potrcim i kupim fail od G6 za 700e (sa sve 1/3'' senzorom glavne kamere) ili napucani S8 od 1000e koji ne mogu da koristim normalno zbog glupih edge ekrana (ne mogu ni S6E a kamoli jos vece i klizavije S8 phablete).
Milioni koriste ajfone sa jos vecim bezelima a bez stereo zvucnika i bez IP68 pa se ne zale (6/6s) ili Nexuse 5X pa se ne zale.
Smem da se kladim da ce se XZP prodavati bolje od G6 bez obzira na famozne bezele. Jeste red da ih ''skresu'' ali to je ubedljivo najmanji problem sada, pristao bih i na malo vece bezele ali da ima 4k mAh.

Baterija u XZ Premium je samo 3230 mAh (200 mAh manja od Z5P koji je slicnih dimenzija) i to je smesno. Jeste da ima SD835 ali..
Da ne pricam sto XZ P ima 520 mAh manju bateriju od Huawei P10 plus koji je za nijansu kraci i malo uzi, tanji telefon. E zato ce Huawei dokrajciti Sony uskoro.

Sve ostalo je ocekivano dobro-solidno kada je XZP u pitanju ali baterija.. cist procek.

Poslednja izmena:
@hsv planiram da uzmem ovaj model ženi kao poklon za rodjendan, ona trenutno ima prastari prvi Z model za koji se žali da joj baterija popušta, zabaguje ponekad i zao mi je da je gledam kako se muči.
Da li je ovo logičan korak/model jer vidim da ima i lime/pink varijanta koja mislim sa je kao stvorena za žensku populaciju. Ili možda ima neki drugi model sličan ovome a po tebi bolji a za slične pare? Nisam u toku sa toliko modela koliko je sony izbacio zadnjih par godina da ne moze čovek da se pokupi.
Thanks

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
XP? Dobar je ali do 300e, cekaj neke rasprodaje po amazonima, vise ne vredi definitivno. Bice odlican posle matore Z.

Da, XP = xperia performance?
Uff najbolje što mogu naći je 400€ i to diskutabilno.Ima li neki od ovih modela bežično punjenje?

Sent from my D6603

Mnogo je 400e za XP, u srb po oglasima nalete za oko 300e povremeno. Sad vidim da je na amazonu 399$ sto je i dalje mnogo za taj telefon, najniza cena za S7 je 440$.

X je 310$ (trenutno snizenje sa 400$), ne verujem da X/XP imaju bezicno punjenje.
Jedine prednosti X/XP u odnosu na S7 su sw-UI, FF stereo zvucnici i za klasu bolje prednje kamere, sve ostalo je bar malo bolje na Samsungu. X nema IP68 dok XP ima takvu zastitu.

Ako vec hoces sony mislim da ti se najvise isplati da joj kupis X za 310$, ima ih i u bojama za zene a svakako je solidan apgrejd u odnosu na staru Z xperiu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno