Šta je novo?

Sony xperia U

Kad ste vec pomenuli gps... Sa kojim fw-om ste imali najbolje rezultate tj. najmanje gubljenja signala (ako ste uopste testirali)? Sa .89 je katastrofa ziva. Ja promenio onaj server sa kog povlaci podatke na Hungary i malo je bolje ali opet ne valja. Recimo, testirao sam skoro RunKeeper aplikaciju; izadjem napolje i uhvati signal na jedvite jade, stavim telefon u dzep i cao, nema ga vise. Tek sam registrovao kad sam zavrsio sa trcanjem, prekinuo se jadan na 300m :d

Ako se bojis spijunaze zatvori se u neku pecinu i nemoj izlaziti.
Ocekivao sam ovakav odgovor :). Svaka dalja diskusija je nepotrebna a i nije za ovu temu.

antec je napisao(la):
Kad ste vec pomenuli gps... Sa kojim fw-om ste imali najbolje rezultate tj. najmanje gubljenja signala (ako ste uopste testirali)? Sa .89 je katastrofa ziva. Ja promenio onaj server sa kog povlaci podatke na Hungary i malo je bolje ali opet ne valja. Recimo, testirao sam skoro RunKeeper aplikaciju; izadjem napolje i uhvati signal na jedvite jade, stavim telefon u dzep i cao, nema ga vise. Tek sam registrovao kad sam zavrsio sa trcanjem, prekinuo se jadan na 300m
Imam pozitivna iskustva sa [ONLINE] Instantaneous GPS Fixation v1.2! *FOR ALL ANDROIDS PHONES!* (ima negde .zip za Srbiju ako se ne varam)
Pokrenem GPS Status & Toolbox program, pustim Internet na kratko samo da skine to sto mu vec treba :) i relativno brzo dobijem fix (2min plafon). Onda mogu opusteno da ugasim net i koristim GPS normalno.

A Glonass je jako vazan....

@antec
Uspeli su da srede OMX :)
Mislim da za XP i XU vec imaju nightly-ji sa fixom, ja jos cekam da izadje novi nightly za SGSA :d

Koliko sam ja shvatio, radi samo encoding (snimanje), reprodukcija videa jos uvek ide preko SW dekodera, ali to nije toliko veliki problem i verovatno ce ga brzo resiti.

More to ume da bude žešći problem ali mislim da su i tu napravili neki pomak pa će valjda to da se sredi. Eno na cm9 još ne funkcioniše. Mrzi me da gledam onaj github.

@Sh0m1, i mi jadni da dobijemo nešto pre ostalih :p Da se ne udružiše onih par ljudi na xda...

Sta ne funkcionise na CM9? Onaj bag da se vidi samo trecina slike se resava sa rotacijom u drugu stranu (ne za 90* vec za 270*), veci problem imam na stock ROMu gde je povremeno nemoguce gledati video kada je ukljucen HW decoding, dolazi do "cepanja" (tearing) slike i frejmrejt je osetno redukovan. Nisam provalio sta mi pravi problem, znam samo da ga MX Player resava :)

Pojma nisam imao da se rotiranjem popravlja slika. Baš ću da probam.

Malopre ubacio cm10 (FXP) cisto da vidim na sta lici jer mi je doku*cio .89 i 20MB RAM-a, i uopste nije lose. Kamera je delimicno popravljena (slika je obrnuta), snimanje ne radi, prednja kamera ne radi. Reprodukcija videa je jos uvek zalosna ali uz MX i software decoding radi nekako (mada ucinilo mi se da kasni video u odnosu na zvuk). U svakom slucaju ima dovoljno rama da radi normalno i uopste ne secka tako da nadam se da ce uskoro biti na nivou cm9.

Jeste li probali onaj TeamCanjica CM10.1? Izgleda da su dobar posao odradili...Probacu ga ovih dana, nemam sad vremena...

Jos samo da se smiluju i izbace build sa svim ispravkama, build server im je pao. Za neki dan bice i to vredno testiranja.

Jel probao možda neko poslednju verziju team canjica? Još samo hotspot i bluetooth ne rade sudeći po changelog-u.

Vratio sam se na generic .184, I ne radi mi proximity senzor. Na .89 I cm9.1 radi. Sta bi to moglo da bude?

@antec

Šta se vozi ovih dana? Nisam odavno čačkao telefon pa rekoh da probam neki novi ROM.

Šta preporučujete za svakodnevnu upotrebu? Je l' ima neki JB da može da se koristi? U smisli da mu radi sve?

Instalirah sinoć TeamCanjica i OK je. Nisam ga baš mnogo testirao ali čini mi se da je bolji od CM9. Jedino što sam primetio a da mi se ne sviđa je to što zna da laguje i da je spor. Ali to sam i očekivao sa 380 MB RAM-a i JB 4.2.2.

Koji governor da koristim? Čini mi se da mi je telefon mnogo topliji nego na stock romu. A-GPS izgleda da i dalje ne radi.

Zvuk je dosta bolji u odnosu na CM9, glasniji je dosta.

Za jb je valjda interactive + sio dobra kombinacija, mada koliko se secam ni ondemand nije lose radio. Kao sto si i sam primetio, telefon ne upravlja memorijom bas najsrecnije, donekle pomaze Supercharger skripta mada opet to nije to. Bluetooth ne radi. Ceka se bolji build ako ga uopste bude. Sad ce valjda ovaj lik da izbaci aosp (4.1) build, to cu verovatno ubaciti jer bi trebalo sve da radi, i uz to mnogo bolje nego 4.2.

A trenutno koristim SlimCM (Vengeance kernel, ondemand + sio), uvek se vratim na taj rom. Najstabilniji je od cm baziranih za sad.

ee a jel moze taj slim cm da se ubaci na zakljucan bootloader? znam da postoji neki pec kojim se omogucuje da cm romovi rade na zakljucanim bootloaderima.jel to slucaj i s ovim romom?i ako nije prob da ukratko objasnis kako bi isla instalacija na zakljucanom bootloaderu.

Izvinjavam se sto upadam u temu ali nikad mi nije bilo jasno to sa bootloaderima i sony telefonima? Zasto ljudi uglavnom ne otkljucavaju bootloader, jel se gubi garancija ili je nesto drugo u pitanju?

@antec

Šta se vozi ovih dana? Nisam odavno čačkao telefon pa rekoh da probam neki novi ROM.

Šta preporučujete za svakodnevnu upotrebu? Je l' ima neki JB da može da se koristi? U smisli da mu radi sve?
Ja "vozim" onaj portovani što sam okačio link ka njemu u nekom od prethodnih postova...
Sve radi korektno, lag imenika i dialera je isti kao na GB s'tim da je lag učitavanja ikonica dosta primetniji!
Kamera je fenomenalna, ne znam koji ono program upravlja kamerom ali je 10/10!
Zvuk perfektan.
ROM nema fleš po defoltu kao ni mape, koliko sam lenj to još nisam instalirao.
Ima jednu veliku falinku po mom mišljenju - ne mogu da mu promenim guvernator i memory menagment iz Android Tuner-a dok sam to mogao na GB-u... ne znam u čemu je problem?

Governer i scheduler bi trebalo da mozes da promenis, mada sve zavisi od kernela. Probaj neki drugi program za procesore, mozda se istripovao android tuner.

Izvinjavam se sto upadam u temu ali nikad mi nije bilo jasno to sa bootloaderima i sony telefonima? Zasto ljudi uglavnom ne otkljucavaju bootloader, jel se gubi garancija ili je nesto drugo u pitanju?

Da, gubi se garancija. Mada bootloader se moze ponovo zakljucati, bar kod XU, tako da ne znam sta sprecava ljude da otkljucaju.

ee a jel moze taj slim cm da se ubaci na zakljucan bootloader? znam da postoji neki pec kojim se omogucuje da cm romovi rade na zakljucanim bootloaderima.jel to slucaj i s ovim romom?i ako nije prob da ukratko objasnis kako bi isla instalacija na zakljucanom bootloaderu.

100% moze da se ubaci, video sam nekog lika da je komentarisao kako je ubacio na zakljucani. Kako ide instalacija za zakljucan bootloader stvarno nisam siguran, mislim da moras preko ovog cuda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2196537
To je neki automatizovani proces kol'ko vidim.

Da, gubi se garancija. Mada bootloader se moze ponovo zakljucati, bar kod XU, tako da ne znam sta sprecava ljude da otkljucaju.
Strance sprecavaju neki operateri (u service meniju im pise Bootloader unlock allowed: no - i mogu da se slikaju :)), a nas, osim garancije, mogu da sprece gubitak funkcionalnosti TrackID i Bravia Engine.

Da, taj Atis patch funkcionise na zakljucanom bootloaderu ali samo sa ICS-baziranim ROMovima. Za JB verovatno nikada nece naci resenje.

Da, zaboravih na to, mada prvenstveno sam mislio na one kojima je dozvoljeno otkljucavanje bl-a. Umesto TrackID-a tu je Shazam a dal' neko daje pet para za Bravia engine stvarno ne znam. Meni na primer ne igra neku ulogu, ali dobro to je subjektivna stvar.

@domcale, video sam da si ubacio ovaj novi aosp, kazi mi da li ti radi smart dialing (i da li uopste treba da radi) i da li ti se desava da ti poruke nestaju. Ovaj moj nesto poblesavio, a vec sam mu brisnuo cache i dalvik.

Nazad
Vrh Dno